Ayda 200 lira yeter mi ki?

evden bişeyler götürmen en sağlıklısı. işe başladığımda ilk yıl dışardan yedim sonuç bi sürü kilo, sağlıksız beslenmek ve bi sürü param gitti. 2 yıldır evden götürmeye çalışıyorum herkes beslenmende ne var diyo gayette mutluyum :D

kredi çıkar büyük ihtimalle ama eylül değil ağustos gibiydi başvuruları yazın sık sık kontrol et ara dönemle ilk yılın zamanı farklı oluyor. ben her yıl bursa başvurdum çıkmadı son yılımda çıktı. kredi çıksa bile her sene tekrar başvur belli olmaz son yılında byrsa dönebilir. kolay gelsin şimdiden. ailken yüzde 50 sini ödüyorsa harçlıkkonuunda daha katı olabilirler.

haftasonları standa falan çalışsan bi sürü arkadaşım palyaçoluk falan yapmıştı broşür dğıtmıştı. hem sürekli olmadığı için vaktini almaz hem de harçlığını çıkrarırsın

7.5 lira ne ya :53: Biz 2 liraya çıkınca isyan etmiştik :9:

Hangi şehirde okuyosun? Gerçi hangi şehirde okusan yetmez hele evde yaşıyorsan

7.5 lira ne ya :53: Biz 2 liraya çıkınca isyan etmiştik :9:

Hangi şehirde okuyosun? Gerçi hangi şehirde okusan yetmez hele evde yaşıyorsan

aynı okulda okumuşuz galiba hemen anladım "2 liraya isyan" deyince :52:

Limoncum valla kredisiz/burssuz olmuyor, ben de kredi aldım(gerçi şimdi de düşünüyorum kara kara nasıl ödeyeceğim diye ama). aldığım için pişman değilim açıkçası, çünkü benim ailem de orta direk, istediğim gibi para harcayamıyordum,bir dahaki başvuru dönemine kadar istersen bir ajansa başvur, stand işlerine filan gidersin arada, günlük 50-60 lira filan veriyorlar sanırım. biraz yorar ama mecbur kalınca yapacak bir şey yok,hem herhangi bir düzeni yok, boş vakitlerinde gidersin, ödevin projen olunca gitmezsin
:34:

7.5 liraya okul yemeği mi olur:53:evden sandviç yap götür,kırtasiye masraflarını az tutmak için de geri dönüşüm çok önemli.Mesela en pahalısı maket malzemeleridir,parça pincik olsa da karton artıklarını atma mutlaka bi yerde işine yarar.Sonra marketlerin kolileri mukavva olarak çok iş görür.Eskiz kağıtları ucuzdur ama idareli kullanmaya çalış,hazır kesilmişini alma pahalı oluyor büyük boy alıp kendin kes ihtiyacın olan boyutta.Hmm sonra strafor gibi malzemeleri kırtasiyeden alma bildiğin kazıklıyorlar.Yalıtım malzemeleri satan nalbur gibi yerlerde metrekaresini 1-2 liradan bulabilirsin.Ozalit çıktısı alıyorsan en ucuza alan yeri bulmaya çalış.Paftalarını iyi düzenle çarşaf gibi metrelerce çıktı demek bir o kadar para demek.Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.

7,5 lira okul yemeği için fazla değil mi ? Bizim zamanımız çokkk gerilerde kaldı da , bir ufaklığımız Marmara Üni de okuyor. Yanlış hatırlamıyorusam 3 kap yemek 1-1,5 gibi birşeydi bu dönem.

aynı okulda okumuşuz galiba hemen anladım "2 liraya isyan" deyince :52:

Limoncum valla kredisiz/burssuz olmuyor, ben de kredi aldım(gerçi şimdi de düşünüyorum kara kara nasıl ödeyeceğim diye ama). aldığım için pişman değilim açıkçası, çünkü benim ailem de orta direk, istediğim gibi para harcayamıyordum,bir dahaki başvuru dönemine kadar istersen bir ajansa başvur, stand işlerine filan gidersin arada, günlük 50-60 lira filan veriyorlar sanırım. biraz yorar ama mecbur kalınca yapacak bir şey yok,hem herhangi bir düzeni yok, boş vakitlerinde gidersin, ödevin projen olunca gitmezsin
:34:

Belki de öyledir canım :16: ben İzmirde okudum ama hakkaten devlette ucuz olduğu için kuruş hesabı yapıyorduk adamlar 7.5 liraya yiyormuş :53:

Ben mimarlık okuyorum ablalarım, kırtasiye masraflarımız çok fazla, okulda yemek 7.5 lira 3 çeşit, onun dışında yiyebileceğim en ucuz şey börek o da hem doyurmuyor hem de 5 lira. Annem 200 lira verdi bu ay için. Ama bana sanki yetmez gibi geliyor çünkü yol ve yemek anca 200 tutuyo ya:26: yol param günlük en az 4 lira yemek de 5 olsa aylık 180 yapıyor. Kalan 20 lira da ne kırtsaiye masrafına yeter ne başka bi şeye :26::26:

sizce ideal ne kadar olmalı? ya da 200 normal mi? :44:

mimarlık okuyorsan burs alman kolay olacaktır. Özel şirketlere burs için başvurabilirsin. Ayrıca kaymakamlıklarda burs veriyor. Ailemin maddi durumu iyi değildi. Ben üniversite eğitimimin neredeyse tamamını bursla ve çalışarak bitirdim. Burs bulmakta da hiç zorlanmamıştım.

Back
X