• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ay evlenesim var.

Tayland bence balayı için uygun bi ülke değil. Daha çok "burayı da görmüş olayım" diyerek gidip kalınacak bi yer bence. Nnemli ve boğucu hava, türkiye'den hallice olmayan sokaklar ve şehirler..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşım senmi gitmek istiyosun bilmiyorum ama hurgada mı hungadamı diye biyer vardı bizde tvden gördük eşimle hasta olduk ve ucuz biyerdi
ilkkez o renk deniz gördüm çok beģenmiştim bi bak istersen :34:

Çeşme cidden güzel ve benim tercihim her sene ama bir Maldivler değil. O bakımdan fiyatlarının bu kadar uçması bence kabul edilemez. Bu da arz talep şeklinde ki bunu talep edenin aklına şaşıyorum aslında. 540 euro isteyene değil verene bakmak lazım beni o verenler çıldırtıyor. O kadar paran var ne güzel ama akllı harcamadıktan sonra ne yapayım ben o parayı. Eğlencenin ya da rahatlığın (artık hangisi tercihinse) dibine vuracağın bir sürü tatil varken sadece yatmaya 540 euro veriyorsa aklına şaşmak lazım.

Tayland aslında evet çocukla zor ama en zor yanı uzun uçuş kısmı. Yoksa orda çocuğuyla gezen baya turist vardı ama Türk değillerdi ki Türk anne pimpirikliği ile zor olabilir. (Ben de dahil)

Ama otel full du biliyor musun son birkaç odaymış. Veren baya çok aslında. Bunların hepsinin de cemiyetten olduğunu sanmıyorum. İnsanlar artık lüks yaşamayı seviyor.. biraz da gösteriş mi bilmiyorum ki bunları öğrencilikte bıraktık sanki. Yani ben de öğrenciyken kıyafetlerimin seçkin markalar olmasına dikkat ederdim ama şimdi komik geliyor. Ha yine iyi giyinmeye çalışıyorsun ama deli divane takıntı olmaktan çıkıyor. Bu da büyüdüğünü gösteriyor sanırım.
Zaten Türk anneyle yabancıyı hemen ayırt ediyorsun havuzda. Yabancılar 2 yaşındaki çocuklara kolluk takıp bilmem kaç metre derinliğindeki havuza bırabiliyorlar. Geçen yaz tüm gün şaşkınlıkla onları izleyerek geçirdim. Biz de koca koca çocukların peşinden koşarız.
Bir yerde okumuştum. Diyor ki: Supermen Türk olsaydı kesinlikle annesi arkasından “varınca çaldırrrr” diye bağırırdı..

Tayland bence balayı için uygun bi ülke değil. Daha çok "burayı da görmüş olayım" diyerek gidip kalınacak bi yer bence. Nnemli ve boğucu hava, türkiye'den hallice olmayan sokaklar ve şehirler..

Aslında Tayland çok mistik bir yer. Bir sürü şey keşfetmen için bir güzellik. Romantiklik istersen orada da bulabilirsin. Bir sürü şifalı masajlar, SPA lar vs vs..

Pattaya kısmı öyle ama Phuket kısmı olağanüstü. Balayında Phukete tatil için Pattayaya gitmiş biri olarak söylüyorum. Maldivlerden tek eksiği su üstü bungalovları olmaması :) Onun yerine yapılacak daha fazla aktivitenin olması ile bir çok artısı var. Ama ben gene de Maldivler derdim. İnsanların bilmediği bir yer olarak bir de Mauritius diyorum :)

Ayni benim hislerimi anlatmissiniz:) ben de kendimi evlilik meraklisi gibi hissediyordum. Biz de birlikte yasiyoruz. Zaten evli gibisiniz ne gerek var diyenlere hicbir sey soyleyemiyorum. Dedikleri dogru aslinda ama neden evlenmek istedigimi ben de anlayamiyorum. Ayni zamanda boy boy bir suru cocuklarim olsun istiyorum. O kadar universite okudum bir suru hayalim vardi meslegimle ilgili ama havadan olsa gerek su anda sadece evlenelim ve hep mutlu olalim istiyorum:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kıyamam valla nolucak bize hiç bilmiyorum.
Burda çene çala çala biraz endişelerim azaldı gerçi, burası pespembe, her taraf dişi olunca tek olmadığımı anladım ve rahatladım biraz. Ama burdan çıkıp akşam bi eve bi kendime bakınca yine nolucak benim halim diye kara hindibalar gibi düşünüyorum.

Cruise olaylarına ben de bir ara heves etmiştim ama hem eşim hem de arkadaşlarım baya karşı çıktı. Öncelikle eğer yakın denizler değilse baya bir zamanın gemide geçiyor ve havuzlu büyük bir otelde kalmaktan farkı kalmıyor demişlerdi. Yakın denizlerde ise sadece gündüzleri limanına yanaşılan yerlerde vakit geçirip gece gemiye dönmek zorunda kalmak can sıkıcı dediler. Belki o bölgenin gece hayatını da merak ediyorsun göremiyorsun.

Bir de bahşiş olayı beni çok geriyor. Öyle bir tatilede cüzdanı unutmak isterim ben. Zaten 12-13 bin vermişim taksit falan bir de her gördüğüm insana bahşiş vermek bunaltır beni.

Yalan olmasin sanirim hergun 14 € kisi basi hizmet parasi almis gemi.7 gun kaldilar.Tur parasindan ayri toplam 200 € sadece gemiye bahsis yani.Bahsettigin sikintiyi yasamislar zaten barcelonada sabah yanasmislar aksam 5 e kadar napabilirsin? Hicbir yere yetisemezsin ki.Onlarda kumsala gittik madem gezemeyecegiz demisler.Bide ozel kamarali odalarin disinda penceresiz odada kalmaktan farki yokmus.

Hani bu turlar 499€ falan diyor ama bu ciplak meblag.Bunun en az ektradan 150-200 € fazlasiyla tam olarak sehir ici turlari alabiliyoruz.Once ucuz geliyor ama gidince ve etkinliklere katilmak isteyince cep iyice deliniyor

zaten evli gibisiniz vs diyecekken, topiğin sonlarına doğru anladım ki canınız tatil istemiş.... sizin yüzünüzden benim canımda çekti yaa :52:

mayıs sonu gibi 5 günlük bi yerlere gidelim diyoruz da nereye :26:.. akdeniz de bi yer olsun, antalya ve fethiye olmasın da neresi olsun:27:

yurt dışı da olmasın azıcık ingilizceyle rezil olmayayım:1:...

hep suçlu sizsiniz ya.. canım çekti işte:27:

Pattaya kısmı öyle ama Phuket kısmı olağanüstü. Balayında Phukete tatil için Pattayaya gitmiş biri olarak söylüyorum. Maldivlerden tek eksiği su üstü bungalovları olmaması :) Onun yerine yapılacak daha fazla aktivitenin olması ile bir çok artısı var. Ama ben gene de Maldivler derdim. İnsanların bilmediği bir yer olarak bir de Mauritius diyorum :)

Valla şeytan bazı bazı diyor. Balayı mı istiyosun? Al rezervasyonu tanzanya'ya. Uç zanzibar'a. Safari yap gel.
Veya ne bileyim klimanjero manzaralı bi odan olucak filan.

Yalan olmasin sanirim hergun 14 € kisi basi hizmet parasi almis gemi.7 gun kaldilar.Tur parasindan ayri toplam 200 € sadece gemiye bahsis yani.Bahsettigin sikintiyi yasamislar zaten barcelonada sabah yanasmislar aksam 5 e kadar napabilirsin? Hicbir yere yetisemezsin ki.Onlarda kumsala gittik madem gezemeyecegiz demisler.Bide ozel kamarali odalarin disinda penceresiz odada kalmaktan farki yokmus.

Hani bu turlar 499€ falan diyor ama bu ciplak meblag.Bunun en az ektradan 150-200 € fazlasiyla tam olarak sehir ici turlari alabiliyoruz.Once ucuz geliyor ama gidince ve etkinliklere katilmak isteyince cep iyice deliniyor

Evet ben de o yüzden cruise olayında hayal kırıklığı yaşadım. O reklamlarının yapıldığı yerlerdeki gibi balkonlu kamaralarda kalmak ateş pahası.

Son kısımda da haklısın. Biz artık önden o turlara bireysel nasıl gidilir onu araştırıyoruz, plan yapıyoruz. Gidince bir metro kartı bir de o bölgenin telefon hattını alıyoruz (intenet için daha çok) ve keşfediyoruz. Tayland o bakımdan o kadar ucuz ki, ordaki taksilerle falan pazarlık yapınca imkansız paralarla her yeri gezebiliyorsun. Deniz ürünlerini ucuza yiyebiliyorsun. Avrupaya gelince bir su 1 euro olsa etti sana 3tl :(

Son düzenleme:
Böyle pat diye söyleyince garip oldu gerçi de.
Ya ben kariyer iş güç düşünen, insanlığı değiştiricem diyen idealist kuzunun tekiydim.
İki senedir aramızda sözlendiğimiz müstakbel hayat arkadaşımla birlikte yaşıyoruz. Şimdiden güzel eşyalarımız, şirin bi dairemiz var kiralık da olsa. Dekorasyonunu, temizliğini yapmaktan zevk aldığım..
Benimki ise geceli gündüzlü çalışıyor, para biriktirelim de bi an önce evlenelim diye. Gözlerinin feri gitti çalışmaktan.
Bu iki buçuk senede işimden uzaklaştım, neredeyse hiç çalışmıyorum yemek tarifleri öğreniyorum, böreğinden baklavasına, onu geç dünya mutfağına açıldım. İncirli etler portakallı tavuklardan zevk alır oldum.
Ikea dan çıkmaz oldum. Ufacık evi doldurup taşırdım tablolarla süslerle.. Burdan da çok alışveriş yaptım hatta.
Ama bunlar bile yetmiyor, bi an önce evlenmek, çeyiz dizmek istiyorum.
Kariyer düşleyen ben, güzel evler düşler oldum. Daha evliliğe iki sene var. Malum bütçe birikimi..
Bu halim geçici bi heves mi yoksa tam teşekküllü bi ev hanımı mı oldum?
Bi yandan yediremiyorum da kendime.

Benim durumum daha vahim canım :43: bende evlenmek istiyorum ama aday yok bu daha kötü haline şükret :37:

Kıyamam valla nolucak bize hiç bilmiyorum.
Burda çene çala çala biraz endişelerim azaldı gerçi, burası pespembe, her taraf dişi olunca tek olmadığımı anladım ve rahatladım biraz. Ama burdan çıkıp akşam bi eve bi kendime bakınca yine nolucak benim halim diye kara hindibalar gibi düşünüyorum.

:) malesef ben de ayni durumdayim. Okul da bitecek birkac ay sonra artik kimi gorsem ne zaman evlilik diyorlar onlara laf soylemekten biktim erkek arkadasima pasliyorum artik:) yas ilerledikce konusulan konular da degisiyor tabi burada oyle, arkadaslar arasinda yine ayni.. eve donunce gercek dunyayla yuzlesiliyor tabi:))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

zaten evli gibisiniz vs diyecekken, topiğin sonlarına doğru anladım ki canınız tatil istemiş.... sizin yüzünüzden benim canımda çekti yaa :52:

mayıs sonu gibi 5 günlük bi yerlere gidelim diyoruz da nereye :26:.. akdeniz de bi yer olsun, antalya ve fethiye olmasın da neresi olsun:27:

yurt dışı da olmasın azıcık ingilizceyle rezil olmayayım:1:...

hep suçlu sizsiniz ya.. canım çekti işte:27:

Yok aslında bu tatil muhabbeti nerden çıktı ben bile hatırlamıyorum. Balayı hayallerinden çıktı galiba. :34: :43:

Evet ben de o yüzden cruise olayında hayal kırıklığı yaşadım. O reklamlarının yapıldığı yerlerdeki gibi balkonlu kamaralarda kalmak ateş pahası.

Son kısımda da haklısın. Biz artık önden o turlara bireysel nasıl gidilir onu araştırıyoruz, plan yapıyoruz. Gidince bir metro kartı bir de o bölgenin telefon hattını alıyoruz (intenet için daha çok) ve keşfediyoruz. Tayland o bakımdan o kadar ucuz ki, ordaki taksilerle falan pazarlık yapınca imkansız paralarla her yeri gezebiliyorsun. Deniz ürünlerini ucuza yiyebiliyorsun. Avrupaya gelince bir su 1 euro olsa etti sana 3tl :(

Evet aynisini soylediler onlarda tek guzel yaninin denize bakan kamarali odada kalmak oldugunu soylediler.

En iyisini yapiyorsunuz.Arkadasim ve esi ilk avrupa seyahatlerinde turla gidip bir guzel kazik yediler sonraki tum abrupa seyahatlerinde onceden ucak bileti ,booking den ucuz otel,onceden nerelere nasil gidilecek listesi birde metro karti yarisinin yari fiyatina getiriyorlar heryeri Avrupanin.

Su neden bu kadar pahali anlamak guc.Hatta 5 litrelik bimden damacana su alicaz esprsi yapmistik :) Ayrica suyun tadi da bizim alisik oldugumuzdan farkliymis.Fransada ozellikle icememisler suyu dogru duzgun.

Phuket dünyanın en romantik şehri seçilmiş :)

Bu işlere başladıysan evlendiysende bitmez ki
Almaya alışmışsın :D ben evleneli 3 yıl oluyo hala mutfağa eve bişeyler bakıyorum :6:
Önceden taraflarına bakmazdım, gereksiz şeyler diye düşünürdüm

Back
X