aynı apartmanda oturduğumuz için ayrılacağız sanırım :(

anladım.
eşinin tek kaygısı maddi açıdan sanırım.

erkekler bizim gibi derinlemesine düşünemeyip, en kestrme yoldan çözüme ulaşmaya çalışırlar hep. ama bu çözüm de tam olarak mutluluk getirmes çoğu zaman.

kendisine ait olmayan eve dünya kadar masraf yapacak ama kiraya çıkıp gerekirse biraz zora dayanıp, ileride kendine ait bir eve sahip olma ihtimalini, herşeyden önce de yuvasının huzurunu sağlama ihtimalini yok edecek..

baştan böyle olmasaymış keşke ama olmuş.. önünüze bakmanız lazım.

eşini kirası cüzzi miktarda bir eve çıkma konusunda ikna etsen, yeni evden beklentin olmadığını,gerekirse başka masraflarınızdan kısabilceğini, ve senin ailenin de yardıma hazır oldugunu söylesen,(250 lira ile 2 kişi mutfak masrafınızı görebilirsiniz pek ala)

ikiniz de çalışıyormuşsunuz hem..
eşin biraz abartıyor bence.. bu kadar zor olmasa gerek bu..

bencede ama makul kıralar buluyorum dedıgın gıbı bak benım aılem yardım edıyor kıranın yarısı eder bu dıyorum bu sefer burda ev dururken nıye tasındılar dıyecekler dıyor aılesını hıce sayamıyor

tatlım durumungerçekten biraz zor bence ne olursa olsun eşin her türlü sorunda yanında olmalı tamam ailede çok önemli ama sonuçta sizin 2 kişilk bi hayatınız var hastalıkta sağlıkta yanında olmalı.herşeyden önce önceliği sen olmalısın.bence biraz diret sık boğaz etmeden fazla üsütüne gitmeden ben huzursuzum de bu ev bu dört duvar bizim özelimiz sürekli girip çıkmaları rahatsız ediyo her ne nedenle olursa olsun.herkes yerini bilmeli de.ama sakın rencide edici bişi söleme tatlım.ne kadar çok inat edersen oda seninle inatlaşıcaktır.sakin bi anını yakala ve konuş...

baştan dediğin gibi annem bile dedi kızım olmaz bu yapamazsın dıye ama işte o zaman erken evlendim zaten (21) cahillikde vardı birde aşk vardı sevıyorum dedım eşim askere bile gitmemişti evlendiğimizde
ya hayırlısı dıyorum artık ne yapalım aksam gene eşim konusacak tamıratcı cagırmıs eve ama ben yapılmasını ıstemıyorum

ist neresinde oturuyonnn fındıklı da maltepeye bağlı anadolu yakasında 45 bin liraya ev var çok güzel sadece tapusu yok ama kat maliklerinden imzalı yani senin malın param olmadığı için ben alamadımm ama 20.000 varsa mütahit geri kalanını senet yapıyooo sıfır bina en alt kat ama rutubet falan yok 3 oda var giriş var birde çocuk odası var dediğim gibi ev çok güzel ama param olmadığı için alamadım ben 20.000 e tadilat yapacağına ev alın derimmm ben mantıklı olunnn nasılsa eltinde bırakıp gitmiş sizde giderseniz herkes anlar ki sorun kaynanada

Daha önceden böyle birşeyi kabul etmek demek, herşeye katlanmak zorunda olmak demek değildir değil mi? İnsan fedakarlıklar yapıyor ve bu iyi düşünceden kaynaklanıyor, o zaman insanı iyi düşündüğüne pişman mı etmeleri lazım. Böyle şeyler yaşanacağını bilse kimse kabul etmez. En iyisi uzak olmak zaten.

Yani benim de böyle bir durum kadın olarak asla katlanamayacağım bir durum...kolay demiyorum çok zor evet. ama bir de eşinin yerine kendimi koyarak düşündüm. ömrümü ailemin yanında geçirmek istemişim ve bunu evleneceğim kişiye de söylemişim.o da bunu kabul etmiş.ve şimdi ya boşanırız yada başka eve gideriz gibi sert bi çıkış bana haksızlık olur gibi geldi...
sen şimdi bunu eşine söylediğinde o da bazılarımızın başına geldiği gibi demekki evlenene kadarmış, sonradan değişti gibi düşünebilir...

ha ailenin orda oturulurken yaptığı saygısızları katmıyorum tabi ki buna...bu konuda da eşinin ailesine hanım rahatsız oluo girmeseniz gibi telkinlerde tabi ki bulunması gerekli...yada aradaki dengeyi kurmak zorunda.

ist neresinde oturuyonnn fındıklı da maltepeye bağlı anadolu yakasında 45 bin liraya ev var çok güzel sadece tapusu yok ama kat maliklerinden imzalı yani senin malın param olmadığı için ben alamadımm ama 20.000 varsa mütahit geri kalanını senet yapıyooo sıfır bina en alt kat ama rutubet falan yok 3 oda var giriş var birde çocuk odası var dediğim gibi ev çok güzel ama param olmadığı için alamadım ben 20.000 e tadilat yapacağına ev alın derimmm ben mantıklı olunnn nasılsa eltinde bırakıp gitmiş sizde giderseniz herkes anlar ki sorun kaynanada

evet canım hiç onu dusunmuyor ama kaynanam bende sorun var herhalde dıye.
fındılklıya cok baktık ama kredıyle alacagız sonucta peşin paramız yok yanı 20 ıcınde kredı cekecegız zaten tapusu olmayan yere de kredı vermıyorlar sız hangı semtte oturuyorsunu?

Yani benim de böyle bir durum kadın olarak asla katlanamayacağım bir durum...kolay demiyorum çok zor evet. ama bir de eşinin yerine kendimi koyarak düşündüm. ömrümü ailemin yanında geçirmek istemişim ve bunu evleneceğim kişiye de söylemişim.o da bunu kabul etmiş.ve şimdi ya boşanırız yada başka eve gideriz gibi sert bi çıkış bana haksızlık olur gibi geldi...
sen şimdi bunu eşine söylediğinde o da bazılarımızın başına geldiği gibi demekki evlenene kadarmış, sonradan değişti gibi düşünebilir...

ha ailenin orda oturulurken yaptığı saygısızları katmıyorum tabi ki buna...bu konuda da eşinin ailesine hanım rahatsız oluo girmeseniz gibi telkinlerde tabi ki bulunması gerekli...yada aradaki dengeyi kurmak zorunda.

evet aılesıne dıyor ıste sakayla karısıkda olsa gelmeyın kardesım ozelımız var falan annesı anlamıyor ıste yanı ama sımdılerde gelmıyor annesı ama bu seferde babası gelıyor ıste bahceye cıkıyorum dıye bırde su kotu huy cıktı bu aralar eve gırıyor bahceye gıdecegım dıye artık ne hıkmetse bızım eve gırınce tuvaletı gelıyor demekkı bızım tuvaletı kullanıyor ve orayı oylece bırakıyor uyuz oluyorum eşimede gosterdım gecen gun bakarmısın allah askına dedım o da ne dıyım dıyor anlamıyor adam dıyor

kayınvaliden 2.katta ben 1.katta oturuyorum yanı canım ev degıstırmemız bır sey ıfade etmeyecek ki sonuc gene aynı mısafırım geldıgınde gene gelecek ınmezsek asagı surat asacak yıne aynı seyler olacak.

zaten babası demıs esıme konustugun da esim konustu ev almak istiyoruz biz baba sizde bize yardımcı olun burayı kiraya verelim burdan gelecek kirayla banka taksıtlerını odememızde yardımcı olur hem ev sahıbı olmus oluruz demıs babası da sızın kendı gucunuz varsa cıkın yoksa bana burdan kıra verın falan demeyın vermem demıs

Vermezse vermesin hiç istemeyin birdaha ozaman .:umursamaz:

Kendi imkanınız varsa çıkın kendinize yeni mutlu bir düzen kurun :delphin:

sinir oluyorum böyle ailelere de...
çocuklarının imkanı olmamasından bile memnun oluyorlardır sırf başka yere gidemedikleri için eminim ki.
canım madem ikiniz de çalışıyosunuz kirada oturmaya da yeter bence kazandığınız.oranın kahrını çekmeye değmez ama eşin ikna olur mu işte o var...
bence o maddiyattan değil elalem ne der anasını babasını bıraktı gitti der diye korkuyordur...

benim de olmuştu evlenmeden önce böyle bi tanıdığım ilk görüşmeden sonra hadi güle güle tabi
:)
hayatta gelemem öyle şeye o yüzden de en baştan kestirip attım bu ihtimallerii hep.

zor bır durum sız anlattıkca kendımı göruyorum sankı ılerkı yıllarımı daha 3 aylık evlıyım bnde ama sıkıntı aynı sıkıntı. aile apartmanı bızde kalmayacagı söylendıgı halde kayınvalıdem bızde kalıyor yukarda 2 oglu oldugu halde ve daha evlılıgımızn 25.gününde geldı kendı evı gıbı herseyı o yapmak ıstıyor tartısma sogukluk hıc bırsey erkeklerın umrunda deıl sevgı yetmıyor bazen.... bı kardesınız olarak bence napın yapın dıretın en azından bahce kapısını kapattırın ve anahtarı onlardn alın... ben daha yenı evlı oldgm ıcın bıraz sabretmeye calısıyorum ama dogru mu yapıyorum bılmıyorum

canım siz üst kata kayınvalidenlerin oturdugu daireye, onlarda sizin daireye tasınsınlar.yada bunu başta öyle yapmaları gerekiyodu onlar yaslı birinci katta oturup bahçeyide istedigi gibi kullanabilirlerdi.madem konu açılmış kayınpederine birde bu şekilde söyleyin açık açık konuşun olmuyo böyle diye..

evinizin huzuru herşeyden önce olmalı.
eşinde bunu bilmeli ve böyle davranmalı.
ailesinin yanından çekip gitmek ailesini hiçe saymak silmek değildir.
eşimin ailesi evlenirken kendilerine yakın oturmamızı istediler.benim çevrem annem neredeyse orda oturmayı tercih ettim.
hala derler komşuculuk oynuyoruz evlatlarımızla diye.
ama benim huzurum herşeyden önce gelir.
sizde çok fazla taviz vermişsiniz .ne o eve zırt pırt girmeler.
ne yapıp edip taşının maddi durumlar el veririse.yoksa bu sorunlar hep devam eder.
kolay gelsin işiniz gerçekten zor.

canım siz üst kata kayınvalidenlerin oturdugu daireye, onlarda sizin daireye tasınsınlar.yada bunu başta öyle yapmaları gerekiyodu onlar yaslı birinci katta oturup bahçeyide istedigi gibi kullanabilirlerdi.madem konu açılmış kayınpederine birde bu şekilde söyleyin açık açık konuşun olmuyo böyle diye..

kayınvalıdem de yukarıdakı duzenını bozup aşağı ınmek istemiyor hem sadece benım ıcın degıl diğer buyuk eltım ıcınde aynı onlar en üst katta oturuyor onların evinden bahçeye çıkış yok ama genede onların hali de bizim gibi ama eltim onların akrabası

yerimseniben
zor bır durum sız anlattıkca kendımı göruyorum sankı ılerkı yıllarımı daha 3 aylık evlıyım bnde ama sıkıntı aynı sıkıntı. aile apartmanı bızde kalmayacagı söylendıgı halde kayınvalıdem bızde kalıyor yukarda 2 oglu oldugu halde ve daha evlılıgımızn 25.gününde geldı kendı evı gıbı herseyı o yapmak ıstıyor tartısma sogukluk hıc bırsey erkeklerın umrunda deıl sevgı yetmıyor bazen.... bı kardesınız olarak bence napın yapın dıretın en azından bahce kapısını kapattırın ve anahtarı onlardn alın... ben daha yenı evlı oldgm ıcın bıraz sabretmeye calısıyorum ama dogru mu yapıyorum bılmıyorum

canım senınkı daha kotu valla bence sen de sımdıden sabredeyım dersen ılerde kotu olursun bastan tavır koymak lazım ben yapamadım barı sen yap
yerimseniben

şu eviniizn altkat olan kısmı hariç hepsi benim yaşadığım şeylerdi okurken gözümün önündengeçti bir bir:(sürekli ellerinin altında tutmak isterler ,habersiz bi yere çıksan kabahat olur vs vs vs benim kayınvalidem 10 sene önce vefat etti, ama düşününce, keşki zamanında çok fazla taviz vermeseymişim diyorum,işin zor Allah kolaylık versin canım...

şu eviniizn altkat olan kısmı hariç hepsi benim yaşadığım şeylerdi okurken gözümün önündengeçti bir bir:(sürekli ellerinin altında tutmak isterler ,habersiz bi yere çıksan kabahat olur vs vs vs benim kayınvalidem 10 sene önce vefat etti, ama düşününce, keşki zamanında çok fazla taviz vermeseymişim diyorum,işin zor Allah kolaylık versin canım...

peki canım kayınvalıden vefat ettı sorunlar duzeldı mı
yanlıs anlasılmasın sonucta hepsının allah gecınden versın sonucta esımın annesi

yerimseniben

canım senınkı daha kotu valla bence sen de sımdıden sabredeyım dersen ılerde kotu olursun bastan tavır koymak lazım ben yapamadım barı sen yap
yerimseniben

sabretmedgmde hep tartısıyoruz olan bıze oluyor ablacım bız tartısıp kavga edıyoruz soguyoruz uzaklasıyoruz ama kayınvalıdem ıcerdekı odadan cıkıpta noldu demıyor ya da duyupta azcık anlayıslı davranıp yukarda kalıyım demıyor bı cözum bulamıyorum kı bende...

sızın ıcınde gercı alt kat ust kat hıc farketmez gırmek ıstedkten sonra her halukarda gırer eve yurumeye mecalı olmaz ama sırf sıze gelmek ıcın onca merdıven bıle cıkarlar.... erkek aılesı olunja ve onların evınde oturunca herseyı kendılerıne hak göruyorlar sanırım:olmaz:

topla eşyalarını git annenlerde kal bisüre
eşinde otursun o kıymetli evinde
sen yokken rutubetli duvarları izlesin
canı sıkılıncada gider anne babasıylan bahçede sohbet eder

yaaa zaten bahçe yüzünden gün boyu demekki eve giriyorlar bahçeye çıkıyorlar fakat bahçe kapısını kapatmıyorlar bahçedeyken bu durumda da tüm haşereler içeri giriyor geçen gün yatak odası bahçe kapısına yakın kırkayak girmiş hemde 10 cm büyüklüğünde akşam yatak odasında yatıyorum bacağımda bir kaşıntı gibi birşey farkettim kırkayak ben çığlık çığlık o akşam ayatmadık evde yukarıya cıkmıstık onlar uyuyordu sabah uyanmadanda cıktık evden ben esıme soyleıdm bu evde artık kalamam dıye sabah kayınvalıdem ne oldu dıye sormus esıme ne olsun ev hayvanat bahcesıne dondu demıs o da tabı olur ev tam temizlenmiyor ya ondandır demiş örümcek dese tamam dıycem kırkayak bahçede yaşar zaten ben o aksam eve gıtmedım eşımede dedım annemlerde kaldım kaynanam telefonla aradı hmen arabaya bin eve gel falan dıye bende kusura bakma bız yattık bıle gelemem hem sevkının haberı var dedım cabuk eve gelıyorsun dıye bana telefond bende gelmıyorum dedım kapattık ıste o gunden berı kus benle gozunden dusmusum sozde esıme oyle demış

peki canım kayınvalıden vefat ettı sorunlar duzeldı mı
yanlıs anlasılmasın sonucta hepsının allah gecınden versın sonucta esımın annesi

o zamanda daha farklı olaylar oldu ama demek istediğim fazla taviz verme bu hayata br kere daha gelmeyecez sonuçta ,kendimiz için utluluğumuz için yaşamalıyız,kızarsalarda 2-3 ay kızarlar daha sonra aranız düzelir ama sırf karşı tarafı mutlu etmek içinde katlanılmaz bazı şeylere

Back
X