aynalara küstüm :(

ameron

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2013
647
171
34
Merhaba arkadaşlar ; 5 aylık hamileyim... kilolu hamile kaldım şuanda 5 kilo aldım ... oğlum olacak basenlerim de büyüyor ; göbeğim zaten büyüyor ... hamileliğimden beri yüzümden sivilce eksik olmadı ; şimdide yüzümde lekeler aldı başını gidiyor. .. dünden bugüne lekeler coştu git benim ... aynaya yakından bakmaz oldum ... hatta aynalara bakmaz oldum... bu lekeler iyice moralimi bozdu ... kendimi bakımsız ve çirkin hissetmeye başladım ....

Merhaba arkadaşlar ; 5 aylık hamileyim... kilolu hamile kaldım şuanda 5 kilo aldım ... oğlum olacak basenlerim de büyüyor ; göbeğim zaten büyüyor ... hamileliğimden beri yüzümden sivilce eksik olmadı ; şimdide yüzümde lekeler aldı başını gidiyor. .. dünden bugüne lekeler coştu git benim ... aynaya yakından bakmaz oldum ... hatta aynalara bakmaz oldum... bu lekeler iyice moralimi bozdu ... kendimi bakımsız ve çirkin hissetmeye başladım ....
Canım bendede çok sivilce oldu hiç üzülme hemen aktardan 1 tane halis zeytinyağı sabunu al .. Fiyatı 4 tl civarı olması lazım .. 2 günde 1 duş al ve bu sabunla köpürt bir güzel kendini 2 haftada geçiyor .. Çatlak ve sıkılaşma sorunun varsa yeni bir konu açtım onada bir bak istersen http://www.kadinlarkulubu.com/forum...likte-catlaklara-care-servet-odemeden.796412/

Hepsi geçecek merak etmeyin.
İnsan bunlara üzülürken hamileliğin tadını çıkaramıyor.
Doğumdan sonra iki yıl içinde hepsi yoluna giriyor, bunları düşünüp üzmeyin kendinizi.

Her sefanın bir cefası olur canım ama geçecek bunlar, bir dermatolog bir diyetisyen her şey hallolur üzme kendini bebişe odaklan:KK51::KK15:

hamile kadınlar için uygun sporlar var hem doğumu kolaylaştırıyor hem de vücudunuz daha şekilli oluyor. yediklerinize biraz dikkat edin daha sebze meyve ağırlıklı şeyler tüketin ve a vitamini cildi yenileyen vitaminlerden ayrıca su da çok önemli cilt yenilemenize kilo kaybınıza yardımcı olur bol bol su ve A vitamini tüketin

Allah bağışlasin yavrunu.. aklına takiliyorsa doktoruna danis. tahlil yaptırsin. leke için.

Bebeğine odaklan. seni hissediyor oda üzülür. minicik şey üzülmesin.

cuma ya bizede (tüm evlat sahibi olmak isteyene) dua et.

hormonlar tavan yapmış..
mutlu ol arkadaşım rabbim sana bi armağan verecek,
senin yerinde olmak isteyen çok insan var.

Yaa canim gebelik psikolojisimi olustu sende.dur bak ben sana hamileyken ne hale geldigimi ve suan ne halde oldugumu anlarayim. 2 yil once cok guzel bi fizikle hamile kaldim.benimde oglum olacakti.ilk 3 ay falan hicbisey yok bende tabi.daha sonra yuzum cene kismim sivilcelendi.yanagimda lekeler olustu ama cok abarti degildi.geleyim asil konuyaaaa :) manken gibi fizikle hamile kalip taaaam 31 kilo aldim.gorsen fil gibiydim.bogazimi tutamadim bi turlu napayimmm:KK49: Sonra dogum yaptim.aaaa bi baktim gobek ve memislerim fissss diye inmis sarkmis.sezeryan oldum bide mecburiyetten:63: Sonra ben bunlaimdan cikip bi hirs yaptim simdiiii 2 yil oldu dogum yapali yeni ewlendigim fizigime dondum.tabi sezeryan yerim eskisi gibi degil:-) Oda olsun artik napalim.yani diyecegim gececek hepsi sen yine eski haline doneceksin.hiccc skma canini bebisi dusun mutlu ol:anneadayı::emir_bebek:

bu gunlerin tadını çıkartın bol bol dua edin

arkadaşların dediği gibi ŞÜKRET ve araştır cildine ne iyi gelebilir ne yapmalısın en iyi yöntemi bul ve uygula hamileyim diye çok yeme çünkü bebeğine hiç bi faydası yok o hamur işinin tatlının vs..

aa bide kiz bebek icin, annenin guzelligini alir gider derler. siznki erkekmis, niye oyle sivilce leke oldu ki?
erkek bebek hamilelliklerde genelde anne daha guzellesiyor.

Lekeler doğumdan sonra sutunu tulbente sık ve lekeli yerleri sil zaten.basenlerin tabıkı buyuyecek benim gibi olsaydın evden cıkmazdın sanırım ama doğurana kadar gezdim:KK70:
Beş ayda beş kilo iyi yediklerine dikkat et tuzu kes bol su iç ekmek tambugday ekmeği ye

cuma gününün hürmetine rabbim tüm isteyenleri evlat sahibi yapsın ... kızlar şükür ediyorum tabiki rabbime yavrumdan ötürü ... kiloyuda geçtim ama yüz güzelliğşmde gidince moralim bozuldu .. kilo için diyetisyene başladım dün kontrollükilo almak için .. zira normal doğum iistiyorum allah nasip ederse ...dün bu kadar değildi bugün aynaya bakınca hep böyle kalacakmışım gibi hissettim moralim bozuldu işte kızlar ne bileyim :)

leke konusunu doktora danış derim, benim son ay çıkmıştı ama doğumdan sonra geçti, 5 ay leke için erken değil mi, bence doktora danış ki alınması gereken bi önlem varsa şimdiden al, ama muhtemelen doğumdan sonra geçer, ama biraz hızlı kilo almışsın, bence şekeri kesip bol su içersen daha iyi olur, şekerin ne sana ne bebeğine hiç bi faydası yok zaten o yüzden ondan öncelikli olarak vazgeç
onun dışında hamileliğin tadını çıkar sonra özlersin bak, bol bol yürüyüş yap güneş buldunmu hele sakın kaçırma derim

Hormonların etkisi, kaçış yok :)

Benim gibi hiç sivilcesi çıkmayan bir kadının kulak memesinde sivilce çıktı, inanır mısın? Kulak memesi?

Ama geçiyor merak etme, güneşe çıkarken mutlaka güneş koruma faktörlü krem sür. Güneş derken gündüz demek istiyorum. Lekeleri engeller hiç olmazsa.

Saçına maşa yap, en azından göz kalemi her sabah kullan. En önemlisi sabret :) Yapacak başka şey yok.

tatlım o bebiş göbüşünde kalmayacağı gibi lekelerde cildinde kalmayacak. yavrunu sağlıkla kucağına al, sonrasında düzenli olarak cilt bakımı yaptırırsın, dermatoloğa gidersin cildin güzelleşir. az yersin zayıflarsın. bunların hepsi geçecek problemler. az sabır :)

X