Bu konuyu sevdim, gündemin nabzını tutayım dedim;
Dün iş çıkışı uzak ülkeden bir misafirim vardi. Beşiktaş'ta buluştuk, green salads diye bir yere gittik. Çarşının içinde, Gayet güzel, terasından geleni geçeni izleyebileceğin şirin bir yerdi. Ben beğendili izgara tavuk+salata+makarna olan tabağı aldım -35 TL tuttu . Oradan çıkıp Dolmabahce'ye doğru yürüdük, tam saat kulesinin orada bir tesis var, Denize sıfır,boğaz köprüsünü, güzel İstanbul'u, geçen gemileri izliyorsun. Cook güzel bir yer.
Sırf burada paylaşırım diye resmini çektim,şöyle bir yer
Tanesi 15 liradan 2 salep aldık...
Yani bir iş çıkışı tikabasa yemek ve boğaza nazir sıcak bir şeyler içmek kişi başı elli liraya denk geldi.
Bu planı haftasonuna yayarsak araya hemen o civardaki Resim müzesini koyarsak (öğrenci 10 tam 20 TL ve kesinlikle gezilesi harika bir müze) , arada birkac bardak çay ve tatlı da içsen yine günü 100 TL'ye varmadan sonlandırabilirsin

Arkadaşım birkaç gün daha burada. Eğer beraber İstanbul'u yaşayacak ve (burada yazan rakamlarla kıyaslarsak) çok pahalı olmayan aktiviteler yaparsak yine mesaj yazarım.
Maksat güzel bir gün geçirmek isteyip 'ay bir güzel gün geçirsem gidiyor ucyuz lira' diye çıkmak istemeyen insanlara 'daha ekonomik bir İstanbul mümkün' bakış açısıni kazandırmak