Ayıp mı ettim yoksa bana mı ayıp edildi kafam karışık yardımınıza ihtiyacım var

ben hamur isi yapmayi sevmiyorum.mesela bu nedenle ev oturmasindan da hoslanmam cok.arkadasim gelecekse de hazir bisiler koyarim ne yapayim gelen muhabbetime gelsin benim elimden gelen bu cunku
Aynen ya uzun yıllar hamur işi kimya deneyi gibi geldi. Son yıllarda az biraz poğaca vs yapmaya baslasın ama yine de ha diyince yapamam. Hele tatlı falan yapmayı sevmem. Arada kurabiye ararım buzluğa ama öyle bisküvili pastaymış muhallebiymiş hiççç yapmıyorum

Belki evinde ikram hazırlayacak malzemeler yoktu, belki arkadasliginiza da güvenerek öyle gecirstirmek istedi.
Konunuz aklıma yıllar önce yaşadığım bir anıyı getirdi. Eşimin ailesi akşam gezmesine gelirdi evimde ne varsa hazırlardim . Yine akrabalarıyla gelecekler diye haber aldım evimde o anki maddi durumumla alakalı hazırlayacağım birşey yoktu. Sadece sütlü irmik tatlısı yapabilmistim. Eşimin büyük teyzesi bana su getir tansiyon hapimi içeyim bari böyle ağırlayacağın aklıma gelmedi demişti. O günü hiç unutmam .
Anlattigim o gün bana ders oldu ki ben hiç bir yere aç gitmem ve karşılık da beklemezdim ama karsilacagim olumsuz bir şey olsa önce karşımdakini anlamaya çalışırım.
Benim de bir misafirim ay negüzel oldu bgn hafif yedik demişti.

İftara baskasını davet etmiştik onlar da aslında doğru düzgün davet edilmediği halde eklendiler yani son ana kadar gelmezler sanıyordum. Ekstra 4 kişi olunca sofra da biraz eksik kalmıştı. Benim de bir bebeğim vardı ve de hamileydim. O gün hem mahçup oldum hem de cok ayıplamıştım o kişileri. Çok kırıcı valla herkesin sartları bir değil

Bence iki tarafta ayıp etmiş ev sahibi önünüze ne koyduysa onu yemelisiniz madem yenmedi ve durum istedi misafir o zaman ev sahibi düşünmeli ki misafir aç ona dışardan istediği yemeği ismarlamali yani iki tarafta hatali

İftara baskasını davet etmiştik onlar da aslında doğru düzgün davet edilmediği halde eklendiler yani son ana kadar gelmezler sanıyordum. Ekstra 4 kişi olunca sofra da biraz eksik kalmıştı. Benim de bir bebeğim vardı ve de hamileydim. O gün hem mahçup oldum hem de cok ayıplamıştım o kişileri. Çok kırıcı valla herkesin sartları bir değil
Çok iyi anlıyorum sizi. Konu sahibini anlayamadim ama kalori hesabıyla birşey yemeyip aç gittiğim insan, günümüz koşullarında bak size neler neler hazırladım diyip foto gonderen olur yapmadiysa bu derece kendimi aç bırakmam

Çok iyi anlıyorum sizi. Konu sahibini anlayamadim ama kalori hesabıyla birşey yemeyip aç gittiğim insan, günümüz koşullarında bak size neler neler hazırladım diyip foto gonderen olur yapmadiysa bu derece kendimi aç bırakmam

Merhaba kızlar🌻
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden
Yani hazırlayamamış olabilir onda sıkıntı yok da keşke o günü planlarken ne yiceğinizi konuşsaydınız. Ben aç gelirim işte dışarıdan lahmacun söyleriz dimi sen de yemek yeme gibi bir şey desen, belki arkadaşın hazırlığa girişirdi. Size sitem ettiğinde de Dışarıdan aldıklarını aldırtmadım çünkü aç karnına onları yiyemezdim diyebilirdiniz. Direk iletişim kurmayı deneyin.
Biz arkadaşlarla buluşacağımız zaman genelde ne yiyeceğimizi biliyor oluyoruz. 😂

Belki evinde ikram hazırlayacak malzemeler yoktu, belki arkadasliginiza da güvenerek öyle gecirstirmek istedi.
Konunuz aklıma yıllar önce yaşadığım bir anıyı getirdi. Eşimin ailesi akşam gezmesine gelirdi evimde ne varsa hazırlardim . Yine akrabalarıyla gelecekler diye haber aldım evimde o anki maddi durumumla alakalı hazırlayacağım birşey yoktu. Sadece sütlü irmik tatlısı yapabilmistim. Eşimin büyük teyzesi bana su getir tansiyon hapimi içeyim bari böyle ağırlayacağın aklıma gelmedi demişti. O günü hiç unutmam .
Anlattigim o gün bana ders oldu ki ben hiç bir yere aç gitmem ve karşılık da beklemezdim ama karsilacagim olumsuz bir şey olsa önce karşımdakini anlamaya çalışırım.

yani öyle diyene kadar bi peynir ekmek var mı midem kıyıldı dese direk iletişim kursa daha iyi olmaz mıydı.

Önceden haber vermiş, çatkapı değil.
Yapmayabilir, fırından simit, börek alınır bu durumda.
Ama sizin dürüm söyleyelim teklifiniz daha kötü, bir gün de aç duruverseydiniz de söylemeseydiniz.

insan arkadaşına da acıktım canım böyle tuzlu bir şeyler istiyor diyebilmeli ya. En azından tost isteseydi işten gelmiş kız belli ki aç. Ben de dışarıdan bir şey söylemeyi teklif ederdim ama muhtemelen daha erken konuşurdum bunu.

Misafir olduğunuz evde dürüm ısmarlamak istemeniz ayıp olmuş. Elbette böyle bir durumda ev sahibi mahcup olur, ödemesi gerekir. O da canım istemiyor diyerek "ben ödemem" demek istemiş resmen.
Belki parası yoktur, belki çok utanmıştır bilemeyiz.

Günler öncesinden davetli olduğunuz için de ev sahibinin ufak da olsa bir hazırlığı olsa iyi olurdu elbet.Eni konu sofra donatmasına lüzum yok.
Bu,evde kek kurabiye vs de olabilir. Dışarıdan pasta börek almak da olabilir.
Bir cips alır geçiştiririm dersen bu da ayıp olur bence. Çünkü zaman uzun, anlık gelişen bir misafirlik olmamış.

Yine de siz bir iki şey yer açlığınızı bastırabilirdiniz, sonra da kalkıp evinize giderdiniz. Zaten yasak var. Siz yasakta işe gitmek için izinlisiniz, misafirliğe değil. Uzatmaz giderdiniz.

gerçekten hayat şartları bile bazen müsade etmiyor
bende misafir konusunda kendimi geri çektim çok beklentililer çünkü hem maddi durum el vermiyor hem insanın gücü kalmıyor sürekli müsait olmaya çalışmak çok zor ev içinde insan ne yaşıyor bilinmez.

İşten çıkıp evime gelecek insana cips ve çekirdek koymam, hiçbir şey yapamazsam hazır da olsa karın doyuracak bir şeyler ayarlarım.
Ama oldu ki hazırlayamadım, arkadaşımın ‘ ben açım yiyecek bir şeyler söyleyelim mi’ teklifine de asla alınmam.
Yeteri kadar yakın bir arkadaşlık yok ortamda sanırım.
Ben alırken neden durdurdun demek de çok saçma, aldığı şey altı üstü cips. Karın doyuracak bir şey olsa neyse.
Kısacası arkadaşlık ilişkinizi samimi bulmadım.

Bence arkadaşınız ayıp etmiş. Önceden planlanmış bir görüşme ve siz iş çıkışı gidecekmişsiniz. Arkadaşınız sizin aç olma ihtimalinizi hiç önemsememiş. Anladığım kadarıyla mükellef sofra beklentiniz yok. Ivır zıvır yerine karın doyurucu tek bir şey bile yeterdi.

Sizin hatanız beklenti içinde oraya gitmeniz.

Yapmak istemiyor demek ki, icinden gelse soguk sandvic bile yapilir yenir saglikli bir sekilde. Yetiskin insanlarsiniz sonucta kucuk cocuk degilsiniz ki cips aburcubur partisi yapilsin. Yspmak istememistir surekli oluyorsa demek ki misafir agirlamayi sevmiyor yada bir seyler hazirlamayi.

Merhaba kızlar🌻
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden

İşten gelen insan açtır, çay faslı da olsa yanına doyurucu bir şeyler yaparım
Gel gelelim arkadaşlık güzel şeydir, öyle ağırlama beklemek biraz tuhaf, insan arkadaşına açım diyebilmeli
Bahsettiğiniz atıştırmalıkları aç karnına ben de yiyemem ama siz de eli boş gitmişsiniz
Geçen hafta sonu yakın bir arkadaşım çaya geldi, yapma bir şey yorgunsun zaten simit alacağım gelirken dedi, ben de çay demledim, simitin yanına kahvaltılık çıkardım, buzluktan bir kaç tane sigara böreği kızarttım, yedik bitti hem de ne tatlı geldi sohbetle. Konuyu bu kadar uzatmak ayıp, eve yemek söylemek falan yakışıksız olmuş, bu durumlarda ev sahibinin ödemesi gerekir, parası var mıydı yok muydu biraz düşünceli olmak lazım, biraz da kendini ifade edebilmek

Ben özellikle yakın arkadaşlarım için hazırlık yapmam. Abur cuburu dayarim ki partileyelim 😁☠ arkadaşlarım da böyle sever zaten, yani hazırlık yapmayı severim misafire evet ama öyle kallavi sofra kurmam için ya ailelerin gelmesi ya havamin olması ya da adı 'yemeğe gelecegiz' şeklinde konulmuş olması lazım açıkçası...

Size nacizane tavsyem hçbryere aç gitmeyin ben bir arkadamn evne gideceksem en azndn bi parça öncem kek börek bşey atarm ağzmaki belki hazırlk yapamayacak.. belki el lezzetini ben beğenmeyecegim belkide sevdiğim tatlar o an olmayacak.. riske atmam çok tok gitmem ama çk açta gitmem ve önme ne konrsa az çok tadına mutlaka bakarm.. hazırlk yapmamş ama alacakmş müsade etmemişsiniz.. birazck tahammülm eden taraf olmayı başarırsak çok daha mutlu oluruz genelimiz nedense hep bze tahamml edlsn ve bzm dedgmz olsun düşüncesinde

Israr kıyamet annemle beni evine davet eden bir arkadaşımın ablası vardı. Maddi durumu oldukça iyi. Eve gittik her yer her yerde. Oturduk bekliyoruz. Biz beklerken makarna haşladı. Servis tabaklarına koyup elimize verdi😳 giderken kuru pasta falan da almıştık üstelik.
Sonra bize geldi iade i ziyarete biz yine de en iyi şekilde ağırladık. Elinde de sattığı ürünlerden birini hediye getirmişti. (Şu temizlik vs ürünleri var ya bi sürü temsilcisi olan)
Velhasıl bence bu biraz görgü ve saygı meselesi. Yapamıyor madem birkaç kuru pasta alıp koysun misafirin önüne
Ha arkadaşıma gitsem ve açsam ben de açım derim ne var bunda. Dışardan dürüm de istenir bu da abes değil bence

Back
X