- 21 Aralık 2016
- 2.960
- 1.543
- 63
Normal dogummu yaptin ? Cok zor mu pekiBen de doğum yaptım kizlar bebeğim 48 cm doğdu 2 çocuk doktoru 1 de genetik uzmanina göründük takip edelim akondroplazi var da diyemeyiz yok da dediler. Bu arada bebeğim 34 Günlük oldu 1 ayda 8 cm uzamış insallah her şey güzel olacak
Merhaba kizlar bnde hamileligimde fl kisaligi vardi 4 5 hafta geriden gelmeye basladi ayrintili ultrasonda doktolar minyon benek olabilir dediler aileden birine cekmis olabilir dediler 7 nisanda dogum yaptim bebegim 46 cm 2580 dogdu hemn tahlillerini yaptirdik troidlerine herseyine bakildi temiz cikti simdide gebetik test sonucunu bekliyoruz istanbul capaya gidecez bunun icin Allah herkese yardim etsin kizlar bebegimin kilo alimi iyi ama bacaklarinin ust kismi kisa baya belli yani ins temis cikar sonuclarimiz bnada dua edin kizlar[/
Merhaba prettycool doğum yaptın mı acaba?Senle aynı problemlere ben de sahibim.Hem suyum fazla hem de fl iki hafta geriden.Senin iyi haberini duymaya çok ihtiyacım varYeni gördüm hemen ekliyorum....
Merhaba doğum yapmışsınızdır bebeğinizin sağlık durumu nasılTekrar çok teşekkür ederim. Hem cevaplamak hem de sonrası için bir başkasına da örnek olur belki diye anlatmak isterim:
Konunun gelişimi şu şekilde. 20. Haftadaki ayrıntılı ultrasonda tek bulgu 5 günlük FL ve HL geriliği idi, o zamanda baş 5-6 gün önde imiş. O zaman da ayrıntılı ultrason yapan kendi şehrimdeki perinatoloji uzmanım down sendromu şüphesi var demedi. Ben 12. haftada nifty test yaptırmıştım çünkü. Herhangi bulgu yoktu burun kemiği ense kalınlığı vs. Sadece gebelik yaşım 34 dü ve ileri anne yaşından dolayı kendim istedim nifty testi gebelik takibi yapan doktorum hastanede kan alarak yaptırdı. Bu testlerde anne kanından Bebek DNA sı arayarak bir kaç sık görülen kromozom anomalisine bakıyorlarmış. 4-5 markası var. Güvenilirliği için %99 gibi rakamlar veriliyor.
Bu kan testinden dolayı bana o tarihte de down sendromu denmemişti. 27+5 de yine şehrimdeki perinatoloji muayenesinde amniyon sıvısı fazlalığı, ve FL ve HL geriliğinin bu kez 2 haftaya yaklaşması sorunu ortaya çıktı.
Gebelik takibi yapan doktorum bu konuda rahat, onun ölçümleri zaten radyolog ile ya da perinatoloji uzmanı ile hiç uymadı. O haftasına daha yakın ölçüyor idi hep. Tek olumlu konuşan da o.
Polihidramnios da annede şeker de yok ise ki ben de yok yakından takip edildi. Tam aksine düşük olduğu için şeker kaynaklı bir yükseklik değil ise bu kez bebekte bir problem mi var diye aramaya başlıyorlar. Erken haftada gelişen. Polihidramnios da bu ölçümlerin yanında önemli bir bulgu anladığım kadarı ile.
Yutma, mide iç organ vs başka bir sorun gözükmüyor.
Artık sadece Nifty testim değil. Down sendromu ya da kromozom anomalisi için kan testim de var. Yine akondroplazi olabilir. Baş önde ayaklar geride alın çıkık gibi bir görüntü var ultrasonda denmişti. Akondroplazi ye sebep olan gene bakıldı(FGFR3). Grupta FL geriliği ile ilgili doktorların ilk olarak gebelere söyledikleri iki gruba da bakılmış oldu.
Fakat ben bu bulgular ile dahi 2 gün durabildim. Bugün yine abimin arkadaşı olan bir perinatoloji uzmanına farklı bir şehirden raporlarımı gönderdim. Sonra cevabındaki akondroplazinin farklı grupları da olabilir tek gen grubu dışlanmış oluyor bu raporlarla deyişini büyüttüm büyüttüm...
Şimdi sabaha karşı uyuyamayıp, yine internete sarılmışken cevabınızı okumak çok iyi geldi. Eşim ile Şehrimizdeki perinatoloji uzmanı ile 2 hafta önce yaptığımız konuşma aklımdan çıkmıyor. Kendi doktorum genetiktir, olabilir demişti. Eşim bunu söylediğinde ama sıvısı da fazla var bir problem -normal değil- araştırın bulun deyişi.
Doğumdan sonra da hiç sorun çıkmadı diye paylaşır, gebelik dönemindekilere bu bulgular ile mutlaka bir şey çıkması söz konusu değil diyebilirim inşallah.
Az kaldı, umarım az kaldı. İlginiz yorumunuz için ne desem de az. Yaşayan ile konuşmak çok başka.
Yorumunuzu okuyarak başladım güne. Başladığımız gün de umarım çok hayırlı çok daha sakin bir gün olur bizim için.
Merhaba bebeğiniz sağlık durumu nasıl şiödiPerinatoloji uzmanı ile birlikte toplamda 3 doktora göründüm hepsi de benzer şeyler söyledi malesef. En son gittiğim dr göğüs kafesini ayrıntılı olarak ölçtü. Çok dar olanlar doğduktan sonra solunum sıkıntısı yüzünden yasayamiyomus. Ölçümlere gore bizimki orta seviyedeymis. Her ihtimale karşı yenidoğan yogunbakimi olan bir yerde doğum yapman lazım dedi. Rabbim her şeyin hayırlısını versin. Insallah aynı korkuyla bekleyen tüm annelerin bebekleri sağlıklı doğar.
Merhaba test sonuçlarınız çıktımı nasıl bebeğinizMerhaba kizlar bnde hamileligimde fl kisaligi vardi 4 5 hafta geriden gelmeye basladi ayrintili ultrasonda doktolar minyon benek olabilir dediler aileden birine cekmis olabilir dediler 7 nisanda dogum yaptim bebegim 46 cm 2580 dogdu hemn tahlillerini yaptirdik troidlerine herseyine bakildi temiz cikti simdide gebetik test sonucunu bekliyoruz istanbul capaya gidecez bunun icin Allah herkese yardim etsin kizlar bebegimin kilo alimi iyi ama bacaklarinin ust kismi kisa baya belli yani ins temis cikar sonuclarimiz bnada dua edin kizlar
Merhaba bebeğinizin sağlık durumu nasıl herhangi bir sorun oldu mu cevap yazarsanız sevinirimŞu an 32+0 günlük gebeyim. FL kısalığı ilk olarak 20. Haftada ayrıntılı ultrasonda perinatalog tarafından fark edildi. 5 günlük bir fark vardı. Trombofili paneli testi yapıldı ve heparin (cleaxane) kullanmaya başladım. Gebelik takibimi yapan doktorum tarafından herhangi bir sıkıntı olduğu söylenmedi. 27+6 günlük iken tekrar perinatolog kontrolüne kendi isteğim ile gittim. FL geriliği 1 hafta 5 gün olmuştu buna karşın BPD ve HC değerleri haftasına (SAT) a göre yaklaşık iki hafta ileride idi. 12. Haftada Nifty test de yaptırmış olduğum için kemik hastalıkları üzerinde durdu ve Osteokonristrafi açısından izlem önerilir yazdı raporuna.
O günden bu yana üzüntümü tarif edecek kelime bulamıyorum. Birden fazla radyolog a ölçüm yaptırdım ölçümler aynı çıktı.
29. Haftamda tekrar gittiğimde İstanbul Üniversitesi'nden bir hocaya görünmemi tavsiye etti perinatoloji uzmanı hoca, kendisi de Prof.
Düşündüm korktum/gitmedim. 32. Haftaya gelindiğinde ise bugün bahsettiğim perinatoloji uzmanına gittim.
Üzücü olan şu ki ihtimallerin arasında genetiktir, bir şey çıkmama ihtimali var demiyor. Bu bebekte bir sorun var yalnızca ne olduğunu bilmiyoruz diyor.
Amniyon sıvısı fazlalığı var. 32. Haftada FL ve HL iki hafta geri, BPD ve HC haftasına göre iki hafta ileri. BPD ve FL arasında dört hafta var yani. Ve amniyon sıvısı fazla. Ben 1.65 im, eşim 1.80.
Defalarca okudum forumu. Umarım birileri görür. Aynı şekilde ölçüm farkı olan çocuğu sağlıkla doğmuş ve büyümüş annelerin yorumlarına çok ihtiyacım var.
İstanbul'a İstanbul Üniversitesindeki Hocanın görmesi için gideceğim pazartesi. Nefes alamıyorum....
Aynı sorunu yaşıyorum
2. hamileligim 30+6 gunluk bebeğimin başı onde bacaklar 3 hafta geride perinatoloji uzmanı burun kemiği olusumu gozlendigi icin down sendromlu olma ihtimali yok dedi ancak akondroplazi şüphesiyle amniyosentez ve gen testi önerdi ama yaptırmak istemiyorum diğer taraftan içim içimi yiyor hamileligim zehir oldu çok korkuyorum kızım 48 cm doğmuştu bu bebeğim de kısa doğacaktır diye umut ediyorum aynı problemi yaşayıp sağlıklı doğan bebeklerin hikayelerine çok ihtiyacım var
Merhaba genetik doktoruna gittiniz mi acaba biz de test yaptridik 4 ayda cikar sonuc dediler 2 ayimiz kaldiBende aynı şeyleri yaşıyorum akondroplazi teşhisi konuldu gebelikte şimdi bebegim doğdu bize herşeyi normal geliyor ama genetik doktoruna gideceğiz sizin çocuğunuz o şekilde doğdumu
Şu an 32+0 günlük gebeyim. FL kısalığı ilk olarak 20. Haftada ayrıntılı ultrasonda perinatalog tarafından fark edildi. 5 günlük bir fark vardı. Trombofili paneli testi yapıldı ve heparin (cleaxane) kullanmaya başladım. Gebelik takibimi yapan doktorum tarafından herhangi bir sıkıntı olduğu söylenmedi. 27+6 günlük iken tekrar perinatolog kontrolüne kendi isteğim ile gittim. FL geriliği 1 hafta 5 gün olmuştu buna karşın BPD ve HC değerleri haftasına (SAT) a göre yaklaşık iki hafta ileride idi. 12. Haftada Nifty test de yaptırmış olduğum için kemik hastalıkları üzerinde durdu ve Osteokonristrafi açısından izlem önerilir yazdı raporuna.
O günden bu yana üzüntümü tarif edecek kelime bulamıyorum. Birden fazla radyolog a ölçüm yaptırdım ölçümler aynı çıktı.
29. Haftamda tekrar gittiğimde İstanbul Üniversitesi'nden bir hocaya görünmemi tavsiye etti perinatoloji uzmanı hoca, kendisi de Prof.
Düşündüm korktum/gitmedim. 32. Haftaya gelindiğinde ise bugün bahsettiğim perinatoloji uzmanına gittim.
Üzücü olan şu ki ihtimallerin arasında genetiktir, bir şey çıkmama ihtimali var demiyor. Bu bebekte bir sorun var yalnızca ne olduğunu bilmiyoruz diyor.
Amniyon sıvısı fazlalığı var. 32. Haftada FL ve HL iki hafta geri, BPD ve HC haftasına göre iki hafta ileri. BPD ve FL arasında dört hafta var yani. Ve amniyon sıvısı fazla. Ben 1.65 im, eşim 1.80.
Defalarca okudum forumu. Umarım birileri görür. Aynı şekilde ölçüm farkı olan çocuğu sağlıkla doğmuş ve büyümüş annelerin yorumlarına çok ihtiyacım var.
İstanbul'a İstanbul Üniversitesindeki Hocanın görmesi için gideceğim pazartesi. Nefes alamıyorum....
Merhaba bebeginiz nasil merak ettimMerhaba kizlar bnde hamileligimde fl kisaligi vardi 4 5 hafta geriden gelmeye basladi ayrintili ultrasonda doktolar minyon benek olabilir dediler aileden birine cekmis olabilir dediler 7 nisanda dogum yaptim bebegim 46 cm 2580 dogdu hemn tahlillerini yaptirdik troidlerine herseyine bakildi temiz cikti simdide gebetik test sonucunu bekliyoruz istanbul capaya gidecez bunun icin Allah herkese yardim etsin kizlar bebegimin kilo alimi iyi ama bacaklarinin ust kismi kisa baya belli yani ins temis cikar sonuclarimiz bnada dua edin kizlar
Çok şükür iyiyiz. Hiç bir sorunumuz yok.Merhaba bebeginiz nasil merak ettim
Merhaba bebeginiz nasil merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?