Aylik kisisel harcamalariniz (bakim, alisveris )

gelire göre gider dengeleri değişir. Ankara'da benim gittiğim kuaförde manikür+pedikür toplam 80-100 tl. Ağda da o civarda bir de fön çektirsem 200den aşağı çıkamam. Daha boya ,kesim vs dahil değil.
Spor salonu da göreceli, mahalle arası spor salonuna gitmek var bir de atıyorum MACFit 'e gitmek var arada dağlar kadar ücret ve hizmet farkı olur.
Kozmetikte de nivea alan var estee lauder alan var. Hayat standartlarınıza göre belirleyin limitinizi. Zaten kozmetik vs her ay alınacak şeyler değil. 1500 ideal bence birikim de yaparsınız.

Aynen çok güzeller insanin hoşuna gidiyor bir paleti sirf bir rengini begendigi icin bile aliyosun iste sonra duruyor kenarda pismanlik olarak
Rimel ve miseler su çabuk bitiyor benim indirimlerde stokluyorum bitmesini beklemiyorum :) diger turlu nemlendirici, temizleme jeli vs. Kucuk boy alinmali en fazla 6 ay kullaniliyor bitiremiyorum bile :)

T. Ford dedin bana silleyi çaktın. Etme eyleme reyiz.

kuaföre gitmiyorum (senede 2 kere saç kestiririm 50 tl kesim)
alışveriş yapmıyorum (giyim) -çünkü minimalizm akımına uygun yaşıyorum
dışarıda yemek yemeyip evden götürüyorum suyu bile dışarıdan almıyorum şişe taşıyorum :)
hobilerim bedava yapılacak şeyler (kuş gözlemi)
sporu da çıkıp yürüyorum
ya da nike trAining uygulamasını açıp spor yapıyorum
aylık masrafım yok gibi bişey

yol param var 50 tl kadar
aklıma başka harcamam gelmedi
kitap alıyorum eğitimle ilgili bi tek sanırım o da 50 tl

işte 100-150 tl harcıyorum ben
1000 tl fazla bence
500 tl yeter çok aşırıya kaçmazsanız

Son düzenleme:
bu ay benim kredi kartım2040 geldi ve bu ay gerçi fazla harcadım, bana babama oğlum aldığım giyim kuşam mutfak hasrcamalarını bir kısmı, gezme tozma var eşim de bir 3000 harcasa etti mi 5000ve burası küçücük bir ilçe kiraların 1000 tl olduğu

Genelde yurtdisindan turkiyede yasam kolay ucuz ve rahat gibi gorunuyor. Burdaki uyeler boyle soyluyor hep.
Sadece ve sadece buna inanip gelecekseniz hayal kirikligina ugrayacaksiniz demek istiyorum.

Kadikoyun merkezi bir yerinde umarim kiraya cikmayacaksiniz. Yani insallah is yeri size konut tahsis ediyordur ki bu pek karsilasilan bir sey degil. Yoksa duzgun bir ev isterseniz (bakin luks veya guzel degil sadece duzgun diyorum) 3000 kirayi direkt gozden cikarin.

her ay harçlık almaktansa eşinizle havuzunuz ortak olsun ordan harcamalarınızı yapın. ikisi de aynı ve daha mantıklı. eşim evlendıkten sora calısmamı ıstemedı. zaten cocuk dusunuyoruz. Tum gelırler bende toplanır mesela evde bellı bıryerı vardır gıderlerı odedıktan sonra kalan bıkısmıyla bıkactane gram altın yapar koyarız kenarı dger kalanları da. kıme ne lazımsa ordan kullaılır. yemek alısverıs vs. benden ister cebınde bıttıkce hatta bazen kızarım yerını bılıyorsun al.ordan dıye :) harclık olayında zorlanırsınız

Eğer birikim yapmayı düşünüyorsanız, elinize para geçer geçmez altınınızı alın sonra kalan para ile idare etmeye çalışın. Demek istediğim ihtiyaçlarımı gidereyim, kalanı ile birikim yapayım derseniz, para kalmaz :)

Çok doğru yazmışsınız

Yoksa birikim yapılmıyor maalesef. Ödemeleri yaptıktan sonra, eşimle belirlediğimiz bir miktar var, onu birikime ayırıyoruz. Geri kalan ile idare ediyoruz. Ay sonuna doğru bakıyoruz, paramız azalmış, dışarıda daha az yemek yiyoruz :) Bence kazanıyorken, birikim de yapmalı kötü günler için..

Aylik kisisel olarak 1500 Civari kiyafete 200-300 civarı kozmatige harciyorum 100 lira civarı da kitap dergi ama bir hobi harcamam yok pek mutfak masrafim da olmuyor ama disarda yemek kulfet yaratiyor oldukca

Makyaj malzemesi almıyorum artik. Zamanında o kadar çok almışım ki rimel hariç 2-3 yıl yeter hiç almazsam zaten renkli kozmetik sevmiyorum. Kıyafet konusunda hala gözüm doymuyor ama çok azalttım. Mevsimden mevsime yapmaya çalışıyorum. Şampuan, deodorant, krem, maske, yağ için aylık 200 lira gidiyordur. Kitabi kütüphaneden alıyorum. Tiyatro, sinema konser için de belli olmuyor ne kadar gideceği. Ay böyle yazınca kendimi çok beleşçi cimri gibi hissettim :))))))

Ya yanlış anlamayın da ben Avrupa yakasında iyi bir semtte oturuyorum. Ama sürekli çıkıp kahve içmeye gitmiyorum, ya da sürekli kuaföre gitmiyorum. Ağda bana çok mantıksız geliyor lazer diye bir şey var. Zamanında yaptırdım kurtuldum bu sorundan.
Spora hamilelikten önce gittim düzenli zaten 3 aylık 6 aylık 1 yıllık paket halinde veriliyor ve indirim olduğu günler oluyor. Sürekli spora da gidilmiyor ki zaten.
A canım sıkıldı cafeye gideyim demiyorum anca arkadaşlarımla o da ayda yılda bir çünkü herkes işinde gücünde, tek sıkılıyorum haftada bir eşimle geziye gidiyoruz, mesela yakın şehirlere mesela bi gün geceden uçakla uzak bir şehire/ bizim paralar bunlara gidiyor.
Şimdi bebek bekliyoruz tabiki doktor kontrolleri, bebek ihtiyaçları var. Onlara gidiyor şu an.
Yani sürekli ayda 1000 lira sadece kişisel harcamanıza çok fazla diyorum. Ve bence çok da mantıksız.

Aylık kuaför masrafım 50 tl ortalama. Birçok şeyimi kendim yapıyorum.
Kıyafet makyaj kişisel bakım alış verişim değişken sezon başlarında ortalama 200 lirayı geçmez.
Dışarda yemek 150 en fazla
Spora gitmiyorum gitsem de çalıştığım yerin tesisi var aylık 120 tl
Benzin aylık 300
Şu an gitmiyorum ama kurs, mesleki eğitim vs bu kalemlere de aylık 250-300 tl ayırdığım oluyor zaman zaman.

Bunlar asgari masraflar tabii zaman zaman artabiliyor ama 1000 tl benim için yeterli bir rakam.
Ev hanımı olsaydım çok daha azı yeterdi sanırım.
1500 lira ile evini geçindiren de var 1500 lirayı bahşiş diye bırakan da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…