• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı şehirde kayınvalidemin evinde 2 gece kalma sorunu

samanthaa

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
298
İstanbul
Pazar sabahı eşimle birlikte arkadaşlarımıza uçakla gideceğiz. Biz avrupa yakasında oturuyoruz kvler anadolu yakasında havaalanına yakın oturuyor. Sabah erken gideceğimiz için eşim cumartesi kvdemlerde kalmak istedi ben de tamam dedim. Dün akşam cuma günü işim var benim karşıda anadolu yakasında karşıya geçmişken hem cuma hem de cumartesi annemlerde kalalım dedi.

Haliyle sinirlendim ben 2 gün üstüste kalmak istemiyorum diye. Hem eşyalarımı hazırlamam gerekiyor hem de gitmeden önce en azından cumartesi günü duşumu alır öyle giderim kvdemlere diye düşünüyordum. Eşimse ne var bunda orada annemlerde alırsın diyor. Kvdemlere her gittiğimizde sorguya çekiyor beni bir de üst üste 2 gün kalmaya dayanamam üstelik aynı şehirde.

Erkekler neden evlendiklerini kabul etmek istemiyor? Sürekli annesinin dibinde olmak istiyor. Oysa evlendiğimizden beri 1 kez gittik kendi aileme. Ben gidelim bile demiyorum baskı yapmamak için çünkü benim ailem şehir dışında.

Dün bunlar yüzünden kavga ettik. Haksız mıyım? Aynı şehirde 2 gün kalmak zorunda mıyım? Bir gün kalsak neyse ama 2 gün kalmak istemiyorum. Nasıl ikna edeceğimi de bilemiyorum.

cnmsın adamın işi varmış oda 2 gün üstüste karşıya geçmek zorunda kalcak..sık dişini sorguya çekersede cevabını ver kv yada duymazdan gel başka şeyler ilgilen..çocugun varsa sürekli onla ilgilen gezmeye falan çıkar..
bbunun için tartışma boşver mecbur kaldıgın için kalacaksın keyfi değil.

Eşin için 2 gün idare ediver.takma kv dediklerini,eşinle iyi ol,aranıza sokmayın kv huzursuzluğunu..

bence bu seferlik idare et aynısı sana da olabilirdi birde öyle düşün
ama çok tepki gösterme çünkü yarın bigün ailene giderken arıza çıkarabilir

walla baktın kocan ısrarcı ve sana başka yol bırakmıyo,
sesini çıkarma bari eşinin tepkisini alma. sen de annemlerde duş al ne var bunda diyebilridn.ben düğünden bi zman sonra kv mlerde kalmak zorunda kaldım bu şehrden ev bakıyorduk çünkü. o bile ağır gelmişt. burda hava çok sıcakolduğundan tabi duş da almıştım onlarda kaldığım süreçte. berbattı ama napıcan.
cumtesi eşinle öğleden sonran için bi plan yap.
çıkın gezin. istanbuldasın ohhhhhhhhhhhhh ne güzel..............
ya da bi iş çıkar onu halledn cuamrtesi o tarafta. yada bişeylere bakıcaktım bakalım mı de eşine. evde durup da boğma madem kendini. kahvaltıyı yapıp çıkın akşama kadar.

bende nişanlıyken gidip kalıyordum 2 gün mecburen , nişanlıyken ayrı şehirdeydik tabi.
istemeye istemeye kalıyordum o zamanda, rahatsız oluyordum davranışlarından.
bi de ben ordayken akraba çağırıyordu sürekli, kahvaltıya akşam yemeğine, sürekli birileri olurdu
bilerek yapıyordu lanet olasıca.
bende kahvaltıdan sonra eşime çıkalım evde durmayalım diyordum o yuzden.İyi oluyordu.
O yuzden akşam döndüğümde bana inat yine evi dolduruyordu misafirleriyle.
duşa girdiğimde bende rahatsız oluyordum ama mecbur idare ettim.
Şu an idare edebilirsin yine 2 gün, ama alışkanlık olmasın.
Nişanlıyken bile söylüyordu evlenince o da bizde kalmak istediğini, şaka gibiydi.
Ben evlendikten sonrada hep orda kalmamızı bekledi halada bekler, ama evim olduktan sonra asla kalmam kalmadımda onda.
Git rahatına bak oralı olma, yapacak bişi yok.

Son düzenleme:
Aynı şehirde farklı yakalardayız diye kalmak zorunda değilim. Kendi yatağımda yatmak istiyorum. Cumartesi 1 gün önce giderim tamam ama neden cumadan gideyim? Çok daralıyorum

Aynı şehirde farklı yakalardayız diye kalmak zorunda değilim. Kendi yatağımda yatmak istiyorum. Cumartesi 1 gün önce giderim tamam ama neden cumadan gideyim? Çok daralıyorum

her anadolu yakasında işi oldugunda anasındamı kalcakmışsınız, erkek milleti işte anlatamazsın.
cmtesi gidelim de o zaaman de , cuma günü de kalmak istemiyorum işlerim var evde de o zaman.
söyledinmi bunu?
Bilmiyorum huzurunda bozulmasın ama ne diyeyim sana bilmiyorum gerçekten.

2 gün kalmak zorunda değilsin de...

Zaten 1 gün kalacakmışsınız. Ama eşinin işi varmış 1 gün daha kalalım demiş. Büyütülecek bir durum gelmedi bana...

cnm şimdi çıkıcamda, çıkmadan yazmak istedim , zaten ona dediğimi söylemişsin ki kavga etmişsiniz sanırım,
o senin ailende 1 gün kalsa, 1 gün daha kalmak istemese, evde işim var vs dese bile en ufak baskı yapmayız bizler,
yani ben öyleyim kendi adıma, benimde ailem şehir dışında bi güne bi gün zorlamam benle gel bile demem, çalışıyor diye.hoş çalışmasa bile zorlamam. İstemediği bişeyse de asla yaptırmam.

ama işler onlara gelince öyle olmuyor. Eger sen çalışıyorsan cuma günü akşam gideceksinizdir zaten, eger böyleyse tartışma daha, cuma akşamı gider yemeğini yersin zaten yatarsınız, cmteside kahvaltıdan sonra biras onlarla oturur sonra dışarı çıkmak istersin, hava alırsınız eşinle. Büyütme yapacak bişey yok, erkek milleti böyle, onlara göre bizim ne istediğimiz değil onların ne istediği önemli oluyor. Dayanmaya çalış 2 gün. Henüz kayınvalidenizle aranızda seni cok sinir edecek dayanamayacağın bişey olmamış zaten sanırım. Boşver hiç canını sıkma, sürekli tekrarlanacak bişey değildir zaten.

eşin sık sık ailesinde yatılı kalmak istemiyorsa büyütme canım sonuçta işi varmış belki iki gün üstüste git gel yapmak istememiştir seni anlıyorum orda rahat değilsin kalmak istemiyorsun ama evlilik böyle işte eş için birçok şeyi idare etmek gerekir.kocana kalmak istemediğini güzel bir dille söyle ama ısrar ediyorsa olayı büyütme derim

eşin sık sık ailesinde yatılı kalmak istemiyorsa büyütme canım sonuçta işi varmış belki iki gün üstüste git gel yapmak istememiştir seni anlıyorum orda rahat değilsin kalmak istemiyorsun ama evlilik böyle işte eş için birçok şeyi idare etmek gerekir.kocana kalmak istemediğini güzel bir dille söyle ama ısrar ediyorsa olayı büyütme derim

Eşim işi dolayısıyla başka bir yere gittiğinde annesinde kalıyor ben de kalıyorum birlikte gidiyorsak. İlk kalmaya gittiğimizde bize ayrı yatak yaptı aynı odanın içinde. Bunu daha önce söylemiştim neyse.

Şu ana kadar kendi annemlere 1 kere gittik 1 gece yatıp döndük asla diğer gün de kalalım demedim.
Bazen benim de işim oluyor karşı yakada geçen gün 2.5 saat yolda kaldım. Her karşıya gittiğinde orada kalalım istiyor ama olmaz ki böyle. Cumartesi zaten kalacağız orada kaldığımda düzgün uyuyamıyorum bile. En azından 1 gün önce kendi yatağımda yatmak kendi evimde duşumu almak istiyorum.

Eşim işi dolayısıyla başka bir yere gittiğinde annesinde kalıyor ben de kalıyorum birlikte gidiyorsak. İlk kalmaya gittiğimizde bize ayrı yatak yaptı aynı odanın içinde. Bunu daha önce söylemiştim neyse.

Şu ana kadar kendi annemlere 1 kere gittik 1 gece yatıp döndük asla diğer gün de kalalım demedim.
Bazen benim de işim oluyor karşı yakada geçen gün 2.5 saat yolda kaldım. Her karşıya gittiğinde orada kalalım istiyor ama olmaz ki böyle. Cumartesi zaten kalacağız orada kaldığımda düzgün uyuyamıyorum bile. En azından 1 gün önce kendi yatağımda yatmak kendi evimde duşumu almak istiyorum.

Kavga etmeyeceksin, gitmeyeceksin de aynı zamanda
Yeni evlisin sanırım...

Pazar sabahı eşimle birlikte arkadaşlarımıza uçakla gideceğiz. Biz avrupa yakasında oturuyoruz kvler anadolu yakasında havaalanına yakın oturuyor. Sabah erken gideceğimiz için eşim cumartesi kvdemlerde kalmak istedi ben de tamam dedim. Dün akşam cuma günü işim var benim karşıda anadolu yakasında karşıya geçmişken hem cuma hem de cumartesi annemlerde kalalım dedi.

Haliyle sinirlendim ben 2 gün üstüste kalmak istemiyorum diye. Hem eşyalarımı hazırlamam gerekiyor hem de gitmeden önce en azından cumartesi günü duşumu alır öyle giderim kvdemlere diye düşünüyordum. Eşimse ne var bunda orada annemlerde alırsın diyor. Kvdemlere her gittiğimizde sorguya çekiyor beni bir de üst üste 2 gün kalmaya dayanamam üstelik aynı şehirde.

Erkekler neden evlendiklerini kabul etmek istemiyor? Sürekli annesinin dibinde olmak istiyor. Oysa evlendiğimizden beri 1 kez gittik kendi aileme. Ben gidelim bile demiyorum baskı yapmamak için çünkü benim ailem şehir dışında.

Dün bunlar yüzünden kavga ettik. Haksız mıyım? Aynı şehirde 2 gün kalmak zorunda mıyım? Bir gün kalsak neyse ama 2 gün kalmak istemiyorum. Nasıl ikna edeceğimi de bilemiyorum.

bana kalırsa ısrar etme 2 gün çok önemli değil ama ısrar edip gitmek istemediğini söylersen ailesini sevmediğini düşünür,,bu durumda her şeyde bunu öne sürer....... gerek yok bence... bak biz ev aldık 2 mizinde ailesi burada... kirada oturduğumuz evi boşalttık tekrar kira vermeyelim artık diye aldığımız evinde tadilatı vardı bitene kadar eşim ailesinde kalmak istedi,,klasik erkek düşüncesi ben kabul ettim nasıl sevindi.... idare ettim sevmediğimden değil ama insan ne olursa olsun çok rahat olamıyor... üstelik çok daha uzun bir zamandı.. 20 gün kadar...yani 2 günün çok önemi yok...

Son düzenleme:
bana kalırsa ısrar etme 2 gün çok önemli değil ama ısrar edip gitmek istemediğini söylersen ailesini sevmediğini düşünür,,bu durumda her şeyde bunu öne sürer....... gerek yok bence... bak biz ev aldık 2 mizinde ailesi burada... kirada oturduğumuz evi boşalttık tekrar kira vermeyelim artık diye aldığımız evinde tadilatı vardı bitene kadar eşim ailesinde kalmak istedi,,klasik erkek düşüncesi ben kabul ettim nasıl sevindi.... idare ettim sevmediğimden değil ama insan ne olursa olsun çok rahat olamıyor... üstelik çok daha uzun bir zamandı.. 20 gün kadar...yani 2 günün çok önemi yok...

Haklısınız ama daha evlendiğimizin ilk haftasonu gidelim dedi gittik. Sonra diğer haftasonu yine, sonraki hafta yine. En sonunda isyan ettim daha yeni evliyiz diye yani ses çıkarmayınca hemen sayıyı artırıyorlar. Kayınvalidem zaten arayıp duygu sömürüsü yapıyor niye gelmiyorsunuz diye. Gitmediğimiz her haftasonu cumartesi de pazar da sürekli arıyor ne yapıyorsunuz ne yapıyorsunuz diye. Geç kalktıysak niye geç kalktınız, kahvaltı ediyorsak neden geç ediyorsunuz vs.

Size göre 2 günün önemi yok ama benim durumum öyle değil, eşim tek çocuk annenlerle oturalım desek olur diyecek o derece. Her haftasonunu orada geçirmekten çok sıkılılıyorum. Artık bunu düzene sokmak istiyorum isyanım bundan.

Haklısınız ama daha evlendiğimizin ilk haftasonu gidelim dedi gittik. Sonra diğer haftasonu yine, sonraki hafta yine. En sonunda isyan ettim daha yeni evliyiz diye yani ses çıkarmayınca hemen sayıyı artırıyorlar. Kayınvalidem zaten arayıp duygu sömürüsü yapıyor niye gelmiyorsunuz diye. Gitmediğimiz her haftasonu cumartesi de pazar da sürekli arıyor ne yapıyorsunuz ne yapıyorsunuz diye. Geç kalktıysak niye geç kalktınız, kahvaltı ediyorsak neden geç ediyorsunuz vs.

Size göre 2 günün önemi yok ama benim durumum öyle değil, eşim tek çocuk annenlerle oturalım desek olur diyecek o derece. Her haftasonunu orada geçirmekten çok sıkılılıyorum. Artık bunu düzene sokmak istiyorum isyanım bundan.

kıyamam ayrıntıları bilmediğim için... biz ilk zamanlarda haftada bir gün hem benim hem eşimin ailesine gittik ama hiç bir zaman belirli bir gün koymadık bazen haftasonu bazen hafta içi zaten çalışıyorum o yüzden çok aşırı samimi olamazdım....şimdide gidiyoruz haftada bir ama bu bazen 10 gün oluyor bazen 12 gün............ eşimede söyledim eve gelip dinlenmek evle ilgilenmek zorundayım o yüzden illa her defasından ailelere gideceğiz diye bir şart yok dedim....O da hak verdi.... belki de konuşmalısınız yeni evliyiz beraber birşeyler yapalım bu hafta gitmeyelim vs gibi belki faydası olur canımm

haklısın,
eşimin elinde olsa orda yaşııcaz diyorsun ya bu psikoloji eminim çok kötüdür.....
ama yorma kendini.
sen sürekli kendi evinde daha rahat edeceğini söyle eşine . beynine bu kazınsın .
sürekli söyle
h.sonu evinde dinlenebildiğini falan söyle. hatta kendi annenlere gittiğinzde kal bi kaç gün eşinle görsün başkasının evinde gün boyu durmak nasıl can sıkıcı.............
ama kavga etmemeye çalış....... diicem de eşinin anladığı dili sen daha iyi bilrisin.
bazıları da kavgadan anlıyor bence. artık huzursuzluk çıkmasın die ses çıkarmıyolar ya da ısrar etmiyorlar aileleri ile ilgili... mallesef yıprana yıprata olyo bazen bazı şeyler....,
offffffff ki ne offfffffffff:(
kv ne de soğuk davran.

bence sabırlı ol kal, bazı erkekler annesine çok bağlıdır.sen sabırlı ol git ki seni de annene göndersin, sen gitmezsen o seni hiç göndermez bence.ancak sen kvne gidersen kocan da seni her istediğinde olmasa bile zaman zaman gönderir.Eğer göndermezse kibar ve sakin br şekilde anneni özlediğini senin ona saygı duyup ailesine değer verdiğin gibi onun da sana saygı duymasını istersin. bu şekilde çözebilirsiniz.

Back
X