Ay Sonuna Çok Var Ama...

gokalpiniremi

"Do What Makes You Happy"
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2014
1.093
725
163
Kızlaaaar... Kiminiz gülüp geçeceksiniz ama evlerini dört ayaklı dostlarla paylaşanlar beni anlayacaktır. Fikirlerinize, önerilerinize çok ihtiyacım var. Gözüme uyku girmiyor şimdiden. :(

İki tane kedişimiz var, henüz birkaç aylıklar. Ve Antalya'dan kalkıp İstanbul'a gitmemiz gerekiyor ay sonunda. Yol 10 saat civarında sürüyor. Gece binsek ertesi sabah orada oluruz, o gün işlerimizi halledip ertesi sabah da erkenden binsek geceye anca evdeyiz. Yani dönebileceğim en erken süre 48 saat...2 gece 2 gün! Kuzucuklarımı götürmeye kalksak otobüsün bagajında toplam 20 saat durmaları gerekecek. Onlara bu işkenceyi yapamam. Pansiyonlara baktım arkadaşımın kedisinin kafeste miyavlamaktan sesi kısılmış, aç kalmış. Özel odalı pansiyonlara da ayıracak kadar bütçemiz yok.

İnternette bazı sayfalarda okudum, koskoca 4 gün sorunsuz evde yalnız kalan kediler olmuş. Evde bırakabilir miyim kızlar? Hiç böyle bir şey yaşadınız mı? Bırakırsam ne kadar mama ne kadar su ne kadar kum bırakmam gerekir? Komple evi mamayla suyla doldursam yine de içim rahat etmeyecek. Offf ne yapayım ben sıkıntıdan ölmek üzereyim. :(

Soranlar olacaktır bırakabileceğim bir arkadaşım yok maalesef. :(

arkadasımın ıkı kedısı var eger bırbırlerıne alıskınlarsa veterınerı onların yeterlı su ve mamayla evde kalabıleceklerını soylemıs. daha oncede 2 gun 3 gun bırakmıslıgı var tek kedısı varken .tabı guvendıgın bı komsun falan varsa arada onları en azından kontrol edıp sana da haber verırse ıcın rahat olur ;)

Canım benimde kedim var geçenlerde benimde böyle bir durumum oldu 3 gün yoktum tabii annem gelip arada kontrol etmişti ama kontrol edicek kimsen yoksa bile bol bol mama bırak kumu gitmeden değiştirirsen sen gelene kadar sıkıntı olmaz ama su durumunu bilemicem benimkinin suyunu günde 2 kere değiştiyorum içmiyor çünkü başka türlü her kedi aynı değil ama neticede çok büyük sorun alacağını sanmıyorum .

arkadasımın ıkı kedısı var eger bırbırlerıne alıskınlarsa veterınerı onların yeterlı su ve mamayla evde kalabıleceklerını soylemıs. daha oncede 2 gun 3 gun bırakmıslıgı var tek kedısı varken .tabı guvendıgın bı komsun falan varsa arada onları en azından kontrol edıp sana da haber verırse ıcın rahat olur :KK66:

Birbirlerinin peşlerinden hiç ayrılmıyor zibidiler. Acaba yeterli miktar ne kadardır? Çünkü bir kedicik bırakılan bütün mamayı 1 günde yemiş şişmiş. Ya bütün her şeyi hemen tüketirlerse?:/

Canım benimde kedim var geçenlerde benimde böyle bir durumum oldu 3 gün yoktum tabii annem gelip arada kontrol etmişti ama kontrol edicek kimsen yoksa bile bol bol mama bırak kumu gitmeden değiştirirsen sen gelene kadar sıkıntı olmaz ama su durumunu bilemicem benimkinin suyunu günde 2 kere değiştiyorum içmiyor çünkü başka türlü her kedi aynı değil ama neticede çok büyük sorun alacağını sanmıyorum .

Mamalarını her odaya bölüp bölüp mü koysam acaba?

yarın arkadasımla gorusucem sorarım mama mıktarını fakat onun kedısı bırı 1 yasında dıgerı daha 3 aylık falan

Komşumuzun kedisi var uzun bir yere gideceği zamn tüm odaların kapısını kapatıyor banyo kapısını açık bırakıyor
Antre çok geniş ve uzun oraya da mama ve su bırakıyor bolca sorun olmuyor

Olabilir ama bütün mamayı bir günde bitirebileceklerini sanmıyorum zaten daha çok ufaklar ne marka mama kullanıyorsunuz birde çıkmadan her ikisinide bir paket yaş mama koyun

Geçici evlerinden sahiplendik kalan mamalarını da verdiler. Bonacibo diye bir marka. Hamsili ve tavuklu yavrular için. Yarım paket kaldı ama bittikten sonra ne alsam bilemiyorum. Çok teşekkür ederim içim az da olsa rahatladı...

Komşumuzun kedisi var uzun bir yere gideceği zamn tüm odaların kapısını kapatıyor banyo kapısını açık bırakıyor
Antre çok geniş ve uzun oraya da mama ve su bırakıyor bolca sorun olmuyor

Çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız...

Geçici evlerinden sahiplendik kalan mamalarını da verdiler. Bonacibo diye bir marka. Hamsili ve tavuklu yavrular için. Yarım paket kaldı ama bittikten sonra ne alsam bilemiyorum. Çok teşekkür ederim içim az da olsa rahatladı...
Yavruların daha çok küçük market maması kullanma veterinerden hills , royal canin marka yavru kedi maması alabilirsin bunlar doyuruculuğu yüksek olan mamalar benim kedim marketten aldığım 1 kg mamayı 3 günde bitiriyor ama bunlar 1 hafta yetiyor sen 1 kg alsan ikisine 3 gün fazla fazla yeter .

Ben olsam bırakamazdım. Hayvanları çok sevmeme rağmen bu yüzden bir hayvan dost edinemiyorum. Ayrıca sizi tebrik ederim bu dünya bebeğini günlerce evde tek bırakıp ölümüne neden olan bir anne müsvettesi gördü. Siz kedileriniz için endişe ediyorsunuz. Ay sonuna kadar birini bulmaya çalışın bence. Ben eve gelinceye kadar birsürü felaket teorisi üretirdim herhalde

Bişeycik olmaz. Mama ve suyu bolca koyun, kumu gitmeden değiştirin yeter. Bir de evde iki kedi varsa muhakkak en az iki kum kabı olmalı, hatta. İdeali kedi sayısından bir fazla kum kabıdır. Minik bir tavsiye.

Bişeycik olmaz. Mama ve suyu bolca koyun, kumu gitmeden değiştirin yeter. Bir de evde iki kedi varsa muhakkak en az iki kum kabı olmalı, hatta. İdeali kedi sayısından bir fazla kum kabıdır. Minik bir tavsiye.
Bunu bilmiyordum nedenini söylermisiniz merak ettim çok .

Bunu bilmiyordum nedenini söylermisiniz merak ettim çok .
Kediler tuvaletleri konusunda çok hassastır genelde. Başka kedinin kullandığı kabı kullanmak istemezler. Şimdi muhtemelen yavru oldukları içşn sorun çıkmıyor ama büyüyünce biri mutlaka tuvaleti kullanmak istemeyecek, oraya buraya yapacak çişini. Bir fazla olması da kedilerden biri iki kabı birden sahiplenirse diğerine de kum kabı kalsın diye.

Benimde 2 kedim var. İkiside kendi baslarinin çaresine bakabilecek kadar büyümeden onlari birakip memlekete bile gitmedim. Büyüdüklerinden beri ise her yere mama ve su koyuyorum, kapiciya anahtari birakiyorum arada kontrol etmesi için ve mama su ilavesi için bu şekilde en fazla 3 gün birakiyorum. Yoksa depresyona girerler. Sende bu şekilde guvendigin birine anahtar birakabilirsin. Ancak kedilerin kaç aylik önemli olan bu.

Kediler tuvaletleri konusunda çok hassastır genelde. Başka kedinin kullandığı kabı kullanmak istemezler. Şimdi muhtemelen yavru oldukları içşn sorun çıkmıyor ama büyüyünce biri mutlaka tuvaleti kullanmak istemeyecek, oraya buraya yapacak çişini. Bir fazla olması da kedilerden biri iki kabı birden sahiplenirse diğerine de kum kabı kalsın diye.
Benim bir tane kedim varda ideal olan kedi sayısından bir fazla demişsiniz ya onu merak ettim .

Ben kedimi kimseye bırakamadıgım icin 20 saatlik yola cıkardım arabayla ama kaskatı oldu cok uzuldum haline nasıl korkmustu bebegim:) otobusle cok daha zor olur goturmeyin zaten. bir de acil bir cenaze icin sehirdısına gitmem gerekti, ne zaman donecegim de belli olmadıgı icin evde yalnız bırakmıstım. Lavaboya legen koydum icine tamamen su doldurdum. 20 kase su koydum evin degisik yerlerine. 20 kap mama bıraktım. Bi hafta sonra dondum, cok sıkılmıstı cok ozlemisti ama bir sorun olmamıstı. Yeterli mama ve su bırakırsanız bi sey olmaz. Sıkılırlar sadece. 2-3 gunluk tatillerde de komsuma anahtar bırakıyorum mamasını suyunu veriyor. İyi yolculuklar, kedilerinize de saglıklı mutlu mırlamalı gunler dilerim

Back
X