• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayakları yere sağlam basan kadınlar

Konu kendime güvensizliğim ve açıkça söylüyorum saf salak biriyim.

Yeni bir başlangıç yapıyorum hayatımda. Tek başına bir şehire tayin isteyeceğim. Ev tutacağım taşınacağım. Yeni bir başlangıç yapacağım.

Şuan yaşadığım mevcut şehirde, sağlam ve güvenli bir sosyal çevrem var. Ama yeni şehirde tek başına dolandirilmadan kandırılmadan kimseden destek almadan nasıl yapacağım?

Her şeyi göze aldım açıkçası. Musluk tamiri için eve tesisatçı çağırma konusunu bile yeni öğrendim. Ehliyetim var arabaya benzin almayı bosandiktan sonra ogrendim.

Öyle baskı altında 13 yıl geçirmişim ki, yer yön kavramım bile yok. Sürekli kayboluyorum.

Yani bilale anlatır gibi anlatin tavsiyeler verin.

Kendime bir kaç püf noktası edindim.

1. Özel konuşmalar yapma kimseyle
2. Kimseye güvenme
3. Alış-veriş yaparken en az 3 yerden fiyat al
4. Önce iş yaptır parasını sonra öde (dolandırıldim bir kaç sefer)
5. Herkesi sorgula herkes yalan söyleyebilir
6. Kimseye borç verme
7. Biri sana ajitasyon yapıyorsa uzak dur bir çıkarı vardır
8. Evine kimseyi sokma disarda buluş ilk iki seNe arkadaşlarınla
9. Her şeyini herkese anlatma
10. Çok konuşma vb...

Çok kazık yedim aptalca hatalar yaptım. Ama erkeksiz de ayaklarımin üzerinde durabileceğimi kendime ispatlamam lazım.

Hiç ailemden uzakta yalnız yaşamadım. Babamın izni dışında hiç adım atmadım. Evlendim kocam ne derse o oldu. Kendi adıma hiç karar vermedim. Hep başkalarının hayatini yaşadım. Şimdi çok kararliyim bunu halledeceğim ama zarar görmekten çok korkuyorum.

Fazla korku hata yaptırır
Biraz kendinizi rahat bırakın
Yeni tanışacağınız insanlarla ilk etapta mesafeli olmak sorunları çözer zaten, samimiyeti diyaloğun gidişatına göre belirlersiniz. Bu devirde kimse kimseyi şıp diye gözünden tanımıyor, bin türlü insan var, germeyin kendinizi bu kadar, karar vermek başarmanın yarısıdır , o kararı da vermişsiniz, güzel olacak göreceksiniz

Fazla korku hata yaptırır
Biraz kendinizi rahat bırakın
Yeni tanışacağınız insanlarla ilk etapta mesafeli olmak sorunları çözer zaten, samimiyeti diyaloğun gidişatına göre belirlersiniz. Bu devirde kimse kimseyi şıp diye gözünden tanımıyor, bin türlü insan var, germeyin kendinizi bu kadar, karar vermek başarmanın yarısıdır , o kararı da vermişsiniz, güzel olacak göreceksiniz

Ben işte hemen seviyorum yeni tanistigim insanları. Hemen kaynaşıyorum. Mesela bi gün uzunyol otobus yolculugunda yanıma oturan kız bana sınıf öğretmeniyim diyr kendini tanıttı. Numaralarımızı verdik birbirimize. Kadın hayat kadını cıktı. Anlattığı her şey yalanmış. Watsup durumda çıplak fotolarını gördüm ordan Anladim. Çok korktum hemen polise gittim. Polis dalga geçti benimle. Numarasını engelle sorun kalmaz niye bu kadsr korktun olabilir yani takılma dedi.

Asla tavsiyeye ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum.
Siz ayakları sağlam basan bir kadınsınız zaten. Yoksa yepyeni bir hayata başlayacak cesaretiniz olmazdı.
Kutluyorum ve örnek olmanızı diliyorum.

Asla tavsiyeye ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum.
Siz ayakları sağlam basan bir kadınsınız zaten. Yoksa yepyeni bir hayata başlayacak cesaretiniz olmazdı.
Kutluyorum ve örnek olmanızı diliyorum.

Yaa bu kararı aldım çünkü artık kimseye bağımlı olmadan yasamak zorundayım. Ödeyeceğim bedeller minimum olmalı. Kendime güvenmiyorum 😔

Evlenip ayrıldığımi bilmesinler. İş arkadaşlarım da mı? Bence de bilmelerine gerek yok. Bekarım mi diyeceğim?
Evet tüm yeni çevreniz. Bekarım diyeceksiniz bekarsınız zaten :) Kendinizi dulum diye mi tanıtmayı düşünüyorsunuz anlamadım.

Yani bunlar da evlilikle baskıyla alakası olan şeyler değil aslında. Sanki bu ülkede de yeniymiş gibi sorular soruyorsunuz ilginç.

Ben işte hemen seviyorum yeni tanistigim insanları. Hemen kaynaşıyorum. Mesela bi gün uzunyol otobus yolculugunda yanıma oturan kız bana sınıf öğretmeniyim diyr kendini tanıttı. Numaralarımızı verdik birbirimize. Kadın hayat kadını cıktı. Anlattığı her şey yalanmış. Watsup durumda çıplak fotolarını gördüm ordan Anladim. Çok korktum hemen polise gittim. Polis dalga geçti benimle. Numarasını engelle sorun kalmaz niye bu kadsr korktun olabilir yani takılma dedi.

Töbe est :))))
Niye polise gittiniz ki orayı ben mi kaçırdım
Biraz panikli birisiniz sanırım, rahatlamaya çalışın gerekirse bunun için destek alın

Güvenin, güzel olacak, başaracaksınız.
Bunları tüm samimiyetimle söylüyorum.

Teşekkür ederim. Inşallah kazasız belasız büyük hatalar yapmadan boşluğa düşmeden dolandirilmadan kazıklanmadan güvenli ve düzgün bir hayat kurabilirim kendime.

Istediğim tek şey kendi başıma huzurlu mutlu kedili sakin bir hayat yaşamak.

Sorun istemiyorum kavga istemiyorum gerginlik huzursuzluk istemiyorum.

Güzel mutlu arkadaşlarım olsun. Beklenti sıfır hayatımda. Küçük bir ev ve düzenli bir hayat istiyorum.

Günümüz dünyasında elinizde akıllı telefon varken kaybolmak ciddi bir başarı. Telefonunuza söyleyin nereye istiyorsanız götürsün sizi.

Musluk, elektrikli şofben vs kendiniz bile ufak tefek tadilatı yapabilirsiniz atla deve işler değil. Yaşasın Youtube.

Yeni de tanısanız bir süre de geçmiş olsa HİÇKİMSEYE güvenmeyin. Siz varsınız, başka da kimse yok.

Ağzınızı tutmalısınız, müdürün arkasından salladıkladıklarınızı ilerde ipe dizer önünüze koyarlar sıkıntı yaşarsınız.

Dedikodu zaten yapmayın, ben iş yerinde bu tasvir ettiğiniz ona buna arkasından sallayıp hemen samimi olmaya çalışan tiplerden fersah fersah kaçıyorum zira sağlıklı gelmiyor.

15 yıl yalnız yaşadım ben, çok şükür hiç kafam ağrımadı. Alkol alacaksam aldım, sigara içeceksem içtim ama bunu özgürlük ispatlamaya çalışır şekilde yapmadım.

Sanırım kafanız karışık. Evli misiniz? Hayır. O halde otomatik olarak bekarsınız.

Yeni şehrinizde işinde iyi bir oto tamirci edinin o da çok işinize yarar.

Evet tüm yeni çevreniz. Bekarım diyeceksiniz bekarsınız zaten :) Kendinizi dulum diye mi tanıtmayı düşünüyorsunuz anlamadım.

Yani bunlar da evlilikle baskıyla alakası olan şeyler değil aslında. Sanki bu ülkede de yeniymiş gibi sorular soruyorsunuz ilginç.

Dul değilim canım. "Boşanmış" da bir cevap medeni halin nedir? sorusuna.

Ahahaha bi bilseniz boşandıktan sonra yaptığım aptalliklari yuh artık dersiniz. Allah koruyor da kötü yola falan düşmüyorum 🤦‍♀️
İnsan merak ediyor🙈🙈
Umarım başarılı olursunuz,hayal kırıklıkları da illaki olacak, evet güçlüyüz ama bizi bu güçlü hale getiren zamanında yediğimiz darbeler😉

Günümüz dünyasında elinizde akıllı telefon varken kaybolmak ciddi bir başarı. Telefonunuza söyleyin nereye istiyorsanız götürsün sizi.

Musluk, elektrikli şofben vs kendiniz bile ufak tefek tadilatı yapabilirsiniz atla deve işler değil. Yaşasın Youtube.

Yeni de tanısanız bir süre de geçmiş olsa HİÇKİMSEYE güvenmeyin. Siz varsınız, başka da kimse yok.

Ağzınızı tutmalısınız, müdürün arkasından salladıkladıklarınızı ilerde ipe dizer önünüze koyarlar sıkıntı yaşarsınız.

Dedikodu zaten yapmayın, ben iş yerinde bu tasvir ettiğiniz ona buna arkasından sallayıp hemen samimi olmaya çalışan tiplerden fersah fersah kaçıyorum zira sağlıklı gelmiyor.

15 yıl yalnız yaşadım ben, çok şükür hiç kafam ağrımadı. Alkol alacaksam aldım, sigara içeceksem içtim ama bunu özgürlük ispatlamaya çalışır şekilde yapmadım.

Sanırım kafanız karışık. Evli misiniz? Hayır. O halde otomatik olarak bekarsınız.

Yeni şehrinizde işinde iyi bir oto tamirci edinin o da çok işinize yarar.

Ay yok dedikodu derken öyle birilerinin arkasından sürekli sallayan biri değilim. Bir kaç kez başıma geldi. Müdüre çok kızdım. Ne saçmalık böyle falan dedim. Adam arkamdaymış. Yani bunu bile beceremedim.

Oto tamircisi konusunu nasıl yapsam? Burda eski eşimin sürekli gittiği tamirci bilir mi ? Şuan ona götürüyorum arabayı. Ona mi sorcam ?

Hiçbi önerim yok size ama keşke sizin yerinizde olsam. 21 yaşındayım ama istediğim gibi değil hayatım. Ne eğitimim ne ailem. Keşke bambaşka bi yerde başlayacak fırsatım olsa. 60 yaşında hissediyorum kendimi.
Yepyeni bi sayfa gibi düşünün bu fırsatı derim. Değerlendirmeye çalışın çabalayın.

Mesela yeni tanıştığınız bir insanın güvenilir olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz?

Biri yalan söylerse anlıyor musunuz?

Ben mesela ne zaman yalan söylesem ya da dedikodu yapsam hemen ifşa oluyorum.

Kimisi çok profesyoneldir hemen belli etmez.
Tehlikelerden korunmak için yeni tanistigin insanlarla mesafeli olman ve adresini tek yaşadığını soylememen gerekir.

Tesisat olayına gelirsek ben ev sahibi ile hallediyorum.muhakkak yanında ev sahibi oluyor.sen de bu şekilde yapabilirsin ya da komşu teyze falan varsa ondan rica edebilirsin

Taşınacağın apartman çok önemli.eger apartmanda yaşlı sevimli bi teyze olursa hem korur kollar hem bu şekilde destek olabilir.(misal benim komsum her sokak kapı açıldığında kapıya koşar sorar eder kimsin kime geldin diye.10 güvenlik görevlisine bedeldir kendisi😃 )

Taşınacağın muhit çok önemli.araban yoksa durak üstü ana yol bi ev ideal.
Özellikle yeni işyerinde hayatının detaylarını paylaşma çok dedikodular döner

Konu kendime güvensizliğim ve açıkça söylüyorum saf salak biriyim.

Yeni bir başlangıç yapıyorum hayatımda. Tek başına bir şehire tayin isteyeceğim. Ev tutacağım taşınacağım. Yeni bir başlangıç yapacağım.

Şuan yaşadığım mevcut şehirde, sağlam ve güvenli bir sosyal çevrem var. Ama yeni şehirde tek başına dolandirilmadan kandırılmadan kimseden destek almadan nasıl yapacağım?

Her şeyi göze aldım açıkçası. Musluk tamiri için eve tesisatçı çağırma konusunu bile yeni öğrendim. Ehliyetim var arabaya benzin almayı bosandiktan sonra ogrendim.

Öyle baskı altında 13 yıl geçirmişim ki, yer yön kavramım bile yok. Sürekli kayboluyorum.

Yani bilale anlatır gibi anlatin tavsiyeler verin.

Kendime bir kaç püf noktası edindim.

1. Özel konuşmalar yapma kimseyle
2. Kimseye güvenme
3. Alış-veriş yaparken en az 3 yerden fiyat al
4. Önce iş yaptır parasını sonra öde (dolandırıldim bir kaç sefer)
5. Herkesi sorgula herkes yalan söyleyebilir
6. Kimseye borç verme
7. Biri sana ajitasyon yapıyorsa uzak dur bir çıkarı vardır
8. Evine kimseyi sokma disarda buluş ilk iki seNe arkadaşlarınla
9. Her şeyini herkese anlatma
10. Çok konuşma vb...

11. Iltifat eden erkeklere şüpheli yaklaş
12. Kendini sev güven

Çok kazık yedim aptalca hatalar yaptım. Ama erkeksiz de ayaklarımin üzerinde durabileceğimi kendime ispatlamam lazım.

Hiç ailemden uzakta yalnız yaşamadım. Babamın izni dışında hiç adım atmadım. Evlendim kocam ne derse o oldu. Kendi adıma hiç karar vermedim. Hep başkalarının hayatini yaşadım. Şimdi çok kararliyim bunu halledeceğim ama zarar görmekten çok korkuyorum.

Yuru beeeeee kim tutar seniiiiiiii

Valla ben ayakları yere basan süper güçleri olan bi kadın gördüm şu an

İnsan merak ediyor🙈🙈
Umarım başarılı olursunuz,hayal kırıklıkları da illaki olacak, evet güçlüyüz ama bizi bu güçlü hale getiren zamanında yediğimiz darbeler😉

Ay falcıya falan gittim yaa. Öyle saçmaladım. Ben ben değildim yani. Nasıl bir özgüvense bendeki. Paramı falan kaptirdim böyle boşluk arayışlarıyla. Normalde asla tenezzül etmem saçma sapan insanlara derdimi anlattım. Neden yaptım bilmiyorum.

Kiyafet konusunda bile saçmaladım. Mavi kot üzerine turuncu kazak ve bordo çantayla işE gittiğim günler oldu.

Bir süreçti geldi geçti çok şükür

Ay yok dedikodu derken öyle birilerinin arkasından sürekli sallayan biri değilim. Bir kaç kez başıma geldi. Müdüre çok kızdım. Ne saçmalık böyle falan dedim. Adam arkamdaymış. Yani bunu bile beceremedim.

Oto tamircisi konusunu nasıl yapsam? Burda eski eşimin sürekli gittiği tamirci bilir mi ? Şuan ona götürüyorum arabayı. Ona mi sorcam ?

Çalıştığınız yerde arabası olanlar vardır, onlara sorun güvenilir usta. Ben bekarken öyle yapıyordum.

Back
X