Aynı evde kaynana, kayınpeder ve görümce ?

Çok haklısınız, ileride sorunlar olacaktır. Hele de aile bireyleri anlattığınız gibi hassasiyeti olan insanlarsa. Normalde erkek tarafı ısrar eder, gelin karşı çıkar ama sizin gelinde gönüllü galiba. İlginç. Gerçi böyle bir tanıdığım da vardı. Kadın geliniyle oğlu ayrı eve çıksın istiyor ama gelin istemiyor. E kira derdi yok, fatura derdi yok, kaynana hem çalışıyor hem gece torunlara bakıyor, gerekirse yanında yatırıyor. Akşama kadar da evde değil zaten. Kim istemez. Tek odur zannederdim, demek varmış. Siz aile meclisinde bir etraflıca açın konuyu. Ama gelin hanım olmasın, istenmediği duygusuna kapılabilir. Gene ikna edemezseniz yapacak birşey yok. Ama gördüğüm kadarıyla çok aklı başında bir insansınız, artık zaman içinde yaşanan olaylarda objektif bir şekilde denge unsuru olmaya çalışın. Elbette evinizde bir ailenin daha yaşaması da bu nedenle doğacka sorunlarda denge unsuru olmak zorunda kalmanız da sizin taşımak zorunda olmadığınız yükler. Ama diretirlerse ne yapacaksın ki?

Çok haklısınız, ileride sorunlar olacaktır. Hele de aile bireyleri anlattığınız gibi hassasiyeti olan insanlarsa. Normalde erkek tarafı ısrar eder, gelin karşı çıkar ama sizin gelinde gönüllü galiba. İlginç. Gerçi böyle bir tanıdığım da vardı. Kadın geliniyle oğlu ayrı eve çıksın istiyor ama gelin istemiyor. E kira derdi yok, fatura derdi yok, kaynana hem çalışıyor hem gece torunlara bakıyor, gerekirse yanında yatırıyor. Akşama kadar da evde değil zaten. Kim istemez. Tek odur zannederdim, demek varmış. Siz aile meclisinde bir etraflıca açın konuyu. Ama gelin hanım olmasın, istenmediği duygusuna kapılabilir. Gene ikna edemezseniz yapacak birşey yok. Ama gördüğüm kadarıyla çok aklı başında bir insansınız, artık zaman içinde yaşanan olaylarda objektif bir şekilde denge unsuru olmaya çalışın. Elbette evinizde bir ailenin daha yaşaması da bu nedenle doğacka sorunlarda denge unsuru olmak zorunda kalmanız da sizin taşımak zorunda olmadığınız yükler. Ama diretirlerse ne yapacaksın ki?

Annem ve babam çalışmıyorlar. Gelinimizde istiyormuş kalmayı ikiside 23 yaşında.. Genç bunlar öyle düşünmeleri normal diyorum anneme ama anlatamıyorum. Ben de 28 yaşındayım..

peki ayrı eve çıkma imkanı varmı kardeşinin??
Evet var..

Kelin ilacı olsa kendi başına sürer. Aynı dert bendede var abim evleniyor üst katı onlara verdik fakat aileler kendi katına sadece uyumak için çıkılacak falan diye konuştular. Yani aynı evde yaşıyacağız gibi.bBende derdimi anlatamayanlardanım, sizde galiba başka kardeşleriniz yok en azından. bizde iki bekar abim daha var. Uf ne yapacaz acaba. Hiç gelin görümce polemiklerini sevmem. Gelinimiz şunu yaptı. yok efendim görümcem şunu yaptı kaynanam bunu yapıyor.. Zor hatta çok zor inşallah bi çıkış yolu olur herkes için..

Heyy görümceleeer,siz gelini düşündüğünüzden filan değilde sanki rahatınız kaçacak diye hayıflanıyorsunuz gibi geldi bana :9:

Once sizi tebrik ederim, ailenizi objektif olarak tahlil ettiginiz icin. Imkanlar elveriyorsa her ailenin kendi evinde yasamasi gerektigini dusunuyorum. Gelin hanim nasil bir zihniyetle ayni evde oturmayi istedigini anlayamadim. Ozeellikle simdiki nesil daha da karsi beraber oturmaya. hele imkanlar elveriyorsa cok anlamsiz. KK ye uye olsunda beraber yasayan insanlarin ne sikintilar yasadigini okusun. aileniz iyi insanlardir mutlaka ama siz evlatlarisiniz. hepimiz ailemizi oldugu gibi kabul ediyoruz ama alinabilir, bazi seyler zamanla batabilir ve bu sefer iliskiler bozularak belki kavgayla ayrilirlar evden.
Umarim etraftan birileri etkilerde vazgecerler cunku siz bu konuda fazla ustlerine giderseniz gorumce istemiyor olur. Ne diyeyim hayirlisi olsun

Merhaba arkadaşlar yazacaklarımı henüz yaşamadık ama yaşanmadan öncede düşüncelerimin doğru olup olmadığını sizlere danışmak istedim

Arkadaşlar kardeşim 23 yaşında ve kısmet olursa seneye evlenme kararı aldı. Hepimiz saygı duyduk. Müstakbel gelinimizide gerçekten çok seviyoruz.. Herşey onun istediği gibi olsun, üzülmesin istiyoruz. Buraya kadar hiç sorun yok.. Fakat kardeşimle sevgilisi evlenince annemlerle yaşama kararı almışlar. Yani gelinimiz ailemiz ile yaşamayı kabul etmiş.. Ama ben bu olaya pekte sıcak bakmıyorum.. Ben bekarım bende aynı evde kalacağım ama onların rahatı ve geleceği açısından bana ters geliyor.. Annemlere bu durumu izah ettim ama anlamıyorlar.. Kardeşime ayrı izah ettim annemlerle oturucaz diyor. Herkes kendi kararını vermiş çok güzel diyeceksiniz.. Ama bana olmaz gibime geliyor. İleride sorun çıkacağına inanıyorum.. sonra iki tarafta mutsuz olacakmış gibime geliyor. Annem çok huysuz birisi ve çok hassas.. babamda rahatsız oda ara sıra sinirlenip insanların kalbini kırıyor. Gelecek kızımızda mecbur değil ki sinir harplerini yaşamaya onuda düşünüyorum bi taraftan. Yeni bir aile, yeni bir ortam zaten çekinecek, alışması uzun sürecek belki.. Ayrıca bende aynı evde kalacağım ki hiç istemiyorum :( Kızlar böyle birşey olurmu ? Bana hiç uygun gelmedi gelmiyor.. Kardeşimde asabi biri, bir insan nereye kadar katlanabilir.. Evlilik yeni bir aile demek, yaşam demek değil mi ? Bu düşünceyi nasıl oturtucam ben.. :26:

Başlığı okuduğumda içimden "amanııııın ! "demiştim,bir evde kaynana,kayınbaba ve görümce aman Yarabbi derken bu yazıyı yazanın bir görümce olduğunu ve görümcenin de gayet mantıklı birisi olduğunu görmek içimi biraz olsun rahatlattı ne yalan söyleyeyim.

Ben başlığı yazan kişinin gelin arkadaşımız olduğunu düşünmüştüm konuyu okumadan önce :1:

Ailenizde siz dışınızda herkes gelin adayınızla iyi geçinememe potansiyeline sahip görünüyor,fakat siz mantıklı tavırlarınızla geline yardımcı olacak gibisiniz :32:

Allah hem geline hem de size kolaylıklar versin,dediğiniz gibi zor.Ne demişler ev ev üstüne olmaz :34:

bende seninle aynı fikirdeyim ilerde sorunlar çıkabilir üstelik yeni evli bi çiftin kayınvalide kayınpeder ve görümceyle aynı evde yaşamaması lazım ben yaşadım çok iyi biliyorum çok zor oluyo insan rahat edemiyo istediği gibi evin içinde şortla vb gibi kıyafetlerle gezemiyosun rahat olmuyo sadece giyim bakımdan değil bi çok bakımından rahatsız oluyo insan

Once sizi tebrik ederim, ailenizi objektif olarak tahlil ettiginiz icin. Imkanlar elveriyorsa her ailenin kendi evinde yasamasi gerektigini dusunuyorum. Gelin hanim nasil bir zihniyetle ayni evde oturmayi istedigini anlayamadim. Ozeellikle simdiki nesil daha da karsi beraber oturmaya. hele imkanlar elveriyorsa cok anlamsiz. KK ye uye olsunda beraber yasayan insanlarin ne sikintilar yasadigini okusun. aileniz iyi insanlardir mutlaka ama siz evlatlarisiniz. hepimiz ailemizi oldugu gibi kabul ediyoruz ama alinabilir, bazi seyler zamanla batabilir ve bu sefer iliskiler bozularak belki kavgayla ayrilirlar evden.
Umarim etraftan birileri etkilerde vazgecerler cunku siz bu konuda fazla ustlerine giderseniz gorumce istemiyor olur. Ne diyeyim hayirlisi olsun

Size katılıyorum kayınvalide ve kayınpderle beraber yasayan bir gelin olarak.Benimle de konuşabilir gelin adayı;)
Hiç tavsiye etmem ama gelin hanım için şu an hayat toz pembe benim için de bir zamanlar öyleydi

niye birlikte yaşamak istiyorlar acaba kardeşinin işi nasıl ayrı evde geçinemeyeceklerinimi düşünüyorlar acaba kiradamı oturacaklar :44: ilerde mutlaka sorun olur canım iyi düşünsünler

Gercekten duyarligin icin tebrik ediyorum seni. :46:
Illa yasamak istiyorlarsa birak gelsinler, zaten olaylar karisinca kendileri evden gitmek isteyeceklerdir.
Sonra durumu duzeltmek onlara kalmis bisi.
Sen karisip kotu olma.

Gelin mi istiyor ayni evde yasamayi, yoksa kardesin mi ikna etmis? Burasi acik degil konuda, o yuzden sordum.
Ben de ev ev ustune olmaz diyorum. Iki aile icin de rahatsiz bir durum olur bence.

gelinimin gelip benim evimde yaşamasını istemem.düzenimin bozulmasını istemem.1-2 kişinin daha sorumluluğunu almak istemem.sadece misafir olarak gelip gitsinler:34:

olaylara bakış açınız ve yaklaşımınız :46: bu konuşmayı aileniz,kardeşinizle değil gelin adayı ile yapmanız daha doğru olacaktır..belki kardeşiniz zorunlu tutmuştur..gelin adayı durumu bilerek gelirse ben nereye,nasıl düştüm diye hayıflanması sadece kendisine olacaktır..uyarınızı yaptıktan sonra kararlarında değişiklik olmazsa yapabileceğiniz başka birşey yok..

gelinimiz beraber yaşamayı kabul etmiş demişsiniz.
bu teklıfı kardeşiniz yaptı değilmi ona? aileniz değil.
haklısınız hiç uygun değilbu durum
ki neden beraber oturmak ıstıyorlar anlayamadım.
kardeşinizin işimi yok, ev geçindiremezmi yoksa kendine guvenmıyormu?
bunu engelleyin lütfen... kardeşinizle konusun..

Size katılıyorum kayınvalide ve kayınpderle beraber yasayan bir gelin olarak.Benimle de konuşabilir gelin adayı;)
Hiç tavsiye etmem ama gelin hanım için şu an hayat toz pembe benim için de bir zamanlar öyleydi

Canım benim tez zamanda kendi yuvanı bilirsin inşallah..

Niye bilhassa sizlerle birlikte kalmak istiyorlar?

Bahsettin olumsuzlukları gelin hanım bilmiyor olmalı.

belli ki çok mantıklı bir kızsın ve haklısın ev ev üstüne olmaz:50: mutlaka sorunlar çıkacaktır.umarım aileni ayrı ev için ikna edebilirsin ama olmuyorsa da kardeşinle gelin hanım yaşayıp öğrenecekler zaten ayrı eve çıkmayı kendileri isteyecektir emin ol canım:40: umarım bu sürede büyük tatsızlıklar yaşamazsınız:31:

Back
X