Aynı apartmanda yaşamak :((

Aynı binada oturup mutlu olanı hiç görmedim tabi istisnalar vardır. Ama anneni görmüşsün bunu dile getir, inat ediyorsa ya kalbine gömüp bitireceksin ya da deneyimleyip olumsuz olursa bir ömür çekeceksin

fragmanı bile sıkıntı değil ki filmi izlemek

açık ve net konuş canım
gerçi ne kadar konuşursan konuş evlendıkten sonra seni korumayacak bunu bil.

hep sen suçlusun

Maalesef ki benimde bir derdim var önüne geçmezsem ileride daha büyük sorunlarla karşılaşacağımı düşünüyorum..
Öncelikle çok kısa zaman içerisinde nişan yapacağız. Nişan ve düğün arasının uzun olmasını istemiyorum. Gerek burada okuduklarım gerekse gördüklerimden nişan süresi ne kadar uzarsa sorunlar o kadar çoğalıyor.
Sorunum şu;
Erkek arkadaşım evlendiğimiz zaman yaşadıkları evin bir üst katında dairesi olduğunu ve orada yaşayacağımızı söyledi:kusmuk:
Bende kesinlikle karşı çıktım. Tabiki esip gürlemedim sinsirellalık yapıp rahat edemeyecğimizi ilk zamanlarımızda bas başa olmamız gerektiğini anlatmaya çalıştım. Yok asla vazgeçmedi kimse bizi rahatsız etmez kapımız ayrı herşeyimiz ayrı kimse rahatsız etmez hem annemlerde aşağıda canın sıkılmaz evde tek kalmamış olursun dedi:mad:
En en en en nefret ettiğim şey:sinirli: küçüklüğümden beri rahmetli anneciğimin aynı apartmanda yaşadığı için babaannemden neler çektiğini bizzat gördüm bu yüzden inanılmaz önyargılıyım.. Evlenince de taşınmamızın mümkün olmayacağını biliyorum. Şimdi ben ne yapmalıyım?? Bunları düşünmek için erken mi abartıyor muyum bilemiyorum fikrinizi almak istedim düşünceleriniz benim için önemli:KK68:
Ooooooy en sevmedıgım seydır bu durum bnce kesinlikle kabul etme karsmazlar der ama neredeyse hergun gtmk zorunda kalırsınz bı ozelınız olmaz bıyere gdecegınız zmn haber vermk zorunda kalırsın ne kadar uzak okadar huzur demek bnce bı orta yol bulunmalı istemiyorum deyın

Inşallah bi sorun olmaz..tabi ister istemez yillar içerisinde taryışma oluyor ön yargili davranmayin yine de belki kaynaniz nadiren iyi olan kaynanalar arasindadir iyi düşün iyi olsun..

Valla kaynana dünya iyis de olsa pürüz çıkacağına eminim. Ki bırakın kaynanayı kendi annenizle bile altlı üstlü oturunca sorun çıkacağını düşünürüm. Bazı şeyler çizgidir. İyilik niyetiyle yapılsa bile batabilir.

Maalesef ki benimde bir derdim var önüne geçmezsem ileride daha büyük sorunlarla karşılaşacağımı düşünüyorum..
Öncelikle çok kısa zaman içerisinde nişan yapacağız. Nişan ve düğün arasının uzun olmasını istemiyorum. Gerek burada okuduklarım gerekse gördüklerimden nişan süresi ne kadar uzarsa sorunlar o kadar çoğalıyor.
Sorunum şu;
Erkek arkadaşım evlendiğimiz zaman yaşadıkları evin bir üst katında dairesi olduğunu ve orada yaşayacağımızı söyledi:kusmuk:
Bende kesinlikle karşı çıktım. Tabiki esip gürlemedim sinsirellalık yapıp rahat edemeyecğimizi ilk zamanlarımızda bas başa olmamız gerektiğini anlatmaya çalıştım. Yok asla vazgeçmedi kimse bizi rahatsız etmez kapımız ayrı herşeyimiz ayrı kimse rahatsız etmez hem annemlerde aşağıda canın sıkılmaz evde tek kalmamış olursun dedi:mad:
En en en en nefret ettiğim şey:sinirli: küçüklüğümden beri rahmetli anneciğimin aynı apartmanda yaşadığı için babaannemden neler çektiğini bizzat gördüm bu yüzden inanılmaz önyargılıyım.. Evlenince de taşınmamızın mümkün olmayacağını biliyorum. Şimdi ben ne yapmalıyım?? Bunları düşünmek için erken mi abartıyor muyum bilemiyorum fikrinizi almak istedim düşünceleriniz benim için önemli:KK68:
Asla kabul etmeyin aslaa. Bakin sizin de onunuzde somut ornek varmis. Sizden beklentiler hat safhada olacak. Ilerde esim benim arkamda durur bisey olmaz demeyin hiç te oyle olmuyor. Anne baba ozellikle anne cok baskin cikiyor. Benim karsima da cikti boyle biri. 4. Gunde reddettim. Bosverin hayatinizi niye zehir edesiniz ki zorunuz ne? Benim actigim konuyu okur musunuz? Baslik NEDEN BU KADAR BEKLENTI? Okumanizi isterim. Cunku erkek tarafinin beklentileri yaziyor daha dun isittim ben bu beklentileri

Yorumlarinizi okudum hepinize tek tek tesekkur ediyorum onerileriniz benim icin onemli:KK200:
Erkek arkadasima o evi kiraya verip baska yere tasinma konusunda baski yapacagim gerekirse evet sert bir dille benim uzulup stres olmami istemeyecektir(umarim)
Ne babamin evine ne de onun ailesinin evine yakin olmamizin iliskimizi olumsuz etkileyeceginden bahsedip kanina girecegim:cool:

Sevgili iken özel hayatınızı paylaşacak birini seçmiş olursunuz..
Evlilik bambaşka birsey.. yaşayacağıniz hayatı komple seciyorsunuz..
Huzur maddiyat imkanlar sevgi ilgi vs herseyin miktarı belirlenecek o imzayı atınca..
Baştan istemediğiniz bir hayatı size dayatamaz..
Kendi annem aramadan gelince deliriyorum.. hiç aklıma gelmezdi böyle birşey.. ama öyle.. aynı apartmanda yaşamak asla.. hele kv..
Not. KV ve annem ile aram çok cok iyi buna rağmen..

anahtar kapının üzerinde duruyorsa, herkes birbirine zırt pırt girip çıkıyor demektir. öyle olmasa, herkes zil çalar da girer. demek ki kurulan düzen böyle. farklı yaptığınızda, eşin seni onaylasa bile göze batacaksın. ki o da baskıdan bunalıp, çark edebilir.
ben de aile apartmanında doğdum, büyüdüm. herkesin birbirinin özel alanına saygı duyduğu, ihtiyaç anında yardımlaşmanın olduğu sıcak ve samimi bir ortam. kimse anahtarını kapıda bırakmazdı. kimse de bunun için (babannem dahil) laf etmezdi. güven vardı, saygı vardı, samimiyet vardı. burada okuduklarımdan görüyorum ki, bu durumlar istisna kalmış.
bu konudan ayrılınır mı bilemedim. ama konuşulması gereken bir konu. yoksa çok ciddi sorunlar yaşanabilir. allah yardımcın olsun.

Yani bende böyle şeylere karşıydım amaşimdi belki iyi olur iyi insanlardır diye düşünüyorum.
Dipnot gurbetteyim onun etkisi olabilir

bu konu yüzünden ayrılınır mı bilemedim demiştim ya, yaşamış ve benimsemiş olduğu hayatı bana dayatan bir adamla evlenmezdim. o eve evlatlık girmiyorsun, kendi evine hanım olmak için evleniyorsun. adamın tavırları yüzünden evet konuşun, dayatma sürüyorsa ayrılın. çünkü olmaz, ilişkide saygı yok dayatma varsa hayır olmaz.

Yoe

Yorumuz icin cok tesekkur ederim dediklerinizi dikkate alacagim. Daha evlenmeden ortada hicbirsey yokken bana birlikte oturmalar ablalari vs gelince bir arada olmamiz gerektigini empoze ediyor. Sıkbogaz edilmekten uzerimde baski kurulmasindan asla hoslanmam. Tatli dil degilde acik acik konusmam gerek sanirim.
Süper tespit yapmışsın.. sıkboğaz etmek ve baskı kurmak en güzel becerdikleri şeyler.. hayırdan da anlamıyolar.. baştan tavrını net belli et ki sonradan değişti demesinler.. ona göre onlar da ayağını denk alır

Bu isler oyle sinsirella olmakla olmaz tatlim...istemiyorsan net olacaksin...ses edemiyorsan birdaha da konusmayacaksin

Sorunum şu;
Aklınıza yatmıyosa kesınlıkle kabul etmeyın.helekı cocuklugunuzdan deneyımledıysenız.kayınvalidenız ıyı bısey bıle yapsa kötü algılarsınız..

Bu kapinin uzerinde anahtar olayi nasil oluyor ya. Belki salonun ortasina yayilip agda yapacagim? Belki evde donsuz gezecegim? Belki olmadik zamanda olmadik yerde kocamin uzerine atlayacagim? Surekli kapidan birinin gelecegini bilerek nasil bir aile hayatina sahip olunabilir ki?

Back
X