aynı evde iki yabancıyız..

BENW

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
98
0
16
İzmir
Arkadaşlar geçen bir konu açmıştım kv me eşimin teyzesinin gelini 1 haftalığına kalmak için geldi. bende ilk geldiğinde hoşgeldine çıktım kv me gittim 1 saat oturduk sohbet muhabbet ettik .kvmle altlı üstlü oturuyoruz . bende çalışıyorum o yüzden kvmde beni her akşam misafir geldiğinden bu yana sende gel beraber yiyelim diye çağırdı ama işim var dedim olmadı kv tavır yaptı . işten geliyorum yoruluyorum zaten misafir geldiği akşam görüştük misafiri evimde ağırladım ama yetmedi kvme her akşam yanında istiyor bize hiç sormuyor işiniz var mı yorgun musunuz diye hiç düşünmüyor hep istediği gbi olsun istiyor. bizimde eşimle evlilik yıl dönümüzdü kv ler misafirle beraber çiftliğe gideceklerdi tam kapıda çıkarken görüştük. Kv bizim için ‘’ şimdi onlar gelmezler’’ dedi. Kvmin çocuk gibi hareketi vardı. Bende yıldönümüzü kutlayacağız dedim . kv hiç yıldönümüzü bile kutlamadı . ne kv nede kp kutladı. Kv Çıkın gesin yıldönümünüz kutlayın bile demedi.1sene olmuş evliliğiz daha yeniyiz ve evlilk yıldönümüzü bile mutlu kutlayamadım giyinip süslenecektim ama vakit olmadı 1 saatliğine bağa gttik . misafir olduğu için kıramadım onlarla beraber bağa gittim . sonra yemek yendi tabi o akşam bizm planımız vardı eşimle beraber fazla yemedik yemeklerden. Kvmde hadi hadi yiyin bu seferde böyle olsun bizim yanımızda kutlayın dedi . ben çok sinir oldum. 1 saat geçtikten sonra hep beraber eve döndük . sonra eşimle beraber yemeğe cıktık . kv me yinede yetinemiyorum ben haksız mıyım lütfen söyleyin. Kv misafirle gezmeye gidecek plan yapıyor benide çağırdı bende tamm gelirim dedim. Gidecekleri günde Anneannem yaşlı ve rahatsız annemle bizi çağırmış. Kvmle telden arayıca bende anneanemin bzi çağırdığını oraya gideceğimi söyledim . kvde2 hiç istedğim gbi olmuyor' dedi . bende haksızlık yapıyorsun anneannem rahatsızlanmış . önemli olan senin gezmen mi dedim . çok sinir oldum bu lafına ben elimden geleni yapıyorum ama yaranamıyorum . ertesi günüde teyzemin gelinin eşi geldi yemek yenilecekmiş akşama doğru haber verdiler bende yengemde kaldım gitmedim . çünkü çok sinir olmuştum . eşimde geç vakit haber vermişti. yani suçlu yine benim eşim ailesinle çok içli dışlı eşimle artık aynı evde iki yabancı gibi olduk kaç günden beri benimle konuşmuyor . Ne yapacağımı şaşırdım . varsa yoksa ailesi yani biz onları hiç görmesek neyse.. . sıkıldım hiç rahat edemiyorum. Sizce hatalı mıyım ne yapacağımı şaşırdın bir akıl verin ne olur..

tamam yorum yapmadan gecmeyızde kı zaten neredeyse konulaırn buyuk kısmı senin,
ayrıca konunu okurken bu eskı konumu ya oldumm

soyledıklerınden sana soyleyebılecegım tek ama tek sey

sen kaynananlamı evlendın? ne kadar cok onemsıyor soyledıkleırnı dert edıyorsun ıanan anlamıyorum calısmıyormusun gununu bos gecırıp kafanı bunlaramı yoruyorsun bılmıyorumm
konu baslıgındakı ıkı evde yabancı gıbıyız sozu herhadle esınız ıcın degılde kaynananız ıcın kullanılmıs olmalıdır

tamam yorum yapmadan gecmeyızde kı zaten neredeyse konulaırn buyuk kısmı senin,
ayrıca konunu okurken bu eskı konumu ya oldumm

soyledıklerınden sana soyleyebılecegım tek ama tek sey

sen kaynananlamı evlendın? ne kadar cok onemsıyor soyledıkleırnı dert edıyorsun ıanan anlamıyorum calısmıyormusun gununu bos gecırıp kafanı bunlaramı yoruyorsun bılmıyorumm
konu baslıgındakı ıkı evde yabancı gıbıyız sozu herhadle esınız ıcın degılde kaynananız ıcın kullanılmıs olmalıdır

tekrar yazmış olabilirm ama nasıl geliştiğini yazdm sadece şuan eşim benmle konuşmuyor ve sizin yorumlarınıza ihtiyacım var burası dertleşme yeri ve derdimi anlatıyorum o kadar.

Bunlar aile yapısıyla ilgili ve aşman biraz zor.
Aşabilmen için,öncelikle eşinin seninle aynı düşüncede olup destek çıkması gerekir.
Aynı binada oturmanız,bazı durumları kaçınılmaz kılıyor.
Yine de kendi sınırlarını çizip,fazlasına alıştırmayabilirsin.

Hayatında yıldönümü kutlamamış bir kadının,senin yıldönümü beklentini anlaması imkansız.
Bunun suçunu kayınvalidende değil,eşinde aramalısın.

Eşinle ciddi bir konuşma yapıp,annesini suçlamadan sıkıntını anlatabilirsin.
Annen annen diye söze başlamaktansa,ben veya biz diye başlayabilirsin.
Annen rahat bırakmıyor değil mesela,ben biraz daha rahat olmak istiyorum,alışkın değilim,özelimiz olsun,birlikte zaman geçirelim vs...

tekrar yazmış olabilirm ama nasıl geliştiğini yazdm sadece şuan eşim benmle konuşmuyor ve sizin yorumlarınıza ihtiyacım var burası dertleşme yeri ve derdimi anlatıyorum o kadar.

kaynananın her soyledıgını yapıyormusunkı her soyledıgıne kafa takıyorsun

gercekten bos ısler bunlar , ona bakarsan bende senınkıyle yarısacak seyler bulurum
ararsam bulurum aramıyorum kendısınıde cok severım sayarım

umarım ne demek ıstedgımı gec olmadan anlarsın

çok sinir bozucu gercekten hiç istediği olmuyormuş öyle mi
çocuk gibi
ben olsam herald edayanamaz kavga ederdim bu kadınla.
bence bıraz mesafe koy hatta baya bır mesafe koy
esınle de konus sakin sakin özel br hayatınızın oldugunu anne baba da olsa kımsenın dahil olmaması gerektıgını basbasa kalmak istedigini filan söyle aıle ıle cok samımı olanların evliliklerinin çok iyi gitmediğni söyle
benım annemler de ben doğana kadar beraber yemıs içmişler
ben 6 aylık falanken bır gun babannem ilaçlarımı evden atınca cok kalabalık edıyor dıye annem almış benı evıne gelmiş
geliş o geliş babama da ben bı daha bırlıtke yemem evım var benım demiş ama dolapta hıcbısey yokmus o kadar babam gıdıp yumurt apeynır almış ilk yemekleri öyle olmuş :)

yanı bır bahane gerekıyor bazen ama sen önce konus anlat derdini.

çok sinir bozucu gercekten hiç istediği olmuyormuş öyle mi
çocuk gibi
ben olsam herald edayanamaz kavga ederdim bu kadınla.
bence bıraz mesafe koy hatta baya bır mesafe koy
esınle de konus sakin sakin özel br hayatınızın oldugunu anne baba da olsa kımsenın dahil olmaması gerektıgını basbasa kalmak istedigini filan söyle aıle ıle cok samımı olanların evliliklerinin çok iyi gitmediğni söyle
benım annemler de ben doğana kadar beraber yemıs içmişler
ben 6 aylık falanken bır gun babannem ilaçlarımı evden atınca cok kalabalık edıyor dıye annem almış benı evıne gelmiş
geliş o geliş babama da ben bı daha bırlıtke yemem evım var benım demiş ama dolapta hıcbısey yokmus o kadar babam gıdıp yumurt apeynır almış ilk yemekleri öyle olmuş :)

yanı bır bahane gerekıyor bazen ama sen önce konus anlat derdini.

mesafe koydum hala böyle davranıyorlar ne yapacağımı şaşırdım. eşim benimle konuşmuyor her şey bitti boşanıcaz böyle giderse çünkü eşim beni hiç anlamıyor

Back
X