• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı evde yaşama sorunu.

O bir erkek olarak ailesini karşısına aldı benim için savaştı bu sevdiğim kız kabulleneceksiniz dedi ve kabullendirdi smdi benim birseyler yapmam gerekiyor ama babasına dayanamıyorum.
Birşeyler yapman gerekiyorsa çocuk yap bence
:D

Merhabalar. Ben 21 yaşında üniversite öğrencisiyim şuan hala okuyorum okulumun bitmesine 1 sene kaldı. Nişanlıyım ve imam nikahliyim. Okuduğum yerde tanıştım eşimle.. 1.5 yıl oldu imam nikahi olalı. Sorun şu : ben eşimle tanışmadan önce biraz hareketli bir kızdım bir kaç kere otostop çektim burası küçük Bir yer olduğu için eşimin babası duymuş ve beni istemedi eşim de ailesine karşı çıktı. Biz 6 ay bir orda bir burda kaldık ailesiyle görüşmedi Bayaa kavgalar oldu. Sonra işte kabul ettirdim kendimi. Bi zaman sonra imam nikahı kıyıldı. Kiyildiktan hemen sonra eşimin babası başını örtecek dedi. Enes de tamam dedi ben istemiyordum ama. Babasından kalan malları alabilmek için buna mecburmusuz. Neyse dedim tmm. Evden çıkarken kafama geçiriyorum evden uzaklaşınca cikartiyorum. Babasını hiç sevmiyorum kendisi Laz. Çok pintidir bir kaç ay evi kendi bursumla baktım sonra arabayı satmak zorunda kaldılar çok borclandiklari için. Velhasıl kelam babası hep istediği olsun istiyor sanki onunla evlenmişim yok ramazanda oje sürmeyecek yok bu saatte o niye bakkala gidiyor. Benim kocam karışmıyor o karışıyor. Eşim de bana ben senin için ailemi karşıma aldım sokakta parasız kaldım biraz sabret diyor hep bu yüzden kavga ediyoruz. Bir kaç aya istanbula taşınabilirz eşim atanacak Allahin izniyle ama çok yıprandım tamam benim için cok savaşlar verdi sigara parası için milletten borç aldı itibari zedelendi hak veriyorum. Sonuna kadar haklı. Ama babası beni delirtiyor. Ben odamızda oturuyorum hep ama adam sözde aile olmak istiyormuş hep odadaymisim. Çünkü sevmiyorum onun yanında oturmak istemiyorum. TV istediğini sonuna kadar sesini açıp oturuyor izliyor bizde put gibi oturuyoruz yoruldum artık. Sizce napmaliyim abartıyor muyum. Millet kaynanasından şikayet eder ben kayinpederimden. Laz diyorum anlamışsınızdır. Daha çok var anlatmak istediğim ama yetmez. Eşimi çok seviyorum onun için katlanmaliyim biliyorum. O evde hapismisim gibi hissettiğim için o eve geç gelince dün gece almadım yanıma kavga çıkardım. Öyle işte. Ablalarım tecrübesi olanlar. Ne yapmalıyim :KK43:
Laz diyip durmuşsunuz da ne alaka insanlara niye damga vuruyorsunuz üslup sıfır kusura bakma ama sende de hata var ayrıca 21 yaşındasın resmi nikah yok nasıl onlarla aynı evde kalıyorsun ? Bir nişanlıyım diyorsun bir eşim yarın bunlar seni kapıya atsa resmi nikahın yok halin ne olur düşündün mü ? Ailen nerede nasıl müsaade ediyorlar bu kadar saçmalığa.

[/QUOTE]
B
Baba bu kadar dindarsa sen nişanlınla nasıl aynı odada kalıyorsun yanıma almadım diyorsun.. Madem öyle kayınbaba yada sen. Demedin i benim basımı kapattırıyorsun, ramazanda öje sürmemi istemiyorsun. Ama oglunla resmi nikah olmadan, düğün olmadan, aynı evde aynı odada kalmama razı oluyorsun diyemedinmi.. Ya sen fakesin yada kafa buluyosun
[/QUOTE]

Yahu saçmalamayın siz ne kadar siz evli değilsiniz neden eşim diyorsun desenizde bunlar evli. Zina falan etmiyorlar. Sadece dini nikah kıyıldığında da evlenmiş oluyorsun

Senin annen baban yok mu kardeşim? Nasıl izin veriyorlar tüm bunlara?

Sırf aynı evde rahatça yaşamak için dini alet etmişsiniz. Bahsettiğiniz kişi eşiniz değil, resmî olarak evli değilsiniz siz yarın nişanlınız ölse hiçbir hakkınız yok, sizi kolunuzdan tutup sokağa atsalar hiçbir şey yapamazsınız. 21 yaşındasınız ve ne yazık ki üniversite okuyorsunuz. Okumuş cahil dedikleri böyleymiş demek ki. Kayınpederiniz de sizin zorla başınıza kapatmak isteyecek kadar güya dinine düşkün olduğunu iddia ediyor ama resmî nikah olmadan aynı evde yaşamanıza ses etmiyor mu? Siz şu an kaba tabirle dost hayatı yaşıyorsunuz farkında mısınız? Asla eleştirdiğim nokta bu değil benim eleştirdiğim olmayan nikahla kocam diyerek kendinizi evli sanmanız. Devletten gelecek 3 kuruş para sizin haysiyetinizden daha mı önemli?

B
Baba bu kadar dindarsa sen nişanlınla nasıl aynı odada kalıyorsun yanıma almadım diyorsun.. Madem öyle kayınbaba yada sen. Demedin i benim basımı kapattırıyorsun, ramazanda öje sürmemi istemiyorsun. Ama oglunla resmi nikah olmadan, düğün olmadan, aynı evde aynı odada kalmama razı oluyorsun diyemedinmi.. Ya sen fakesin yada kafa buluyosun
[/QUOTE]

Yahu saçmalamayın siz ne kadar siz evli değilsiniz neden eşim diyorsun desenizde bunlar evli. Zina falan etmiyorlar. Sadece dini nikah kıyıldığında da evlenmiş oluyorsun
[/QUOTE]

Dini nikah kıymış olabilirler, ama resmiyete dökülen birşey yok. Yarın bir çocuk doğursa ne olacak? Resmi nikah olmadan ne kadar mağdur kadın var Türkiyede.. Din açısından evli olabilir, ama yasal olarak bunun üstüne hak tanıldigini zannetmiyorum. Yarın istedikleri gibi kukla olmasa tekmeyi bassa dini nikahlı eşi ne yapar? Sorun da tam burda

[/QUOTE]

Dini nikah kıymış olabilirler, ama resmiyete dökülen birşey yok. Yarın bir çocuk doğursa ne olacak? Resmi nikah olmadan ne kadar mağdur kadın var Türkiyede.. Din açısından evli olabilir, ama yasal olarak bunun üstüne hak tanıldigini zannetmiyorum. Yarın istedikleri gibi kukla olmasa tekmeyi bassa dini nikahlı eşi ne yapar? Sorun da tam burda
[/QUOTE]
O işin diğer tarafı ama siz evli değilsiniz gibi yorumlar yapılmış ama evliler onu diyorum

Şia karın zina etmemek için önüne gelenle imam nikahı kıyması gibi.
Kardeşim madem işin dini boyutunda idin, okul bitince helalinden dini ve resmi nikah yapsan daha iyi değil miydi?

[/QUOTE]
O işin diğer tarafı ama siz evli değilsiniz gibi yorumlar yapılmış ama evliler onu diyorum
[/QUOTE]

Resmî olarak evli değiller kastedilen bu. Kimlikte evli mi yazıyor, kocasının soyadını mı taşıyor? Resmî olarak ortada bir evlilik yok

[/QUOTE]

Resmî olarak evli değiller kastedilen bu. Kimlikte evli mi yazıyor, kocasının soyadını mı taşıyor? Resmî olarak ortada bir evlilik yok
[/QUOTE]

Haram işlemiyorlar ona vurgu yaptım aslında. Resmî nikah meselesini de kendi düşünsün umrumda değil sonuçta ben lazım anlarsınız ya:deli:

Evli falan degiller kardesim, nikah 2 tarafin da beraberliklerini yasal olarak devlete ve topluma duyurmasidir. TC'de tek gecerli nikah da resmi nikahtir. Yarin obur gun bu KP bu kizi kapi onune koysa bu kiz hicbir hak iddia edemez, maddi manevi magdur olur. Siz burda nikah var yazarak insanlara yanlis fikirler veriyorsunuz. Kaldi ki burdaki nikah rezillige kilif yani, aile birligiyle veya evlilikle hicbir alakasi yok. Aile birligini rica ediyorum ayaga dusurmeyin.

[/QUOTE]

Haram işlemiyorlar ona vurgu yaptım aslında. Resmî nikah meselesini de kendi düşünsün umrumda değil sonuçta ben lazım anlarsınız ya:deli:
[/QUOTE]

Hocalar bile resmî nikah olmadan dini nikahın geçerli olmayacağını söylüyor artık. Zaten kanunen de yasak resmî nikah olmadan dini nikah kıymak. Ne alakası var canım her laz olan laz olmak zorunda mı 😂😂

Kayınpeder laz ise kocan ne? Kürt mü? Ne bileyim muhacır mı?

Orası küçük yer, senin otostop çektiğin duyuluyor ama başını bir açıp bir kapadığın görülmüyor öyle mi?

Ve.. Eşin, kocan, nişanlın, nikahlın artık her ne dersen o yanındaki adam da senin için savaş filan vermedi, bunu bi kabullen.
Aşk için savaşmayı bu kadar basite indirgemesen iyi olur, aldanmış olursun.

Back
X