Ayran çorbası

jonquilla

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
143
5
118
Kızlar bir diyetisyene gidiyordum, bu hafta bana öğlen akşam hep ayran çorbası yazdı. Yanında sadece salata var. Ben ilk defa ayran çorbası içiyorum. Kahvaltı ve ara öğünlerim var, ama inanılmaz sıkıcı. Bırakacağım bu diyetisyeni.

Bir hafta da öğlende salata, ızgara et, ayran, kepek ekmeği yazmıştı, ara öğünlerim hep meyve. Bu diyetle kastan zayıfladım, yarım kilo yağ almışım bir de üstüne.

Sonra öğlen sebze yemeği, kepek ekmeği ayran, salata. Akşam çorba salata ayran kepek ekmeği diyetini yapınca yağdan 1kg verdim. Ki bu menü daha seçenekli oluyor.

Bağırsaklarım iyi çalışmıyor, kabızlık sorunum var. su içiyorum, sabahları kuru kayısı yiyorum, düzelmiyor. çay olarak yeşil çay tüketiyorum. Form çayları iyi değil diyorlar, sinameki içerdiği için. Böyle içimi dökmek istedim işte...

Yeterli protein tüketmediğiniz için bu sorunları yaşıyor olabilirsiniz, sakıncası yoksa bir günlük sizin için hazırlanan diyet listesini görmek isterim

bu haftaki diyet listesinde
sabah 1 bardak sıcak su 4 tane kuru kayısı
kahvaltı: 1 dilim kepek ekmeği, 5 zeytin 1yumurta, yeşillik-salata vs. yeşil çay
ara öğün 1 meyve
öğlen yemeği: ayran çorbası (ayran+haşlanmış bulgur yani), salata
ara öğün: 1 meyve
ara öğün: 1 galete, 1 bardak süt
akşam yemeği=öğlen yemeği
ara öğün: 1 meyve.

Günde 2-3 bardak yeşil çay, 1 beyaz çay, haftada 2 maden suyu. günde 2-2,5 lt su.

Diyetisyen bunu verdi.

Gercektn bu diyetisyenler nasil boyle bi liste veriyolar? Aldigimiz egitime etige aykiri bir listeyi nasil bi insana uygulataniliyorlar aklim almiyo.kesinlikle yanlis bir liste vermis size, et tavuk balik nerde? Surekli ayran corbasiyla mi doyacakmissiniz :) baska bir diyetisyene gitmenizi oneririm, meslektasimi esefle kinuyorum

bir de kendisine soru sordum, hani hep ara öğünlerde meyve yiyorum acaba yağa dönüşür mü diye. Yani kendisini sınava sokar gibi sormadım, normal bir vatandaş gibi, kafama takıldı sonuçta. Birden kendini savunmaya geçti sanki, biz bu işi bilerek yapıyoruz, porsiyonları ben ayarlıyorum. Şu an doktora yapıyorum, 6 senedir bu işin içindeyim, biliyorum ki yazıyorum falan filan dedi. Ben de yani merak ettiğim için sordum dedim. Amerikan gıda ... da günde 5 kez meyve yemek kansere iyi geldiğini söylüyor, onun üstünde başka bir kurum da yok dedi. televizyona çıkıyorlar meyve çok yemeyin diyorlar, onlar para kazanmaya çalışan insanlar dedi. Bir daha gitmedim zaten. İnternetten çok tavsiye etmişlerdi, ben de denemek istedim. Boyum 1.64, kilom 61 Yani 6-7 kilo fazlam var bence. Vermekte çok zorlanıyorum, dikkat etmesem hemen kilo alırım. bir de kabızlık sorunum var. Asıl önemlisi kabızlık benim için, kilo vermek de istiyorum o da ayrı bir şey. Biraz zaman geçsin başka bir diyetisyen bakacağım artık. İlginiz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…