• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aydinlatin beni lütfen dogru mu değil mi HİÇ bilgim yok

Umarım hepiniz en baştaki jutholdmetight arkadaşın paylaşımını okumuşsunuzdur. Haklısınız 21. yydayız ama hakimlerin kafaları ya da yasalarımız henüz bu yüzyılı yakalayamadı. Başlığı açan arkadaşa bir çok açıdan eleştiri getirebiliriz ama bence bu konuda değil :)

bende konu sahibesi sizsiniz zannettim.

şunu açıklığa kavuşturalım önce konuda ne yazıyor ''zar esnek olupta kan gelmemesi'' yani bakirelikten bahsetmiyor.
sağlık raporu alır ve zar esnek yırtılma olmamış denir.
yani bakire değil denmez.

ben eleştirimi yaparım aynen sizin gibi
en başta da dediğim gibi o gece kan gelmedi diye adam beni boşuyorsa yolu açık olsun.
benim fikirlerim de böyle.

Arkadaşım haklısın çoklu alıntı yaparken seninki yanlışlıkla dahil olmuş. Senin söylediklerine ben de katılıyorum. Ama işta hakimleri falan da sözde eğitiyorsun yani cahil diyemeyiz ama bu şekilde kararlar alabiliyorlar.

Eğer bir erkek bakire bir kızla evlendiğini düşünüyorsa,değerleri ve inandığı şeyler bunu gerektiriyorsa,bakireyim diye evlendiği kız bakire çıkmadıysa mahkemeye verip manevi tazminat talebiyle boşanabilir.Ve hakimde haklı görür.Çünkü ortada kandırılma var.

Evet N.Çdavasında akıl tutulması yaşayan hakimler de var.Hatta öyle ki,bazı tecavüz davalarında madurenin psikolojisi etkilenmedi diye ceza indirimi alanlar da var.
Ama Allah'a şükür ki,ülkemizde teraziyi doğru kullanan,adaleti meşalesi gören hukukçularımız da var.

Ben burda ne tür bir zihniyetle büyütüldüğü belli olmayan,karısına esnek olursa,kan gelmezse hakim şöyle yapar böyle yapar,şu kadar kan gelirse şu olur diye eşini suçluluk psikolojisine sokup,derman arattıran erkekler ve kendini savunamayacak kadar bilinçsiz kızlara üzülüyorum.

şunu açıklığa kavuşturalım önce konuda ne yazıyor ''zar esnek olupta kan gelmemesi'' yani bakirelikten bahsetmiyor.

en başta da dediğim gibi o gece kan gelmedi diye adam beni boşuyorsa yolu açık olsun.

Aynı fikirdeyiz o lafı etmesi yeterlidir bu evliliğin bitmesine. Bana güvenmeyecek abuk sabuk konuşacak o insanla bende hayatımı bir ömür paylaşacağım yok öyle bir rahatlık köle mi almış kendine ? Yolu açık olsun arkadaşım dediğin gibi. Ve o kadar konuşmasına tabi esnek zar raporumla yanıt verip tekmeyi basarım.

Konuyu açan arkadaşın ne gibi durumu var bilemedim ama dava açmasa da böyle bir karakterin sağa sola bu şekilde anlatması bile kötü.

Tamam güven sarsıcı davranış elbette ama boşanmanın tek sebebi olamaz. Çünkü ispatı yok en basitinden.

Gerçekten çok saçma, bu dava emsal olmamalı.

Savunmuyorum zaten bu yasa çıktığında da sitem etmiştim çünkü bu yüzden hakim karşısına çıkıp ispatlayamadığını düşünün kadının ilki hanzo bir öküz olmuş olacak kendini kimseye anlatamamak en büyük ceza gibi olur çok korkunç sen adama güvenip evleniyorsun bir anda kendini boşanmış buluyorsun :19:

Kadınlık görevini yerine getirmiyor lafıyla boşanandan sonra hiç şaşmıyorum :19:

Eğer bir erkek bakire bir kızla evlendiğini düşünüyorsa,değerleri ve inandığı şeyler bunu gerektiriyorsa,bakireyim diye evlendiği kız bakire çıkmadıysa mahkemeye verip manevi tazminat talebiyle boşanabilir.Ve hakimde haklı görür.Çünkü ortada kandırılma var.

Evet N.Çdavasında akıl tutulması yaşayan hakimler de var.Hatta öyle ki,bazı tecavüz davalarında madurenin psikolojisi etkilenmedi diye ceza indirimi alanlar da var.
Ama Allah'a şükür ki,ülkemizde teraziyi doğru kullanan,adaleti meşalesi gören hukukçularımız da var.

Ben burda ne tür bir zihniyetle büyütüldüğü belli olmayan,karısına esnek olursa,kan gelmezse hakim şöyle yapar böyle yapar,şu kadar kan gelirse şu olur diye eşini suçluluk psikolojisine sokup,derman arattıran erkekler ve kendini savunamayacak kadar bilinçsiz kızlara üzülüyorum.

Yani diyelim ilk gece kan gelmedi erkeğin eğer hayata bakış açısı bakire bir kız gerektiriyorsa bu kızdan bir çeşit ispat istemesi normal mi? Bu kızdan muayene olmasını istemesi? Çünkü hakime bunun ispatının bildiğim kadarı ile başka bir yolu yok. Açıkçası benim de hayata bakış açım bakir bir erkek gerektiriyor ama onun sözüne ve ahlakına güvenmekten başka çarem yok. Bekaret muayenesini istemenin de benim için hiç bir mantıklı sebebi yok.

Merhabalar Bİr şey duymustum esimden zar esnek olup kan gelmes se ve eşte inanmazsa direk hakim bosuyor mus kanitliyamiyormussun ne derece doğru bir de asıl soruM kanama 2 damla oldu diye esim bunu ilerdehakime az kan geldi oyuna geldim DİYE bana iftra atabilr mi nasıl kanitlarim öyle Bİ şey olursa hakim direk bosar mi ona inanip?lütfen akil verin bilenler

Trajikomik resmen,hangi zamanda yaşıyoruz hangi hakim buna inanıpta eşleri boşar ki.
Eşiniz bu kadar güvensizse gidin bir doktora anlatın derdinizi.

Savunmuyorum zaten bu yasa çıktığında da sitem etmiştim çünkü bu yüzden hakim karşısına çıkıp ispatlayamadığını düşünün kadının ilki hanzo bir öküz olmuş olacak kendini kimseye anlatamamak en büyük ceza gibi olur çok korkunç sen adama güvenip evleniyorsun bir anda kendini boşanmış buluyorsun :19:

Kadınlık görevini yerine getirmiyor lafıyla boşanandan sonra hiç şaşmıyorum :19:

Kırmızı kısma tam katılamıyorum.Tullip isimli arkadaşın konusunda çektiklerini gördükçe. Cinsellik bir evliliğin temel taşlarından. Bunu yerine getirmiyorsan olmaz.

Merhabalar Bİr şey duymustum esimden zar esnek olup kan gelmes se ve eşte inanmazsa direk hakim bosuyor mus kanitliyamiyormussun ne derece doğru bir de asıl soruM kanama 2 damla oldu diye esim bunu ilerdehakime az kan geldi oyuna geldim DİYE bana iftra atabilr mi nasıl kanitlarim öyle Bİ şey olursa hakim direk bosar mi ona inanip?lütfen akil verin bilenler

tövbe tövbe ya eşinizden böyle şüphe ediyorsanız

niye hala evlisiniz ki ? iki damla kan gelmiş işte daha ne kadar

olacaktı ?

kocan boşanmak istiyor sanırım
boşanmak istemeyen adam kanı bahane etmez
yada boşanacak başka haltlar yedi seni bahane ediyor

Niyetim sert bir şey yazmak değildi asla. Öyle anlaşılmasına üzülürüm. Niyetim bu tarz kararların alınmış olduğun göstermekti sadece. Bazen öyle saçma şey olmaz diyoruz ama neler duyuyoruz.

Kırmızı kısma tam katılamıyorum.Tullip isimli arkadaşın konusunda çektiklerini gördükçe. Cinsellik bir evliliğin temel taşlarından. Bunu yerine getirmiyorsan olmaz.

Arkadaşın konusunu bilmiyorum ama bu bahaneyle boşananı duymuştum ben de

Evliliğin temel taşlarından ama anlayış nerede, hoşgörü nerede. Bu kadından kan gelmiyor arızalı diye at hakimin önüne oh ne ala ya o da tabii bunu ayırın köşeye defolu bu desin ana babası da buyur oğlum bundan iyi kan çıkar diye önüne başka zavallım bir genç kızı atsın. Çok kızıyorum çok bu ülkede eli ekmek tutan, okumuş kızlarımız bile bu konuma düşebiliyorlar :19:

Çok kaldırıyoruz bu erkeklerin totosunu

Hakim böyle bir gerekçeye sadece ağzıyla değil,başka yerleriyle de güler.... Tövbe yaa... Eşin boşanmak istiyorsa azıcık karakterli davransın!

Zaten 2damla kan gelir..adet olmuyorsun,ameliyatta yapmıyorsunuz.. altı-üstü incecik zar..bazen 2damla bile olmaz.. :ssz:

Yani diyelim ilk gece kan gelmedi erkeğin eğer hayata bakış açısı bakire bir kız gerektiriyorsa bu kızdan bir çeşit ispat istemesi normal mi? Bu kızdan muayene olmasını istemesi? Çünkü hakime bunun ispatının bildiğim kadarı ile başka bir yolu yok. Açıkçası benim de hayata bakış açım bakir bir erkek gerektiriyor ama onun sözüne ve ahlakına güvenmekten başka çarem yok. Bekaret muayenesini istemenin de benim için hiç bir mantıklı sebebi yok.

Ben ilk gece kan gelmemesinden bahsetmiyorum.Bakire çıkmamasından bahsediyorum.Burda bahsettiğim güven konusu,kızlık mauyenesi değil.O ayrı bir konu.Ben bütün evlenecek arkadaşlarıma,genç kızlara evliliğe yakın nişanlısıyla birlikte doktora gidip,muayene olarak,sağlık kontrolünden geçerek,o gece yaşayabileceği zorluklar hakkında, birinden birinde sağlık problemi varsa o konuda ve birleşme konusunda bilinçlenmelerini tavsiye ediyorum.

Arkadaşın konusunu bilmiyorum ama bu bahaneyle boşananı duymuştum ben de

Evliliğin temel taşlarından ama anlayış nerede, hoşgörü nerede. Bu kadından kan gelmiyor arızalı diye at hakimin önüne oh ne ala ya o da tabii bunu ayırın köşeye defolu bu desin ana babası da buyur oğlum bundan iyi kan çıkar diye önüne başka zavallım bir genç kızı atsın. Çok kızıyorum çok bu ülkede eli ekmek tutan, okumuş kızlarımız bile bu konuma düşebiliyorlar :19:

Çok kaldırıyoruz bu erkeklerin totosunu

Beni çok yanlış anladınız, evliliğin temel taşlarından olan şey bekaret değil cinsellik. Yani 1 yıl boyunca bir eşte (kadın veya erkek) cinsel bir istek olmazsa bu konuda bir çaba (doktora gitmek vb) olmazsa hoşgörü de bir yere kadar. Bence gayet boşanma sebebi.

Ben ilk gece kan gelmemesinden bahsetmiyorum.Bakire çıkmamasından bahsediyorum.Burda bahsettiğim güven konusu,kızlık mauyenesi değil.O ayrı bir konu.Ben bütün evlenecek arkadaşlarıma,genç kızlara evliliğe yakın nişanlısıyla birlikte doktora gidip,muayene olarak,sağlık kontrolünden geçerek,o gece yaşayabileceği zorluklar hakkında, birinden birinde sağlık problemi varsa o konuda ve birleşme konusunda bilinçlenmelerini tavsiye ediyorum.

Bakire çıkmamasının başka bir yolu var mı diyeceğim ama sanırım önden sağlık kontrolüne giderek bunun önüne geçiyoruz. Muayene ve doktor tavsiyesi güzel bir fikir ama niyet önemli. Erkeğin niyeti bu arada net bir bilgi de alırım bakire mi değil mi ise bence yanlış.

böyle bi konuyuda gördümya şu forumda tamamdır..
daha neler okucam çok çok merak ediyorum..

Back
X