• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aynı şehirde mi yaşamak, uzakta mı kalmak..

• Konu Sahibi Konu Sahibi drsiest@
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

drsiest@

Ziyaretçi
eşimle evlendikten bikaç ay sonra iş nedeniyle ayrı bi şehre taşındık, aklımızda hep bigün geri dönmek var, korkuyorum sizce aynı şehirde olmak mı kolay yoksa uzak olmak mı??

ayni sehirde olmakmi kolay uzak olmakmi??tabiki de uzak olmak ,,her istediginde kosup annene gidememek,,yanlizca hayaliyle yasamak,,,ozlemek ,,,ozlemek ,,:çok üzgünüm::çok üzgünüm:bundan kotusu varmi

cnm tabi aynı şehirde ol..amam aynı evde olma ..
birbirinize destek olursunuz ..ne olursa olsun aileden başka iyiliğimiz isteyen olmaz yada cok azdır ..ama ailemiz samimi ve beklensisiz..iyilikte bulunur ..imkanın varsa yakın ol...

kızlar bi sorun var, eğer tayin istersem, eşimin memleketi olucak.. yani kendi annemle değil kayınvalidem ve görümcelerimle aynı şehirde olucam.. annemin nesinden çekineyim..

o zaman uzak olllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll:))))
şaka bi tarafa çok ii anlaşıyorsan aynı şehirde olmanın faydası olur elbet ama anlaşamıyorsanız uzak dur daha ii

annemle kayinvalidem ayni sehirde.biz 1yil yurt disinda kaldik sonra benim istegimle donduk.uzaktayken kayinvalidemler cok iyi falan derdi benim icin... buraya geldik hersey degisti..ben cok pismanim dondugume..ne kadar uzaktaysan o kadar kiymetlisin..simdi imkanim olsa dunyanin bi ucuna gidebilirim hic dusunmeden

eğer eşinizin ailesi çok sınırlarını bilmiyorsa zor olacaktır mutlaka öğretmek zorunda kalacaksınız yarın birgün çocuk olduğunda eminim çok işe yaryacaklar bende eşimin memleketindeyim bu anlamda çok rahatım yoksa herhangi bir kadına gece nöbetinde kızımı teslim edip rahat çalışamazdım aradaki mesafeyi her zaman korursanız bence bir sorun çıkmaz

ben korumaya çalışsam da korkuyorum çünkü anne kız ilişkisiyle gelin aynı olmuyor, ben anneme hergün gitsem olur ama kayınvalidem çağırsa sıkılırım, bebeğim de elimi kolumu bağlayacak..yani mesafe koymam mümkün değil, bi arkadaşım söylemişti, sen ne kadar dikkat etsen de çocuğun olunca kayınvaliden gelip evinin tam göbeğinde olucak diye..

Son düzenleyen: Moderatör:
ilk başları bende çoluk çocuğa karışında ii olur diye aynı şehir olabilir diye düşünüyordum. eşimle bir yıldır evliyiz ve başından beri ikimizinde ailesi uzakta. aynı şehirde akrabalarımız var gerçi ikimizinde ama kendi ailemiz gibi olmuyor tabi.
eşimin ailesi ile çok güzel tanıştık kaynaştık falan derken evliliğimizi ilk 5 ayında 1000 km uzakta yani otobüsle 16 saatlik uzaklıkta olmalarına rağmen hem eşimin hemde onların istekleri üzerine 5 kez görüştük. ilk üçünde biz gittik onlara. benim aileme bi iki geceliğine yol üzerinde uğradık sonra kaynanamlara geçtik. onlarda ise bi hafta ila 10 gün arası kaldık sonra yılbaşında onlara gideceğimizi bildikleri halde yılbaşına bi ay kala onlar bize geldiler daha 4 aylık gelinim, o kadar kalınırmı diye içim içimi yedi ama napıyım dıştan hep ii olduğumuz için laf etmedim.
sonra bi haftasonra çok önceden biletlerimizi aldığımız ve iade edemediğimiz için gitti. her gidişimizde nereye gezmeye gitsek eşimle ya onları eşim davet ettilerde geldiler bazende kendiliklerinden takıldılar peşime. eşimle zaten balayına bile gidemedim heryerede onlarla çok sıkıldım kızlar anlatamam.
sonra her akşam ya teyzesine ya öteki teyzesine, ya teyzesinin kızına olmadı onlar geliyo yok bilmem ne! düşünüyorum eşim bazen orda iş bulsak da gitsek diyo! ben çalışan bi kadınım yaşıtım dengim falan yok onlarda sıkılıyorum. hem her dakka gidemem, gelseler ağırlayamam.
eşim aynı şehirde olduk mu böyle olmaz diyo ama ben inanmıyorum çünkü ailesi içinde gelseler bi iki hafta anca kalırlar sıkılırlar demişti ama onlar 3 hafta kaldılar daha ben yeni gelinken. bide eskisem ne olcak.
valla aynı şehir falan istemiyorum eşimin bu tutumları yüzünden. zaten bi başbaşa kalalım beraber gezelim diye akıl etmeyen kalın kafalının tekidir, hep birilerinin peşine gezeriz, hadi arkadaşları neyse yaşlı başlı insanlarla her günümü geçiremem. sonuçta eşim onlarla bi hayat yaşadı paylaşacak şeyleri var, ama benim yok.

üstelik iiyim ben gelinimle ii olcam, diye göğüs kabartan kaynanam, oğlu memlekete onun yanına gidince beni arayıp "hııı ayrıldınız üzüldün mü?" diye saçma bi soru soran insanın ta kendisi iken !!!

kesinlikle uzak ol :mymeka: tekrar söylüyorum ççoooooooooooookkkkkkkkk uzak ol :olmaz:

uzak olup özlem duymak,yakın olup kavga etmekten iyidir herzaman

bence de uzak ol... ben evlenerek ailemin yaşadığı yere geldim ve 3 senedir yaşadığım ortamdan nefret ettim ailesi yüzünden... çıkarlarına uygun davrandığım sürece benden iyisi yoktu ama ne zaman bana ters gelen bir şey yüzünden sesimi çıkardım, kötü gelin ilan edildim, eşimin ailesinden nefret eder duruma geldim, Allahtan eşim de neyin ne olduğunu bilebilen bir insan, körü körüne ailesine inanan biri değil çok şükür... o yüzden artık beni onlarla bir araya getirmek için uğraşmadığı gibi, kendisi de onlara görüşmeme ambargosu koydu ama geçmiş ola... olan oldu artık... bence ne kadar uzak olursan o kadar huzurun mutluluğun yerinde olur, değerin bilinir

Back
X