Ayıp mı ettim yoksa bana mı ayıp edildi kafam karışık yardımınıza ihtiyacım var

Vallaha bazen böyle seyler cok abartildigini düsünüyorum. Ben yemege davet edilmedigim hicbir eve ac gitmem. Cayimi icer, cerezimi yer giderim. Bazi insanlar nereye gitseler yemek bekliyorlar. Sonra insanlar niye artik birbirini cagirmiyor artik diye soruluyor. Cünkü kimsenin beklentisine yetisemiyorum. Samimi oldugum eve ekmek sogan var mi diye de sorarim veya ben aciktim birsey mi söylesek derim. Yemegimi de öderim o zaman. Büyütülecek bir durum veya kirilacak bir durum yok ortada bana göre

Ya Gerçekten sizi okurken eski günlere gittim;Biz de misafirliğe giderken,Annem yemek yedirirdi ,orada ayıp olmasın diye. evlendikten sonra eşimle bir akrabamız yemeğe çağırmıştı, yardım etmek için biraz erken gittik. Akşam yemeğine kadar çok acıkmıştım.. o günden beri aç karnına yemeğe bile gitmem

Bir de keşke dışarıdan bir şey söyleyeyim diyeceğinize, "biraz midem bulandı bana bir peynir ekmek verir misin" deseniz daha iyi olurmuş

Arkadaşın da ayıp etmemiş aslında sen de arkadaşının belki vakti yoktu yapamadı o yüzden bir şeyler almak istedi ama misafir yemek yiyelim teklifi yapıyorsa bence ona uymalıydı

Sokağa çıkma yasağında misafirliğe gitmenize mi şaşırayım yoksa atıştırmalık hazırladı diye trip atmanıza mı bilemedim. Çok yakın arkadaşsanız gitmeden önce bi telefon edip “aç mı geleyim, yemek yer miyiz” diye sorsaydınız.

Sabahtan ta arkadaşınıza gidene kadar birşey yememiş olmanız abes zaten hani kahvaltı falan da yapmadınız mı? Ayrıca abur cubur alırken ya ben birşey yemedim aç karnına yemeyeyim şuradan yiyecek birşeylerde alalım diyebilirdiniz o da hazırlamışsa ben evde yaptım derdi ayrıca çok geleneklere sadıksanız siz de eli boş gitmezdiniz birşey alırdınız bu beklenti neden? Kız atıştırmalık koymuş yani dürüm söyleyelim demek ayıp

Daha önceden haberlesmıssınız evet birşeyler yapmalıydı durumu olmasa marketten alamazdı zaten. Ama sizinde dısarıdan söyleyelım demeniz hos olamamıs bir kac saat daha ac kalsanız birşey olmazdı

Sofra donatmak bir değer ölçütü mü? Bence değil. Zaten sizi yemeğe çağırmamış. Çayın yanına da kendince yeterli atıştırmalığı koymuş, sizin yeterli bulmamanız sizin sorununuz. Siz nezaket gösterip önünüzdeki ikramları yemiyorsunuz mideniz almıyor veya kalorili veya canınız istemiyor artık sebep neyse ama karşı taraf kendisi tokken bütün bir dürüm yiyip size eşlik mi etmeliydi? Burda bi çifte standart var bence

Bu mesajdan sonra ben kimseye deger vermiyormusum ve deger gormuyormusum gibi dusunebilirdim ama neyse ki deger olcutum pasta, borek, yemek degil siz lokum goturmussunuz o da onu da ikramliklara eklemis. Cok actiysaniz bir de borek goturseydiniz mesela

bir de onu yiyemem bunu yiyemem diyorsunuz, yeseydiniz hicbir sey olmazdi bence. Sizde boyle asiri pimpirikli, cok istikrarli gorunmeye calisip isi obsesyon boyutuna vardiran, kendime saygimdan onu yiyemem bu zararli falan diyen ve bu sekilde yasayan memurya da muhasebeci tipi var. Oyle misiniz?

Eve gidene kadar aç kalabilirdim tabiki ama dürüm teklifimdeki amaç berabrr birşeyler yapmaktı ben de her zaman yemiyorum sevdiğim arkadaşlarımla beraber olsun diye düşünmüştüm. Daha önce bep yiyipte giderdim bir ere gideceksem o zamanda ne kadar ayıp tok mu geldin neden yemiyorsun diyenler oluyordu.

Ben size hak verdim. Tamam börek açmasın ama işten geldiğinizi bildiğine göre aç olduğunuzu tahmin etmesi gerekirdi. Evde bir şey yoksada çayın yanına kahvaltılık çıkartıp, patates kızartsa o bile yeterdi.

Kaç yıllık arkadaşlarım var, yakında oturuyoruz. Buna rağmen birbirimize her gittiğimizde herkes evinde ne varsa koyar sofraya. Hiç bisküvi ve cipsle ağırlanmadım/ağırlamadım.

Siz dürüm söylediniz mi peki?

Haberli misafirlikte Halil İbrahim sofrası olmasa da bir hazırlık yapılmasını beklemek normal. Ben hazırlık yapmayacaksam çaya değil kahveye çağırırım. Ya da iş çıkışı falan geleceklerse ve hazırlık yapamazsam çay demler kahvaltı hazırlarım, buzluktan poğaça ısıtırım, beraber geliyorsak da simit alırım kahvaltı yanına. Arkadaşınız ayıp etmiş ama misafirin umut etmesi de zaten doğru değil.

Hayır o ben yemem deyince ben de yemek istemedim zaten amaç beraber yemekti

ben hamur isi yapmayi sevmiyorum.mesela bu nedenle ev oturmasindan da hoslanmam cok.arkadasim gelecekse de hazir bisiler koyarim ne yapayim gelen muhabbetime gelsin benim elimden gelen bu cunku

Kalori olmasın diye akşama kadar aç durup sonra da dürüm söylemek ise garip konu cidden garip.

Ayıp eden siz olmuşsunuz.benim evime de gelen giden olduğu zaman ki yemeğe gelmediyse evde ne varsa onu ikram ederim.kuzenim geldiği zaman sorardım çocuk açsa şu yemeğim var diye.bazen beraber patates kızartıp yediğimiz olurdu.arkadaşımın evine gittiğimde o da öyle ne varsa onu koyar önümüze bazen yemek olur bazen çay.aç olduğumuzda da gelince evde yerdik hiç lafını etmezdik.maksad muhabbet sonuçta.
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye çok sevdiğim atasözünüz var.

Bir gunlugune gelen kişinin saglikli beslnme takntsi bi kere basima geldi ki sofradaki her sey bagdan bahceden toplanms,asıl yerlerinden taze taze alnms şeylerdi..bi daha da gorsmedim ve evime cagrmadim. Disardaykn bisey alalm denildiginde cok açım biseyler yiyip gdelm mi vs diyeblrdnz ama sz bu kadr kafaya taktysanz en azndan art niyetnz yok ..o yuzden karsi tarafin da cok buyutecegini sanmyorum. Ama her sey bi derstir. Nasil ben o arkdsmi eve almycksam siz de bi dahakisine daha dikkatli bi adim atarsnz..eminim yapilan yorumlardan cogu yol gosterici olmstr..

Yanı böyle davrandığına göre bayağı samimi bir arkadaşın bence kardeş gibi .Bana böyle bir şey yapılsa hiç hoş karşılamam ve ben böyle bir şey asla yapmam sanırım. O kahveyi içer ıvır zıvırdan yerdim.

Belki evinde ikram hazırlayacak malzemeler yoktu, belki arkadasliginiza da güvenerek öyle gecirstirmek istedi.
Konunuz aklıma yıllar önce yaşadığım bir anıyı getirdi. Eşimin ailesi akşam gezmesine gelirdi evimde ne varsa hazırlardim . Yine akrabalarıyla gelecekler diye haber aldım evimde o anki maddi durumumla alakalı hazırlayacağım birşey yoktu. Sadece sütlü irmik tatlısı yapabilmistim. Eşimin büyük teyzesi bana su getir tansiyon hapimi içeyim bari böyle ağırlayacağın aklıma gelmedi demişti. O günü hiç unutmam .
Anlattigim o gün bana ders oldu ki ben hiç bir yere aç gitmem ve karşılık da beklemezdim ama karsilacagim olumsuz bir şey olsa önce karşımdakini anlamaya çalışırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…