Ayda kaç tl kendiniz için harciyorsunuz?

Maşallah masraflariniz gayet güzel ama benim merak ettiğim hesaplamalarda hata var sanki, atladığınız bir şeyler var, mesela hiç parfüm, roll on, deodorant, ne bileyim el kremi, yüz nemlendirici, temizleme losyonu? Vücut yağı, bebe kolonyası, jöle,sprey,güneş kremi, güneş yağı vs vs güneş gözlüğü? Bunları illa ki kullanıyorsunuzdur, bunları kişisel harcamalara koymuyor musunuz?
Aslında dediginiz doğru, ne bilim ben aklıma gelen ilk kişisel giderleri yazdım. Tabiki nemlendirici, parfüm, gözlük yani aklıma gelmeyen şeyler alınır.. ama sanırım net birsey diyemiyorum o zaman. Aldıklarını surekli not alan neyi kaça aldigini yazanlar belki net yazabilirler sanırım ben beceremedim ;))

Maşallah masraflariniz gayet güzel ama benim merak ettiğim hesaplamalarda hata var sanki, atladığınız bir şeyler var, mesela hiç parfüm, roll on, deodorant, ne bileyim el kremi, yüz nemlendirici, temizleme losyonu? Vücut yağı, bebe kolonyası, jöle,sprey,güneş kremi, güneş yağı vs vs güneş gözlüğü? Bunları illa ki kullanıyorsunuzdur, bunları kişisel harcamalara koymuyor musunuz?
Roll on, kolonya, parfüm, deodorant, güneş kremi gibi ürünleri hesaba katmamıştım ama onları da eklediğimde aylık 200 değil 250 olur maksimum.
:olamaz:
Çok makyaj yapmam bittikçe alırım az ve öz olarak canım.

Yıl içinde 1 kere göz kalemi alırım 10 tl
Roll on 4 kere alırım 20 tl
Oje 2 kere alırsam alırım 6 tl bu da yılda
Kuaföre gitmeyi hiç sevmem kaş bıyık aldırmam evde yaparım boyamıda evde yaparım zaten beyazlarımı kapamaya doğal rengime yakın senede 2 3 kere boyarım 20 tl tutar en çok yine yılda.
Kesimde 2 kere giderim 40 tl
Makyaj malz kullanmam krem kullanmam.
Yüzümü yıkamak için zeytinyağlı sabun kullanırım tonik falan kullanmam
Parfüm geçen yıl almıştım 3 tane 90 tl di.
Tüy temizliği için epilasyon aletimi kullanıyorum kişisel bakım ama o aletide ne zaman aldığımı unuttum.
3 toka alsam 5 tl. Küpe kolye imitasyon takarım yılda 20 tl de o tutar. Genelde bu tarz şeyleri eşin annem hediye alır.
Çalışırkende böyleydi sigara yok makyaj yok kuaföre gitme yok aya vursak 20 30 tl harcıyorumdur.

Tatlım aylık gelırım ne kadarsa o kadar gıdıyor gerçekten. Ben çareydi sonda buldum ay bası para ele gectıgı gibi bi altın bişey almak lazım. Ay sonu para kalmıyor çünkü gereksız gereksız harcanıyor :halay:

Tatlım aylık gelırım ne kadarsa o kadar gıdıyor gerçekten. Ben çareydi sonda buldum ay bası para ele gectıgı gibi bi altın bişey almak lazım. Ay sonu para kalmıyor çünkü gereksız gereksız harcanıyor :halay:

Benim de öyle oluyor :(

Yol yemek keyfi harcamalar derken en az 400-500 harcıyorumdur bence

Aslında dediginiz doğru, ne bilim ben aklıma gelen ilk kişisel giderleri yazdım. Tabiki nemlendirici, parfüm, gözlük yani aklıma gelmeyen şeyler alınır.. ama sanırım net birsey diyemiyorum o zaman. Aldıklarını surekli not alan neyi kaça aldigini yazanlar belki net yazabilirler sanırım ben beceremedim :KK66:)

Roll on, kolonya, parfüm, deodorant, güneş kremi gibi ürünleri hesaba katmamıştım ama onları da eklediğimde aylık 200 değil 250 olur maksimum.
:olamaz:
Çok makyaj yapmam bittikçe alırım az ve öz olarak canım.

Aynen öyle, farkında olmadan gidiyor paralar, bu hafta kendimi bi takip ettim, hiç bir şey almıyorum desem de oje,aseton,orkid, temizleme pamuğu, saç spreyi vs derken yine bir sürü hesapta olmayan harcama yaptım..

Koni uzerinden baya gecmis ama.bende yazayim. Memurum 50 tl kahvalti harciyorum pogaca cay.oglen yemegi icin 80 tl.sigaram yok.servis ucretsiz.ayda bir kere boya evde yapiyorum kas biyik agda kendim yaparim.parfum ve deodorant harcamam yillik hemen bitmedikleri icin aylik 20 tl fln.cok fazla kilik.kiyafet almam ayda 100 tl kiyafete ayirirm o da bir ay bir iki bluz kazak fln hafta sonu pek disariya cikmam cikarsam da oyle cok harcamam olmaz.aylik 300-350 fln

Sırf kendi Adıma kişisel harcamam aylık 200-300 kıyafet (çorap şal giyim)
Saç kremi şampuan falan 30 de
İşyerinde aylık çay kahve 50-100 arası
Öğlen yemekleri 50 de
Marketten alıp şak die yiyip içtiklerim 50 de
Ağda 50 de
800 de gitsin :KK52:

Back
X