Aynı sıkıntılara defalarca cevap vermiş kimseler olarak

sevememsendenbaska

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2014
340
269
123
Konya
evet arkadaşlar bende bir çok hemcinsim gibi buraya bu nedenle konu açıyorum. konuları okudum okduum ancak cevaplardaki nispeten olumsuz yazılanlar beni daha çok heyecanlandrdı.

konu şu ki, ben yeni ehliyet aldım. 12 saat direksyon dersi aldım 2. denemede sınavı geçtim. bilen bilir yeni sistem sınavı geçmek eskisi kadar kolay değildir. neyse eşimle çalıştım çalışmaya pratik yapmaya da devam ettim. trafiğe de çıktım 20 dk lık mesafelerden daha uzun değil. velevki, heyecandan dizlerim ellerim her yerim tutuluyor. direksiyon hakimiyetimin olduğunu söylüyorlar. direksyon hocamda benim trafğie hazır olduğumu dile getirmişti. ilk sınavda da yokuşta stop ettirdiğim için kaldım, park da vs. pek sıkıntım yoktu. neyse ki heycandan elim ayağıma dolaşıyor. bugün de eşim beni işten alacak ve eve dönüş yolunu şehir merkezinden birlikte döneceğiz. heyecan bastı beni daha aracı kullanmadan. bir el atın destek verin. ben bu heyecanı nasıl yenicem.

Arabaya binince arkana yaslan,besleme çek.
Çok zor bir iş değil,bunu sakın aklından çıkarma.
Allahım yardımcın olsun inşallah.

kullandıkça kullandıkça aşarsın bunu
sakin gitmeye çalış panik yapma
öncesinde de derin nefes al ver biraz rahatlat kendini
inşallah alışırsın kısa zamanda:)

Bu kadar heyecanliyken merkezi yerler ve yogun trafikten uzak dur yoksa ani durum vs oldugunda heyecanin daha artip bir kazaya sebep olabilirsin tek diyecegim bu

Arabaya binince arkana yaslan,besleme çek.
Çok zor bir iş değil,bunu sakın aklından çıkarma.
Allahım yardımcın olsun inşallah.
Allah razı olsun. Besmele ne ki, sürekli dua okur haldeyim ben. kırmızı yanmasın diye hatim indiriyorum ışıklara yaklaşırken. ama yanıyorlar genede. direksiyonu bir tutuşum var evlerden uzak parmaklarım sızlıyor eve geldiğimde. çok teşekkür ediyor. zor bir iş olmadığını kanıksamam şart kesinlikle haklısın.
kullandıkça kullandıkça aşarsın bunu
sakin gitmeye çalış panik yapma
öncesinde de derin nefes al ver biraz rahatlat kendini
inşallah alışırsın kısa zamanda:)

inşallah... benimde temennim bu yönde. ya aslında şöyle bakınca benden daha az pratikle trafiğe çıkan insanlar var. ben onlara inat halen aynı korkuyla yaşıyorum. keşke otomatik olsaydı arabamız diyorum oda çözüm mü bilmiyorum? yani sonuçta debriyaj yada vites değil beni geren trafğin ta kendisi. haa debriyaj da geriyor gerçi de boş yolda trafiğin az olduğu noktalarda niye germiyor oda var.

Bu kadar heyecanliyken merkezi yerler ve yogun trafikten uzak dur yoksa ani durum vs oldugunda heyecanin daha artip bir kazaya sebep olabilirsin tek diyecegim bu

evet ama ben yeni değil iki aydır pratik yapan bir insanım. hep boş yollarda pratik yapa yapa yenilemedi bu heyecan. heyecanım var diye ömür boyu mahalle aralarında pazara mı gidip geleyim?

Okuma yazma bilmeyen, beyaz atletli, kıllı mıllı (betimlemeye bak) amcalar koca koca kamyonları, tırları kullanıyor siz küçücük otomobili mi kullanamayacaksınız.

İlk araba kullanmaya başladığımda kendimi bu şekilde başkalarıyla kıyaslamak benim işime yarıyordu. Bu kamyoncu amcalardan biriyle teorik sınava aynı sınıfta girmiştik. Amca cidden okuma yazma bilmiyordu ve beyaz atletliydi. Görevli hoca doldurmuştu cevap kağıdını.

"besmele" yazacaktım pardon!
Düzeltemedim de iyi mi?
Malum akşam yorgunluğu...
Hadi kolay gelsin.

ya panik yapma böyle yaparsan olmaz bismillah de sür korkma önüne bak birşey olmaz hiç merak etme rahat ol yoksa kullanamazsın korkma ne olcakkı diye düşün zaten hızlı kullanmıcaksın en kötü arabayı çizersin en kötüsü oda

evet ama ben yeni değil iki aydır pratik yapan bir insanım. hep boş yollarda pratik yapa yapa yenilemedi bu heyecan. heyecanım var diye ömür boyu mahalle aralarında pazara mı gidip geleyim?
2 aydir mahallede bos yerlerde pratik yapip hala heyecan yapip elinizin ayaginiza dolaşmasi sizin probleminiz ama birgun bu heyecanla onunuze bir insan vs firlarsa yada herhangi ani olay o anda sogukkanli olabilmek onemli olan heyecan yenecegim diye kimsenin hakkina giremeyiz haa heyecanli olmayan hanzolarda yapiyor hanzolugunu zaten ama heyecanli ve acemi surucuyu yolda yildiz gibi parladigindan farkedebiliyorum bitaneside basimiza is acacakti oyuzden buraya acilan ehliyet aldim ama heyecanliyim trafige cikiyorum diyenlere asiri tepkiliyim sizin heyecaniniz beni ilgilendirmiyor trafik egitim alani degil once heyecanini yen

evet o kıyaslamaları bende yapıyorum. belki de işe yarıyor belki de yaramıyor onu bile anlamıyorum heyecanımın esiriyim kısacası. yaa ben kursa beraber yazıldığım bayan arkadaşlarımın hepsinden iyiydim. hoca da beğeniyordu beni. hatta ilk beni bırakan komisyon başkanı kursun en iyisi bu arkadaş mı demişti? beni hemen trafiğe çık cesaretini kaybetme diye teşvik etmiş az sonra da stop edince bırakmıştı :)

"besmele" yazacaktım pardon!
Düzeltemedim de iyi mi?
Malum akşam yorgunluğu...
Hadi kolay gelsin.

anladım ben anladım sağolasın.

Heyecan yapacak bir şey yok ki, ehliyeti alacak kadar başarılı olduğuna göre zaten sen bu işi kıvırırsın. Arabayı kullanmaya başlamadan önce bir süre aracın içinde otur, hazır hissettiğinde yola çık.

Bazı insanlarda ise heyecan hiç geçmiyor ama dikkatli ol, eğer o türlerden biriysen mümkünse araba kullanma. Benim ağabeyim onlardan biri mesela, yeni arabamı devamlı bir yerlere çarpıp durdu Arabaya bir şey olmasından değil ona bir şey olmasından korkarım tabii bu yüzden artık araba maraba yok ona.

Trafiğe yalnız çık (ehliyetini alınca)
yanında biri olunca ister istemez panik yaparsın
ehliyeti aldım aldım. bir kere de yalnız çıktım 3 km gittim geri döndüm :)

arabamız da yeni biliyon mu :) acaba diyorum benim malım mı kıymetli?

sizin gibi düşünenler yüzünden böyle bir problemim var zaten arkadaşım. herkes o trafiğe heyecansız relax çıkıp da bugün düzgün sürücü olmadılar. keşke ben heyecanımı yenmeden önce sizde de bu oluşsa. önüme biri çıkması vs. gibi bir durumda ayağımın altındaki freni kullanabilecek kadar refleksim o frene hakim olabilecek kadar da az hızla gidip geliyorum zaten. neyse siz de beni kızdırıp hırs yaptırırsınız oda makbul sağolasınız.

hay Allah razı olsun senden... nasıl güzel bir telkin olmuş... inşallah arkadaşım inş... yok yaa yüreklendiren çok sağolsunlar da ben kırığım herhalde.

"Amaannn kalırsam kalayım, ehliyeti almasamda olur, ucunda ölüm yok"
dersen daha az heyecan yaparsın garanti veriyorum..

Iyi ise yaradiysa ne ala ayaginin altindaki freni sagindaki solundaki aynalara bakmayi unutan cok gorduk oyle yavas giderken durma degilde panik fren calişirsan faydali olur bol sans

Selametle gidin, selametle gelin.

Erkek çocuklarına bakın mesela, 14-15 olmadan çoğu bilir araba kullanmasını. Demekki zor değil; kaldı ki siz bayağa kişiyi eleyen zor bir sınavı geçmişsiniz. Şeridinizde sakin sakin gittikce bir sorun olması çook zor bir ihtimal.

4 aylık bi şoför olarak yazıyorum..
herşey 2 iki ayda hallediliyo..
sonrası çok kolay..
ısrarla trafiğe girin..kendinizi bilmediğiniz yollara sokun..
ufak riskler ala ala özgüveniniz oturuyo..
şuan çok rahatım mesela ben..magandalarla aşık atıyom o derece

Mesaja devamını da eklemiştim. Ağabeyim dedim, çok zeki ve soğuk kanlı bir çocuk ama trafikte panik oluyor, eli ayağına dolaşıyor bu yüzden ufak tefek defalarca kaza yaptı ve bu durum geçmedi. Bazı insanlarda bu durum var eğer onlardan biri değilsen muhakkak atlatırsın. Fakat benim ağabeyim gibiysen zaten araba kullanma, canından değerli değil.

Ha birde bir hata yaparsam eşim ne der diye düşünüp kasılıyor da olabilirsin bu yüzden trafiğin nerdeyse hiç olmadığı gece yarısı bir kaç defa yola çık bak bakalım yine heyecan olacak mı.Sonrasında zaten normal rutin trafikte sırtın yere gelmez.

ben de ders alirken 2 saatin sonunda bacaklarim tutulmus oluyor. bilmiyorum bakalim is basa dusunce ne yapacagim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…