Her ay sabit giderim yok,bir ay o parayi bir parfumle bir sampuana maskeye yatirirken diger ay hic masrafim cikmayabilir.Her ay kiyafet de almam kendime.Tamamen size bagli yani.Yetmezse esinden iste,isteyenin bir yuzu kara vermeyenin iki yuzu
Bu hesap benim şehrim içinde doğru amahaftada bir çıksa 3 kişilik bir aile ortalama 100 lira verir ki. ayda 300 ü rahat bulur yani
Konu sahibi çalışmayacak, eşi calismani istemiyorum diyerek yurt dışından Türkiye'ye getiriyor.Esininde maaş durumu sanırım standartların üstünde.Bunun verdiği güvenle bin lira cep harçlığı istiyor bencevalla bu hem gelire hem vicdana göre değişir.
ortalama 3.500 maaş alıyorum. kendime 400 lira harçlık ayırıyorum .
ne tutumluymuşum be. bunda yemek yol çay kahve hepsi var işte
1000 yeter bence ama eşin daha fazlasına razıysa sen 2000 de kalanı da yatırım yaparsın
Konu sahibi çalışmayacak, eşi calismani istemiyorum diyerek yurt dışından Türkiye'ye getiriyor.Esininde maaş durumu sanırım standartların üstünde.Bunun verdiği güvenle bin lira cep harçlığı istiyor bence
Haftada birden aylığa vurulduğunda demek istedi diye anladım ben deBu hesap benim şehrim içinde doğru amaMilana22 haftada bir iki kişilik bi yemek diyince merak ettim.
İşin şakası gittiğin mekan yaşadığın şehir önemli
Yoksa herbütçeye her mekan var
Istanbulda olucaz, muhtemelen kadikoy tarafi. boyam yok gerci, ama giyim alisverisini severim, kozmetik oyle bakim kremleri maskeler para harcarim ama onlari senede 1-2 kere aliyosun baya bi gidiyo. kuaforu abartmamayi dusunuyorum, evde yapabilsem kas biyik manikur pedikur o zaman senede 1 kez gider duzeltiririm sadece.
genel olarak 1000 tl yi asmak istemiyorum
Bakim urunleri uzun gidiyor ben senede bir buyuk boy aliyorum.Mesela bir ay onu alsan diger ay kiyafet alirsin,diger ay kuafor ufak tefek seyler disinda para harcamazsin kenara atarsin ya da alisverisin dibine vurursun vb.Ben son 1 yildir bebekten dolayi calismiyorum 7 yillik evliyim.Harcamam kisitlandi dogal olarak.Esinden cekinmene ne gerek varki yeni evlisin galiba.Sorun etmiyorsa 1500alip kalirsa altin birikimi yap,fazla altin goz cikarmazaynen banada soyledigin cok mantikli geldi
esten istemeye utanilmaz degilmi? siz calisiyormusunuz?
bide dedigim gibi butcemi bilmek istiyorum kendime bi limit sinir koyayim diyorum yoksa tepetaklak oluruz
bu arada bende bakim, maske , kremler vs cok severim ama senede 1-2 kez alirim bunlari sanirim cunku cok uzun sure gidiyolar tabi fiyatlar yuksek biraz ama napalim.
Ben sizin konunuzu hatırlıyorum.Kk da daha önce acmistiniz konu.Hakkinizda hayırlısı olsun
Bakim urunleri uzun gidiyor ben senede bir buyuk boy aliyorum.Mesela bir ay onu alsan diger ay kiyafet alirsin,diger ay kuafor ufak tefek seyler disinda para harcamazsin kenara atarsin ya da alisverisin dibine vurursun vb.Ben son 1 yildir bebekten dolayi calismiyorum 7 yillik evliyim.Harcamam kisitlandi dogal olarak.Esinden cekinmene ne gerek varki yeni evlisin galiba.Sorun etmiyorsa 1500alip kalirsa altin birikimi yap,fazla altin goz cikarmaz
valla bizim burda kari koca bi raki baliga cikmanin bedeli min 300 liraBu yaşam standartlarınıza bağlı ayda kaç kere kuaföre gidersin ne yaptırırsın. Giysi ve takıya ne kadar harcarsın dışarda yemek kahve kaç güne bi çıkarsın önce bunları hesapla sonra meblağ orataya çıkar
Milana22 dışar da 300 liraya ne yiyosun çok merak ettim diyiver bi
ben bodrum'da yasiyorum , diger sehirleri bilemiyorum ama burda boyle maalesefBu hesap benim şehrim içinde doğru amaMilana22 haftada bir iki kişilik bi yemek diyince merak ettim.
İşin şakası gittiğin mekan yaşadığın şehir önemli
Yoksa herbütçeye her mekan var
Konu sahibine imrenmemek mümkün mü , kira faturalar kreş ödemelerini yaptıktan sonra bize 300 tl kalmıyor bile , kişisel harcama da nedir :)Konu sahibine imrendim mi ne
Eşiniz ek kart çıkarsın size. Alışverişinizi,kuaförünüz vs oradan harcayın. Ayrıca 500 tl gibi bir tutarda cep harçlığınız olsun. Birikiminizi nakit miktardan yaparsınız. Birde gezmeye tozmaya çıktığımızda eve dönerken bir markete uğruyor insan o eksikti bu bitmişti diye yine kendi harçlığından eve harcıyor. O yüzden ek kart en mantıklı çözüm bana göre.
Çalışmanızı istemeyen eşiniz bu yuzden hiç utanmayin.Yine de çalışsanız bence iyi olurdu.Tabiki bu benim fikrim.Listenize kitap ve sporu da ekleyin ikisi de size çok iyi gelir.Dediginiz gibi birikim yapın.Ama gezin de.Butun gün evde oturmak psikolojiye ters zaten
iyi maasimli isim var suanda bildim bileli çalışıyorum . Ama bende bir kaç aya kadar isi birakicam . Bakicim isi bırakıyor vs . Bende hic esimden para almadim ev hanımı olmadim . Ama oğlumdan sonra ekstra gereksiz harcamaları hayatımdan çıkardım ev bütçesini ayarladım belli bir duzene girdik . Kuaför masrafım bir iki yilda bir onda kesim . Dolabim yeterli bence zaten evde durunca bile çoğu giyilmeyecek . Hatta sehir değişikliği de yapıyoruz . Benim su anda kendi masrafim 300 350 arasi sigara ve yol param . He kendime de aylik 50 150 arasi gidiyor gitmiyor hosuma giden uygun bisey alirsam . Para da biriktiruiruz borçta ödüyoruz ... doğum sonrasi masraflı oldu biraz oğlumun sağlık sorunlaridan dolayi
Esimde sadece kendine harcamak icin 1 bin lira yeter mi dedi . Bence yeter birikim bile yaparim onunla çünkü simdi o kadar bile harcam yok . Sadece duzeni elden birakmam aldigima verdiğimin hesabını tutarim hedef koyarim yine kendime . Elimin altinda her zaman param olsun isterim . Esimde hesap soran birisi değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?