- 12 Temmuz 2016
- 1.245
- 2.035
- 83
hesaplarima gore kuafore 150 tl,
spora 150 tl
kahve/yemek 300 tl
dergi / kitap 30 tl
giyim alisverisi 150 tl
kozmetik/ bakim 100 tl
totalde 880 tl yapiyor , bide toplu tasima ulasim saysak 1000 tl ye yaklasiyor.. 800 tl ye indirmek istiyorum ben. abartimi hesapladim bilemiyorum
borçtan kendine hiçbir şey ayıramayıp her şeyi evde yapanlar
1000 tl yeter de artar bana kalırsa.
Kozmetik ve giyim alisverisi her ay yapilmaz mesela her ay almak israf bana gore. Indirimlere denk getirerek alisverislerinizi yaparsaniz daha da fazla birikim yapabilirsiniz.
Spor salonu, kuafor,gezme tozma ya butce ayirirsaniz bunlarda muhite gore degisecek seyler arastirip kendinize uygun olanlardan secersiniz. Kesin bi miktar soylemek mumkun degil
her zaman gitmeyi bende anlamlı bulmuyorum.ayda bir gidip ağda(aralarda evde alıyorum)-boya ,yılda bir iki saç kesimi yetiyor.kalanlarını hep kendim yapıyorum. hergün bakım yaparım mesela ama evde.kaşı her çıktığında gitmem biraz toparlarım aralarda kendim.şekli düzelcekse gideirm.kesinlikle zaman kaybı dedğiniz gibi. bakım şart evet ,ki ben de bakımlıyımdır ama illa kuaförde olmasına gerek yok bence. kişiden kişiye değişir yani konu sahibi.Her işi evde yapma kısmı illa borç yüzünden parasızlıktan olmaz ki. Ben kuaföre vakit ayırmaya inanılmaz sinir oluyorum. Vaktim boşa gitmiş gibi hissediyorum. Kaş için bıyık için bile gitmeye kalksan vakit ayırmak zorundasın. Hele boya kesim vs varsa sıkıntıdan patlıyorum. Özel yere gideceksem 1 saatte saç makyaj kuaförden çıkmış gibi yapabiliyorum. Ne yol da vakit kaybediyorum ne de kuaför koltuğunda...
Her işi evde yapma kısmı illa borç yüzünden parasızlıktan olmaz ki. Ben kuaföre vakit ayırmaya inanılmaz sinir oluyorum. Vaktim boşa gitmiş gibi hissediyorum. Kaş için bıyık için bile gitmeye kalksan vakit ayırmak zorundasın. Hele boya kesim vs varsa sıkıntıdan patlıyorum. Özel yere gideceksem 1 saatte saç makyaj kuaförden çıkmış gibi yapabiliyorum. Ne yol da vakit kaybediyorum ne de kuaför koltuğunda...
Valla geliri neyse insan o kadar harcıyor :)
Öğrenciyken maybelline alırdım. Sonra MAC aldım. Şimdi Tom Ford tan aşağı gitmiyorum
Ne is yapiyorsunuz suanda merak ettim
Spor salonlarinin fiyatlari illere, semtlere gore cok fark ediyor. Buyuzden fiyat vermek anlamsiz olur. Veya hangi hobiyi yapacaksiniz başka bilmiyorum. Kisisel bakımda cok degiskenlik gosterir. Her ay kozmetik ihtiyacim olmuyor mesela benim. Farkli farkli ihtiyaclar cikabiliyor. Siz kendinize gore bir hesap cikarnaniz lazım.
Eşimden belli bir miktar harçlık almiyorum. Maaş kartı çoğunlukla bende duruyor. Ben gidip çekiyorum istedigimde ya da kredi kartı bende oluyor.
Yazılım işindeyim. Takım lideriyim, şirketin leading developerıyım. Çok fazla nitelikli insan bulunmayan bir alandayım, adam yokluğuna prim yapıyorum yani
Bende kredi karti var ayrica ayda 1500 tl nakit alicam. Duruma gore arttitirim gerekirse ama gerekmesin gecinebilmeliyim ondan kendime bi limit belirlemek istiyorum planimi bileyim carcur olmasin bosuna.. birikim yapmak istiyorum o paradan
Supermis. Tom ford dikkatimi cekti merak ettim :)
dogru.
Istanbul kadikoy civarinda yasayacagiz, kuafore ayda 1 gider toplu bakim yaparim diyorum heralde 120-130 tutar oralarda.
spora yine oyle aylik yazilsam heralde 150 tl falandir?
kahve starbucksin ustune cikmam ben, oda haftada 1 kez alsam yeter, evdeyim zaten yaparim kahvemi. daha luks kahveci istiyosamda esimle gideriz muhtemelen.
tatilleri onceden planlamak mumkun olurmu bilmiorum esimin isine gore bakicaz bakalim...
kozmetik, bakim urunlerini cok seviyorum ama abartmamaya calisicam eger gider boyner , sephora , gratis gezersem mutlaka alirim zaafim var. o yuzden uzak durayim ihtiyac oldukca alayim diyorum :)
Artık sana yakışan rengi vs bilirsinIstanbul kadikoy civarinda yasayacagiz.
Dogru, birde sonu yok. Yani 20 tane rujum 5 alligim olmasina gerek yok yine baktiginda 2-3 degisik suruyorum hepsi kullanilmiyo hatta kalabalik ediyo gormuyorum neyim var diye kayniyo gidiyo arada. Bence kiyafette oyle indirim var ucuz diye alip topladigim ne varsa dolabimi doldurdu artik neyim var neyim yok bilmiorum dolapta kalabalik yapiyo. Onun yerine az ve oz alip kullanmayi bitirmeyi istiyorum.
Ben hic bu makyaj malzemesini bitiremiyorum yenisini almaktan. Makyaj temizleme suyum yuz yikamam tonigim kremim bitince maskem bitince seviniyorum bitirdim diye hem israf olmamis oluyo hemde hakkini veriyorum ya. O yuzden gerekmedikce bos yere almicam hem dolabimiza evimize fazlalik copluk gibi hemde butcemize zarar o parayi biriktir kendime baska buyuk bisey alirm veya biriktirir altin yapar saklarim ilerde zamani gelince kullanilir. Daha mutlu olurum oyle gibi geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?