- 3 Şubat 2018
- 25.836
- 111.113
- 598
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Ya Gerçekten sizi okurken eski günlere gittim;Biz de misafirliğe giderken,Annem yemek yedirirdi ,orada ayıp olmasın diye. evlendikten sonra eşimle bir akrabamız yemeğe çağırmıştı, yardım etmek için biraz erken gittik. Akşam yemeğine kadar çok acıkmıştım.. o günden beri aç karnına yemeğe bile gitmembenim alt jenerasyonum misafir için kendini yorardı eve hep misafir gelmesi stres sebebiydi bu yüzden benim misafirlik anlayışım "allah ne verdiyse" anlayışı üzerine kuruludur. hatta bizde misafirliğe gitmeden önce mutlaka mideni doyurmak vardır. sizinki garip olmuş evet. ikiniz de farklı yetişmişsiniz "sende yemek yerim diye aç bıraktım kendimi" demeniz komik olmuş. "gündüz yemek yiyememiştim aç karnına abur cubur tüketmek mideme dokunduğu için yiyemedim kusuruma bakma" demeniz gerekirdi
Bir de keşke dışarıdan bir şey söyleyeyim diyeceğinize, "biraz midem bulandı bana bir peynir ekmek verir misin" deseniz daha iyi olurmuşMerhaba kızlar
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden
Arkadaşın da ayıp etmemiş aslında sen de arkadaşının belki vakti yoktu yapamadı o yüzden bir şeyler almak istedi ama misafir yemek yiyelim teklifi yapıyorsa bence ona uymalıydıMerhaba kızlar
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden
İlginize teşekkür ederim arkadaşlar haklısınız ayıp etmiş olabilirim o anki moodumla düşünemedim bunu ama ben çok değer verdiğim için bana geldiğince aniden de gelse bir sürü şey yaptığım için azıcık değer bekledim açıkças aynı şekilde donatmasını değil tabiki ama azıcık özen göstermesini ya da spariş ederken eşlik etmesini. Ayrıca neden boş gittin diyenler olmuş bizim eve yakın çerezciden lokum almıştım zaten önceden onu götürdüm kendimle oranın lokumunu seviyor diye. özellikle belirtme gereği duymadım mesajda ama.
Bu mesajdan sonra ben kimseye deger vermiyormusum ve deger gormuyormusum gibi dusunebilirdim ama neyse ki deger olcutum pasta, borek, yemek degilİlginize teşekkür ederim arkadaşlar haklısınız ayıp etmiş olabilirim o anki moodumla düşünemedim bunu ama ben çok değer verdiğim için bana geldiğince aniden de gelse bir sürü şey yaptığım için azıcık değer bekledim açıkças aynı şekilde donatmasını değil tabiki ama azıcık özen göstermesini ya da spariş ederken eşlik etmesini. Ayrıca neden boş gittin diyenler olmuş bizim eve yakın çerezciden lokum almıştım zaten önceden onu götürdüm kendimle oranın lokumunu seviyor diye. özellikle belirtme gereği duymadım mesajda ama.
Hayır o ben yemem deyince ben de yemek istemedim zaten amaç beraber yemektiBen size hak verdim. Tamam börek açmasın ama işten geldiğinizi bildiğine göre aç olduğunuzu tahmin etmesi gerekirdi. Evde bir şey yoksada çayın yanına kahvaltılık çıkartıp, patates kızartsa o bile yeterdi.
Kaç yıllık arkadaşlarım var, yakında oturuyoruz. Buna rağmen birbirimize her gittiğimizde herkes evinde ne varsa koyar sofraya. Hiç bisküvi ve cipsle ağırlanmadım/ağırlamadım.
Siz dürüm söylediniz mi peki?
ben hamur isi yapmayi sevmiyorum.mesela bu nedenle ev oturmasindan da hoslanmam cok.arkadasim gelecekse de hazir bisiler koyarim ne yapayim gelen muhabbetime gelsin benim elimden gelen bu cunkuKesinlikle.
Kimi bayılır döktürmeye pişirir süsler (instagrama var kadınlar habire pişiriyor zevkle) bana zul geliyor. Herkesin huyu bir değil. Şimdi bir de üç çocuk var evde o kadar yoruldum bıktım ki yapamıyorum valla. Dısardan almak da istemiyorum börehi sarması tatlısı desen ciddi miktar tutuyor zaten ben pek dısarı cıkamıyotum
Simdi pandemi ama öncesinde de cocuklar okula götür getir bebek de vardı falan ev dısı hayatım yoktu.
Bi gün yakın arkadasımı aradım gel diye. Aslında çok uzaktan geliyor. Dedim ki pzt uygun olursan gel. Ben de o gün eve ne yaptıysam onu koyarım sana kusura bakma halim bu. Ben ona gittiğimde donatmıştı o bana geldiğinde salata lahmacun
Ya buyur diyemeyeceğim ya da tek çeşit olacak.
Demem o ki herkes becerikli değil ikramlık vs yapamayabilir. Evi dagınık yır ancak toparlar poğaca vs yapamaz. Ben yapardım kısmını cok doğru bulmuyorum. Zaten bu ikramlık olayı çığırından çıktı.
Gittiğim yere boş gitmem Keske markette cips alınacakken cips yerine kraker kek vs alsaydınız. Ya da hiç birsey yok oldugunu gördünüz peynir ekmek isteseydiniz.
Kalori olmasın diye akşama kadar aç durup sonra da dürüm söylemek ise garipSabahtan ta arkadaşınıza gidene kadar birşey yememiş olmanız abes zaten hani kahvaltı falan da yapmadınız mı? Ayrıca abur cubur alırken ya ben birşey yemedim aç karnına yemeyeyim şuradan yiyecek birşeylerde alalım diyebilirdiniz o da hazırlamışsa ben evde yaptım derdi ayrıca çok geleneklere sadıksanız siz de eli boş gitmezdiniz birşey alırdınız bu beklenti neden? Kız atıştırmalık koymuş yani dürüm söyleyelim demek ayıp
Belki evinde ikram hazırlayacak malzemeler yoktu, belki arkadasliginiza da güvenerek öyle gecirstirmek istedi.Merhaba kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?