• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafınız.

Kaç kişiniz iki kişi haftaiçi akşam yemeği haftasonu uc öğün ne kadar tutar sizce

Bilmiyorum ama biz genelde tanıdıktan hayvan alıp kesiyoruz kocam spor yapıyor haliyle çok yiyor boğazdan kısmam

Çok Çok tl ya. Ben kredi kartından harcamayı severim ay sonunda ne yapmışım anlamak için, bir de ay sonuna kadar harcayıp öteki ay ödüyorsun onu da seviyorum.
Her türlü çok tl geliyor ama.

Aylık mutfak masrafınız kac tl
Et -tavuk dışında 7 8 tutuyor eti toplu alıyoruz hiç bilmiyorum ama en son 4ay önce 8.000 kıyma et karışık almıştık daha yeni etim.bitti kiymam 1 kilo falan vardır. Biz biraz şanslı taraftayz ama zeytinim zeytinyagim tereyağım balım turşum unum tarhanam şalcam baligim her şeyim teyzem annem ablam halam karışık kişilerden geliyor 😂😂

Ikı kısı ıcın 15 k yeter mi dikkat ederek

İki kişi olmamıza rağmen bence bizim çok fazla o da eşimin alışverişi öok sevmesinden kaynaklı evden çalıştığı için yemek kartını full markette harcıyoruz aylık 15k ama bir o kadar da belki daha fazla cepten harcıyoruz ki yani 30k falan haftada bir iki de dışarda yiyoruz🤦🏻‍♀️

Et -tavuk dışında 7 8 tutuyor eti toplu alıyoruz hiç bilmiyorum ama en son 4ay önce 8.000 kıyma et karışık almıştık daha yeni etim.bitti kiymam 1 kilo falan vardır. Biz biraz şanslı taraftayz ama zeytinim zeytinyagim tereyağım balım turşum unum tarhanam şalcam baligim her şeyim teyzem annem ablam halam karışık kişilerden geliyor 😂😂
Bu arada genel alışveriş kapsamina bakılırsa daha çok çıkar elbette. Bulaşık makine Deterjanlari çamaşır makine deterjanlari temizlik ürünleri kişisel bakım ürünleri diye uzar gider bu liste...

Ikı kısı ıcın 15 k yeter mi dikkat ederek
dikkat dediğiniz nedir ona bağlı

market makarnası market bakliyatı market terayağı peyniri vs. tüketirseniz (yani organik olsun, bilmem nere üretimi olsun yok petisitsiz basmati olsun gibi kasmazsanız) ya da gidip köylüden filan alabilecek bir yerdeyseniz (benim bulunduğum yerde köylü yok olanın ürettiği kendine yetmiyor)
eti tavuğu balığı yerken mesela 200 gram filan porsiyona yetiyorsa (normalde yeter ama bazısı vardır yarım kiloyu tek başına tek porsiyon olarak yiyebilir)
yeşillik meyve sebze mevsiminde pazardan alırsanız
çorba -yemek- salata ya da yemek-pilav-tatlı ile doyar yaptığınız o gün veya ertesi gün yiyip ziyan etmezseniz (kimisi de yanına 2 çeşit daha garnitür z.yağlı vs yapar, kalmış yemek yemez, yemek varken sipariş verir, gibi gibi)

dışardan yemezseniz

kuruyemiş tatlı gibi şeylerde de pahalı değil de (ne biliyim file bademli, glutensiz, vs vs gibi) daha düz şeyler yaparsanız (mesela muhallebi, sütlaç, şekarpare, gibi)

biraz indirimde olanı alıp diğerlerini almadan menü oluşturursanız (geçen somonda indirim vardı mesela aldım fileto yaptım dondurucuya koydum, bunu hemen hemen tükettiğim her şey için yapıyorum) ne biliyim kış günü patlıcan yiycem illa diye gidip 150 liraya patlıcan almıyorum ben.

biraz da mevsiminde stok yaparsanız
mesela şu anda gördüğüm kadarıyla yılbaşından beri salatalık kilosu 140-150 liralarda - benim olduğum yer biraz da pahalı tabi, ben sanırım hiç almadım bu sürede, evde bi sürü turşum vardı yazın kurmuştum. salatalara da onları doğruyorum. hem olanlar bitsin hem zaten bu mevsimde güzel de olmuyor. hem de biraz inat ettim bu fiyata almayacam diye. avokado salatalıktan ucuz şu anda :D avokado yerim salatalık yemem valla öyle bir tipim ben de...

tüm bu faktörlere bağlı olarak yetebilir.

Standartta 20 bin diyelim. 2 parça bişey alsam 1000 tutuyo zaten

3 kişilik bir aileyiz.
Eşim şehir dışında o faturalar+kişisel harcamalar için 10k harcıyor.
Bizim ise kızımın ek kartı 5k dershaneye giderken yemek yiyor.
Okul yemegi için 5k
K. Kartına da Mutfak+ arabaya benzin+ kozmetik derken aylık 20k tutuyor.
Yani kızım ve benim mutfak ve diger harcamalarımız aylık 30k.

Aylık mutfak masrafınız kac tl
Değişiyor
Tek yaşıyorum yılın 9 ayı ,kalan 3 ayda oğlanlar oluyor

Gene de örnek teşkil etmesi açısından yazayım

2026 yılı

Ocak 4687 tl
Şubat 7351 tl

2025 yılı

Ocak ayı diğer kayıt tuttuğum defterde kalmış, defter bitince atıyorum neyse şubattan itibaren yazayım

Şubat 4352 tl
Mart 1916 tl
Nisan 4117 tl
Mayıs 5086 tl
Haziran 7659 tl
Temmuz 9385 tl
Ağustos 11397 tl
Eylül 5770 tl
Ekim 3485 tl
Kasım 2044 tl
Aralık 8178 tl

Mutfak harcamalarımın nispeten küçük rakamlar olmasının sebebine gelince

Mutfak konusunda oldukça iyiyimdir ,meraklıyımdır mutfak benim için adeta bir atölye gibidir o nedenle yiyeceklerimi kendim hazırlarım, dışarıda yemek nadir yerim

Küçük bir ilçede yaşıyorum büyük şehirlere göre çarşı pazarımızın fiyatları gayet ekonomiktir
Bir de direk yerli üreticiden alıyorum çoğu ürünü 😊

Son düzenleme:
Bizde 2 kişiyiz ama oğlum yiyen bir cocuk ve ben kısmam öyle 10 bin gidiyor
Ama kuru baklagil detarjan zeytinyagı toplu alır et ve kıymayıda hayvan alıp keseriz

Herkes toplu mu alışveriş yapıyor bunu nasıl hesaplıyorsunuz ya? Karttan harcamalara bakıp tek tek hesaplamadan bunu bilemem sanırım. Tahmin bile edemiyorum hatta ve etmek de istemiyorum moralim bozulur ahskshsk.

Ben aylık toplu alışveriş yapıyorum
Ay içinde sadece süt ekmek yoğurt falan alıyorum.
Market en az 10 bin tutuyor
2 bin 500 pazarda harciyorum
Zeytinyağını yıllık alıyorum
Salca bulgur annem veriyor
Eti de marketten ayrı kasaptan alıyoruz en az 3kilo
ortalama aylik 18-20 bin diyelim

Biz iki kişiyiz çalışıyoruz
Toplam 28-30 bini buluyor, 7-8 bin dışarda yemek.

Çok toplu alışveriş yapamıyoruz genelde haftalık ya da 15 günde bir biten şeyleri alıyoruz.

Protein ağırlıklı besleniyoruz çok tutuyor ama kısamıyoruz da.

Biz iki kişiyiz çalışıyoruz
Toplam 28-30 bini buluyor, 7-8 bin dışarda yemek.

Çok toplu alışveriş yapamıyoruz genelde haftalık ya da 15 günde bir biten şeyleri alıyoruz.

Protein ağırlıklı besleniyoruz çok tutuyor ama kısamıyoruz da.
Siz doktor muydunuz eşinizle beraber

Back
X