Aylik kisisel harcamalariniz (bakim, alisveris )

Yalnız kozmetik sevginiz Türkiye'de belinizi bükebilir bir süre sonra. Ben senelerdir çalışıyorum, bilindik, kaliteli markalardan alırım, bu ay drugstoredan alışveriş yaptım. Dandik markaların göz kalemleri bile 40 lira olmuş durumda. Kapatıcıya 130 vermek koyuyor artık ama Maybelline bile 40 liraya satıyor. Parfüm desen on senedir kullandığım parfümü bu yıl gıdım gıdım sıkmaya başladım. Resmen özel gün parfümü oldu, biraz daha uygun fiyatlı bir şeye geçtim. Ne bileyim şampuanımı 1000 ml alıyorum, dört beş ay gidiyor. Bu ay bitti, on üç lira artmış son siparişime göre.

Diğer şeyleri söylemek bile istemiyorum zaten. Ocak ayı girer girmez en ufak çikolata bile 25 kuruş arttı. Toplu alışverişte 100 ürün alsan, her biri 25, 50 kuruş artmış olsa sonuca bak. Zam da aynı oranda olmayınca alım gücü iyice düşüyor. Bence de birikime odaklanın. Türkiye'de yaşam zor gerçekten.

Vallahi ben bütçeyle mutfak masrafı kirami elektrik su faturamı falan harciyorum. Kuaför masrafım yok çünkü hiç gitmiyorum. Kişisel bi harcamam olmuyor çok fazla arada alışveriş yapıyorum oda aylık hesaplarsam 100 lirayı aşmaz. Onun dışında birikim yapamıyorum çünkü birikim yapma devrinde olduğumuzu düşünmüyorum geçim derdinden ama Elhâmdülillâh bugünlerimize. Velhasıl kelam 1000 lira aylık harcama benim yarı geçimim :)

Her ay aldığım ne var diye düşündüm...hicbir şey
Olmazsa olmazim güneş kremi oda 1 sene gidiyo zaten,yüz kremleri desen gene 6 7 ay hatta 1 seneyi bulabiliyo, boyamı kendim yapıyorum 2 3 ayda bir kuaföre giderim kestirmeye, manikür pedikür falan yaptırmıyorum evde hallediyorum, göz rahatsızlığım var her şeyi süremiyorum rimel far falan yasak eyeliner kullanıyorum sadece, birde pudra allık ruj, bunlar içinde indirimleri takip ediyorum

Her ay 1000 tl lik ne alacaksın merak ettim,kıyafet bile bilmem her ay alınır mı ve 1000 tl tutar mı, ha tutan vardır daha fazlası bile vardır herkesin kesesi ayrı burda bunun kıyasına giremeyiz

2500 mutfak ayda 500 600 kıyafet alıyorum Ogluma her ay degısık kıyafetler alırım özenırım 400 de o kuaför 200 yol parası yok lojmadayz işi çok yakın

Harcanmaya kalktı mı harcanır ama ben de düşünmedim değil her ay bireysel olarak nasıl harcanır bu para diye düşündüm.

İyi kazanıyorum çok şükür ama aylık 1000 tl masrafım hayatta olmaz. Evet sezon geçişlerinde yüklü harcama yapılabilir(mont, bot pahalı şeyler) ama bunlar da her ay alınacak şeyler değil.

Kahve, yemek desen, öyle ayda 2-3 kere gidilir diye düşünüyorum. Belki de çalışmaktan boş vaktin ne olduğunu bilmediğim için böyle düşünüyor olabilirim.

Babam geçen hafta 70 lira verdi 20 liraya saç kestirdim 20 liraya 2 paket sigara aldım 30 liram var hala ben mi çok tutumluyum

Canım iyi geceler konuyla alakasız ama bişey sormak istiyorum. Sağlık sektörüyle ilgili olduğunu hatırlıyorum vitaminler hakkında bilgi vermiştin. Hangi güneş kremini kullandığını sorabilir miyim? Senin bilgine güvendiğim için mesaj attım. Muhakkak güzel ve sağlıklıdır ben sedef hastasıyım kullanmam gerekiyor ama doktorlar yakınlardaki eczanelerde hangisiyle anlaştıysa onu öneriyor bilgisiz kaldım bu konuda.

ben herşeye indirim bekliyorum
kozmetik bi rimel, bi allık bi ruj başka ürün kullanmıyorum,
bunlarda zaten 1 seneye yakın gidiyor. parfümüm de öyle.
sporu da üye olduğum yer kampanya yapıyo yılda 2 kez, o zaman alıyorum.
her ay giyim, ayakkabı falan almıyorum, sezon sonu indirimlerini bekliyorum ihtiyaçlar için.
bi çocuğuma indirim bekleyemiyorum, görünce alıyorum ne gerekiyorsa, bir de markette
indirim çok takip edemiyorum.
özel harcamalar alışkanlıklara ve gelire göre değişiyor yani.

Okuduklarimdan sonra en masrafsizi kendimi gordum. :) sacimi kendim keserim agdami kendim yaparim tirnaklarimada bakima gerek yok uzamasin yeterli temiz olsun :) ayda bir disari hayatim vardir ondada fazla asiriya kacmam. en sevdigim sey gram yapmak . Zirt pirt kiyafet alan bir insan degilim dolabimdakiler eskimiyor bile geneli evdeyim. makyaj desen dugunlerde falan anca iste . 1000 tl ye oo ben cok gram yaparim:)) Bazen dusunuyorum bir ablam ve kiz kardesim var onlar benden cok farklilar makyaj malzemesi icin kiyafet icin olurler ben sade biriyim.

Ben normal bir kuafore giderim diye dusunuyorum. Ayni insanlara manikurumu sacimi yaptirmayi seviyorum mahallede olur muhtemelen. Tabi guzel temiz bi yer secerim :)
spor salonu olarak bayanlarin gittigi bi salona gidicem sanirim ne kadar olur bilmiyorum bakalim onu da: )

kira olacak evimiz, ve evet kiralar ortalama 3000-4000 tl gibi.. baya pahali

Birikim de yapacaksanız 1500 alın eşinizden 1000 lira yetmez. Çalışırken giyim kuşam kozmetik yemek derken fazla harcamaya insan alışıyor.

aynen esimle 1500tl olarak konustuk, ama ben kendimi 800-900 e alistirmak istiyorum kalanlada altin alayim birikim olsun diyorum. imkansiz mi sizce.
tabi bu birikimi yaparken spora yazilmak ayda 1-2 kuafore gidip bakimlarimi yaptirmak istiyorum. alisverisimi indrimlerden yaparim, kozmetikte giyimde.

ben haftada 1-2 ailemi gormeye arkadaslarimla gorusmeye cikarim tahminimce, geri kalan zamandada kendim bi kahve icer gelirim bi carsiya cikarim. kuafore eskiden Turkiye'de yasiyoken haftada 1 en kotu giderdim fon cektirirdim, saclarim boyaliydi vs simdi boya yok ve fonede o kadar gitmeyi dusunmuyorum gereksiz geliyo, insan zamanla degisiyo sanirim :)
simdi ayda 1 -2 gitsem maksimum bana yeter. spora gitmem sart kilo vermek istiyorum bebekten once forma gireyim, onada aylik yazilirim haftada 2 falan giderim, fiyatlari bence 150 tl falandir bayanlarin gittigi yere gidicem daha pahali oluyo sanirim.
yani bencede 1000tl altina gecinmeliyim ..

banada evde olunca daha cok harcaniyo gibi geliyo, ise gitsem servis var veya yolu oduyolar, yemek yine orda yeniyo, keyfi cikamiyosun falan. evde olunca yapcak sey sinirsiz, spor, hobi, cik dolas gez gel , bisey goruyosun almak istiyosun gezerken falan :) isten gelince pestilin cikip dinleniyosun. evde cok harcama riski var gibi geliyo banada.

cidden oyle, bazen amerikadan siparis veriyorum kozmetik, dolarin suanki durumuna ragmen cok daha ucuza geliyo ozellikle markalar.
parfum almam lazim, begendigim parfum Turkiye'de 500 tl 100 ml si. oda trendyol kampanyasinda falan. yine yurtdisindan burdan alcaz. bazi seyler yurtdisina kiyasla uygun , supermarket alisverisi pazar carsi ev urunleri vs, ama bazi seylerde cok pahali kozmetik, giyim, ayakkabi... bunlar icin indirimi beklemek sart, asla sezonda hic bisey almayi dusunmuyorum. hepimiz biliyoruzki o %50 indirime girecek. zaten calismayacagim evdeyim indirim takip edip alirim rahatlikla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…