Aynı para idaresi.

tatlimay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
103
58
98
Son zamanlarda çok fazla para idaresi Konuları gördüm ve bende danışmak istiyorum. Eşim 2500 ben 3500 yl maaş alıyoruz. 1500 yl evin kredi aidat. Onun dışında borcumuz yok. Ay içerisinde kredi kartından harcarız taş çatlasa 500 tl. Ama lanet ay sonu geliyor cebimizde 1 tl yok. Aslında savurgan oluşumdan biliyorum. Ama düzenli bi yere borcum olmadan para biriktiremiyorum. Sürekli alışveriş market Kuaför deli gibi harcıyorum. Eşim zavallı ne harcar ne karışır . Şuan altın çok pahalı arsa almayı düşündüm bi ara ama nasıl alınır nasıl Güvenilir bilmem. Bi kızım var şimdilik sadece onun için ayda 1 gr altın alıyorum. Ama inanın en az 2500 tl boşa harcıyorum

Son zamanlarda çok fazla para idaresi Konuları gördüm ve bende danışmak istiyorum. Eşim 2500 ben 3500 yl maaş alıyoruz. 1500 yl evin kredi aidat. Onun dışında borcumuz yok. Ay içerisinde kredi kartından harcarız taş çatlasa 500 tl. Ama lanet ay sonu geliyor cebimizde 1 tl yok. Aslında savurgan oluşumdan biliyorum. Ama düzenli bi yere borcum olmadan para biriktiremiyorum. Sürekli alışveriş market Kuaför deli gibi harcıyorum. Eşim zavallı ne harcar ne karışır . Şuan altın çok pahalı arsa almayı düşündüm bi ara ama nasıl alınır nasıl Güvenilir bilmem. Bi kızım var şimdilik sadece onun için ayda 1 gr altın alıyorum. Ama inanın en az 2500 tl boşa harcıyorum

Buradan verilecek para idaresi önerilerinin başlı başına sizin sorununuzu çözebileceğini düşünmüyorum.

2500+3500 = 6000 tl gelir

1500 ev kredisi + aidat
500 kredi kartı
Faturalar , yol parası vs için de ayda 1000 tl deseniz dahi geriye 3000 tl kalır.

İşte asıl odaklanmanız gereken nokta burası. Nereye harcama yapıyorsunuz , bunlar zaruri harcamalar mı ve bu harcamaları kısmak istiyor musunuz ?

Kısmak istiyorsanız kağıdı kalemi elinize alıp kalem kalem yazacaksınız geçen ay nerelere harcama yaptığınızı.

Genel giderleri düştükten sonra kalan parayı banka hesabında tutabilirsiniz.

Canım aynen yazdım geçen ay. Markete giriyorum lazım veya değil ilgimi çekeni alıyorum kuaföre çok para veriyorum. Dışarda kafelerde çok harcıyorum. Ama işte cebimde para varken tutamıyorum. Anca bi yere borcum olması lazım

Eşya değiştir evin ihyiyaclari felan al işde borç yaparsin o kadar:))))

Biz sizin kadar maaş alamiyoruz ama borcumu inanki çok olmasaydii ücretsiz izine cikiycam bebek için.. Nerede ustlukle borç yaptik biz bile:)

Bende ücretsiz izne çıkmak istiyorum fakat bu seferde eşimin maaşı yetmiyor borçlara geçinmeye

Tüm giderlerinizi aşağı yukarı hesapladiktan sonra biriktirmek istediğiniz tutarı ayin daha başında köşeye koyup o para yokmuş gibi davranmadiginiz sürece para biriktiremezsiniz.
Misal farzedin siz de ediniz kadar yani 2500 kazanıyorsunuz. 1000 tl yokmuş gibi farzedin ve o parayi aldığınız gibi bankaya yatirin ya da hiç çekmeyin.
Her ay 1000 tl atsaniz köşeye bir yılın sonunda 12000 eder.
Ki 5000 lira da bir ay için gayet iyi bir para.

şimdi hemen yazmaya başla

markette çok harcıyorum diyorsun da kullanılmayan ne var dolapta

geçen gittik markete 200 TL harcadık ama aldıklarımız bitti bile, fişte pahalı ve gereksiz ne var

kuaföre çok harcıyorum diyorsun, çokun ölçüsü ne her gün fön çektirsen 250 TL eder yani

ayy yazık paranıza lütfen bu kadar harcamayın. geleceğinizi düşünün. hastalığı var okulu var daha neler neler. kıymetini bilin.

Bende ücretsiz izne çıkmak istiyorum fakat bu seferde eşimin maaşı yetmiyor borçlara geçinmeye

Eşinizin maaşı ile temel olarak geçinebilirsiniz. Önce kuaför , kafe harcamalarınızı kısmayı denemelisiniz , tabi gerçekten kısmak istiyorsanız. Borçlanmalıyım ki para tutayım yerine kenara koyduğunuz parayı yok saymayı deneyin.

Back
X