- 20 Mayıs 2013
- 7.274
- 3.528
- 248
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
-
Yuhunuz efendim..!pardon da konu sahibi ben tam tesekkullu muslumanim diye aciklama yapmis mi????????? belki budist ya da makarnaya tapiyor siz nereden biliyorsunuz?? ayrica turkiye islam ulkesi falan degil benim bildigim kadariyla bir hukuk devleti. cogunluk musluman diye herkes imam nikahi mi yapmak zorunda.. vallahi ilber ortayli yi daha bi sever oldum bu aralar
Yuhunuz efendim..!
Ben Bulgaristanda yasiyorum..
Bulgaristan deyince akliniza hukuk devleti mi geliyor hristiyan bir ulke mi geliyor acaba?
Burdada bulgar yasar turk yasar makedon yasar her turlusu yasar.
Ama Bulgaristan hristiyan devletidir Turkiyede islam devleti oldugu gibi.
Arkadas kimseye yapmak zorundasiniz dememis ki zaten.
Nickini hatirlamadigim bir kac arkadas sadece dini nikahini yapanlari geri kafali olarak gormus resmen..
Birakin bu isleri fln denmis.
Ha Bulgaristanda hristiyan bir ulke olmasina ragmen hic bir muslumana kilise nikahi yapacaksiniz demez demiyorda zaten..
Turkiyedede bu ayni sekilde istemeyen yapmaz imam nikahini..
Arkadas muslumanligin gerektirdigi yasam tarzini belirtmis sadece..
Zira bazilari imam nikahina ne gerek var resmi nikah varken demis..bunu islam gerektiriyor zaten.. Dini nikahini kiydirmak isteyen birisine ne gerek var yuzyillardir bu dusunceden siyrilamadik yahu kopamadik vs vs diyip saygisizlik yapilamaz.
Onlara neden kizmiyorsunuz tepki gostermiyorsunuz peki?
Herkesin kendi karari dinine uymak isteyen uyar iki nikahinida yapar ama iki nikah yapan ciftleri yuhalayanlara neden tepki gostermiyorsunuz?
Saygi cercevesinde hersey olsun istiyorsaniz sadece tek tarafa saygi duymakla olmaz ki.
Not: arkadasta zaten konu sahibine birsey dememis.. Dini nikahi gereksiz gorenlere yazmis sadece.
Türkiye bir İslam devleti değildir.
Ben de ilk sayfayı okuyup nasıl da birlikte yaşamalarına laf atmamışlar diye tam şaşırıyordum ki, ilk sayfanın son mesajında işin rengi değişti.
Buraya gelip "ayy vajinismus" yazmanız gerekiyordu, siz Türkiye'de yaşıyorsununuz, cinsellikten her zaman korkmanız, evlenince de saygısız sadakatsiz kötü bir birlikteliğiniz olması gerekiyordu. Ya da "ayyy anal seks yaptık, kan geldi kızlık zarım bozulmuş muduuurr(((((" diye ağlamanız gerekiyordu.
Hanim efendi benim muhattabim siz degilsiniz!
O ".. aglamaniz gerekiyordu..., ... yazmaniz gerekiyordu.." kisimlari banaysa sayet , terbiyenizi takinmanizi oneririm!
Ben kimseyi birlikte yasiyor diye yuhalamadim, bana ne zaten herkes kendi hayatindan sorumludur..
Kaldi ki ben konu sahibine hic birsey demedim bazi kisilerin alay ettigi gibide "namuscanlik" oynamadim.
Sadece bir arkadas yazmis ki berabersiniz zaten resmi nikahinizi dini nikahinizi yaparsiniz gul gibi gecinir gidersiniz manasinda..
Baska biriside cikmis diger arkadasi topa tutup ay kurtulamadiniz su dini nikahtan ne gerek var bilmemne..
Benim hayatima karisilmadigi surece kimsenin hayatina karismam bana kimse saygisizlik etmedigi surece bende kimseye etmem..
Ama nasil ki beraber yasayan ciftler saygi bekliyorsa, dini nikahini gerekli gorup dinine goren yasayan insanlarada saygi gostermek zorundayiz!!
Bu bukadar net!
Benim akrabalarimdada dini nikahini yapan var yapmayan var kimseyide ilgilendirmez bu ama yapmayanlar yapanlara ay ne gerek var cok gereksiz ne geri kafalisiniz muamelesi yapmiyor yapmayada hakki yok zaten!!!
Birdaha belirteyim konu sahibine en ufak bir yargilamada bulunmadim sadece dinini helaliyle yasamak isteyen arkadaslara tepki gosteren insanlar canimi skti yorum yapmak istedim bukadar.
Ayy bende bi zamanlar oleydim simdiki felsefem ise; erkek calisir kari-yer oldu yani yasimda 28 :)nisanlima diyorum vallahi zengin ol 5 cocukta yaparim sana diye belli bi yastan sonra kadinlarda oluyo yada simdiki calisma kosullari cok agir bankaciydim avcilarda oturup gebzede calisiyordum 4 yil boyle calistim sonra isten fln sogudum zaten :) cam boyama yapip satiyom kaftan susleyip satar hale geldim cokta egleniyorum bence dogru yoldasin kariyer yapmak demek bana gore anne sevgisinden mahrum cocuk buyutmek demek cocugunun buyudugunu gorememek demek mecburen calismak zorunda olanlarin maalesef yapacak biseyleri yok ama sirf mudur vs olmak icin ben sahsen canimi yolda bulmadim cunku is yerlerinde cok hunharca kullaniliyoruz neredeyse cocuk yapma ayimiza karisir hale geldiler
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Erkegin gorevi calismaktir evet baba sevgisinden mahrum mu buyur o kisim tartisilir ama soyle dusun cocugu anne doguruyor ve ilk anne kokusunu duyuyor o cocuk bir cocuk 3 yasina kadar annesini kolu bacagi gibi uzvu zannediyor o cocugu calismak zorunda olanlari ayri tutuyorum ama sirf kariyer icin evde bakiciya ona buna birakmayida dogru bulmuyorum acikcasi baba ise kucukken cocuk onu sadece oyun arkadasi olarak goruyor cocugun babaya buyudukce ihtiyaci oluyor.. Yoo senin soyledigin gibi degil aile yasamindan cok kariyer sevdasi olan insanlar taniyorum paraya ihtiyaci olmadigi halde
Sizin görüşünüz saygı duyarım ama ben ev işi kadının görevidir eve para getirmek erkeğin görevidir görüşlerine katılmıyorum. Hayatın müşterekliğine inanıyorum. Burda çalışıp da çocuklarının en iyi şekilde yetiştiren anneler olduğu gibi çalışmayıp da çocuklarıyla hiç ilgilenmeyen anneler de var. Ve ikisinin de yüzdeleri azımsanacak ya da istisna olarak görülemeyecek kadar çok.
Ben kısmen aynı fıkırdeyım. Cunku evde olup cocuguyle gerçekten ılgılenemeyen anneler olduguna emınım. Ama calısıp cocugunu cok ıyı yetiştirenler de kesınlıkle var fakat kesınlıkle evde her anıyla cocuguyla ılgılenen nadır anneler kadar ısteselerde mumkun olmaz ne yazıkkı. Yanı şartlar ya da istekler etkıler bunu doğal olarak.
Birde bence söyle bır ayrım noktası var, çalışan ekonomık durumu ıyı olan kadınların çalışan ve ortalama butçesı olan kadınlardan şanslı oldugu fıkrındeyım. Çunku eve temizlikçi vs. alamayan ve maddi zorunlulukları olan kısıler çalışma, sorumluluk, maddı kısıtlama derken kafasında bunlar varken mutsuzlukla yeterınce ılgılenemıyormus cocuklarıyla, bunu geçen sene teyzemden duymuştum cok mantıklı geldi.
Tabı dedıgın su evde olup cocuguyla ılgılenemeyen ebeveyn olayına kesınlıkle katılıyorum dedıgın gıbı.
Siz cok yanlis anlamissiniz ama ben gorevleri ayirmiyorum zaten ilk yazimdada belirttigim uzere isyerlerinde hunharca kullanilan kadinlar artik evde oturmanin pesine dustuler konu sahibi bu durum dogrumu yanlismi diye sormus ona istinaden durumun normal oldugunu acikladim evet benim dusuncem cok farkli bu konuda cok idealist bi insandim ama is yerlerinde yasadigim mobinglerden dolayi is hayatindan sogudum bu benim tercihim ben yaptim yapiyorum diyede dogrudur demiyorum
Tabiki de çalışan bir anne çalışmayıp da çocuğuyla ilgili olan anne kadar ilgilenemeyebilir. Ama hayatının büyük bir kısmını çocuğuna adamak ne kadar sağlıklı onu da tam bilmiyorum. Çocuğum yok. Bir kedim var. Onu bile gün içinde deli gibi özlüyorum. Bir de çocuğum olsa çok zor dayanırım muhtemelen. Ama işimi bırakmayı düşünmek ürkütücü geliyor bana. Geçici süre bile bıraksam 3 yıl türkiyede işi bırakıp sonra yeniden bulmak için inanılmaz uzun bir süre. Her sene işsizler ordusuna yeni mezunlar veriyoruz çünkü. Kariyer de her insan için belirli bir tatmin. Evet bazen boş geliyor çalışma hayatı ama bazen de evde olsam çıldıracağımı düşünüyorum. Belki bu dünyanın geçiciliğine odaklanıp yaşasak daha farklı düşünebilir insan ama bu dünya için bakınca insanın kendi hayatına da odaklanması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye de bir çok kayınvalidenin çocuklar kendi hayatlarını kurunca bocalamasının temel sebeplerinden biri de bu bence. O kadar çocuk odaklı yaşıyoruz ki onlar yuvadan gidince bocalıyoruz.
Kesınlıkle buna katılmadan edemeyecegım. Ama cocuk ıstegımden olsa gerek, parkta cocuklarıyla ılgılenen bakımlı ve mutlu annelere ımrenmeden de edemıyorum. Ben cocugum yokken zor vakıt buluyorum eve ve kendıme, cocuk olunca delırmemek için aklıma işe ara vermekten başka çözum gelmıyor. Bakmayın siz bana davulun sesi uzaktan hos gelır mısalı cocuk ozlemı benı bu hale de getırmıs olabılır, ılerde ne dusunurum bılınmez.Sevgiler
Yuhunuz efendim..!
Ben Bulgaristanda yasiyorum..
Bulgaristan deyince akliniza hukuk devleti mi geliyor hristiyan bir ulke mi geliyor acaba?
Burdada bulgar yasar turk yasar makedon yasar her turlusu yasar.
Ama Bulgaristan hristiyan devletidir Turkiyede islam devleti oldugu gibi.
Arkadas kimseye yapmak zorundasiniz dememis ki zaten.
Nickini hatirlamadigim bir kac arkadas sadece dini nikahini yapanlari geri kafali olarak gormus resmen..
Birakin bu isleri fln denmis.
Ha Bulgaristanda hristiyan bir ulke olmasina ragmen hic bir muslumana kilise nikahi yapacaksiniz demez demiyorda zaten..
Turkiyedede bu ayni sekilde istemeyen yapmaz imam nikahini..
Arkadas muslumanligin gerektirdigi yasam tarzini belirtmis sadece..
Zira bazilari imam nikahina ne gerek var resmi nikah varken demis..bunu islam gerektiriyor zaten.. Dini nikahini kiydirmak isteyen birisine ne gerek var yuzyillardir bu dusunceden siyrilamadik yahu kopamadik vs vs diyip saygisizlik yapilamaz.
Onlara neden kizmiyorsunuz tepki gostermiyorsunuz peki?
Herkesin kendi karari dinine uymak isteyen uyar iki nikahinida yapar ama iki nikah yapan ciftleri yuhalayanlara neden tepki gostermiyorsunuz?
Saygi cercevesinde hersey olsun istiyorsaniz sadece tek tarafa saygi duymakla olmaz ki.
Not: arkadasta zaten konu sahibine birsey dememis.. Dini nikahi gereksiz gorenlere yazmis sadece.
Arkadaşım senmi gitmek istiyosun bilmiyorum ama hurgada mı hungadamı diye biyer vardı bizde tvden gördük eşimle hasta olduk ve ucuz biyerdi
ilkkez o renk deniz gördüm çok beģenmiştim bi bak istersen
Hurghada..ben gittim ama eğer windsurf,kitesurf gibi su sporlarıyla ilgilenmiyosanız asla gidilmemeli..çünkü orası gerçek bir şehir değil las vegas gibi turistler için yapay bir şehir oluşturmuşlar çöle..eğer sadece otelde vakit geçirmek yeterliyse ya da dediğim gibi su sporları yapılıyorsa muhteşem bir yer..ama gezip görebileceğiniz keşfedilecek birşeyi yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?