- 18 Ekim 2025
- 167
- 399
- 18
- 33
Merhaba, bir çocuk ayakkabı mağazasından aldığım ayakkabı 1,5 ayda üstten birkaç yerinden yırtılınca iade etmek istedim red geldi. Avukatıma danıştım, Tüketici hakem Heyeti'ne dilekçe yazarken telde yardımcı oldu.Başvurum kabul edilince avukata bilgisini verdim, evrağın PDF sini istedi icraya koymak için, ben de dilekçede yardımcı oldu diye bişey söyleyemedimAz önce mağazadan arayıp oraya çağırdılar hafta sonu fln, tmm dedim ama sonra aklıma icra geldi Bu saatte avukata da yazamıyorum ama ayıp olmadı mı şimdi mağazaya. Çok arada kaldım. İcra var desem avukat ücreti inde indirim olur vaktinde ödeneceği için ama bir yandan da 1800 için avukat vekalet ücreti ve 950 mahkeme masrafı ödetiyor diyecekler, avukat da arkamdan iş çeviriyor diyecek.
Sizce engel mı olmalıydım, nasıl gideceğim mağazaya ben şimdi
Ben kuruma gitmedim, e devletten başvuru yapıldığını avukattan öğrendim takıldığım maddeleri de sordum, fırsata çevireceğini bilsem kuruma giderdim vallaTüketici hakem heyetine basvurunca avukat ile neden görüştünüz, biz de birkaç kez başvurduk ordan dilekçe için yardımcı oldular ve ücretini aldık ürünlerin
Ben kuruma gitmedim, e devletten başvuru yapıldığını avukattan öğrendim takıldığım maddeleri de sordum, fırsata çevireceğini bilsem kuruma giderdim valla
Hmm anladım, bilmiyorum kendinizi kötü hissetmeyen mağaza zamanında değişim yapsaydı o zamanBen kuruma gitmedim, e devletten başvuru yapıldığını avukattan öğrendim takıldığım maddeleri de sordum, fırsata çevireceğini bilsem kuruma giderdim valla
Dönerler . Bende telefonda sıkıntı yaşamıştım yenı aldığım telefon ıkı kez garantiye gitti olmadı hatta şarj aleti falan değiştirmişler eski kirli bi şarj aleti falan koymuslar bildiğiniz rezil ettiler yani .Ya bunu nasıl başardınız. Haftalar önce başvurduk ama dönen olmadı
Ya bunu nasıl başardınız. Haftalar önce başvurduk ama dönen olmadı
Bir ayakkabı için Avukata başvurulur mu? Netten baksaydınız hakem heyetine başvuru hakkınızı görebilirdiniz.Merhaba, bir çocuk ayakkabı mağazasından aldığım ayakkabı 1,5 ayda üstten birkaç yerinden yırtılınca iade etmek istedim red geldi. Avukatıma danıştım, Tüketici hakem Heyeti'ne dilekçe yazarken telde yardımcı oldu.Başvurum kabul edilince avukata bilgisini verdim, evrağın PDF sini istedi icraya koymak için, ben de dilekçede yardımcı oldu diye bişey söyleyemedimAz önce mağazadan arayıp oraya çağırdılar hafta sonu fln, tmm dedim ama sonra aklıma icra geldi Bu saatte avukata da yazamıyorum ama ayıp olmadı mı şimdi mağazaya. Çok arada kaldım. İcra var desem avukat ücreti inde indirim olur vaktinde ödeneceği için ama bir yandan da 1800 için avukat vekalet ücreti ve 950 mahkeme masrafı ödetiyor diyecekler, avukat da arkamdan iş çeviriyor diyecek.
Sizce engel mı olmalıydım, nasıl gideceğim mağazaya ben şimdi
Bir çok marka öyle yapıyor sonuç olarak hakem heyeti bilir kişi raporuyla tüketicinin yanında oluyor. Avukat işi abartı olmuş.Kesinleşmiş, icraya geçilmiş, bir zahmet ödesinler. Siz avukatın vekalet ücretini ödeyeceksiniz buyurun gidin mağazadan ücretini alın.
Onlar önüne gelene kullanıcı hatası diyince iyi siz isteyince mi kötü?
Avukata başvurmadım ya, sadece ilk kez yapacak olduğum bir şey olduğu için nasıl başvuru yapıldığını sordum o da yönlendirdi sadece. Resmi olarak ondan bişey talep etmemiştim.Bir ayakkabı için Avukata başvurulur mu? Netten baksaydınız hakem heyetine başvuru hakkınızı görebilirdiniz.
Kurumsal bir yer değilse abes olmuş..
Bir çok marka öyle yapıyor sonuç olarak hakem heyeti bilir kişi raporuyla tüketicinin yanında oluyor. Avukat işi abartı olmuş.
Avukata başvurmadım ya, sadece ilk kez yapacak olduğum bir şey olduğu için nasıl başvuru yapıldığını sordum o da yönlendirdi sadece. Resmi olarak ondan bişey talep etmemiştim.
Zincir mağaza, adını vermek uygun olmazsa diye yazmadım
Tamam hakem heyetiyle hallettiniz gidip Avukata vermediniz.Kendi icra takibi yapamamış ki avukata danışmış. 15 günlük itiraz süresi dolmadan icraya koyamazlar. Muhtemelen icraya konmasa sallamayacaklardı bile avukatına teşekkür etmek yerine o niye para alıyor ki ne yaptı diye hırslanıp ‘mağazaya ayıp mı oldu ya tüh’ diue soru açıyor.
Valla biz de yaptık koltuklarımız leke tutuyordu, dedik ki kumaş değişimi yapın, koltuğu 13.000’e almıştık o zaman 5000 tl değişim ücreti istediler siz kahve dökmüşsünüzdür dediler, benim evimde kahve bir kere yapılmadı.
Hakem heyeti, eşim bana vekalet çıkarmıştı üstüne de vekalet ücreti, koltukların güncel ücreti falan derken 3 koltuk parası ödediler bize.
İptal ettirebiliyorsanız iptal edin sadece hakem heyeti ile çözülebilecek bir durum.Avukata başvurmadım ya, sadece ilk kez yapacak olduğum bir şey olduğu için nasıl başvuru yapıldığını sordum o da yönlendirdi sadece. Resmi olarak ondan bişey talep etmemiştim.
Zincir mağaza, adını vermek uygun olmazsa diye yazmadım
Avukat olan benim :) icrayla iki üç ay uğraştık alabilmek için kimse zart diye aa kazanmışsın diye gelin ödeme yapalım demiyor.Tamam hakem heyetiyle hallettiniz gidip Avukata vermediniz.
Bence normal değil birbucuk ay icinÜst kısmı ama parçalanan kısımlar, top da oynamıyor, bilmem bana çok kısa geldi 1800 lük ayakkabıçin 1.5 ay
Ben Mağazanın haberinin bile olduğunu düşünmüyorum.Avukat olan benim :) icrayla iki üç ay uğraştık alabilmek için kimse zart diye aa kazanmışsın diye gelin ödeme yapalım demiyor.
Konu sahibine de ödememişler karar üzerine, icra takibi açılınca bankalarına falan haciz konmasın diye yana yakıla konu sahibini aramışlar.
Ben Mağazanın haberinin bile olduğunu düşünmüyorum.
Onun dışında Koltuk vs.. Benzeri durumları bilemiyorum ama kaç tane ayakkabı, kıyafet vb.. Durumlarda Mağazalar hakem heyetinin kararına saygı duyup ya değişim ya para iadesi yaptılar ben şimdiye kadar bu konularda sorun yaşamadım.
Bu üslupla avukatlık yapabiliypr musunuz gerçekten?Kendi icra takibi yapamamış ki avukata danışmış. 15 günlük itiraz süresi dolmadan icraya koyamazlar. Muhtemelen icraya konmasa sallamayacaklardı bile avukatına teşekkür etmek yerine o niye para alıyor ki ne yaptı diye hırslanıp ‘mağazaya ayıp mı oldu ya tüh’ diue soru açıyor.
Valla biz de yaptık koltuklarımız leke tutuyordu, dedik ki kumaş değişimi yapın, koltuğu 13.000’e almıştık o zaman 5000 tl değişim ücreti istediler siz kahve dökmüşsünüzdür dediler, benim evimde kahve bir kere yapılmadı.
Hakem heyeti, eşim bana vekalet çıkarmıştı üstüne de vekalet ücreti, koltukların güncel ücreti falan derken 3 koltuk parası ödediler bize.
Bu üslupla avukatlık yapabiliypr musunuz gerçekten?
Terslemek yerine, avukat icraya koymasa sallamazlardı,mağaza zamanında yokuşa sürmeseydi buna gerek kalmazdı diyebilirdiniz mesela
Devlet bu hakkı bana vermiş,isterse 5 kuruş olsun size ne, eleştirmek sizin haddinize değil.Size batan nedir bir anlamadım, neyseValla insanlar bana hayatımızda gördüğümüz en tatlı avukatsın diyorlar :) ama hak edene konuşurum. Kadın muhtemelen size insanlık yapmış, siz de karar size ulaşınca mağazaya gitmek yerine kendisine atmışsınız bilmediğiniz için. 1800 TL’nin peşine düşünce ayıp olmuyor da avukat icraya koyunca mı ayııp oluyor hadi canım.
Muhtemelen takip masrafını da avukat Ödemiş tahsil edince alırım diye, yoksa ben 950 tl de takip ücreti ödedim niye almayayım demezdiniz. Gidip ücretinizi iade alıp avukatın alacağı paraya engel olabilir miyim diye düşündünüz. Koyduğunuz emojiden belli derdiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?