- 22 Ekim 2016
- 17
- 17
- 8
- 36
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Evet canım hemde tam tamına salı usg vardı 2 gün sonra doğurdum kiloda boyda aynıydı
Amincanımben çok taktım hamileyken son gün doktora dedim bişi olurmu diye senin baştan beri geriydi genetiktir diye düşünüyorum dediAllah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Benim de hep geriydi ama 6 gun 10 gun falan degisiyordu bazen farki cok kapatiyor bazen aciliyordu.En son 34.haftada 2 hafta 36.haftada da 3 hafta 3 gune cikti.Perinatologa gittik bir sıkıntı gorunmuyor genetiktir minyon olacak dedi.Su an 37+0 dayim 45 cm bebegimin boyu.Cok kisa o yuzden 1 haftadan beri surekli agliyorum.Cok psikolojim bozuldu.Amincanımben çok taktım hamileyken son gün doktora dedim bişi olurmu diye senin baştan beri geriydi genetiktir diye düşünüyorum dedi
Ağlama canım benimde 3 haftadan fazla küçüktü 38+2de doğdu 47 cm bi sorun yok şükürler olsun benimde başta azdı 37.haftadan sonra 3 haftaya çıktıBenim de hep geriydi ama 6 gun 10 gun falan degisiyordu bazen farki cok kapatiyor bazen aciliyordu.En son 34.haftada 2 hafta 36.haftada da 3 hafta 3 gune cikti.Perinatologa gittik bir sıkıntı gorunmuyor genetiktir minyon olacak dedi.Su an 37+0 dayim 45 cm bebegimin boyu.Cok kisa o yuzden 1 haftadan beri surekli agliyorum.Cok psikolojim bozuldu.
Doğumdan sonraki gelişiminde sıkıntı oldu mu sizin?İlk aylarda uzaması falan normal mi gitti yaşıtlariyla?Ağla
Ağlama canım benimde 3 haftadan fazla küçüktü 38+2de doğdu 47 cm bi sorun yok şükürler olsun benimde başta azdı 37.haftadan sonra 3 haftaya çıktı
Normal gitti canım sıkıntı olmadı sıkma canını önemli olan emmesi merak etme bişey çıkmıcak doğum yapınca beni haberdar et olurmuDoğumdan sonraki gelişiminde sıkıntı oldu mu sizin?İlk aylarda uzaması falan normal mi gitti yaşıtlariyla?
Tamam haber veririm canim.Umarim hersey yolunda gider benim de.Normal gitti canım sıkıntı olmadı sıkma canını önemli olan emmesi merak etme bişey çıkmıcak doğum yapınca beni haberdar et olurmu
Merhaba arkadasim.Persembe gunu Allahima binlerce sukurler olsun ki oglumu saglikla kucagima aldim.Sezeryan gunu bile cok gergindim.Cok sukur suan bir sıkıntı yok.Haber ver demistin.Destegin icin cok tesekkur ederjmeeNormal gitti canım sıkıntı olmadı sıkma canını önemli olan emmesi merak etme bişey çıkmıcak doğum yapınca beni haberdar et olurmu
Canım boy kaç doğdu bak üzüldüğüne değmedi bebişe sağlıklı uzun bir ömür dilerim görceksin çabucak uzucak minnakMerhaba arkadasim.Persembe gunu Allahima binlerce sukurler olsun ki oglumu saglikla kucagima aldim.Sezeryan gunu bile cok gergindim.Cok sukur suan bir sıkıntı yok.Haber ver demistin.Destegin icin cok tesekkur ederjmee
Çok tesekkur ederim canim.Haklisin degmedi ama insan bilemiyor emin olamiyor gormeden.Boyu 48 cm dogdu.Canım boy kaç doğdu bak üzüldüğüne değmedi bebişe sağlıklı uzun bir ömür dilerim görceksin çabucak uzucak minnak
Canım merhaba. Ben 12 ay önce doğum yaptım bnm de ac ve fl geriden geliyordu. FL 3 hafta ac ise 2 hafta geriden HC ve bpd 2 hafta önde gidiyordu. Bende Prof perinolog a gittim kaç kere radyoloji uzmanı gördü. Kendi doktorum bebektw sıkıntı yok dedi gittiğim perinolog ise ya bebeğin sağlıklıdır dedi yada doğum sendrom u. Bu ölçümler buna işaret edebilir muş. Benim bebegim gayet sağlıklı bir bebek hiç bir problem i yok Allah a şükür olsun içini ferah tut rabbim büyük. İnşallah sende sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsinŞu an 32+0 günlük gebeyim. FL kısalığı ilk olarak 20. Haftada ayrıntılı ultrasonda perinatalog tarafından fark edildi. 5 günlük bir fark vardı. Trombofili paneli testi yapıldı ve heparin (cleaxane) kullanmaya başladım. Gebelik takibimi yapan doktorum tarafından herhangi bir sıkıntı olduğu söylenmedi. 27+6 günlük iken tekrar perinatolog kontrolüne kendi isteğim ile gittim. FL geriliği 1 hafta 5 gün olmuştu buna karşın BPD ve HC değerleri haftasına (SAT) a göre yaklaşık iki hafta ileride idi. 12. Haftada Nifty test de yaptırmış olduğum için kemik hastalıkları üzerinde durdu ve Osteokonristrafi açısından izlem önerilir yazdı raporuna.
O günden bu yana üzüntümü tarif edecek kelime bulamıyorum. Birden fazla radyolog a ölçüm yaptırdım ölçümler aynı çıktı.
29. Haftamda tekrar gittiğimde İstanbul Üniversitesi'nden bir hocaya görünmemi tavsiye etti perinatoloji uzmanı hoca, kendisi de Prof.
Düşündüm korktum/gitmedim. 32. Haftaya gelindiğinde ise bugün bahsettiğim perinatoloji uzmanına gittim.
Üzücü olan şu ki ihtimallerin arasında genetiktir, bir şey çıkmama ihtimali var demiyor. Bu bebekte bir sorun var yalnızca ne olduğunu bilmiyoruz diyor.
Amniyon sıvısı fazlalığı var. 32. Haftada FL ve HL iki hafta geri, BPD ve HC haftasına göre iki hafta ileri. BPD ve FL arasında dört hafta var yani. Ve amniyon sıvısı fazla. Ben 1.65 im, eşim 1.80.
Defalarca okudum forumu. Umarım birileri görür. Aynı şekilde ölçüm farkı olan çocuğu sağlıkla doğmuş ve büyümüş annelerin yorumlarına çok ihtiyacım var.
İstanbul'a İstanbul Üniversitesindeki Hocanın görmesi için gideceğim pazartesi. Nefes alamıyorum....
Öncelikle hepinize geçmiş olsun arkadaşlar. İlk gebeliğimde yaşadığım birçok sorundan biri de buydu bana da bacaklarından birinde kısalık olduğunu söylediler hatta bizim 2 li testimiz de 12/1 gibi çok yüksek çıktığı için bize direk çocuk down sendromlu olduğu için filan diye tanı koydular. Ama .... çok şükür kızımda ne down sendromu ne de bacak boyunda bir problem çıkmadı. Rabbime binlerce şükürler olsun ki. Erken doğum yaptım 1 ay küvezde kaldık ve hergün vizite çıkan doktorlara her görmemde soruyordum down s. Gibi bişey var mı bacaklarında bir sorun var mı diye. Artık o kadar şartlanmıştım ki doktorlar beni görür görmez ben daha sormadan " yoook çocukta bişey yok gayet sağlıklı" diye bana açıklama yapıyorlardı. Ben hala bi test filan yapsak yinede diyordum. Yani diyeceğim o ki içinizi ferah tutun. Allah 'a tevekkül edin. Ama gerçekten teslim olun. Yoksa doğuma kadar bu çıkmazdan çıkamazsınız. Rabbim ne verirse herşeyin en güzelini verir. Elhamdulillah.merhaba cnm özelden msj atamıyorum inş.görür ve yanıtlarsın bebeğini hayırlısıyla kucağına almış olmanı diliyorum.benımde 14.haftadan ıtıbaren sadece femur boyu hep geri down yada cücelık olacak endişesıyle günlerim hep kabus.sizin doğumda bı anormallık oldu mu içimi rahatlatmana ihtiyacım var
Canım merhaba. Ben 12 ay önce doğum yaptım bnm de ac ve fl geriden geliyordu. FL 3 hafta ac ise 2 hafta geriden HC ve bpd 2 hafta önde gidiyordu. Bende Prof perinolog a gittim kaç kere radyoloji uzmanı gördü. Kendi doktorum bebektw sıkıntı yok dedi gittiğim perinolog ise ya bebeğin sağlıklıdır dedi yada doğum sendrom u. Bu ölçümler buna işaret edebilir muş. Benim bebegim gayet sağlıklı bir bebek hiç bir problem i yok Allah a şükür olsun içini ferah tut rabbim büyük. İnşallah sende sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin
Merhabalar.Benimde hep fl gerideydi ama 3 gun 5 gun gibi.Bir ara haftasiyla uyumlu oldu gunu gunune.Sonra 34.haftada 2 hafta 36da 3hafta gerilik basladi.Kendi doktorun yrd.doç.tu.Bir skinti olmayabilir ama yine de perinatologa gorun dedi.Izmirde alaninda en iyi olan bir profa gittim.Bi olcum yapti ayak tabanini fl uzunluguna boldu.Cikan oran cucelik var m yok mu onu gosteriyodu.Bizimki normal cikti.Hicbir skinti yok bence minyon olacaktir dendi.Bu arada kendi doktorum bpdyi onde hesapliyodu ama ayrintili ultrasonda o da geride cikti.Ölcum yapan doktor ve kullandigi alet cok onemli.Sonuc olarak 38.haftamda saglikli bir bebek dunyaya getirdim.Suan 3 bucuk aylik ve bir skintimiz yok.Suyun fazla olmasi sekerden dolayi olabilir.Umarim sizinde saglikli bir bebeginiz olur.Dogumdan sonra durumunuzu bildirirsiniz umarim.Şu an 32+0 günlük gebeyim. FL kısalığı ilk olarak 20. Haftada ayrıntılı ultrasonda perinatalog tarafından fark edildi. 5 günlük bir fark vardı. Trombofili paneli testi yapıldı ve heparin (cleaxane) kullanmaya başladım. Gebelik takibimi yapan doktorum tarafından herhangi bir sıkıntı olduğu söylenmedi. 27+6 günlük iken tekrar perinatolog kontrolüne kendi isteğim ile gittim. FL geriliği 1 hafta 5 gün olmuştu buna karşın BPD ve HC değerleri haftasına (SAT) a göre yaklaşık iki hafta ileride idi. 12. Haftada Nifty test de yaptırmış olduğum için kemik hastalıkları üzerinde durdu ve Osteokonristrafi açısından izlem önerilir yazdı raporuna.
O günden bu yana üzüntümü tarif edecek kelime bulamıyorum. Birden fazla radyolog a ölçüm yaptırdım ölçümler aynı çıktı.
29. Haftamda tekrar gittiğimde İstanbul Üniversitesi'nden bir hocaya görünmemi tavsiye etti perinatoloji uzmanı hoca, kendisi de Prof.
Düşündüm korktum/gitmedim. 32. Haftaya gelindiğinde ise bugün bahsettiğim perinatoloji uzmanına gittim.
Üzücü olan şu ki ihtimallerin arasında genetiktir, bir şey çıkmama ihtimali var demiyor. Bu bebekte bir sorun var yalnızca ne olduğunu bilmiyoruz diyor.
Amniyon sıvısı fazlalığı var. 32. Haftada FL ve HL iki hafta geri, BPD ve HC haftasına göre iki hafta ileri. BPD ve FL arasında dört hafta var yani. Ve amniyon sıvısı fazla. Ben 1.65 im, eşim 1.80.
Defalarca okudum forumu. Umarım birileri görür. Aynı şekilde ölçüm farkı olan çocuğu sağlıkla doğmuş ve büyümüş annelerin yorumlarına çok ihtiyacım var.
İstanbul'a İstanbul Üniversitesindeki Hocanın görmesi için gideceğim pazartesi. Nefes alamıyorum....
Merhabalar. Sırf için rahatlamasi için yazıyorum. Sen fl'den bahsediyorsun. Benim 28. haftadan sonra bpd ve hc (Önemli olan hc) gerilemeye başladı. Bas çevresi, karın ve bacak boyundan 2 hafta geride gitti. Sonuçta kafa bu. Ve 2 hatta sona doğru 3 hafta geriden gitti. Doktorumuz genetik olabilir ama bir sorun da olabilir dedi. 20. Haftada Recep Has'a gitmiştim. O bir sorundan bahsetmisti. Zaten o zaman normalmis. 3lu ve 2 li testlerim de normal çıkmıştı. Hemen yeniden Kanuni'de bir Perinatologa gittim. Dediki beyin kivrimlari iyi. Kafa çok küçük değil. Benim yasadiklarimi dusunebiliyor musun. Her gece esimden gizli gizli agliyordum. Bebegimin odasını hazırlarken hep aklıma geliyordu. Sonrasında tabi Allaha sığındım. Bebek doğduğunda baş çevresi 33-35 cm olur. Benimki 31.5 taş catlasin 32 çıkıyordu.Şu an 32+0 günlük gebeyim. FL kısalığı ilk olarak 20. Haftada ayrıntılı ultrasonda perinatalog tarafından fark edildi. 5 günlük bir fark vardı. Trombofili paneli testi yapıldı ve heparin (cleaxane) kullanmaya başladım. Gebelik takibimi yapan doktorum tarafından herhangi bir sıkıntı olduğu söylenmedi. 27+6 günlük iken tekrar perinatolog kontrolüne kendi isteğim ile gittim. FL geriliği 1 hafta 5 gün olmuştu buna karşın BPD ve HC değerleri haftasına (SAT) a göre yaklaşık iki hafta ileride idi. 12. Haftada Nifty test de yaptırmış olduğum için kemik hastalıkları üzerinde durdu ve Osteokonristrafi açısından izlem önerilir yazdı raporuna.
Merhabalar. Sırf için rahatlamasi için yazıyorum. Sen fl'den bahsediyorsun. Benim 28. haftadan sonra bpd ve hc (Önemli olan hc) gerilemeye başladı. Bas çevresi, karın ve bacak boyundan 2 hafta geride gitti. Sonuçta kafa bu. Ve 2 hatta sona doğru 3 hafta geriden gitti. Doktorumuz genetik olabilir ama bir sorun da olabilir dedi. 20. Haftada Recep Has'a gitmiştim. O bir sorundan bahsetmisti. Zaten o zaman normalmis. 3lu ve 2 li testlerim de normal çıkmıştı. Hemen yeniden Kanuni'de bir Perinatologa gittim. Dediki beyin kivrimlari iyi. Kafa çok küçük değil. Benim yasadiklarimi dusunebiliyor musun. Her gece esimden gizli gizli agliyordum. Bebegimin odasını hazırlarken hep aklıma geliyordu. Sonrasında tabi Allaha sığındım. Bebek doğduğunda baş çevresi 33-35 cm olur. Benimki 31.5 taş catlasin 32 çıkıyordu.
Doğum zamanı geldi çattı. Doktorum doğuma girmeden yine olctu. 31.8 cm idi. Düşün mutlu anın ama aklından neler geçiyor. Eşim ise öyle rahatti ki. Bebeğim dogdu. Basimdaki anestezi doktoruna ilk sorum sağlıklı mı bebeğim oldu. Odaya getirdiler beni. Gelişim kartını verdiler. Doğdugunda baş çevresi 35 idi. Yani aradaki farka bakar misin. Bebeğin karında durduğu yerle ölçümler de değişiyor. Şuan kızım yanımda uyuyor. 4.5 aylık. Eşim de hekim. Arkadaşı bakıyordu bana. Hatta hamileyken doktorun fl 2 hafta geriden gitmiş hep. Kadın doğumcu kendisi. Bana dediki bu ultrasonlar Amerika'dan geliyor. Türkiye ölçülerine uymuyor. O yüzden hep yanılma payı oluyor.
Ben çok taktım, üzüldüm.. Sonra dedim ki yazını görünce hemen yazayım. Bebeğini yıpranma. Sağlıklı olduğuna inanıyorum. Sen de inan. FL 4 hafta geriden gelenler bile okudum ben.
Gece yatağa girmeden bakmak istedim. Inşallah okumuştur, biraz da olsa rahatlamistir diye. Çünkü ben aynı şeyleri yaşadım. Kimseye söyleyemedim. Insanlara yalandan gülümsuyordum. Herkes ne kadar şanslı olduğumu söylüyor, ben ise kendimi öylesine kötü hissediyordum ki. Bende senin gibi makaleler, yorumlar okudum. Sürekli hemde. Eşim kalp hekimi. Ona göre normal. Düşün onunla paylasamadim içimde esen rüzgarları. Doktorum ultrason kagitlarini verdiginde eve gelip eskisiyle karsilastiriyor. Kafası büyümüş mu diye kendimi yiyordum.Yorumunuzun sözlerinizin benim için anlamını anlatabilmem mümkün değil. Allah yavrunuza uzun sağlıklı ömürler versin. Gözlerim yaşararak okudum. Umarım Allah bana da rahatladığım tamam bir şey yok dediğim günleri nasip eder.
Az kaldı inşallah 34+2 deyim. Buraya yazdığım günden sonra şehrimdeki perinatoloji uzmanının refere etmesi ile Prof. Dr. Recep HAS'a muayene oldum. Gebelik takibi yapan doktorumun da kordosentez içinde bulunduğum haftada risk taşısa dahi bebeğin yaşayabilecek hafta ve kiloda olduğu yorumu ile de muayene olduğumun ertesi günü kordosentez yaptırdım.
Kordosentez kaynaklı hiç bir sorun yaşamadım. Bu başkalarına da örnek olsun yaptırsınlar vs diyemem. Fakat doktor arayışında olanlar için Prof. Dr. Recep HAS gerçekten çok iyi, bilgisi yaklaşımı. İşlem 30 saniye sürdü ve hissetmedim dahi. Sorun yaşayıp hekim arayışında olanlar için söylemek isterim.
Alınan kandan karyotip(kromozom analizi) ve akondroplazi (FGFR3 geni) analizi yapıldı. Karyotip analizi 4 gün içinde çıktı ve sorun yoktu. Tek gen analizi ise iki gün önce çıktı ve FGFR3 geni mutasyonu bulunmadı.
Raporu aldığımda çok mutlu oldum. Fakat kısa sürdü. Eşimin artık yeter serzenişlerine rağmen düşünmekten araştırmaktan alıkoyamıyorum kendimi. Bu sonuçlar ile Çapa da ileri genetik danışma alabileceğimiz söylendi Recep hoca tarafından.
O kadar çok makale okudum ki. 450 çeşit kemik displazisi olduğunu ve 300 yakın gen deformasyonu ile ayırıcı tanı konabildiğini okuyordum yine biraz önce.
Şehrimdeki Hocanın normal değil deyişi, danıştığım bir başka uzmanın mutlaka bir kemik hastalığı mevcut deyişi aklımdan çıkmıyor. Buna karşın söylediğiniz gibi gebelik döneminde çok daha büyük sorunlar ile karşılaşan anneler olduğunu da biliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Olur böyle şeyler illa bir hastalık sendrom vs belirtisi olmayabilir desin istiyorum doktorlar. Günler çabuk geçsin istiyorum. Fakat biliyorum Allah o günü nasip eder inşallah ama doğumda dahi rahatlayamayacağım ben. Bir şekilde akıl sağlığımı yitirmeye başladım artık sağlıklı da düşünemiyorum. Doğumdan sonra da takip test gen diye devam edeceğim. Eşime, aileme bebeğe de yazık.... Daha olamadan bile çok zor şeymiş annelik.
Belki bir başkasına yardımı olur diye nasip olur ise gelişmeleri de paylaşırım. Tekrar teşekkür ederim yorumunuz için.
Gece yatağa girmeden bakmak istedim. Inşallah okumuştur, biraz da olsa rahatlamistir diye. Çünkü ben aynı şeyleri yaşadım. Kimseye söyleyemedim. Insanlara yalandan gülümsuyordum. Herkes ne kadar şanslı olduğumu söylüyor, ben ise kendimi öylesine kötü hissediyordum ki. Bende senin gibi makaleler, yorumlar okudum. Sürekli hemde. Eşim kalp hekimi. Ona göre normal. Düşün onunla paylasamadim içimde esen rüzgarları. Doktorum ultrason kagitlarini verdiginde eve gelip eskisiyle karsilastiriyor. Kafası büyümüş mu diye kendimi yiyordum.
Yalnız benim anlamadığım bir şey var seninle alakali. Burada yorumları okuduğun üzere çoğu kişinin FL ya da bpd geri gidiyor. FL kisaligi Down belirtisi ancak sadece bir ölçüt bu sonucu doğurmaz. Ki neredeyse FL kısa olan herkesin çocuğu sağlıklı doğmuş. Neden genetik bir rahatsızlığı olsun. Yani başka belirtiler de olmalı. Ense kalınlığı, sandal gap, küçük baş çevresi, burun kemiği oluşmaması vs.
Sadece FL kişiliği ve suyun fazlalığından bunca testi yapmaları bana ilginç geldi.
Bu arada soylemeyi unuttum. 38. Hafta benim suyum da fazlalasmisti. Düşün sorun ikiye çıkmıştı. Ama sağlıklı bir bebeğim oldu.
Bu iki mesele dışında bir başka sorun var mı bebeğinde?
Şunu söylemek istiyorum. Kendini çok fazla yipratma. Yoksa bebeğin etkilenir. Kolik bebekler anne karnında huzursuz olan bebekler. Sen beslenmene devam et. Allaha sigin. Biliyorum çok zor. Esin de destekcin bak ne güzel.
Sen diye hitap ediyorum kusura bakma. Içini ısıtmak, bir nebze yardimci olmak istedim samimi davranarak.
Yazdıklarından ne kadar kültürlü ve bilinci bir anne olduğun o kadar acikki. Yazdıklarını doktor olan eşime de okuttum. Doktorlar biraz fazla abartmis diyor. Sana şunu söylemek istiyorum. Gebelik takibi için özel hastaneye gidiyorsun sanırım. Bazen doktorlar sorumluluk almak istemiyor. Ben eşim çalıştığı için devlet hastanesine gidiyordum. Esimin arkadaşı bu baş çevresi olayını çok irdeledi. Hatta başka bir doktora gittiğimizde bence çok küçük değil dedi. Ben söyle anladım. Sorumluluk almak istemedi. Bir şey çıkarsa ben size demiştim diyecek. Doktorlar en küçük şeyi söylemek zorunda hissediyorlar. Ve bunlar tamamen tahminden öteye geçmiyor. Instagram hesabın var ise beni aynı isimle ekleyebilirsin.Tekrar çok teşekkür ederim. Hem cevaplamak hem de sonrası için bir başkasına da örnek olur belki diye anlatmak isterim:
Konunun gelişimi şu şekilde. 20. Haftadaki ayrıntılı ultrasonda tek bulgu 5 günlük FL ve HL geriliği idi, o zamanda baş 5-6 gün önde imiş. O zaman da ayrıntılı ultrason yapan kendi şehrimdeki perinatoloji uzmanım down sendromu şüphesi var demedi. Ben 12. haftada nifty test yaptırmıştım çünkü. Herhangi bulgu yoktu burun kemiği ense kalınlığı vs. Sadece gebelik yaşım 34 dü ve ileri anne yaşından dolayı kendim istedim nifty testi gebelik takibi yapan doktorum hastanede kan alarak yaptırdı. Bu testlerde anne kanından Bebek DNA sı arayarak bir kaç sık görülen kromozom anomalisine bakıyorlarmış. 4-5 markası var. Güvenilirliği için %99 gibi rakamlar veriliyor.
Bu kan testinden dolayı bana o tarihte de down sendromu denmemişti. 27+5 de yine şehrimdeki perinatoloji muayenesinde amniyon sıvısı fazlalığı, ve FL ve HL geriliğinin bu kez 2 haftaya yaklaşması sorunu ortaya çıktı.
Gebelik takibi yapan doktorum bu konuda rahat, onun ölçümleri zaten radyolog ile ya da perinatoloji uzmanı ile hiç uymadı. O haftasına daha yakın ölçüyor idi hep. Tek olumlu konuşan da o.
Polihidramnios da annede şeker de yok ise ki ben de yok yakından takip edildi. Tam aksine düşük olduğu için şeker kaynaklı bir yükseklik değil ise bu kez bebekte bir problem mi var diye aramaya başlıyorlar. Erken haftada gelişen. Polihidramnios da bu ölçümlerin yanında önemli bir bulgu anladığım kadarı ile.
Yutma, mide iç organ vs başka bir sorun gözükmüyor.
Artık sadece Nifty testim değil. Down sendromu ya da kromozom anomalisi için kan testim de var. Yine akondroplazi olabilir. Baş önde ayaklar geride alın çıkık gibi bir görüntü var ultrasonda denmişti. Akondroplazi ye sebep olan gene bakıldı(FGFR3). Grupta FL geriliği ile ilgili doktorların ilk olarak gebelere söyledikleri iki gruba da bakılmış oldu.
Fakat ben bu bulgular ile dahi 2 gün durabildim. Bugün yine abimin arkadaşı olan bir perinatoloji uzmanına farklı bir şehirden raporlarımı gönderdim. Sonra cevabındaki akondroplazinin farklı grupları da olabilir tek gen grubu dışlanmış oluyor bu raporlarla deyişini büyüttüm büyüttüm...
Şimdi sabaha karşı uyuyamayıp, yine internete sarılmışken cevabınızı okumak çok iyi geldi. Eşim ile Şehrimizdeki perinatoloji uzmanı ile 2 hafta önce yaptığımız konuşma aklımdan çıkmıyor. Kendi doktorum genetiktir, olabilir demişti. Eşim bunu söylediğinde ama sıvısı da fazla var bir problem -normal değil- araştırın bulun deyişi.
Doğumdan sonra da hiç sorun çıkmadı diye paylaşır, gebelik dönemindekilere bu bulgular ile mutlaka bir şey çıkması söz konusu değil diyebilirim inşallah.
Az kaldı, umarım az kaldı. İlginiz yorumunuz için ne desem de az. Yaşayan ile konuşmak çok başka.
Yorumunuzu okuyarak başladım güne. Başladığımız gün de umarım çok hayırlı çok daha sakin bir gün olur bizim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?