aynı odada yaşamaya çabalamak

olympian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2015
946
1.816
113
Zor bir bölümde okuyorum, derslerim yoğun ve stresliyim. Oda arkadaşımdan çok rahatsızım fazla ergen, yaş olarak da düşünce olarak da. Hukuk fakültesi öğrencisi ama çok alakasız gelmiş.. Bazen üzülüyorum, bazen de yaptıklarına, saygısızlığına ve görgüsüzlüğüne dayanamıyorum. Yapı itibarı ile insanları çok fazla uyarıp kızamıyorum içim içimi yiyor.

Öncelikle yaptıklarını yazayım ben mi abartıyorum yoksa gerçekten ne yapmam gerekiyor bilemedim. Kapıları sanki daha önce hiç kapı görmemiş, açmamış gibi dan diyerek açıyor ve kapıyor. Ödüm kopuyor odaya girdiğinde, ben uyurken de sanki uyandırmak istermişcesine çarpıyor açıp kapıyor. Biraz maddi durumu kötü, buz dolabına aldıklarımı yiyebileceğini çekinmemesini söyledim ama kendi şahsi çalışma dolabıma kadar her gün açıp içini kurcalamasını söylememiştim. Kulaklığını ödünç alabilir miyim dedi bende 2 tane vardı birini verdim ama geri verecek sanmıştım bildiğin malı yaptı geri vermediği gibi artık ona aitmiş gibi 1 aydır onda ve her gün kullanıyor.

Telefonunda tüm gün bir şeyler okuyor ve sanmıyorum çok komik şeyler okuduğunu ben odada 10 saat kalmak zorunda kalıyorsam bu 10 saatin 9 saatinde kahkahasını dinliyorum sürekli saçma sapan şeylere kahkaha atıyor, tam bir ergen. Hatta bunu yazarken bile onun kahkahaları eşliğinde yazıyorum. Bana dediği kadarıyla ateist müslüman facebook sayfalarında tüm gün sürekli onların yorumlarını okuyor ya da cevap yazıyor. İslamda evlilik ile ilgili saçma sapan şeyler okuyor, cevaplar yazıyor daha 18 yaşında kafasına takmış bu tarz konuları bir de bir bilgisi varmış gibi münakaşalara girişiyor. Tüm gün uyumak ve kahkaha atmak dışında bir şey yapmadığı gibi ben ders çalışırken yanıma gelip hayat çok anlamsız çok boş çok sıkıcı diyor, çıldırıyorum.
Sakız sesinden çok rahatsız oluyorum, tüm gün sakız çiğniyor. Uyurken de çok afedersiniz sürekli gaz çıkartıyor pencere açmaktan hasta oldum
Öyle işte.. Tüm gün ya uyuyor ya da saçma sapan telefondan ne okuyorsa ona kahkaha atıyor. Ayrıca bazen bir şeyler okuyor ve sessiz okuyor, içinden değil! sinirlerim bozuluyor hiç uyarmadım nasıl uyarılır ne denir bilmiyorum sizce ne deyim ne yapayım
Baya uzun olmuş ama çok canım sıkkın

Bu saydiklarinizi ona güzelce anlatın. Anlamazsa başka çaresine bakarsınız.

çalışmanızı başka yerde yapın yurdun kitap okuma salonu yok mu? olmadı okulun kütüphanesinde.

gülüyor diye kötü arkadaş olmaz. kulaklığını da geri iste istersen. belki 2 tane var diye kullanmaya devam ediyordur.

valla akıllı mantıklı seninle konuşmamız lazım bazı kurallara ihtiyacımız var oturalım konuşalım deyip konuşmaktan başka bi şansın yok, tek tek her konu için uyarmak itici olabilir ama bi defa oturup arkadaşvari şöyle şöyle kurallar koyalım senin rahatsız olduğun konular nedir diye ortayolcu olursan herhalde hukuk okuyan bi kız eşek değilse uzlaşır diye düşünüyorum
bu yaşta fısıltıyla kitap okumasıda bayağı ilginçmiş

Uyarsaniz da degismez, belki bir iki gun dikkat eder sonrasi yine ayni olur. Oda degistirme sansiniz varsa hiç vakit kaybetmeyin. Bu arada ben de çok sinir olurum capur cupur sakiz cignenmesine

Sakız sesinden ciddi rahatsız olurum. dolabınızı karıştırmamasını söyleyip kulaklığınızı isteyin.
Derslerinize kütüphane varsa orda çalışabilirsiniz.

Evet ona ben de şok oluyorum yani sinavlarda da boyleyse uzuldum etrafındakilere :) konuşacağım bu aksam olumsuz bir şey olmaz umarim

Ya Bi kere de benim dibimdeki pencereyi açmış sonuna kadar bu ben de çarşaf degistiriyordum kafami öyle kötü çarptım ki kivrandim buna bile güldü ay afedersin dedi çıktı odadan acayip sinirlerim bozuldu. görgüsüz fazlasıyla bu saatten sonra anlamaz gibi oda değiştirme sıkıntılı şuan çok zor sınav dönemi bir de

Konuşmadan anlaşamazsınız ki.Tavsan dağa küsmuş dağın haberi olmamiş sizin ki. kizin sizin rahatsiZligindan haberi yok ki.

Hayat cok anlamsiz dediginde gel şöyle bir otur yanima da konuşalım diye sessiz sakin gir konuya bi abla gibi.Baktın seni dinlemiyor odanı değiştir.Biriyle yaşamak icin mecburen göz yumacaksın bazı seylere herseyi gorup duymayacaksın malesef ki.

Ay sinirlerim bozuldu odanızı değiştirin? Olmadı en hakettiği şekilde uyarın neyinden çekiniyorsunuz anlamadım

Ay sinirlerim bozuldu odanızı değiştirin? Olmadı en hakettiği şekilde uyarın neyinden çekiniyorsunuz anlamadım
Ya iste insanları uyarmaktan nefret ederim bekledim hep görsün yaptıklarını diye ama yani cidden sıkıntılı ya insanlar çok tuhaf. sırf bi gerginlik çıkmasın diye sustum tepeme çıktı :)

Ya iste insanları uyarmaktan nefret ederim bekledim hep görsün yaptıklarını diye ama yani cidden sıkıntılı ya insanlar çok tuhaf. sırf bi gerginlik çıkmasın diye sustum tepeme çıktı :)

Fazla hoşgörülü gibi geldin bana
Bi şekilde arana mesafe koy izinsiz senin alanını süistimal etmesin
Bende hiç hoşlanmam helede böyle tiplerin seviyesine inmekte istemem ama aynı ortamda yaşamaya mecbursan sesini çıkarmalısın.Belliki uyarmadığın için de halinden bi haber

Maalesef yurtta bu sıkıntılar oluyor.odani degistirsen belki daha kotusune denk gelirsin.cozum odada kurallar olması.ben ailemin yanında okudum üniversiteyi bazen arkadaşlarımın yanına kalmaya giderdim yurda.oda kuralları vardı odada 6 kisilerdi.mesela birisi uyuyorsa posette birşey karıştırmak yasaktı.veya telefonla odada konuşmak.siz de odada kurallar koyalım deyin.ona da sorun nelere rahatsız oluyorsun diye.sen de söyle rahatsızlıklarını.gerci bence bu kiz gulmenden rahatsız oluyorum desen bozulur gibi geldi.sana mi sorcam ne zaman gülüp gulmeyeceğimi diyebilir.allah kolaylık versin ne diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…