Aynı sıkıntılara defalarca cevap vermiş kimseler olarak

Kimse annesinin karnından usta şöför doğmadı.Herşeyin bir ilki var,acemiliği var.
Bana kalırsa 2 aylık tenha yol pratiği fazla bile.Ben olsam park ve yokuş olayına çok takılmazdım.
Düz yolda kalabalığa çık hele,gerisi gelir.Yavaş gidersin,aynaları kontrol ede ede güzelce gidersin.

Yalnız ben eğitim araçlarına bayılıyorum.Hepsi bütün kurallara uyuyor,sinyali,hızı,yol vermesi vs...
Ama ne ara trafik canavarı oluyorlar işte onu kestiremiyorum.
Herkes o zamanları gibi araba kullansa,trafik güllük gülistanlık olur vallahi.

Yeteneğiniz yoksa yüreğiniz el vermiyorsa kullanmayın , konuyu okur okumaz aklıma geldi daha yeni burda bır kadın şöför kaldırıma çıkarak okuldan dönen 2 ögrenciye çarparak öldürdü, oda yeni öğreniyormuş aman dikkat yani.

inşallah.. Allah razı olsun! kesinlikle o sınavı geçmek için aldığın eğitim bile baya bişi ediyor adamı da işte yüreğim kaldırmıyor. :)

hay ağzını öpem senin :) sağol yaa gerçekten. herşey 2 ayda halleliyorsa bende hallettim demektir. ya ben bir seferde çıkıp alışanların hikayesine şaşırıyorum zaten.
senin magandaların senden çekeceği var bu arada da.

ya mesela sınava girdiğimiz parkurda heyecanım yok orda rahatım artık ezbere almışım ya orayı. trafik benim heyecanım. yoksa sitenin içinde park ederken dar bir alan bizim site de falan bildiğin manevralı oturtuyorum arabayı.

ben de ders alirken 2 saatin sonunda bacaklarim tutulmus oluyor. bilmiyorum bakalim is basa dusunce ne yapacagim.

ben derslerde deli rahattım. hoca bile derdi karakterin rahat senin diye. ama iş başa düşünce deişti.

ahaa ben öyleyim işte tüm kurallara mütamadiyen uyuyorum.

Allah korusun, Allah esirgesin. bana da iki sene önce 50 yaşında minübüs kullanan bir bey çarpmıştı mesela. acemi değil gayet de ustaydı. Allah kazadan korusun, acemiye de ustaya da bakmıyor geldi mi?

Yok yok korkmak iyidir, ya cahil cesaretin olsaydı?
Korka korka yavaş yavaş gidersin, zamanla da alışırsın zaten.
dimi? yok yok cahil cesaretim yok keşke olaydı diyorum bende yardırır geçerdim.

o sınavda benim kadar zorlanan yoktur heralde.zaten heycanlandım bi de yokuşta en az 5 tane trafik lambası olan bi yerde,yağmurda,kaza sonrası milim milim ilerleyen trafikte kullandım.ellerim ayaklarım öyle bi kasılmıştıki arabadan inince yürüyememiştim nerdeyse.4-5 kezde stop ettirdim.neyseki sınavı geçtim sıkıntı yok.:)çok kullanmasamda tedirgin olsamda o günkü kadar heyecanlanmam.araba kullanırken hep düşünüyorum ne sümüklüler kullanıyo ben mi kullanamıycam diye.

gerçekten öyle arkadaşlarım varki çarpık bacaklı 15 cm topuklu ayakkabıyla yürüyemiyo.o ayakkabıyla arabaya biniyo.geri geri de kullanamıyo.ama öyle bi özgüven varki bi de eline sigara alıyo.

yani zor bişey olsaydı trafikte bu kadar araç olmazdı.herkesde çok iyi kullandığı için çıkmıyo.cesaretle zamanla oluyo.

Ne kadar sevindim bu konuyu bulduğuma anlatamam,2010 yılından beri bende aynı şeyleri yaşıyorum Bi türlü alt edemedim korkularımı.en uzun yolculuğum 20dk mesafeyi otomatik vitesle gitmekti,trafikte elim ayağıma dolaşıyor sürekli stop ettiriyorum ışıklardan kalkarken,yokuşta durdummu zaten hapı yuttum demek,ne yapmam lazım acaba?

Topuklu ile bende pek yürüyemem :)

Ahaha :) Kelin ilacı meselesi olmuş. Yok arkadaşım ben sen kadar değilim hiç o kadar da olmadımm bir kere ışıkta arkamdan korna bile çaldırmadım kolay kolay. Ha çalsalar da sallamayacağım telkini yapıyorum tabi. Herkesin söylediği birşey var pratikle olacak diyorlar. İnşallah öyle de olacak.

Ha bu arada işten eve geldim. İşyerim şehir merkezinde evime 18 km ve büyük şehirde yaşıyorum. Resmen sıfır hata ile geldim

bravo valla maşallah bende bugün yorgun olmasaydım işten eve 20dak kullanacaktım ama arabayı sırtıma almak için fazla yorgundum,arabayı kullanmak hiçç içimden gelmiyor

bahsettiğim kişi hem zayıf hemde bacaklarında çarpıklık var.ciddi anlamda yürüme bozukluğu var yani.bende çok güzel yürüyemem yoksa.:)

Başta kısa mesafeleri tek Başına gitmeye başladığında ancak tam olarak öğrenir ve heyecanını atarsın yalnız çıkmaya çalış :)

bravo valla maşallah bende bugün yorgun olmasaydım işten eve 20dak kullanacaktım ama arabayı sırtıma almak için fazla yorgundum,arabayı kullanmak hiçç içimden gelmiyor
Öyle birşey oluyor ama bahane uyduruyorsun kullanmamak o strese girmemek için. Ama yapabildiğini görünce gaza gelmenin keyfi paha biçilemez.
bahsettiğim kişi hem zayıf hemde bacaklarında çarpıklık var.ciddi anlamda yürüme bozukluğu var yani.bende çok güzel yürüyemem yoksa.:)
Ama diyorsun arabayı kullanıyor :) neyse zaten bu iş daha akıllı yada daha yetenekli işi değil kesinlikle daha cesaret işi bence.
Başta kısa mesafeleri tek Başına gitmeye başladığında ancak tam olarak öğrenir ve heyecanını atarsın yalnız çıkmaya çalış :)
Deneyeceğim onu da. Sadece bir kere denedim ama dönüş yolunda Heyecan yapıp bekledim eşimi aradım gel beni al diye.

aynen öyle :)

Trafiğe yalnız çık (ehliyetini alınca)
yanında biri olunca ister istemez panik yaparsın
kesinlikle öyle. yalnız trafiğe çıkçaksın alışmak için. ben yıllarca panik halindeydim trafik korkusu vardı .
bigün yalnız kullanmaya başladım ve baktım iyi oluyo alışana kadar yalnız çıktım.

ilk iş bildiğin duaları et derin bi nefes al ve şimdi cesaret edemezsem hiç edemem de bas gaza.

Eşinizi tebrik ederim yardımcı olduğu için.Zira benim eşim beni çok geriyor sankim dersin 40 yıldır direksiyon sallıyormuşum gibi muamele görüyorum.Bende bıraktım yazın özel ders alıcam inşallah.Bende direksiyon değilde vites atarken bir tutuyom ki sanki belediye otobüsünün vitesini değiştiriyorum o kadar sert yapıyorum.Ders almazsan yarın birgün bu vites elimde kalacak yani:)

bende el frenini çekemiyorum çok sert yapmışlar sanki sadece erkekler için üretmişler

derin bi nefes al amannnn o kadar mal insan var kiii kullanan ben mi kullanamıcam acılın yoldan ben geliyorummm dee

Yalnız kullanmaya eşim izin vermiyor
ergen çocuklar gibi kaçırmam lazım arabayı

şimdiden kolay gelsin
ama zamanla olur sanırım

İnşallah

Yardımcı oluyor zaman zaman odanın geriyor ama sil baştan tekrar deniyoruz illaki olacak bir muamele var onda benim araç kullanmam o yüzden sanırım
bende el frenini çekemiyorum çok sert yapmışlar sanki sadece erkekler için üretmişler
Alışınca çekiyorsun bir ara bende öyle düşünüyordum çünkü
Şu şöfersiz araçlar çıksada bizde kurtulsak:)
Navigasyona yazsak da bizi götürseler.
Çok şey mi istiyorum Allah aşkına ya?
Gayet makul şeyler istiyorsun gayet :)
derin bi nefes al amannnn o kadar mal insan var kiii kullanan ben mi kullanamıcam acılın yoldan ben geliyorummm dee

Kaç derin nefes :)

Bugün de park yaparken baya manevra denedim :) hadi bismillah artık nefes egzersizi gibime oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…