• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AYDA 1 YIKANAN KOCA :sinirli:

Canım, çok uğraştım ama zorla olmuyor, öyle rahat. Bende senin gibi olsam ne yaparsın dedim de bir gün. Ol dedi gamsız. Onun için sorun değilmiş öyle şeyler. Gayet rahat... Psikolojik tabii. Bende öyle düşünüyorum, fakat kendini normal gördüğü için DR'a götüremedim.
Boşanıcam inşallah cnm...

Bunun bir karşılığı olmalı. Doktora gitmeyi de kabul etmiyorsa bir cezası, bir tazminatı olmalı. Mahkemede nasıl ispatlayacaksınz? Tanıdıkları şahit mi göstereceksiniz? Bence iyi bir avukata danışın. Gerekirse noterden ihtar falan çektirin, ya da eve uzman getirtin, eve polis, bilirkişi vs çağırın, tutanak tuttsunlar.

Size bir çeşit şiddet uyguluyor. Fiziksel ve psikolojik olarak zarar görüyorsunuz. Bunu size yaşatmaya hakkı yok. Bence iyi bir avukata danışarak kayıt altına alınmasını sağlayın. Yine de siz bilirsiniz tabii.

Turkler kadar hijyene temizlige onem veren yok demek istedim. Adamlar herseyi bizden ogrenmisler. Turkler her konuda number one yaniiiiii

Hafizamiz da baya zayif. Kendi ogrettiklerimizi unutmusuz anlasilan. Ben bu "turkler herkese temizligi ogretti" efsanesine asla inanmiyorum. Eger oyleyse bize bu kadar kisa surede temizligi unutturan sey ne? Onlara bu kadar kisa surede bir izmariti bile yere attirmayacak sekilde temizligi benimseten ne? Bir sabah kalktigimizda temizlik anlayisimiz puf diye yer degistirmis.

Bizim milletimiz (cogunluktan bahsediyorum) temizlige onem vermez ki... Simdi dusunuyorum da ne zaman toplu tasima araclari, hastaneler, okullara falan gitsem midem kalkmis bir sekilde cikiyorum. Kokuyoruz yahu milletce kokuyoruz. Ben bir kere temiz umumi wc gormedim. Buna elit mekanlar dahil. Camide namaz kiliyorum burnuma les gibi ayak kokusu geliyor. Hani hesapta 5 vakit yikaniyor ya ayaklar, o naylon coraplar en az 1 hafta ayakta ama. Ramazanda mukabeleye katiliyorum kokudan odada duramiyorum. Iliskiden iliskiye gusul alan insanlarin cinsel hayatlari bitince banyo hayatlari da bitiyor sanki. Sehirler arasi otobuse biniyorum, biri ayakkabilari bi cikariyor ortalik buzdolabi bozulmus mezbahane gibi kokuyor. Yola cikiyorsun degil mi bi degis corabini. O ayaklar hic mi su gormedi, uzerine yanlislikla su bile mi dokulmedi? Calistigim yerlerde her gun kokan biri illa gelir. Vucudu surekli bozulmus lahmacun kokan, kafasi yag kokan, terinin ustune en pahali parfumleri sikan calisma arkadaslarimdan bahsetmiyorum bile. Inanmiyorsaniz herhangi bir topluluga girin de gorun.

Ecnebiler bizden temiz kimse kusura bakmasin :KK12:

Hafizamiz da baya zayif. Kendi ogrettiklerimizi unutmusuz anlasilan. Ben bu "turkler herkese temizligi ogretti" efsanesine asla inanmiyorum. Eger oyleyse bize bu kadar kisa surede temizligi unutturan sey ne? Onlara bu kadar kisa surede bir izmariti bile yere attirmayacak sekilde temizligi benimseten ne? Bir sabah kalktigimizda temizlik anlayisimiz puf diye yer degistirmis.

Bizim milletimiz (cogunluktan bahsediyorum) temizlige onem vermez ki... Simdi dusunuyorum da ne zaman toplu tasima araclari, hastaneler, okullara falan gitsem midem kalkmis bir sekilde cikiyorum. Kokuyoruz yahu milletce kokuyoruz. Ben bir kere temiz umumi wc gormedim. Buna elit mekanlar dahil. Camide namaz kiliyorum burnuma les gibi ayak kokusu geliyor. Hani hesapta 5 vakit yikaniyor ya ayaklar, o naylon coraplar en az 1 hafta ayakta ama. Ramazanda mukabeleye katiliyorum kokudan odada duramiyorum. Iliskiden iliskiye gusul alan insanlarin cinsel hayatlari bitince banyo hayatlari da bitiyor sanki. Sehirler arasi otobuse biniyorum, biri ayakkabilari bi cikariyor ortalik buzdolabi bozulmus mezbahane gibi kokuyor. Yola cikiyorsun degil mi bi degis corabini. O ayaklar hic mi su gormedi, uzerine yanlislikla su bile mi dokulmedi? Calistigim yerlerde her gun kokan biri illa gelir. Vucudu surekli bozulmus lahmacun kokan, kafasi yag kokan, terinin ustune en pahali parfumleri sikan calisma arkadaslarimdan bahsetmiyorum bile. Inanmiyorsaniz herhangi bir topluluga girin de gorun.

Ecnebiler bizden temiz kimse kusura bakmasin :KK12:
Ama yabancilarla kiyaslandigimizda onlardan temiziz yabancilar teharet nedir bilmezler. Afedersiniz peceteyle silip kalkarlarmis

Ama yabancilarla kiyaslandigimizda onlardan temiziz yabancilar teharet nedir bilmezler. Afedersiniz peceteyle silip kalkarlarmis
Elhamdulillah müslümanız, "temizlik imandandır" diye hadisimiz var, taharet de namaz kılmak için şart tamam ama temizliği yalnızca taharete indirgeyemeyiz. Sadece tuvalette taharet aldı diye temiz olmaz bir insan. Leş gibi ter kokan insan benim gözümde kişisel bakımına dikkat etmiyordur. Ayrıca Türklerin hepsi taharet alıyor diye bir kaide de yok, tuvaletten çıkınca ellerini yıkamayan pislikler de var, ayda bir banyo yapanlar da.
Midem bulandı ya yazarken bile :kusmuk:

Taharet almıyor olabilirler (bu arada buna da emin olamayız) en azından günlük duşlarını alıp iç çamaşırlarını değiştirip toplum içine öyle çıkıyorlar. Ayrıca bizimkiler taharet alıyorsa mesela harem gebze minibüsleri niye apış arası kokuyor :işsiz:

Taharet alıp wc den ellerini yıkamayanlar da çok...

Koktuğu sürece bana ne taharetinden o kendini ilgilendirir.

Elhamdulillah müslümanız, "temizlik imandandır" diye hadisimiz var, taharet de namaz kılmak için şart tamam ama temizliği yalnızca taharete indirgeyemeyiz. Sadece tuvalette taharet aldı diye temiz olmaz bir insan. Leş gibi ter kokan insan benim gözümde kişisel bakımına dikkat etmiyordur. Ayrıca Türklerin hepsi taharet alıyor diye bir kaide de yok, tuvaletten çıkınca ellerini yıkamayan pislikler de var, ayda bir banyo yapanlar da.
Midem bulandı ya yazarken bile :kusmuk:
Genel konusuyoruz detaya inmedim. Yabancilardan temiziz ama

ablacım sendeki de ne türk aşıklığıymış ya. bu konuda yapılmış bi çalışma, onaylanmış istatistiki veri, ne bileyim yayınlanmış akademik bi makale var mı?

yoksa eğer tek tek tüm türk milletini ve yabancı milletleri incelediniz de mi bu sonuca vardınız?

Uzakdoğuda da taharet alışkanlığı var. Yine de söylediğim gibi temizlikle tahareti bir tutamazsınız, tutamayız. Taharet kişisel temizlikte sadece bir uygulamadır.

Bir örnek vereyim. Duş almayıp, tırnak kesmeyip, deodorant kullanmayıp, taharet almayıp, yemekten ve tuvaletten sonra ellerini yıkamadığı halde kendine diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmiş bir insana temiz der misiniz? Oysa ki bir temizlik uygulamasını yapıyor kendince. Aynı şekilde yalnızca taharet alan bir insan da temiz olamaz. Temizlik her açıdan yapıldığında kişi temiz sayılır.

Zaten islamdaki taharet de yalnızca tuvalette suyla yapılmaz. Namazın şartlarında geçen necasetten taharet dediğimiz şey; vücudumuzdaki, ortamdaki, elbisemizdeki tüm pis olan şeylerden arınmak, yani temiz olmaktır. Tuvaletten çıkarken elini yıkamayan, leş kokan insanların olduğu topluma nasıl ısrarla - görmediğiniz halde- geneli taharet alıyor, o halde başka milletlerden temiziz genellemesini yapabiliyorsunuz? Merak ediyorum.

ablacım sendeki de ne türk aşıklığıymış ya. bu konuda yapılmış bi çalışma, onaylanmış istatistiki veri, ne bileyim yayınlanmış akademik bi makale var mı?

yoksa eğer tek tek tüm türk milletini ve yabancı milletleri incelediniz de mi bu sonuca vardınız?

Yoo öyleymiş. Öyle diyorlar :D

Bakın ben de böyle sanıyordum ama iş öyle değilmiş. Bide diye bir icat var, sırf malum bölgeyi yıkamaya yönelik. Eğer evinizde bide yoksa da tuvalet için üretilmiş ıslak mendiller var tuvalet kağıdo gibi suda eriyor, onları kullanıyorlar.
Gerçi bu ıslak mendiller bakteri öldürücü olduğu için sağlıklı değil diyenler de var, bilen varsa beni bir bilgilendirsin rica ediyorum.

Bakın ben de böyle sanıyordum ama iş öyle değilmiş. Bide diye bir icat var, sırf malum bölgeyi yıkamaya yönelik. Eğer evinizde bide yoksa da tuvalet için üretilmiş ıslak mendiller var tuvalet kağıdo gibi suda eriyor, onları kullanıyorlar.
Gerçi bu ıslak mendiller bakteri öldürücü olduğu için sağlıklı değil diyenler de var, bilen varsa beni bir bilgilendirsin rica ediyorum.

Evet bide avrupaya ozgu bir sey mesela. Sirf malum bolge temizligi icin uretilmis. Daha ne olsun.

Konu sahibi eskiden çoğu evde pazar banyo günüydü, soba yakılır tüm aile sırayla banyo yapardı, benim çevremdr böyleydi en azından. Şimdi düşününce haftada bir bile ne kadar az geliyor bize, ama o yoklukta öyleymiş demek ki. Eşinizin durumu ayrı bir şey, bir çok arkadaşın yazdığı gibi psikolojik bir sıkıntısı olmalı.

yabancılardan daha temiz filan değiliz maalesef. 1 yıldan fazla yurtdışında yaşadım, bir sürü de ülke gezdim. neredeyse hiçbir yerde ter kokusu vb. kokular almadım.

taharet meselesine gelirsek, mendil kullanıyorlar; çünkü taharet almanın bakterileri yaydığına dair çalışmalar yapılmış. ben bu süre zarfında ıslak mendillerle yaşadım, alışkanlık başka bir şey. ha ellerini yıkamadan çıkanı da çok gördüm, bu yüzden ister kendi ülkemde olsun ister başka bir yerde olsun, kapıları hep peçeteyle açarım. :olamaz:

ben bir gün duş almasam kendimi rahatsız hissediyorum, başka biri üç dört gün rahat edebiliyor.

Back
X