iyi günler hocam.
nişanlıyım ve yaza düğünüm var.bir süre çocuk düşünmüyoruz. ancak korunma yöntemi olarak aylık depo iğnelerden mi yoksa doğum kontrol haplarından mı kullanacağım konusunda kararsızım.
ayrıca hangisinin yan etkisi daha azdır? iğneleri ne zaman yaptırmak gerekir? bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
iyi günler hocam,
sizin tavsiyenizle kadın doğum uzmanına gittim kan testi ve ultrason istedi. kan testi değerlerim normal çıktı. ultrason hakkında hiç yorum yapmadı ve yasmine başladım.
benim aklıma takılan ultrason raporumda endometrium çift yaprak kalınlığı 4.6mm dir yazıyor. internetten baktım adetten sonraki 10uncu günde 10-15mm arasında olması gerektiği yazıyor,bende 4.6mm. bu bir sorun anlamına mı geliyor?
IYI GUNLER HOCAM BENIMDE BI SORUM OLUCAK bende aylık ıgnelerden vurdurmustu 4 ay oluyo 2.ayda gecıkmelıde olsa adet oldum doktora gıttıgımde sag yumurtalıkda kıst var dedı ve sırıngayla cektı 1hafta sonra kontrole gıttıgımde kıst tekrarlamıs yenıden cekemeyız dedı ve yasmın verdı oda bende mıde bulantısı bas donmesı yapınca baska bı doktora gıttım o hapı bıtırmemı ARKASINDAN gıneraya baslamamı onerdı adetım 2 aydır duzenlı suan ama kıst ıcın tekrar gıtmedım hap kullanıyorum dıye korunmuyoruzda hamıle kalmam deılmı ayrıca asırı kıloda aldım yardımcı olurmusunuz hapı bıraksammı?
Antidepresan ile doğum kontol hapı kullanmak sakıncalı mı?
prozac grubu antidepresanlarla değil ancak diğer gruplardan bazıları ilacın metabolizmasını bozabilmekte.
50 mg lustral kullanıyorum baktım da nette bilgi bulamadım. Kullanabilir miyim doğum hapı ile beraber. :kedi:
Merhabalar,
bende 2 kere kist bulundu. İkinci muayenede doktor bana 3 ay kullanım için doğum kontrol hapı yazdı. yalnız o hapın yan etkilerinden korkuyorum. eşim de pek istemiyor onu kullanmamı. ne yapabilirim? başka kullanabileceğim ilaç var mı kist oluşumunu engelleyecek. gittiğim doktor hiç bir tahlil yapmadan doğum kontrol hapı yazdı. bir yandan benim safra kesesi rahatsızlığım da var. kararsızım. tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.
teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?