Aynı Şeyleri Yaşamaktan Korkuyorum

denizbhrm

Hadi bu defa annene tutun bebeğim
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
1.487
1.579
63
Herkese merhaba hanımlar. Belki bazılarınız beni tanıyordur, geçen sene nişanlımla ayrılmıştık. Ayrıntılı anlatmıştım hep.

Benim yaklaşık 3 aydır bir sevgilim var, durumumu ''kıpır kıpır'' diye güncellemiştim az da olsa görenler olmuştur 30 yaşında, tatlı mı tatlı çok sıcakkanlı bir diş hekimi kendisi

Sorun şu ki, benimle ciddi düşündüğünü söyledi. Eğer işlerin ciddiye binmesine izin verirsem eski nişanlımla yaşadıklarımın tekrar etmesinden korkuyorum. Ailesi bana hakaretler etmişlerdi, canımdan bezdirmişlerdi beni. Sevgilimin ailesiyle tanışmaktan korkuyorum, sürekli kaçıyorum bahaneler uyduruyorum. Sanırım anladı, ''Benim ailem öyle değildir'' diye ikna etmeye çalışıyor fakat korkuyorum işte. Ailemin tepkisi de ne olacak emin değilim sonuçta bundan 1 sene önce nikah masasına oturmak üzereydim. 'Nereden çıktı daha ayrılalı 1 yıl oldu, o adamla evlenmek için tutturdun gördük neler oldu' diye başıma kakmalarından da çekiniyorum. Çünkü biliyorum ki sevgilime çok şüpheyle yaklaşacaklar sürekli sınayacaklar onu. Onu seviyorum ve bıkmasından korkuyorum.

Kısacası herkese fikir dağıtan ben bu sefer sizden yorum bekliyorum ve içim çok sıkılıyor, ooffffff kızlar offfff

Edit: Kuzenlerimin konuşmalarını duydum, ''Nasıl olsa bundan da ayrılır.'' dedi ve beni çok üzdü. Anneannem de ''Gelin ata binmiş ya nasip demiş, ben şu kızı elinde kınayla başında duvakla göremeyecek miyim?'' diye sitem etmişti anneme. Sanki olanlar benim suçum. 27 yaşındayım bu arada, evde kalmış muamelesi görüyorum.

Son düzenleme:
Bunu ailesiyle tanışmadan bilemezsin ki cnm..
Git aralarına gir tanımaya çalış baktın ki güven veriyorlar devamı gelir, korkma her insan bir olmaz ki herkesin kimyası farklı..
Hakkında hayırlısı inş.

Bunu ailesiyle tanışmadan bilemezsin ki cnm..
Git aralarına gir tanımaya çalış baktın ki güven veriyorlar devamı gelir, korkma her insan bir olmaz ki herkesin kimyası farklı..
Hakkında hayırlısı inş.
Haklısın. Ama sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derler ya, korkuyorum işte. Sevgilimle ilişkimiz çok güzel gidiyor, tam aradığım adam o, çok uyuşuyoruz. Mahvolması beni çok üzer. Teşekkür ederim inşallah hepimiz için hayırlısı..

Anlaya bilirim cnm bende eşimle evlenmeden önce nişan atmıştım..
Ve eşime güvenip evlenmemiz 3 yıl sürdü..
Nişan attığım ailenin tam zıttı bir ailede gelinim gayette mutluyum..
Oyüzdn içlerine gir ölçüp bilmen daha kolay olur dedim, hem sevgilinin aile içindeki tavırlarınıda görmüş olursun..

Sütten apzı yanan yoğutdu üfleyerek misali :) 30 yaşında dişhekimi eski yaşadıklarınızı biliyor ve sizi rahatlatmaya çalışıyor.bir ailesiyle çay için derim :)
Eheheh aynı lafı söylemişiz Kırmak istemiyorum sürekli geçiştiriyorum tanışırız diye ama o da anladı artık. Beraber terapiye gitmeyi bile teklif etti ama ailesi bana diğerleri gibi davranırsa bunu kaldıramam, çünkü 12 yıldır bıktım artık kurtulalı 1 yıl oldu derken aynılarını yaşarsam kendimi manastıra falan kapatırım sanırım

maalesef bende aynı şeyi yaşadım nişanlımdan ayrılmıştım güvenmek çok zordu birine beni inandırdı evlenmek istiyorumlar falan planlar vs yalanmış. Umarım sen mutlu olursun her insan aynı değil ya temkinli ol ben aileme anlattığıma pişman oldum artık biri olursa evlilik tarihi aldığımızda söylerim ancak heralde bu gidişle.

Aydınlık için karanlıkta gerekli, siz o karanlığı yaşamışsınız ikincisinin olacağını sanmıyorum bence korkularınızın üstüne gidin

Ona buna kulak asma, sen ailesiyle bir tanış. 3 ay çok kısa bir süre doktor beyi de iyice tanı sonrası kendiliğinden gelişir zaten
Artık diyorum ki şiddet uygulamasın, kumarbaz ve ayyaş olmasın benim için kafi.. Aramız iyi olduktan sonra annesine düşkün olsa da cebelleşmemeye karar verdim 27 değil 37 yaşında gibiyim... Bir de 3 aydır sevgiliyiz ama 6 aydır tanıyorum onu

Zamanı erteleme. Anı yaşa ki gülmek için çok vaktin olsun. Ayrıca hayır işlerinizde acele ediniz..
Haklısınız kendimi evliliğe hazır hissediyorum ama işte, kafamda paranoya senaryoları kuruyorum sürekli. Çok üstüme geldiler çok çirkeflik yaptım ama yoruldum artık. Bence de evlenip yuva kurmak güzel bir hayır işi...

Aynen öyle canım korkuyorum şimdi ya yaşadıklarımı bildiği için numara yaparsa anne kuzusu değilmiş gibi, böyle paranoyak oldum işte. İkna olursam aileme konuyu açtığımda endişelenmekten uyuyamayacaklar biliyorum, çünkü benden çok üzülüyorlardı eski ilişkime. Evlenmekten vazgeçirmeye çalışıyorlardı habire tepkileri ne olur bilmiyorum..

Aydınlık için karanlıkta gerekli, siz o karanlığı yaşamışsınız ikincisinin olacağını sanmıyorum bence korkularınızın üstüne gidin
İnşallah olmaz, olursa da artık herkese resti çekip Hindu tapınaklarına kapatıcam kendimi Karanlıksa o yaşadığım, evet gerçekten çok karanlıktı. İki aile arasında gerginlik çıkmasın diye uğraşmaktan yataklara düşüyordum hastalanıp. Umarım ailesiyle tanışacak cesareti kendimde bulabilirim.

Akrabarinizi utandirin derim ben. Madem iciniz kipir kipir tadini cikarin akisina birakin. Kacmaniza gerek yok bi gun mutlaka tanisacaksiniz ailesiyle degil mi

Sanki beni anlatıyorsun canım. Evet benimkilerde çok endişelendi belli etmemeye çalıştılar yine aynısı mı olacak korkusunu taşıdılar. Birde çok fazla sevgiline geçmiş yaşadıklarını anlatma rahat davranır anlattırır sonra kurcalayabilir seni rahatsız eder bu dikkat et. Ayrıldım üstümden yük kalktı endişelerim bitti çünkü olan oldu işte. Denemeye tabi ki değer ama dikkat et önerim kendin tanış istersen önce ailesiyle ailene anlatmak konusunda biraz bekleyebilirsin iş ciddiye binince anlatırsın.

Akrabarinizi utandirin derim ben. Madem iciniz kipir kipir tadini cikarin akisina birakin. Kacmaniza gerek yok bi gun mutlaka tanisacaksiniz ailesiyle degil mi

Hiç tatlı diş hekimi görmedim ben hepsi gözümde öcü şaka bir yana herkes eskinişanlın gibi olmaz. Sonuçta hatalarımız ders almak için var bu sefer daha dikkatli incele her şeyi yeter. Ama korkma

Ailesiyle tanış ama bence, adamı ailesini iyice bi tanı yoksa için hiç rahat etmeyecektir. En azından fikir sahibi olup, emin olduğun bir anda ailene açarsın. Hem adam dişhekimi yani bence ailende sever sever

İş ciddiye binmedikçe ailelerle tanıştırıp aramızdaki güzel uyumu bozmak istemiyorum demiştim ona, o yüzden kaçabildiğim kadar kaçıyorum küçücük çocuklar gibiyim bir de olgun olmam lazım öğretmenim ahh ahhh yaşlandıkça risk almaktan korkuyormuş insan. O akrabalarımı bi utandırıcam ben zaten az kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…