Ayda kaç tl kendiniz için harciyorsunuz?

Onlar kisisel harcama degil degil:dondurma:Cok tatlisin sen yaa:KK200:
sende tatlısın :) ya öyle ama onları niyeyse saymıom ben. ama valla aylık çok harcamıom toplasan 100 tl bile etmez :)kendım için ama bu sadece sinema vırt zırt saymıyorum :)

aylık ne kadar kendime harcıyorum?ooo zor bir soru, ben de merak ettim, bir hesaplayayım sizin vesileniz ile...

öncelikle cilt bakımımı çok önemsiyorum yılda 1 kez toplu alış veriş yapıyorum, bu sene şubat-mart gibi estee lauder ve lamer den almıştım ürünlerimi, gece-gündüz nemlendiricisi, serum,detox maske, temizleme sütü,tonik, göz çevresi kremine toplam 1800 tl ödemiştim kampanyada...bunun harici yaz başı nuxe nemlendirici,güneş kremi,güneş sonrası losyonu, la roche posay termal su aldım 300 civarı bunlara ödemiştim, bepanten,e vitamini , c vitamini ampulleri aldım ve kil maskesi aldım 50 tl de bunlar tutmuştur..Yine yıllık olarak cc krem, allık,ruj, far paleti, göz kalemi bu kısıma da 100 civarı ödedim sanırım... yıllık cilt bakımıma 2250 ödemişim, aya böldüğümde 190 civarı yapıyor..saç boyamı kendim yapıyorum evde aylık 20 tl ona gidiyor, 50 tl kuaförde kesim,fön, kaş ve tüy temizliğine gidiyor...260 etti bu kısım...aylık vitamin kullanımım var, 100 ila 200 tl arası değişiyor, anti aging vitaminlere para veriyorum ama bunu yılda 6 ay kullanıyorum, aylık 200 olsa yıla bölünce 100 tl de vitaminlerime gidiyor...

cilt bakım +kuaför + vitaminler 360 tl oldu, ayda en az 1 kez kız arkadaşlarımla bir şeyler içeriz, 100 tl civarı buna gider...oldu mu 460... :KK43:
gözlerim bozuk ve numaralı lens kullanıyorum, gözlerim yeşil, fakat etkisini artırmak için renkli lens almayı seviyorum, bu da kampanyalı yıllık 300 tl ile 450 arası markasına göre değişiyor...300 desem, aylık 25 tl ye geliyor...

onun harici şampuan , vücut şampuanı, diş macunu, diş ipi, gargara vs...vs saymıyoum onları, eşimle ortak kullanım olduğu için...çalışmıyorum o sebeple pahalı parfüme gerek duymuyorum, avonun beğendiğim bir parfümü var, 50 tl civarı, 3-5 ay gidiyor kullanımıma göre.. 10 tl de onun için koyayım...

günde 1 paket sigara içiyorum, aylık 300 tl...

toplamda 795 oldu :KK43:((( ayrıca kıyafet alış verişi yapmıyorum mesela,uzun zaman oldu kendime bir şey almayalı diyebilirim, evdeki ürünlerimi kullanıyorum.. bir yıl boyunca 10 parçayı geçmemiştir aldıklarım...ayakkabı ve çanta almadım mesela, hatırlamıyorum,alsam hatırlardım...( demek ki buradan tasarruf ederek birikim yapabilmişim :)

bunun dışında doktor kontrolleri oluyor 2-3 ayda bir, taksi vs kullanımım oluyor, onları yazmıyorum, bu halde bile oldukça açılmışım, aya vurunca çok geldi hakkaten...toplu alıp 4-5 taksit ödeyince sıkıntı olmuyor da böyle yıllık toplayıp aya vurunca meblağ yükseldi..bi de tasarruf ediyorum sanıyorum... :))))

yani aşağı yukarı artısı eksisi ile 1000 tl gidiyor benim masraflarıma.. uatndım valla....bi de hiç para harcamıyorum, çok dikkat ediyorum, tasarruf ediyorum diye seviniyorum...
hay maşallah çalışsan bı de ortalığı tozu dumana attırırsın :) valla bunu harcayarak bi de birikim yapıyorsun ya helal olsun sana. ama az kızsan demekki baya baya birikim yapacan sen :)

sende tatlısın :) ya öyle ama onları niyeyse saymıom ben. ama valla aylık çok harcamıom toplasan 100 tl bile etmez :)kendım için ama bu sadece sinema vırt zırt saymıyorum :)

Sayalim veya saymayalim bir sekilde harciyoruz. Onemli olan israf etmemek, para tutalim derken de hayati iskalamamak. Fakiri fukarayi da unutmamak.Allah herkese helalinden kazanmayi nasip etsin, keselerimize bereket versin.

Bende bi hesaplıyayım bakayım
günlük sigara masrafım var 330 tl
kozmetik bu yıl aldıklarım 500 desem aylık yapar 45 tl
kuaföre toplamda yıllık en fazla 300 harcıyorumdur aylık yapr 25 tl
arkadaşlarla kahve çay muhabbeti en fazla tutsun 200 tl aylık eder oda 16 tl yuvarlıyayım 20 tl
kılık kıyafette 700 tutsun hadi 58 ben diyeyim 60 tl toplamda 480 tl tutyomuş :bicak:
sigarayı bıraksam 180 tl :(

hay maşallah çalışsan bı de ortalığı tozu dumana attırırsın :) valla bunu harcayarak bi de birikim yapıyorsun ya helal olsun sana. ama az kızsan demekki baya baya birikim yapacan sen :)
aynen vallaha... çalışırken tüm maaşım sadece kendi masraflarıma gidiyordu :KK43:(( birikim falan bilmezdik ki maalesef..bu sene ocak başından itibaren buradaki tüm topikleri okuyarak birikime başlayabildim, tüm yazanlardan Allah razı olsun, 1 satır bile yazandan...hep bu topikler sayesinde birikim, tasarruf nedir öğrendim, yoksa 10 kuruş paramız hiç olmadı kenarda.. hamdolsun,çok şükür halimize, Rabbim sağlık,sıhhat,bütçelerimize bereket versin...2 ay sonra 1 yılda ne biriktirmişim çıkacak ortaya, heyecanlıyım :)))

ama tabiki bu aylık harcamalarda sigara çok yer tutuyor, bırakmayı isterdim ama başaramıyorum... bir de toplu alıp takside böldürünce insan farketmiyor ne aldığını..artık kredi kartı falan kullanmıyorum, nakit harcarken elim varmıyor o kadar çok para harcamaya

O zaman bende cok para harcamiyorum normalim yani. Yol yemek ayda 400 tl cay kahve falan 100 tl olsa 500 ediyor. Kendime oyle cok fazla kıyafet falan da almıyorum. Kuaför e de iki ayda bir gidiyorum boya icin. Onu da bol 50 tl yapio. Ee benim adam niye hala cok harciyirsun dior?

aylık ne kadar kendime harcıyorum?ooo zor bir soru, ben de merak ettim, bir hesaplayayım sizin vesileniz ile...

öncelikle cilt bakımımı çok önemsiyorum yılda 1 kez toplu alış veriş yapıyorum, bu sene şubat-mart gibi estee lauder ve lamer den almıştım ürünlerimi, gece-gündüz nemlendiricisi, serum,detox maske, temizleme sütü,tonik, göz çevresi kremine toplam 1800 tl ödemiştim kampanyada...bunun harici yaz başı nuxe nemlendirici,güneş kremi,güneş sonrası losyonu, la roche posay termal su aldım 300 civarı bunlara ödemiştim, bepanten,e vitamini , c vitamini ampulleri aldım ve kil maskesi aldım 50 tl de bunlar tutmuştur..Yine yıllık olarak cc krem, allık,ruj, far paleti, göz kalemi bu kısıma da 100 civarı ödedim sanırım... yıllık cilt bakımıma 2250 ödemişim, aya böldüğümde 190 civarı yapıyor..saç boyamı kendim yapıyorum evde aylık 20 tl ona gidiyor, 50 tl kuaförde kesim,fön, kaş ve tüy temizliğine gidiyor...260 etti bu kısım...aylık vitamin kullanımım var, 100 ila 200 tl arası değişiyor, anti aging vitaminlere para veriyorum ama bunu yılda 6 ay kullanıyorum, aylık 200 olsa yıla bölünce 100 tl de vitaminlerime gidiyor...

cilt bakım +kuaför + vitaminler 360 tl oldu, ayda en az 1 kez kız arkadaşlarımla bir şeyler içeriz, 100 tl civarı buna gider...oldu mu 460... :KK43:
gözlerim bozuk ve numaralı lens kullanıyorum, gözlerim yeşil, fakat etkisini artırmak için renkli lens almayı seviyorum, bu da kampanyalı yıllık 300 tl ile 450 arası markasına göre değişiyor...300 desem, aylık 25 tl ye geliyor...

onun harici şampuan , vücut şampuanı, diş macunu, diş ipi, gargara vs...vs saymıyoum onları, eşimle ortak kullanım olduğu için...çalışmıyorum o sebeple pahalı parfüme gerek duymuyorum, avonun beğendiğim bir parfümü var, 50 tl civarı, 3-5 ay gidiyor kullanımıma göre.. 10 tl de onun için koyayım...

günde 1 paket sigara içiyorum, aylık 300 tl...

toplamda 795 oldu :KK43:((( ayrıca kıyafet alış verişi yapmıyorum mesela,uzun zaman oldu kendime bir şey almayalı diyebilirim, evdeki ürünlerimi kullanıyorum.. bir yıl boyunca 10 parçayı geçmemiştir aldıklarım...ayakkabı ve çanta almadım mesela, hatırlamıyorum,alsam hatırlardım...( demek ki buradan tasarruf ederek birikim yapabilmişim :)

bunun dışında doktor kontrolleri oluyor 2-3 ayda bir, taksi vs kullanımım oluyor, onları yazmıyorum, bu halde bile oldukça açılmışım, aya vurunca çok geldi hakkaten...toplu alıp 4-5 taksit ödeyince sıkıntı olmuyor da böyle yıllık toplayıp aya vurunca meblağ yükseldi..bi de tasarruf ediyorum sanıyorum... :))))

yani aşağı yukarı artısı eksisi ile 1000 tl gidiyor benim masraflarıma.. uatndım valla....bi de hiç para harcamıyorum, çok dikkat ediyorum, tasarruf ediyorum diye seviniyorum...
Ajda pekkan çıkacak sandım
Bana göre çok

Çalışıyorum 23 lira
13 lira boya
10 lira kaş
Ama ayakkabı alırsam 300 liraya alırım
Eskimez böyleyim

Ajda pekkan çıkacak sandım
Bana göre çok

:)))))
yıllık hesaplarsanız kendi harcamalarınızda fazla çıkacaktır..sigara evet, her ay maalesef 300 tl olarak bütçeyi şişiriyor..ama bu ay yaptığım harcamayı yazarsam yanılırım o zaman derim ki 300 sigara, hiç kıyafet almadım, bu ay kuaföre de gitmedim henüz, 2 pk saç boyası aldım 30 tl verdim, aylık masrafım 330 tl derim ama bu şekilde hesap yanlış olur düşüncesiyle tüm harcamalarımı yıllık alıp aya böldüm, siz de aldığınız 300 tllik ayakkabı ve diğer kıyafet vs ihtiyaçları toplayıp aya bölerseniz daha sağlıklı bir sonuç elde edersiniz...

:)))))
yıllık hesaplarsanız kendi harcamalarınızda fazla çıkacaktır..sigara evet, her ay maalesef 300 tl olarak bütçeyi şişiriyor..ama bu ay yaptığım harcamayı yazarsam yanılırım o zaman derim ki 300 sigara, hiç kıyafet almadım, bu ay kuaföre de gitmedim henüz, 2 pk saç boyası aldım 30 tl verdim, aylık masrafım 330 tl derim ama bu şekilde hesap yanlış olur düşüncesiyle tüm harcamalarımı yıllık alıp aya böldüm, siz de aldığınız 300 tllik ayakkabı ve diğer kıyafet vs ihtiyaçları toplayıp aya bölerseniz daha sağlıklı bir sonuç elde edersiniz...
Ozaman 84 TL bu sene 2 adet ayakkabı aldım birde nivea krem aldım

Son düzenleyen: Moderatör:
Ozaman 84 TL bu sene 2 adet ayakkabı aldım
:)) iyi günlerde kullanın, böyle böyle artıyor işte, 2 ayakkabı, 2 pantolon,1 mont,kaban, gömlek, mayo, havlu, allık, göz kalemi vs derken tırmanıyor masraflar, ama o kadar da olsun, giyinip biraz da süsleneceğiz illaki...

:)) iyi günlerde kullanın, böyle böyle artıyor işte, 2 ayakkabı, 2 pantolon,1 mont,kaban, gömlek, mayo, havlu, allık, göz kalemi vs derken tırmanıyor masraflar, ama o kadar da olsun, giyinip biraz da süsleneceğiz illaki...
İhtiyaç dışı bişey almam yoksa alırım bunlar yoktu

merhabalar :)

ben aslında maaşımın tamamını kendime harcıyorum ama nasıl ? tek başıma yaşadığım için kira elektrik su birikim derken hepsi bana gidiyor sonuçta :KK51:

kişisel harcamayı hesaplayayım dedim ama işin içinden çıkamadım.

*makyaj malzemelerimi - bb krem -göz kalemi -eyeliner -rimel falan bitmesine veya kurumasına yakın alıyorum ama nidirim varsa stok yapıyorum. ağzını açmayınca sıkıntı olmuyor. rujda da çok hoşuma giden olursa bazen abartabiliyorum. tam makyajı çok sevmiyorum. bbkrem yılda 2 kere anca alıyorumdur. rimel ayda 1 - göz kalemi 3 ayda 1 - eyeliner da 1-1,5 ay anca gidiyor (kuruyunca sevemiyorum)

*cilt bakım ürünlerim de aynı şekilde bittikçe alıyorum :) 4-5 ayı buluyordur.

*sigara kullanmıyorum.

*kıyafet de sezon sonu alırım genelde. ihtiyacım olan şeyler geçirdiğim mevsimde belli oluyor zaten. indirimde görünce alıyorum.

bunları hesaplayınca kişisel bakım için yıllık ortalama 750-1000 tl arası rahat harcıyorumdur.

bu yıl 1600 tl lazere verdim ekstra olarak. bir de kremlerini aldım 250 tl tuttu. :oha:

Makyaj malzemesi masrafım yok resmen hâlâ nişan sandığındakiler full duruyo :KK53: evim biraz kuaföre uzak o yüzden kuaför masrafım da yok evde kendi göbegimi kendim keserim :KK45: cildim yağlı krem masrafım da yok:KK48: ama eşim maaşını olduğu gibi bana verir faturaları falan ödeyip,onun parası benim param benim param yine benim param :KK59: biz gezmeye tozmaya yemeye içmeye harcıyoruz varımızı yoğumuzu :KK55:

Sanırım masrafsızlardanım.. :KK48:

Aylık 200 en fazla.
O da çok ihtiyacım varsa kıyafet, arasıra kızlarla dışarıda buluşmalar, bittiğinde aldığım rimel, eyeliner, bb krem...abartılı makyaj yapmam.
Yıllık olarak bakarsak 1.200 ü geçmez sanırım.

Kendime aldigim en son esya temmuzda ki kuzen dugunu icin sifon bir gomlekti. Kendime uzun zamandir ihtiyac disind hicbir para harcamiyorum. Bir tek canim bir yiyecek icecek cektiyse ona harcarim. Bu duruma alismak basta zor geliyor ama alisinca insan daha mutlu oluyor. Simdi kendime bir sey alacak olsam hemen buna ihtiyacim yok diyebiliyorum. Bbu sayede hem birikim yapabiliyorum hem de istaf yapmamis oluyorum. Mesela kendime yaklasik 4 yildir kot pantolon almadim. Evdekiler gayet saglam ve rahat. İhtiyac duymuyorum yeni bir seye. Su an icin bir tek kislik kabana ihtiyacim var. Onu da yine erteliyorum nasil olsa hamileyim diye. Siz de ihtiyaciniza ore alisveriz yaparsaniz daha az harcarsiniz.

hmm şöyle bi okudum da.. ben de yazim bari:) benim aylık kaş bıyık 10 tl, 6 ayda bi boya saç kesim falan 150 tl aya bölsek 25 tl de burdan, kıyafet ve ayakkabı alışverişi pek yapmıyorum yine de 6 ayda bi 400 tl o olsun aylık bu da 65 tl olsun desek, e iki ayda bir lazere gidiyorum 70 tl veriyorum aylık 35 tl ye denk geliyor yani toplam maksimum 125 tl oluyor..sosyal aktiviteleri katmıyorum..

Maşallah masraflariniz gayet güzel ama benim merak ettiğim hesaplamalarda hata var sanki, atladığınız bir şeyler var, mesela hiç parfüm, roll on, deodorant, ne bileyim el kremi, yüz nemlendirici, temizleme losyonu? Vücut yağı, bebe kolonyası, jöle,sprey,güneş kremi, güneş yağı vs vs güneş gözlüğü? Bunları illa ki kullanıyorsunuzdur, bunları kişisel harcamalara koymuyor musunuz?

Back
X