- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
İstanbuldaki marketlere gore migros ucuz bile bence. Ama selpak kullanmam bimdeki marka tuvalet kagidi-kagit havluyu kullanirim dersen tabi ki daha ucuz. Carrefour ile cok farki oldugunu dusunmuyorum.aynen, ama migrosta pek makul degil bence?
sizce migros ayari marketlerden en iyisi hangisi fiyat/ kalite olarak ?
İstanbul da tek maaşla geçinmek çok zor bizde İstanbul dayız ben bebeğime baktığım için çalışmıyorum şuan bu ay mesela sadece 3800 lira kredi kartlarımızın ödemesi tuttu ,yaklaşık 600 lira fatura lar.300 de pazar tutsa 4700 lira sanırım , okul servisi 300 lira harçlık lar 300 lira desek 5600 falan yani en az eve 6-7 bin girmeli ve Migros dan değil Bim-şok-A101 den alışveriş yapıp , LCW,de facto,koton dan giyinip iç çamaşırları nızı pazardan alırsanız aylık 6-7 lira yetecektir.Bu arada ev kira olacaksa kiralar en ucuzu 1000-1200 lira istanbul da yani 7-8 daha iyi yeter sanırım.calismayacagim isi birakiyorum, esimin geliri ile gecinecegiz. bende bana verdigi miktarin bir kismiyla kendi ihtiyaclarimi gorup kalanini birikim yapmak istiyorum. ne kadara gecinilir nasil kemer sıkılır onun icin yazdim.
Yeter ama ne kadar gezdiğinizde sigara içip içmediğimize arkadaşlarınızla ne Sıklıkla görüştüğünüze misal sacınızı boyatıyor musunuz bunlara göre de değişir .
cok tatli :) iyi bakiyorsunuz sizde belli.. evet asiri pahali. araba bende istiyorum ama malesef ona ayiracak butcemiz yok suanda. benzinde cabasi. birde calismadigim icin hep kullanmam sanirim.
O zaman dediğim gibi 1000 TL alsanız ayda rahat geçinirsinizsigara icmiyorum, merkezi bi yerde ev bakiyoruz carsida ki islerimi orda hallederim, bi yere gidecegim zamanda toplu tasima.
arkadaslarla veya ailemle haftada 1 gorusurum sanirim maksimum 2 olsun. sacimi boyatmiyorum, ayda 1 -2 fon cektirsem bi kere agda manikur pedikure gitsem kasimi aldirsam yeter benim icin.
Yaşam tarzınıza göre değişir bu konu
Ama bence şahsi harcamalar için 1000 TL fazla fazla yeter, yarısı ile altın bile alırsınız
İstanbuldaki marketlere gore migros ucuz bile bence. Ama selpak kullanmam bimdeki marka tuvalet kagidi-kagit havluyu kullanirim dersen tabi ki daha ucuz. Carrefour ile cok farki oldugunu dusunmuyorum.
Kasap urunlerini ben kasaptan aliyorum. Asiri temizlik urunu kullanmiyorum, zararlarindan dolayi. Yesilligi falan pazara gidebilirsem pazardan alirim. Mevsiminde alip domates konservesi yaparim kis icin. Yarim gununu verip butun kis rahat ediyorsun =)
hesaplarima gore kuafore 150 tl,
spora 150 tl
kahve/yemek 300 tl
dergi / kitap 30 tl
giyim alisverisi 150 tl
kozmetik/ bakim 100 tl
totalde 880 tl yapiyor , bide toplu tasima ulasim saysak 1000 tl ye yaklasiyor.. 800 tl ye indirmek istiyorum ben. abartimi hesapladim bilemiyorum
Yani bunlar yaşadığınız yere göre değişir
Mesela giyim ve kozmetik her ay olmayabilir
Bunun dışında ben boyamı ve epilasyonumu evde yapıyorum bu yüzden kuaföre sadece kaş için gidiyorum, bence bütçenizden önce bir çeyrek alın her ay, kalanı yettirmeye çalışın masraflara daha kolay olur
dogrudur canim. Bakliyati da bazen kayinpederim köyden getiriyor. Ben genelde pirinc aliyorum onu da migrosun baldo pirincini aliyorum, memnunum.carrefour bir tik daha pahali olabilir sanki migrostan. ama her marka var carrefour'da, migros bazi markalari satmiyo kendi markasinin urunlerini satiyo ozellikle bakliyat..
Her mesajinda agzim biraz daha açılıyor saskinliktan.Yok yapamam ben işte,cüzdanımda ne varsa onu harcarim kart aklıma bile gelmez.Daha bombasini söyleyeyim ben Allah'ın izniyle sağ salim dogurayim,bebeğimi saglikla kucağıma alayim, iki kız çocuğunu giydirecegim diye adagim oldu.Hafta sonu yagmurluydu ben cikamiyacaktim bebekle,hediye kartı varmis Lcw nin.Esime aldirip para yuklettim.Eve gelince bu hayrın parasini benden aldı biliyor musun
Bulunduğun yere göre değişir
Ben mesela eskiden çok harcardım bakıma kozmetiğe artık kıstım
Gidip en lüks markadan almıyorum daha ucuz alıyırum indirimleri takip ediyorum .
Param cebime kalıyor hatta tatile falan çıkıyorum yaptığım birikimlerlede
Bana daha iyi geldi
Kozmatiğün sonu yok valla aldıkça alırsın
Bin lira bile yetmez yeri gelir
Benim gibi yaparsan o para yeter kişisel bakımına vs
dogrudur canim. Bakliyati da bazen kayinpederim köyden getiriyor. Ben genelde pirinc aliyorum onu da migrosun baldo pirincini aliyorum, memnunum.
tabi ki oyle ama İstanbul zaten diger sehirlere gore pahali her konuda :/Bende pirinc denedim memnun kalmistim. Ozeniyoruz kac sene sonunda donuyoruz diye hemde mantikli makul yerlerden alisveris etmek istiyoruz iste :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?