Harcanmaya kalktı mı harcanır ama ben de düşünmedim değil her ay bireysel olarak nasıl harcanır bu para diye düşündüm.Her ay aldığım ne var diye düşündüm...hicbir şey
Olmazsa olmazim güneş kremi oda 1 sene gidiyo zaten,yüz kremleri desen gene 6 7 ay hatta 1 seneyi bulabiliyo, boyamı kendim yapıyorum 2 3 ayda bir kuaföre giderim kestirmeye, manikür pedikür falan yaptırmıyorum evde hallediyorum, göz rahatsızlığım var her şeyi süremiyorum rimel far falan yasak eyeliner kullanıyorum sadece, birde pudra allık ruj, bunlar içinde indirimleri takip ediyorum
Her ay 1000 tl lik ne alacaksın merak ettim,kıyafet bile bilmem her ay alınır mı ve 1000 tl tutar mı, ha tutan vardır daha fazlası bile vardır herkesin kesesi ayrı burda bunun kıyasına giremeyiz
Babam geçen hafta 70 lira verdi 20 liraya saç kestirdim 20 liraya 2 paket sigara aldım 30 liram var halaHarcanmaya kalktı mı harcanır ama ben de düşünmedim değil her ay bireysel olarak nasıl harcanır bu para diye düşündüm.
İyi kazanıyorum çok şükür ama aylık 1000 tl masrafım hayatta olmaz. Evet sezon geçişlerinde yüklü harcama yapılabilir(mont, bot pahalı şeyler) ama bunlar da her ay alınacak şeyler değil.
Kahve, yemek desen, öyle ayda 2-3 kere gidilir diye düşünüyorum. Belki de çalışmaktan boş vaktin ne olduğunu bilmediğim için böyle düşünüyor olabilirim.
Her ay aldığım ne var diye düşündüm...hicbir şey
Olmazsa olmazim güneş kremi oda 1 sene gidiyo zaten,yüz kremleri desen gene 6 7 ay hatta 1 seneyi bulabiliyo, boyamı kendim yapıyorum 2 3 ayda bir kuaföre giderim kestirmeye, manikür pedikür falan yaptırmıyorum evde hallediyorum, göz rahatsızlığım var her şeyi süremiyorum rimel far falan yasak eyeliner kullanıyorum sadece, birde pudra allık ruj, bunlar içinde indirimleri takip ediyorum
Her ay 1000 tl lik ne alacaksın merak ettim,kıyafet bile bilmem her ay alınır mı ve 1000 tl tutar mı, ha tutan vardır daha fazlası bile vardır herkesin kesesi ayrı burda bunun kıyasına giremeyiz
Bence hayat çok pahalı ve bütçemiz kadar harcama yapabiliyoruz o yüzden bu parayı bulamayanlarda var.Babam geçen hafta 70 lira verdi 20 liraya saç kestirdim 20 liraya 2 paket sigara aldım 30 liram var halaben mi çok tutumluyum
Ben kadikoyun bir semtinde yasiyorum. Merkezde cok ucuz kuaforler var bir sokak boyu her yer kuafor ama bana hijyenden cok uzak geliyorlar bir kere fon cektirmeye gittim bin pisman oldum. Acikcasi biraz eli yuzu duzgun bir yer isterseniz bu fiyata pek bir sey yaptiramazsiniz.
Spor salonu macfitler 80 tlye uye aliyor ama cok sıkısık oluyor ben bir aylik deneme almistim bir daha almadim. Ama calismayacaksaniz siz bos saatleri kovalayip rahatca gidebilirsiniz sanirim.
Ben suan gittigim yere 550 oduyorum ama spor benim hayattaki en buyuk tutkum. Bu yuzden bundan kismam. Tek tek her seyimle ilgilenilsin istiyorum. Diger turlu eve alet almaktan pek farki kalmiyor.
Tatil de onceden planlanirsa tamam. Ama yoksa bizim gucumuz yetmez. Biz ocaktan bodrumda tatil almistik gecen yaz icin. Her sey dahil transfler ucaklar 7 gece 8 gun 3 kisiye 1800 odedik hem de 9 taksit. 2 ay kala ablamlar da bize katilmak istediler. Ayni tarihe 5300 lira cikti. Tabii is durumunu bilemem izinler onceden belirlenemiyor mu?
Genelde yurtdisindan turkiyede yasam kolay ucuz ve rahat gibi gorunuyor. Burdaki uyeler boyle soyluyor hep.
Sadece ve sadece buna inanip gelecekseniz hayal kirikligina ugrayacaksiniz demek istiyorum.
Kadikoyun merkezi bir yerinde umarim kiraya cikmayacaksiniz. Yani insallah is yeri size konut tahsis ediyordur ki bu pek karsilasilan bir sey degil. Yoksa duzgun bir ev isterseniz (bakin luks veya guzel degil sadece duzgun diyorum) 3000 kirayi direkt gozden cikarin.
Aylik kisisel olarak 1500 Civari kiyafete 200-300 civarı kozmatige harciyorum 100 lira civarı da kitap dergi ama bir hobi harcamam yok pek mutfak masrafim da olmuyor ama disarda yemek kulfet yaratiyor oldukca
Birikim de yapacaksanız 1500 alın eşinizden 1000 lira yetmez. Çalışırken giyim kuşam kozmetik yemek derken fazla harcamaya insan alışıyor.
Ya yanlış anlamayın da ben Avrupa yakasında iyi bir semtte oturuyorum. Ama sürekli çıkıp kahve içmeye gitmiyorum, ya da sürekli kuaföre gitmiyorum. Ağda bana çok mantıksız geliyor lazer diye bir şey var. Zamanında yaptırdım kurtuldum bu sorundan.
Spora hamilelikten önce gittim düzenli zaten 3 aylık 6 aylık 1 yıllık paket halinde veriliyor ve indirim olduğu günler oluyor. Sürekli spora da gidilmiyor ki zaten.
A canım sıkıldı cafeye gideyim demiyorum anca arkadaşlarımla o da ayda yılda bir çünkü herkes işinde gücünde, tek sıkılıyorum haftada bir eşimle geziye gidiyoruz, mesela yakın şehirlere mesela bi gün geceden uçakla uzak bir şehire/ bizim paralar bunlara gidiyor.
Şimdi bebek bekliyoruz tabiki doktor kontrolleri, bebek ihtiyaçları var. Onlara gidiyor şu an.
Yani sürekli ayda 1000 lira sadece kişisel harcamanıza çok fazla diyorum. Ve bence çok da mantıksız.
Aylık kuaför masrafım 50 tl ortalama. Birçok şeyimi kendim yapıyorum.
Kıyafet makyaj kişisel bakım alış verişim değişken sezon başlarında ortalama 200 lirayı geçmez.
Dışarda yemek 150 en fazla
Spora gitmiyorum gitsem de çalıştığım yerin tesisi var aylık 120 tl
Benzin aylık 300
Şu an gitmiyorum ama kurs, mesleki eğitim vs bu kalemlere de aylık 250-300 tl ayırdığım oluyor zaman zaman.
Bunlar asgari masraflar tabii zaman zaman artabiliyor ama 1000 tl benim için yeterli bir rakam.
Ev hanımı olsaydım çok daha azı yeterdi sanırım.
1500 lira ile evini geçindiren de var 1500 lirayı bahşiş diye bırakan da.
Yalnız kozmetik sevginiz Türkiye'de belinizi bükebilir bir süre sonra. Ben senelerdir çalışıyorum, bilindik, kaliteli markalardan alırım, bu ay drugstoredan alışveriş yaptım. Dandik markaların göz kalemleri bile 40 lira olmuş durumda. Kapatıcıya 130 vermek koyuyor artık ama Maybelline bile 40 liraya satıyor. Parfüm desen on senedir kullandığım parfümü bu yıl gıdım gıdım sıkmaya başladım. Resmen özel gün parfümü oldu, biraz daha uygun fiyatlı bir şeye geçtim. Ne bileyim şampuanımı 1000 ml alıyorum, dört beş ay gidiyor. Bu ay bitti, on üç lira artmış son siparişime göre.
Diğer şeyleri söylemek bile istemiyorum zaten. Ocak ayı girer girmez en ufak çikolata bile 25 kuruş arttı. Toplu alışverişte 100 ürün alsan, her biri 25, 50 kuruş artmış olsa sonuca bak. Zam da aynı oranda olmayınca alım gücü iyice düşüyor. Bence de birikime odaklanın. Türkiye'de yaşam zor gerçekten.
Bana çok müsrif geldiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?