Aylik kisisel harcamalariniz (bakim, alisveris )

Kuaför kimisi bir boyaya 500 verir ayda kimisi hiç harcamaz. 800 e indirmek istiyorsanız aylık kuaför masrafını kısıp evde kendiniz yapabilirsiniz. Kesim için vs de uygun ama iyi yerler araştırabilirsiniz.

1000 tl yeter de artar bana kalırsa.
Kozmetik ve giyim alisverisi her ay yapilmaz mesela her ay almak israf bana gore. Indirimlere denk getirerek alisverislerinizi yaparsaniz daha da fazla birikim yapabilirsiniz.
Spor salonu, kuafor,gezme tozma ya butce ayirirsaniz bunlarda muhite gore degisecek seyler arastirip kendinize uygun olanlardan secersiniz. Kesin bi miktar soylemek mumkun degil

borçtan kendine hiçbir şey ayıramayıp her şeyi evde yapanlar

Her işi evde yapma kısmı illa borç yüzünden parasızlıktan olmaz ki. Ben kuaföre vakit ayırmaya inanılmaz sinir oluyorum. Vaktim boşa gitmiş gibi hissediyorum. Kaş için bıyık için bile gitmeye kalksan vakit ayırmak zorundasın. Hele boya kesim vs varsa sıkıntıdan patlıyorum. Özel yere gideceksem 1 saatte saç makyaj kuaförden çıkmış gibi yapabiliyorum. Ne yol da vakit kaybediyorum ne de kuaför koltuğunda...

Aynen
Ten kozmetigi zaten en az 4-5 ay gidiyor. Bir fondoten, 1 pudra bana en az 6 ay yetiyor. Rimel de buyuk boy aliyorum, hep ayni markayi aliyorum zaten.

Ruja 1 nude, 1 acik pembe, 2 tane fusyam var her giysiyle gidiyor.

Goz fari insanin aklini celiyor her sezon renk renk gorunce dayanamayip aliyorum

her zaman gitmeyi bende anlamlı bulmuyorum.ayda bir gidip ağda(aralarda evde alıyorum)-boya ,yılda bir iki saç kesimi yetiyor.kalanlarını hep kendim yapıyorum. hergün bakım yaparım mesela ama evde.kaşı her çıktığında gitmem biraz toparlarım aralarda kendim.şekli düzelcekse gideirm.kesinlikle zaman kaybı dedğiniz gibi. bakım şart evet ,ki ben de bakımlıyımdır ama illa kuaförde olmasına gerek yok bence. kişiden kişiye değişir yani konu sahibi.

Ben ilk birikim yapmak için evde kendim yapmaya başladım şimdi dediğin gibi parasından önce vakit ayırmak zor geliyor

Kuafore, agdaya, bakima vs gitmem. Acikcasi gereksiz de gorurum. Zaten sacimi, kasimi bedenimi kimseye guvenemem.
Kozmetik alisverisim yani fondoten, concelear, mascara ve allik'dan olusur; sadece indirimli zamanlarda yapar, stoklar biki uc ay idare ederim.
Normal bakim alisverisim urunlerim bitince yaparim. Dogal seyler tercih ettigim icin se aldiklarim 100 tl gecmez. Pedim vs de icinde.
Ayda 1000 cok ucuk bi meblag.
O fiyata gecinenler var.

Spor salonlarinin fiyatlari illere, semtlere gore cok fark ediyor. Buyuzden fiyat vermek anlamsiz olur. Veya hangi hobiyi yapacaksiniz başka bilmiyorum. Kisisel bakımda cok degiskenlik gosterir. Her ay kozmetik ihtiyacim olmuyor mesela benim. Farkli farkli ihtiyaclar cikabiliyor. Siz kendinize gore bir hesap cikarnaniz lazım.
Eşimden belli bir miktar harçlık almiyorum. Maaş kartı çoğunlukla bende duruyor. Ben gidip çekiyorum istedigimde ya da kredi kartı bende oluyor.

Ne is yapiyorsunuz suanda merak ettim

Yazılım işindeyim. Takım lideriyim, şirketin leading developerıyım. Çok fazla nitelikli insan bulunmayan bir alandayım, adam yokluğuna prim yapıyorum yani Bekarim, cocuksuzum sadece aileme yardim yapiyorum. Euroyla kazandigim icin o da problem olmuyor, aylik 100 euro versem bile iyi para ediyor. Cok calistigim icin tatile gidip paraciklarimi yeme firsatim olmuyor Genelde gec saatlere kadar calisiyorum, bazen haftasonlari da calisiyorum. Ben de dunya maliyla paralarimi carcur ediyorum iste

Son düzenleme:

Bende kredi karti var ayrica ayda 1500 tl nakit alicam. Duruma gore arttitirim gerekirse ama gerekmesin gecinebilmeliyim ondan kendime bi limit belirlemek istiyorum planimi bileyim carcur olmasin bosuna.. birikim yapmak istiyorum o paradan

dısarıda yemek yemeyi sevmiyorum , çalışan bir bayan odugum halde yemek işini evde hallederim

değişik yerler göreceksem , şık bir restauranta gideceksem dısarda yemek yerim

aylık kişisel giderim kıyafet bakım vs 1000 tl yı buluyor

her ay da bir yarım altın alıyorum

bunun yanında 300-400 kenara koyarım

Bende kredi karti var ayrica ayda 1500 tl nakit alicam. Duruma gore arttitirim gerekirse ama gerekmesin gecinebilmeliyim ondan kendime bi limit belirlemek istiyorum planimi bileyim carcur olmasin bosuna.. birikim yapmak istiyorum o paradan

Gecinmek istiyorsaniz gecinirsiniz. Kuafor, hobi, kozmetik gibi seyler nereye gittiginiz, hangi marka takıldıgınızla alakali seyler. 100TLye makyaj cantasini dizende var 200TLye sadece ruj alanda var. 1,500tlye ev gecindirende var. Hayatta kalma savaşi vermiyorsunuz sonucta bu miktarla.

Supermis. Tom ford dikkatimi cekti merak ettim :)

Euro, dolar kazanmiyorsaniz Tom Ford zor, yani bir 4lu far paleti 80-100 eurodan basliyor. Vergisiyle gumrugulye Turkiye'de en az 500tlye satiliyor. Turkiye'de olsaydim asla vermezdim. 500tl bir parca makyaj malzemesi icin cok yani. Bunca insanin asgari ucrete calistigi, ayin sonunu zor getirdigi ulkede bir parca boyaya 500tl vermeye Allahtan korkarim, trilyoner olsam da vermem.

Tom Fordun Vanilla Nude mudur nedir o rujuna hastayim, ondan vazgecemiyorum. Far paleti Euroyla bile olsa yine cok, almadan once 2938437437437 kez dusunuyorum

Ben kadikoyun bir semtinde yasiyorum. Merkezde cok ucuz kuaforler var bir sokak boyu her yer kuafor ama bana hijyenden cok uzak geliyorlar bir kere fon cektirmeye gittim bin pisman oldum. Acikcasi biraz eli yuzu duzgun bir yer isterseniz bu fiyata pek bir sey yaptiramazsiniz.

Spor salonu macfitler 80 tlye uye aliyor ama cok sıkısık oluyor ben bir aylik deneme almistim bir daha almadim. Ama calismayacaksaniz siz bos saatleri kovalayip rahatca gidebilirsiniz sanirim.

Ben suan gittigim yere 550 oduyorum ama spor benim hayattaki en buyuk tutkum. Bu yuzden bundan kismam. Tek tek her seyimle ilgilenilsin istiyorum. Diger turlu eve alet almaktan pek farki kalmiyor.

Tatil de onceden planlanirsa tamam. Ama yoksa bizim gucumuz yetmez. Biz ocaktan bodrumda tatil almistik gecen yaz icin. Her sey dahil transfler ucaklar 7 gece 8 gun 3 kisiye 1800 odedik hem de 9 taksit. 2 ay kala ablamlar da bize katilmak istediler. Ayni tarihe 5300 lira cikti. Tabii is durumunu bilemem izinler onceden belirlenemiyor mu?

Artık sana yakışan rengi vs bilirsin
Onlardan al zaten yeter
Normal fiyatlı markalardan al nemlendiricini toniğini
Hatta eczaneden al
Onlar daha ekonomik oluyor
İndirmleri takip et
Dolabında kıyafetleri çıkar bak neyin eksik neye ihtiyacın var
Kullanışlı modası geçmeyen parçalar al yıllarca kullan
Birbiriyle kombin yapabileceğin şeyler almaya bak
Böyle yaparsan hem şık hem bakımlı gözükürsün paranda cebine kalır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…