• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kene ve eşin tavri😶

Bu işler şakaya gelmez. Kendi elinizle çıkartmamalısınız zaten. Öyle durumda direkt hastaneye gidilmeli. Birkaç yıl önce yeğenimin kulağının arkasında kene çıktı. Öğretmeni arayıp bize haber vermişti hemen hastaneye götürdük.

Doktor cımbız ile çıkarttı peçeteye koyup bana gösterdi. Doktorlar zarar gelmeyecek, tenin içinde bir şey kalmayacak şekilde çıkarıyor. Çok geçmiş olsun. Eşiniz çok ilgisiz ve sanırım oyun bağımlısı biri.

Dündü galiba aşı geliyor diye haber duydum hadi inşallah

benim yaşadığım bölgede insanlar kırsal bölgelerde gezinmeyi sevdiği için yaz başında mutlaka aşı oluyorlar.
bir de pantolon paçalarına takılabilir ultrasonik cihazlar var. çok düşük frekanslı seslerle keneleri uzaklaştırdığı iddia ediliyor. ne kadar doğrudur bilemem.

Ya biz bide ilaçlanmış bölgeler varya oraya gitmiştik ücretliydi ona rağmen çıkmış yani dikkat etmek gerekiyor yaa çok ciddi bişey
Ben şehir içindeki küçük bir parka gidelim diyordum, ormanlık değil. Ama burada da olabilir o zaman. :(

Kenelerin çoğunda hastalık olmayabilir ama hangisinde olduğunu bilemeyiz, çok büyük ve alınmayacak bir risk.

Günaydinlar ,
Acaba ben mi pimpirikliyim diye sormak istiyorum
Bir kaç gündür aramiz bozuk ,doğru dürüst iletişim yok.Sebebleri çok fazla .Böyleydik işte

Akşam duşa girdim ve kasıklarımin arasinda kene gördüm,şok geçirdim .
Haşarat hayvanlardan korkuyorum daha doğru iğreniyorum .
Birinci kendim çıkartacak yerde değil di
Evde eşim ve oğlum var ,havlu doladım üstüme eşime çağırdım
" Kene yapışmış kendim çıkartamıyorum ,gel bir yardim et "
Elinde telefon ok oynuyor
Cevab" gelirim birazdan" ama istrifin hiç bozmadan ,yerinden kipardami ,sormadi bile .
5 -10 dak. Geçti adam halen ok oynuyor ,ben ama panikten yerimde duramiyorum .
Sonra bağirmaya başladim ,ağzim biraz bozuldu o halen bekle geleceğim .
Bir 10 dak daha gecti ,yok .
Bende duşa girdim acilr gitmeye karar verdim .
Geldi kapiyi ac dedi asla acmadim ,artik gec bundan sonra hiç gelme .
Hazirlandim arkamdan hadi ben cikartirim onun için acile gitmen gerekmez dedi .
"Allah belani versin" dedim ama bunu unutmam..
Yok bende o parmağini kesmiş de ben yerimden kalkip bakmamişim.

Artik soruyorum her daim neden neden halen bu adamla beraberim?
Eşime telefonda da olsa toplantı da olsa korkulu bir sesle seslendiğimde uçarak gelir. Geçen duştayken göğümde bir şey var sandım panikledim seslendim telefondaydı söyleyemedim de kapatıp gelip bakması 1 dakika almadı sakinleştirip gitti. İnsanın eşinin evdeki diğer kişiinin böyle durumlarda gitmemesi gerçekten gerip mutsuz eder.

O size yapmıyorsa sizde yapmayın, ben böyle birine tahammül esemem sevgi gösteremem

Dipnot olarak Türkiye’de var mı bilmiyorum ama biz kene aşısı oluyoruz 3 kere. 5 sene koruyor. Bu sene Türkiye’de de çok arttı haberleri görüyorum fırsatınız varsa yaptırın mutlaka

Kene kafasını deri altına sokuyor, siz kendiniz çekip çıkarınca vücudu geliyor ama kafası kalıyor ve emdiği kanı kusuyor. Millet çıkardım sanıyor ama ölümler hep bu yüzden oluyor. Almanya'da vs her evde kene spreyi vardır. Çocuklar açık hava gezisine gidince sırt çantalarına mutlaka konur. Herkes alışmış çıkarıyor dediğiniz tutup çekmiyorlar. Plastik bir alet var, onu çevirerek çıkartıyorlar.

Yalnız dikkat edin artık öldürücü keneler Almanyada da görülmeye başlandı. KKKA vakaları var artık. Mutlaka aşı yaptırın.

Konu çok ilginç kime kene desek bu onlardan değil diyor eminim vefat edenlerde öyle diyordu kk da her gün şaşıracak birşey buluyorum
Hastalikli olan bölgelerin karti var .Orada yaşiyorsaniz veya tatile gidecekseniz aşi yapabilirsiniz

Hastalikli olan bölgelerin karti var .Orada yaşiyorsaniz veya tatile gidecekseniz aşi yapabilirsiniz
E tamam o zaman eşiniz çıkarmadı siz çıkardınız madem zararsız birşeydi dert edip neden konu açtınız napalım şimdi ne istiyorsunuz hep bir bahaneniz var konularınız hep bu yönde boşanmayacaksanız bizden ne istiyorsunuz

Benim olduğu yerde de keneler zararsız zehirsiz bir şey yapmıyor diyorlar ama geçen gün bir adam kendisi çıkartmış ve öldü.
Nereden bileceksiniz belki size zehirli olanı denk geldi.
Böyle riskler almayın bence.
Eşinizi hiçe saydım önemli olan sizin sağlığınız.

Kene hastalıklı değil ne demek kenenin her türlü hastanede çıkartılması lazım sakın evde çıkarmaya calismayin

Şimdi bu kocanın o haşerattan ne farkı var, otur da ok. bitsin diye onun keyfini bekle... Gamsız, ilgisiz, üste mi çıkıyor bir de parmağı kesilince bakmadın diye, kopmuş mu parmağı.?

Back
X