aynı şeyi yaşayanlar;fl kısalığı!!!!!

Yeni gördüm hemen ekliyorum....

Aynı sorunu yaşıyorum
2. hamileligim 30+6 gunluk bebeğimin başı onde bacaklar 3 hafta geride perinatoloji uzmanı burun kemiği olusumu gozlendigi icin down sendromlu olma ihtimali yok dedi ancak akondroplazi şüphesiyle amniyosentez ve gen testi önerdi ama yaptırmak istemiyorum diğer taraftan içim içimi yiyor hamileligim zehir oldu çok korkuyorum kızım 48 cm doğmuştu bu bebeğim de kısa doğacaktır diye umut ediyorum aynı problemi yaşayıp sağlıklı doğan bebeklerin hikayelerine çok ihtiyacım var

canım benim bende 26 haftalık hamileyim son kontrolümde 2-3 haftalıkgerilik görüldü tüm değerlerede başka doktora göründüm o daha vahim konuştu yarn perintaloğa gideceğim sende son durum nedir acaba?

canım benim bende 26 haftalık hamileyim son kontrolümde 2-3 haftalıkgerilik görüldü tüm değerlerede başka doktora göründüm o daha vahim konuştu yarn perintaloğa gideceğim sende son durum nedir acaba?
Perinatoloji uzmanı ile birlikte toplamda 3 doktora göründüm hepsi de benzer şeyler söyledi malesef. En son gittiğim dr göğüs kafesini ayrıntılı olarak ölçtü. Çok dar olanlar doğduktan sonra solunum sıkıntısı yüzünden yasayamiyomus. Ölçümlere gore bizimki orta seviyedeymis. Her ihtimale karşı yenidoğan yogunbakimi olan bir yerde doğum yapman lazım dedi. Rabbim her şeyin hayırlısını versin. Insallah aynı korkuyla bekleyen tüm annelerin bebekleri sağlıklı doğar.

amin canım benim bende cumartesi perintalogdayım oda çok iyi konuşmadı çok sağlıklı bi bebeğe benzemiyo elleri ayakları sıkıntılı gibi dedi gelişimini takip eedelim durabilir dedi onun için dua ediyoruz rabbim bize bağışlasın sağlıkla inşallah.

Rabbim size bağışlasın insallah canim. Yarın benim yine kontrolüm var. Mübarek günlerin hürmetine insallah fark kapanmış olur.

Kizlar sizin bebekleriniz buyuk ama bende sorayim. 3 gun once dr a gittim fl olctu 16+3 cikti bpd olctu 17+5 cikti. Yani kafaya göre 18 haftaligim bacaga gore 16. Neden 9 gun geri cikti anormal bsy mi bu ? Dr 3lu test istedi. 2li temizdi

Rabbim size bağışlasın insallah canim. Yarın benim yine kontrolüm var. Mübarek günlerin hürmetine insallah fark kapanmış olur.

inşallah kapanmışır cacnım dua edelim birbirimize bende yarın gideceğim tekrar bi devlet hastanesine onlarında görüşü ne yönde merak ediyorum hep özele gidiyodum inşallah güzel şeyler söyler allahın izniyle.

Canim sizde güzel bir gelişme vardır insallah. Bizde durumlar aynı sayılır. bacak boyu 2 hafta geri başı 3 hafta önde. En azından yerinde saymamış çok şükür.

Bayanlar 48cm-45 cm bebekler kısa değiller. Bu ilerdeki boy göstergesi değil. Şükür bir çok arkadaş da bu sayfada mutlu sonla biten hikayelerini yazmışlar. Ben de eşim de uzun boyluyuz. Oğlum 38+3 de doğduğunda 48cmdi. Hatta kontrolde daha kısa çıkınca direkt çekti mi demiştim doktora şakayla karışık. Şu an oğluma ne ayakkabı, ne çorap ne pantolon dayandırabiliyoruz maşallah. Boyu yaşıtlarından ortalama 10-15 cm uzunmuş öyle dedi hocası.

Devir değişti her şey hormonlanınca kriterlerde değişti ama 45cm bebekler kısa 2500 gr doğan bebekler zayıf değil, kelimenin tek manasıyla normaller. Allah sağlıklarına huzurlarına zeval vermesin yavrularımızın.

merhaba aynı haftadayız sizinle ve neredeyse aynı sıkıntıları yaşıyoruz, benim de fl 3 hafta geride. en son ölçtürdüğünüz fl ve hl kaçtı ve hangi haftada? herhangi bir gelişim geriliği var mı? benim bebeğimin kilosu da az, çok sıkıntılı birşeymiş. Allah yardm etsin hepimize inşallah

En son 33+4te kontrole gitmistim bacak boyu 31+4 ,basi 36+4, kilosu da 36+4le uyumlu cıktı. Insallah bebeklerimiz sağlıklı doğar.... Sizin doğum ne zaman? Ben sezeryan olacağım için tahminen 3 haftam kaldı.

sizin ölçüler de farklı ama kilosu falan çok iyi. ben suan 35. haftamdayım ama doktor durumuna göre bakıp gerekirse çocuğu alırız dedi. o, bebeğin son zamana kadar beklemesi taraftarı ama tansiyon da çıkıyor riskli gördüğü zaman alacakmış yani bu konuda birşey demedi. inşallah bebeklerimiz sağlıklı olur çok sıkıntılı bir durummuş.. bu arada ayrıntılı ultrasonu en son ne zaman yaptırdınız? orada ölçülen hl diye bir değer var, üst kol kemik uzunluğu demek. onda da gerilik var mı sizde?

En son 33+4te kontrole gitmistim bacak boyu 31+4 ,basi 36+4, kilosu da 36+4le uyumlu cıktı. Insallah bebeklerimiz sağlıklı doğar.... Sizin doğum ne zaman? Ben sezeryan olacağım için tahminen 3 haftam kaldı.
sizin ölçüler de farklı ama kilosu falan çok iyi. ben suan 35. haftamdayım ama doktor durumuna göre bakıp gerekirse çocuğu alırız dedi. o, bebeğin son zamana kadar beklemesi taraftarı ama tansiyon da çıkıyor riskli gördüğü zaman alacakmış yani bu konuda birşey demedi. inşallah bebeklerimiz sağlıklı olur çok sıkıntılı bir durummuş.. bu arada ayrıntılı ultrasonu en son ne zaman yaptırdınız? orada ölçülen hl diye bir değer var, üst kol kemik uzunluğu demek. onda da gerilik var mı sizde?

Tansiyon çok önemli tabi. Insallah hiç bir problem olmaz zamanında doğar. Kilo durumu da hiç belli olmuyor bakarsınız son anda atağa geçer insallah. Ben ayrıntıya en son 30+2de girmiştim. Onda hl uzunluğu 2 hafta gerideydi. Son kontrollerimde dr onu olcmedi galiba ya da bana soylemek istemedi bilemiyorum. Baska bi doktora daha gitmistim. O da gogus kafesini ölçtü. Değişik bi ölçüm yaptı hocasıyla falan görüştü. Genisligin orta düzeyde olduğunu söyledi. Ya da daha fazla üzülmeyim diye oyle dedi Akondroplazi varsa(ancak doğunca anlaşılır dedi) solunum sıkıntısı yaşamaması için yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan bir yerde doğum yap dedi. Göğüs kafesi çok dar olan bebekler malesef yasayamiyomus.

Tansiyon çok önemli tabi. Insallah hiç bir problem olmaz zamanında doğar. Kilo durumu da hiç belli olmuyor bakarsınız son anda atağa geçer insallah. Ben ayrıntıya en son 30+2de girmiştim. Onda hl uzunluğu 2 hafta gerideydi. Son kontrollerimde dr onu olcmedi galiba ya da bana soylemek istemedi bilemiyorum. Baska bi doktora daha gitmistim. O da gogus kafesini ölçtü. Değişik bi ölçüm yaptı hocasıyla falan görüştü. Genisligin orta düzeyde olduğunu söyledi. Ya da daha fazla üzülmeyim diye oyle dedi Akondroplazi varsa(ancak doğunca anlaşılır dedi) solunum sıkıntısı yaşamaması için yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan bir yerde doğum yap dedi. Göğüs kafesi çok dar olan bebekler malesef yasayamiyomus.

hl benim de geride malesef bebeklerimizin kemikleri kısa. fl ve hl bebeklerin kemiklerinin uzunluğu. doktor sana akondroplaziden mi şüphelendiğini söyledi. ben farklı bir doğum doktoruna gittiğimde o da bana önemli olan karın ve baş çevresi fl yi önemsemeyin dedi. kime inanasın bilemiyorsun insanı çok korkutuyorlar. evet canım bebeğinin sağlığı çok önemli maddi imkanların el verdiği kadar iyi bir hastanede doğum yapmak en iyisi. belki bebeklerimiz son bir atak yapar ve kemikleri gelişir

Perinatolog ilk muayenede yapısaldır ailede kısa birileri vardır ona çekmiştir dedi ama 2. muayenede akondroplazi ihtimali var amniyosentez ve gen testi yaptırın dedi. Benim hamileligim zaten zehir oldu durumu netlestirip daha kötü olmak istemedim o yüzden yaptırmadım. Insallah benzer sıkıntılarla doğumu bekleyen tüm annelerin bebekleri sağlıklı doğar.

Merhaba kizlar bnde hamileligimde fl kisaligi vardi 4 5 hafta geriden gelmeye basladi ayrintili ultrasonda doktolar minyon benek olabilir dediler aileden birine cekmis olabilir dediler 7 nisanda dogum yaptim bebegim 46 cm 2580 dogdu hemn tahlillerini yaptirdik troidlerine herseyine bakildi temiz cikti simdide gebetik test sonucunu bekliyoruz istanbul capaya gidecez bunun icin Allah herkese yardim etsin kizlar bebegimin kilo alimi iyi ama bacaklarinin ust kismi kisa baya belli yani ins temis cikar sonuclarimiz bnada dua edin kizlar

Ben de doğum yaptım kizlar bebeğim 48 cm doğdu 2 çocuk doktoru 1 de genetik uzmanina göründük takip edelim akondroplazi var da diyemeyiz yok da dediler. Bu arada bebeğim 34 Günlük oldu 1 ayda 8 cm uzamış insallah her şey güzel olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…