İlk konularda bişey yok aslında büyütmeyin. Ama kalma olayında kararlı olun. Yoksa sürekli ister.Hepinize hayirli geceler kizlar :)
Uyku tutmayanlardanim. Dertlesmek istiyorum.
Eșimi gercekten cok seviyorum. Onun da beni sevdigine inaniyorum. Ama birkac gundur bircok sey yasadik ve su an evde iki yabanciya donustuk. Kisaca anlatayim. Ilk nedeni burda da uzun uzun konusmustuk eşimin ailesiyle alakali. Eşimin bekarkenki yatirimini babasinin kendi parasiymis gibi kullanmasi ve eşim razi olmamasina ragmen ona fikrini dahi sormamasi. Bu durum beni cok gerdi ve haliyle aramiz bir tik acildi.
Eşimle bir dugune davet edildik ve ordan donuste de bir yanlis anlasilma Sonucu birbirimize sesimizi yukselttik. Evet ben hataliydim ama onu ilk kez bu denli bagirirken gördüm ve cok kirildim.
Bugun ise, haftasonu için annesigilde kalmayi teklif etti. Abisi ve ablasigil sehirdisindan geldi ve onlarla o şekilde zaman gecirmek istedigini soyledi. Ben de reddettim. Istemiyorum çünkü kizlar. Yarim saatlik mesafede gidip de annesigilde yatili kalmayi istemiyorum. Ve bu ilk degil, evlendigimizden bu yana nerdeyse 2-3 haftada bir yatiya kalmak istiyor. Rahat edemiyorum, uyuyamiyorum. Ben kendi annemde bile bir kez kalmadim evlendigimizden bu yana. Gereksiz buluyorum. Ben de bugun saydim agzima geleni. Git kalmak istiyorsan kendin kal dedim. Ailenden ayrilamiyorsan evlenmeseydin dedim.
Şu an içim aciyor.. 2-3 gundur sarilmadan uyuyoruz. Yabanci gibiyiz evde. Bir samimiyetimiz yok ve bu durum beni cok yipratiyor. Tam tekrar iyi olayim diye dusunuyorum olaylar aklima geliyor, kabuguma cekiliyorum. Bana yardim edin..
Evet surekli istiyor zaten. Basta tamam dedim neyse ne kadar tekrarlayabilir ki dedim. Baktim surekli surekli ayni mevzu. Bayramda büyük bir tartisma yasadik, kalmiyorum dedim cünkü yetmisti artık.. Bugun yine ayni konu acilinca sinirlerim tepeme cikti.İlk konularda bişey yok aslında büyütmeyin. Ama kalma olayında kararlı olun. Yoksa sürekli ister.
Mesela size davet edin abisigil sizde kalsın.
Ah kardesim inan ilk kez konusuyor olsak evet haklisin. Ama yuz kere ayni konuyu konustuk onunla. Neden diyorum ya neden? Zaten her hafta gorusuyoruz neden kalmak yani. Yasli insanlar gönlü olsun diyor, bıktım artik sakin cevap veremiyorum ona..Kendinizi biraz daha sakince ifade edemez misiniz? "Hayır, istemiyorum çünkü ben orada uyuyamıyorum çok şükür aynı şehirdeyiz istediğin saate kadar oturalım ama sonra evimize dönelim olur mu " vb. Yapıcı cevaplar varken evlenmeseydin noktasına neden getiriyorsunuz? Ben çok fevri buldum sizi.
Cozulmeyecek bir konu değil evet ama bu sekilde ayri takilmak sanki uzaklastiracak bizi ve korkuyorum..Ikiniz de kirgin ve sinirliyken uzak kalmaniz daha iyidir bence. Yatiya kalma olayinda kesinlikle haklisiniz ben de sevmem. Siz tamam derseniz alisir. Olur oyle seyler cozersiniz diye dusunuyorum kendinizi uzmeyin.
Eşim gercekten cok iyi biridir. Anlayisli, merhametli.. Evet beni dinler ama ben su an bu konuyu icimde hazmedemiyorum. Bir insan neden 2-3 haftada bir yatiya kalmak ister aklim almiyor..Her evlilikte olan şeyler sayılır. Çok büyütmeyin.
Bi de konuşarak anlaşmaya çalışın. Bağırmayın.
Anladığım kadarıyla eşiniz de iyi bir adam. Derdinizi anlatsaniz dinler.
Orta yolu bulun.
Hayir inanin boyle olmuyor, aksam oluyor herkes uyuyor yani eşim cok gec Saatlere kadar uyanik kalamaz zaten. Kalmamizin gercekten bir anlami yok. Ben abisi ve ablasigili davet etsem Annesigil de geliyor. Her seferinde evde inanmıyacaksıniz belki ama 15 kisi agirliyorum. Cok yorucu oluyor. Kimse ayri ayri gidelim demiyor. Birini cagiriyorum hepsi geliyor. Kaldi ki biz yeni evliyiz ve ben hayatimda ilk kez yemek yapiyorum, ilk kez bir ev duzenim var. Cok buyuk sorumluluk hissediyorum.sehır dısından kardeslerı gelıyormus ya sabaha kadar sohbet etmek ıstemıstır belkı ben olsam kımsenın evınde rahat edemıyorum onlar gelsın aksama mısafırımız olsun yemek yerız sonrada bızde yatarlar sende sohbet edersın rahatca derdım sanırım
cozulemeyecek sorunlar degıl ıkınızde hatalısınız bırbırınıze anlayıs gosterın uzatmayın ıkı gunluk dunya
Cozulmeyecek bir konu değil evet ama bu sekilde ayri takilmak sanki uzaklastiracak bizi ve korkuyorum..
Ben de gercekten boyle bir insanim kus kalamam, en kotu ihtimalle yatakta sarilir barisirdim ama bu kez olaylar cok tuhaf gelisti. Ne o geldi ne Ben ortada kaldik oyle. Ben gidersem de sanki soylediklerimi umursamayacakmis gibi hissediyorum. Ciddiyetimi anlamayacakmis gibi. Aman bilmiyorum..Vallaha ne yalan söyleyim: Ben küs yatmayı hiç sevmem. Gider sarılırım sakin kafayla zaten herşey konuşulur ve çözülür. Ama küs aynı evde durmak kötü. Dün bir belgesel gördüm. Bir çift vardı ikisise ağır hasta, beraber ölmeye karar verdiler. Ve (bazı ülkede yardım almak yasal) gidip el ele veda ettiler hayata. Cok etkilendim. Hani biz gündelik hayatımızda bazen birbirimize olan zamanin kısıtlı olduğunu unutuyoruz ya. Tartışırız kavga ederiz belki, ama birbirimizi birbirimizden mahrum bırakmak, sadece beraber geçirebilecegimiz vakitlerden çalıntı. Değmez. Sakin kafayla tekrar konuşun.
Ah kardesim inan ilk kez konusuyor olsak evet haklisin. Ama yuz kere ayni konuyu konustuk onunla. Neden diyorum ya neden? Zaten her hafta gorusuyoruz neden kalmak yani. Yasli insanlar gönlü olsun diyor, bıktım artik sakin cevap veremiyorum ona..
Eşim bunu asla yapmaz. Yani bu konuda bir izin vermeme durumu yok ama kendi bunu yapmaz. Abisi ve ablasi en son 3 hafta once gelmislerdi oyle aylar aylar olmuyor hasret giderebilecek. Hem dedim zaten gitmek istiyorsan kendin git diye. Gitmedi, gitmez de zaten. Sadece beni anlayissizlikla sucladi.Abisi ve ablasi gelmis , neden onun kalmasina izin vermediniz? Ben boyle bir durumda sen git kal hayatim derdim
Bekar hayatı anne evi çok huzurluysa ister.Eşim gercekten cok iyi biridir. Anlayisli, merhametli.. Evet beni dinler ama ben su an bu konuyu icimde hazmedemiyorum. Bir insan neden 2-3 haftada bir yatiya kalmak ister aklim almiyor..
Açıkçası su an kalbime dokundugunuzu hissettim :) beni gercekten anladiniz sanirim. Eşimle bircok seye gögüs germis iki insaniz. Böyle küçük olaylarda bunlari yasamayi ben de istemiyorum. Ama ailesine karşı pek cok sebebim var ki icten samimi olamiyorum. Ve onlarda kalmak istemesi de beni ayrica geriyor.Bu meseleye ve sarılmadan uyumanıza çok üzülmenden anlıyorum ki senin de belirttiğin gibi güzel bir sevgi bağı var aranızda o yüzden "Biz onların gönlünü bir şekilde yaparız,bunu kaç kere konuştuk lütfen kırma beni. Ben uyuyamadığım için ertesi sabaha öfkeli uyanacağım o zaman belki ruh halime yansıyacak belki o durum daha çok kalplerini kıracak. İstersen sen kal ben döneyim ama sensiz uyumak da istemiyorum. Ama ben kesinlikle kalmak istemiyorum" gibi cevaplar verirsen ve o sinirlenirse en azından vicdan azabı duymaz araya soğukluk gireceği korkusuna kapılmazsın çünkü sen bir şey yapmadın. Tercih ettiğin şeyi açıklamasıyla beraber belirttin. "Evlenmeseydin o zaman" biraz büyük bir cümle :) Bu olaysa çok küçük... Ben de aslında çok fevri bir insanım. Seni anlıyorum. İnsanın sabrı taşınca böyle oluyor ama ne yapalım? Bazen milyon kez söylesek bu kez kabul eder mi acaba diye bir kez daha soruyor ve ısrar ediyorlar :) Ama zamanla @McGrath başkasının evinde rahat kalamaz, kendi annesi dahi olsa bu böyledir diye kabullenecektir eminim. Sarılamamak seni üzdüyse git sarıl :) Ne olacak? Sonuçta kocan değil mi? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?