Ayıp mı ettim yoksa bana mı ayıp edildi kafam karışık yardımınıza ihtiyacım var

Hani bir adetimiz daha var, misafir eli boş gitmez ya. O zaman sizde ayıp etmişsiniz eli boş giderek.
Ben bu birine gittiğimizde illa evde bisey yapılmalı olayını hic sevmiyorum ya. Sohbet etmeyemi gidiyoruz, yemek yemek için mi?
Biri bana geleceği zaman (cok yakınım değilse) geriliyorum, kasılıyorum. Ayıp olmasin diye yorulup bir sürü şey yapıp sonrasında misafirle konuşup eğlenecek halim kalmıyor. Yormayin bu kadar ev sahiplerini ya.
Ayrıca evet ayıp etmişsiniz, misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
Ağzına sağlık. Düşüncelerime tercüman olmuşsun

Bundan sonra hiçbir yere aç gitmeyeceğim arkadaşlar dediğiniz gibi güzel bir ders oldu. Ben tek başıma birşeyler yemeyi sevmiyorum evde güzel birşey yaptıysam mutlaka sevdiğim bir komşu bir arkadaş çağırıyorum beraber birşeyler yemeyi seviyorum maksat karın doyurmaktan ziyade birlikte yapılan etkinliklerin güzelliği, keyfi. Burada da amacım buydu ne zamandır dürüm yememiştim hazır birşeyde yapmamış fırsat beraber yiyelim diye düşünmüştüm. Bugün bile evde çiğ köfte yapacağım kimi çağırsam diye düşünüyorum sanırım fazla sevgi pıtırçığı bir insanım :( sevgiye, dostluğa bağımlı olmamayı öğrenmem gerekiyor.

Misafir umdugunu degil buldugunu yer ? ;
Ev sahibi olanakları icinde birseyler hazirlar.
Hicbirsey hazirlanmamis. İsten gelen insana lokum nedir ?

Kadin isten gelmis. İki kizartma yapsin bir kek cirpsin salata domates dograsin bir cay koysun cokmu zor. 1 saatini almaz hepsi.

Cani istememistir belki? İstemiyosa cagirmasin.
Hastadir belki? Olsa bilirdi.

Arkadasim tek yanlisin ev sahibi ile konu bu noktaya gelmemeliydi. Cok aciktiysan erken kalkardin . Haliyle sonuc olarak sen ayip etmis oldun.

Merhaba kızlar🌻
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden
ayıp etmişsiniz, belki mutfak alanında becerikli olmayabilir, bence özür dileyin :( cips yemem kalorili demişsiniz, dürümün de altta kalır bir yanı yok ki

Planlı bir davet ve iş çıkışı olması sebebiyle yemek saatinin gelmiş olduğu mutlaka düşünülmeliydi. Ben benim evime gelen misafir evine gittiğinde hemen yemeğe yumulsun istemem mesela bu onu aç aç oturttuğum manasına gelir 😁Zaten aç oturan insan da ne oturduğundan zevk alır ne içtiği çaydan..

Arkadaşınız hiçbirşey hazırlamamış bile olsa ki olabilir işi çıkmıştır, rahatsız olmuştur falan pizza söyleyelim eve geçerken neli istersiniz şeklinde birşey dese bile yine olurdu.. Ayrıca eve gelen misafire de hiç düşünemiyorsan sorulur acıktık mı falan diye.. Yani ben böyle gördüm böyle yapıyorum bal böreğe gerek yok çayın yanında patates kızart bi yumurta kır bu bile birşeydir.

Ama herşeye rağmen arkadaşınızın size ayıp ettiğini düşünmedim belli ki o düşünemedi bunları. Bazı insanlar için yemek yeme alışkanlıkları farklıdır hatta yemeyi unutan bile olabiliyor. O yüzden ayıplı durum yok bence. Aynı şekilde sizin yaptığınızda da bir sorun yok bence. Sizde ayıp etmediniz sonuçta arkadaşınız o sizin ve kırıcı birşey yoktu bunda.Aç oturmak yerine yemek söylemek istemenizde birşey yok.. Fakat onun önünüze koyduğu hiçbirşeye dokunmadıysanız orada ayıp etmişsiniz hemde ağır bir ayıp sanki gıcık olup onun koyduklarına dokunmamış gibi hiç hoş değil çok itici bir davranış.. Yemeği yersiniz muhabbet arasında bir lokum atarsınız ağzınıza falan yani sırf sizin için çıkardı diye nezaketen az da olsa yersiniz..

Bundan sonra hiçbir yere aç gitmeyeceğim arkadaşlar dediğiniz gibi güzel bir ders oldu. Ben tek başıma birşeyler yemeyi sevmiyorum evde güzel birşey yaptıysam mutlaka sevdiğim bir komşu bir arkadaş çağırıyorum beraber birşeyler yemeyi seviyorum maksat karın doyurmaktan ziyade birlikte yapılan etkinliklerin güzelliği, keyfi. Burada da amacım buydu ne zamandır dürüm yememiştim hazır birşeyde yapmamış fırsat beraber yiyelim diye düşünmüştüm. Bugün bile evde çiğ köfte yapacağım kimi çağırsam diye düşünüyorum sanırım fazla sevgi pıtırçığı bir insanım :KK43: sevgiye, dostluğa bağımlı olmamayı öğrenmem gerekiyor.
Korona diyorum ve susuyorum 😶

Bundan sonra hiçbir yere aç gitmeyeceğim arkadaşlar dediğiniz gibi güzel bir ders oldu. Ben tek başıma birşeyler yemeyi sevmiyorum evde güzel birşey yaptıysam mutlaka sevdiğim bir komşu bir arkadaş çağırıyorum beraber birşeyler yemeyi seviyorum maksat karın doyurmaktan ziyade birlikte yapılan etkinliklerin güzelliği, keyfi. Burada da amacım buydu ne zamandır dürüm yememiştim hazır birşeyde yapmamış fırsat beraber yiyelim diye düşünmüştüm. Bugün bile evde çiğ köfte yapacağım kimi çağırsam diye düşünüyorum sanırım fazla sevgi pıtırçığı bir insanım :KK43: sevgiye, dostluğa bağımlı olmamayı öğrenmem gerekiyor.
Kimseyi çağırmayın biraz mesafeli olun kurban olayım ya , şu virüs gezip gezip durmasın.

Merhaba kızlar🌻
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden
Ay ben hep yerim yeterki yemek olsun 😀 hazırlayamasam bile dışardan söyler beraber yerdim aç tok farketmez ev sahibi yanlış yapmış bence bende muhakkak sorarım önce açmısım yoksa atistrmalikmi çıkartmayın diye

Bu mesajdan sonra ben kimseye deger vermiyormusum ve deger gormuyormusum gibi dusunebilirdim ama neyse ki deger olcutum pasta, borek, yemek degil 😅 siz lokum goturmussunuz o da onu da ikramliklara eklemis. Cok actiysaniz bir de borek goturseydiniz mesela 😂😂😂

bir de onu yiyemem bunu yiyemem diyorsunuz, yeseydiniz hicbir sey olmazdi bence. Sizde boyle asiri pimpirikli, cok istikrarli gorunmeye calisip isi obsesyon boyutuna vardiran, kendime saygimdan onu yiyemem bu zararli falan diyen ve bu sekilde yasayan memurya da muhasebeci tipi var. Oyle misiniz?
Lokum yerine Arkadas bastan dūrūm götùrseymis hic sorun olmayacakmis sanki😬🤐

Deger vermekle borek acmak arasinda inanin alaka yok
Bence biraz var. Bizim kayın ailede birisi davet edildiğinde kapıdan girer girmez çok açım bana neler neler yaptınız bakalım der, yer yetmez yanına bir iki parça alır :) ama biz ne zaman davet edilsek çekirdek hazır market kurabiyesi. Yapamadığından değil, yaptıklarını ağırladıklarını da sosyal medyada göğsünü gere gere gösterir. Ben bunu değer vermeme olarak algılıyorum artık ve gitmiyorum davetlerini kibarca reddediyorum.

Arkadas boyutunuz bilmiyorum ama ben genelde gittiğim ev de açsam söylerim açıkçası kibarca.
çay da yapılsa kahvaltılıkta olsa yerim. Ya da Giderken de fırından ekmek yada pastaneden bir şeyler alır giderdim. Ben yemek yemedim birlikte yeriz diye aldım derdim . Belki evinde bir şey yoktur işi vardır yapamamıştır vs vs yada hiçbiri fark etmez.
bilmiyorum yada ben böyle Şeylere takılan biri değilim ondandır. .

madem açsiniz ben çok açım bir parça ekmek alabilirmiyim der verilen ekmeği yer geçerim, misafirin evinde durum söylemekte keyfi olmuş. oda utanmış demekki yemedin diyerek çıkarmış sizden öfkesini . Hadi dürüm söyleyelim demişsiniz kız istememiş belki maddi durumu iyi değil belki tok sen yemezsen olmaz demişsiniz, ordada utandirmissiniz arkadaşınızı.

siz işten çıkmışsınız dolayısıyla aç olacağınız belli vaktim olmasa bile evime çağırdığım insanlara kahvaltılık koyar yine aç bırakmazdım hiçbirşey yoksa bi kısır yapar yedirirdim arkadaşınız görgüsü o şekilde demekki. sizin hatalı olduğunuz noktada dürüm söylemek olmuş ben olsam lokum çekirdek atıştırır bi bahane bulup erkenden kalkardim

bizim buralarda misafire hazırlık yapılır diyosun, sen ne götürdün misafirliğe giderken?
anladığım kadarıyla elin kolun boş gitmişsin. madem bu kadar önemli misafir ağırlamak, misafir olarak ağırlanmak enin için, sen de ona göre davransaydın

Back
X