- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
Burada yazdıklarım sadece minik bir kısmı . Ağzını açtığı zaman o kadar kırıyor döküyor ki insanı . Hiçbir çözümü yok durumlar karşısında . Hep bir sorunu var ama . Küçüklüğümden beri omzuma yüklediklerini taşıyamaz duruma geldim artık. O yüzden açtım bu konuyu çünkü patlamak üzereydim . Allah hepinizden razı olsun en azından şuan durumu nasıl çözeceğimi biliyorum sesli düşünmemi sağladı yorumlarBence babanız gelmedın dugununuze.Lafları çok agır.Burda onemlı olan sensın.Senı en guzel sekılde evınden gondermelerı.Masallah baban laf koymamış konuşacak.Hıc bır olumlu taraf sunmamış.Boyle olmaz bu işler.
Haklısınız aynen öyle yapacağım düşüncelerimi hislerimi kendisine aktarıp sonucu ona bırakacağımBen olsam isteme annemin evinde olacak,gelip gelmemek sana kalmış.Düğüne de eşini getireceksen gelme,bugun benim günüm azıcık olsun kızını düşünüp seviyorsan huzursuzluk çıkarmazsın derdim.Ha gelmez seni siler kendi kararı,zaten kızının düğününde bile egosunu birinci plana alan bir baba seni hiçbir zaman sevmemiş değer vermemiştir.Öyle birine ihtiyacın yok
En güzeli aslında iki organizasyonun da annenize olması bence de:)Güzel bir alternatif aslında fakat ben kınamda da düğünümde de annemi yanımda görmek isterim sanırım :) o yüzden güzele fikirlerimi anlatıp kararı ona bırakmak niyetim . Beni anlarsa ne ala
Eşi kırılacak diye evladının en özel gününü görmekten vazgeçen adam hiçbirşeye değmez. Anneniz tüm olgunluğunu kalitesini göstermiş. Babanızın gönlü olacak diye annenizi paçavra yerine kondurmayın. Sizin üstünüzde sonsuz hakkı olan anneniz göremeyeceğiniz babanız göremesin güzel gününüzüHepinize merhabalar
Bu bdv’de ilk konum ve gerçekten içimi kemiren bir konu sizlerden yorum ve destek bekliyorum . Şimdiden söyleyeyim konum biraz uzun olabilir sıkılmadan okuyacak ve cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Annem ve babam ben 9 yaşındayken ayrıldılar . Şuan 25 yaşındayım . 8 yıllık mutlu giden bir ilişkim var . Bugüne kadar sevgilimin bir iş sahibi olması için bekledik şuan gayet iyi bir işi var şükür ki . Bende yapmak istediğim iş üzerine eğitim alıyorum şu sıralar . Kısaca Artık güzel bir düğünü hakettiğimizi düşünüyoruz 8 yılın ardından
İşte benim derdim burada başlıyor . Başta da belirttiğim gibi ailem ayrı , babam yurtdışında yaşıyor ve bir başkasıyla evli . Annem ayrıldıklarından beri babamla görüşmemizde hiç sorun çıkarmadı her zaman destekti bu konuda . O kadar hoş görülü ve anlayışlı bir insanki hakkını ödeyemem .. Onca yaşattığına rağmen bir gün olsun babamın arkasından kötü konuşmadı , konuşanıda konuşturmadı . Sırf ben incinmeyeyim diye .
Babam ve baba tarafı tam tersi . Her zaman annemi suçladılar . İşi çirkefliğe vuran taraf hep onlar oldu yani . Küçükken bunların farkında değildim . Babamın her izne geldiğinde beni nasıl anneme karşı doldurmaya zehirlemeye çalıştığının . İki arada bir derede büyüdüm özetle . Şuan aradaki farkın o kadar farkındayım ki anneme sonsuz minnetarım ..
Destan yazasım var bu konuda ama sizi de sıkmak istemiyorum . Bir iç döküş kabul edin lütfen .
Sadede geleyim . Şuan birkaç aya kız isteme , birdaha ki yazda düğün düşünüyoruz. Annemin önerisi şu ; baban ve ailesi bizim evimize gelebilirler . Kız isteme törenini bizim evimizde yaparız .
Babamın buna cevabı ise ; ben oraya asla gelemem eşime bunu nasıl izah ederim ?! Babaannenlerde kız istemeni yaparız . Annenler gelmeyiversin . Eğerki seni benden istemezlerse de bana hiç söz hakkı tanımadığından dolayı , yarın öbür gün bir sıkıntı yaşarsan bende millete ağzımı açmam ona göre !
Birde bunun düğün boyutu var ki canımı en çok bu sıkıyor . Babam düğünüme eşi olmadan asla katılamayacağını söylüyor . Ve ben bu durumu asla istemiyorum. Onlar orada nispet yaparcasına eğlenirken annemin mahsun olacağı , belli etmese de içerleyeceği aklıma geldikçe nasıl desem içim bir cız ediyor .. Merak ettiğim şey bu aslında . Babamın talepleri mi normal olan benim düşüncelerim mi . Zira fazla duygusal bir insanım hele ki konu annemse . Babamın bana en son kurduğu cümle şu “ ananda bi koca bulsaydı da bizde rahatla gelseydik şu düğüne “ . İki tarafın farkını az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum . Kusura bakmayın çok uzattım resmen birileriyle dertleşesim var . Sizce benim durumumdaki ailelerde bu işin oluru , normali nedir?
Bu adam için anneni üzme derim başkada bişey demem . Zaten sen babanın dedğini yapsanda bu adamdan sana baba da olmaz faydada gelmezHepinize merhabalar
Bu bdv’de ilk konum ve gerçekten içimi kemiren bir konu sizlerden yorum ve destek bekliyorum . Şimdiden söyleyeyim konum biraz uzun olabilir sıkılmadan okuyacak ve cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Annem ve babam ben 9 yaşındayken ayrıldılar . Şuan 25 yaşındayım . 8 yıllık mutlu giden bir ilişkim var . Bugüne kadar sevgilimin bir iş sahibi olması için bekledik şuan gayet iyi bir işi var şükür ki . Bende yapmak istediğim iş üzerine eğitim alıyorum şu sıralar . Kısaca Artık güzel bir düğünü hakettiğimizi düşünüyoruz 8 yılın ardından
İşte benim derdim burada başlıyor . Başta da belirttiğim gibi ailem ayrı , babam yurtdışında yaşıyor ve bir başkasıyla evli . Annem ayrıldıklarından beri babamla görüşmemizde hiç sorun çıkarmadı her zaman destekti bu konuda . O kadar hoş görülü ve anlayışlı bir insanki hakkını ödeyemem .. Onca yaşattığına rağmen bir gün olsun babamın arkasından kötü konuşmadı , konuşanıda konuşturmadı . Sırf ben incinmeyeyim diye .
Babam ve baba tarafı tam tersi . Her zaman annemi suçladılar . İşi çirkefliğe vuran taraf hep onlar oldu yani . Küçükken bunların farkında değildim . Babamın her izne geldiğinde beni nasıl anneme karşı doldurmaya zehirlemeye çalıştığının . İki arada bir derede büyüdüm özetle . Şuan aradaki farkın o kadar farkındayım ki anneme sonsuz minnetarım ..
Destan yazasım var bu konuda ama sizi de sıkmak istemiyorum . Bir iç döküş kabul edin lütfen .
Sadede geleyim . Şuan birkaç aya kız isteme , birdaha ki yazda düğün düşünüyoruz. Annemin önerisi şu ; baban ve ailesi bizim evimize gelebilirler . Kız isteme törenini bizim evimizde yaparız .
Babamın buna cevabı ise ; ben oraya asla gelemem eşime bunu nasıl izah ederim ?! Babaannenlerde kız istemeni yaparız . Annenler gelmeyiversin . Eğerki seni benden istemezlerse de bana hiç söz hakkı tanımadığından dolayı , yarın öbür gün bir sıkıntı yaşarsan bende millete ağzımı açmam ona göre !
Birde bunun düğün boyutu var ki canımı en çok bu sıkıyor . Babam düğünüme eşi olmadan asla katılamayacağını söylüyor . Ve ben bu durumu asla istemiyorum. Onlar orada nispet yaparcasına eğlenirken annemin mahsun olacağı , belli etmese de içerleyeceği aklıma geldikçe nasıl desem içim bir cız ediyor .. Merak ettiğim şey bu aslında . Babamın talepleri mi normal olan benim düşüncelerim mi . Zira fazla duygusal bir insanım hele ki konu annemse . Babamın bana en son kurduğu cümle şu “ ananda bi koca bulsaydı da bizde rahatla gelseydik şu düğüne “ . İki tarafın farkını az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum . Kusura bakmayın çok uzattım resmen birileriyle dertleşesim var . Sizce benim durumumdaki ailelerde bu işin oluru , normali nedir?
Mutlu sonlara bayılırım :) umarım sonuç olarak bizimki de tek gelmeye ikna olurAynı olay benim başıma geldi ama bizimkiler bu kadar düşman değiller. Onlar boşanınca ben babamla kaldım isteme günü annem geldi evimize bir sorun çıkmadı birbirleriyle konuşmadılar hiç Benim de annem başkasıyla evli düğüne kocamla gelicem dedi bende eger o adamla geliceksen seni düğünümdr görmek istemıyorum dedim babamı üzemem kusura bakmayın dedim. O adamı düğünümdr görürsen sizi ben dışarı atarım dedin Sonuç annem tek geldi.
Katılıyorum size çok şükür ki nasıl bir tutum sergileyeceğime karar verdim bugün yorumlar çok yardımcı oldu . Ben isteklerimi belirteceğim umarım anlarEşi kırılacak diye evladının en özel gününü görmekten vazgeçen adam hiçbirşeye değmez. Anneniz tüm olgunluğunu kalitesini göstermiş. Babanızın gönlü olacak diye annenizi paçavra yerine kondurmayın. Sizin üstünüzde sonsuz hakkı olan anneniz göremeyeceğiniz babanız göremesin güzel gününüzü
Valla öyle güzel annem varken, öyle baba istemezdim düğünümde. Bırak baban hiçbir şeyine gelmesin. Söz sahibi de olmasın. Kızının geleceğini düşünen, psikolojisini de düşünür. Ve yeni karısıyla senin düğününe gelip seni üzmez. O yüzden ben olsam kesinlikle '' Öyle mi? Tamam gelme o halde, teşekkür ederim yanımda bulunma anlayışın için'' derim.Hepinize merhabalar
Nasıl da iyi geliyor şu sözleri başkalarından duymak bilemezsiniz . Anne tarafı zaten hep anlayışlıydı . Ama baba tarafı küçüklüğümden beri nasıl bir suçluluk duygusu aşıladıysa üzerime , her düşüncemin arkasında bir acaba var . “Acaba haksızlıkmı ediyorum?” “Eşini orada istememekle medeniyetsizce davranan ben miyim “ gibi hep kendimi sorguladım . Ama şuan esas olanın kendi hislerim olduğunun bilincindeyim ve ne kendime ne anneme huzursuz bir gece yaşatmayacağım. O gün en güzel günün olarak hafızamda kalsın istiyorum . İSteklerimi belirteceğim dilerse gelirBaban iyice saçmalamış
Senin mutluluğun ve iyiliğin yerine kendi saçma dertleri ve tripleri peşinde
Zaten uzakta yaşamış yanınızda olmamış, 1 gün de kendisini, evliliğini vb kendi hayatını değil evladını düşündün.
Senin zaten bir evin var konu sahibesi, neden babaanne evinden istenesin ki saçmalık yani. Anneni asla üzme. Seni tek başına yetiştirmiş. Annenin evinden gelin çık, baban da çoculuğu bıraksın bırakmazsa da kendi bilir.
Ben adalet bölümünü açıköğretimden bitirdim . Çünkü babam kendisi yurtdışında olduğu halde türkiyedeki yurtların durumunu bildiğini , kızların fazla serbest bırakılmaması gerektiğini düşündüğünden üniversite konusunda açıköğretime destek olacağını söyledi maalesef .Annemin maddi durumu çok ama çok kısıtlı . Gönderebilse o gönderecekti . Açıköğretimden adalet okudum ve atanamadım henüz . Şuanda bir meslek edinmek adına pilates eğitmenliği üzerine çalışıyorum. Hedeflerim var anlayacağınız . Zaten illaki düğün diye ben tutturmuyorum . Kendisinin söylediği bir bütçe varmış bana ayırdığı onunla yapacağını söylüyor . Onuda işten ayrılırken aldığı tazminatından ayırdı . Ben kimseden birşey beklemiyorum emin olun . Babam veya annem bana dese ki “ kızım durumumuz yok biliyorsun “ . Derim ki “ nikah neyimize yetmiyor canınız sağolsun “ ama konu veya durum bu değil . Umarım kendimi ifade edebilmişimdir
sizde babanıza saygı duymak zorundasınız ne demek düğünüme isterse gelmesin. siz onu bir kalemde silebiliyorsunuz ama ..
mantıklı düşünmeye davet ediyorum sizi. evet anneniz çekmiş olabilir. ama bakın bugün herkes annenizi ayakta alkışlayarak onu onure ediyorsa tüm bu çektiklerinden dolayıdır.
ben sizi hiç masum bulmadım. bence babanızdan ve yeni eşinden intikam alma günü seçmişsiniz isteme ve düğün gününüzü.
benim babam annemi aldatmış olsa bu yüzden ayrılsalardı bir daha o babanın yüzüne bakmazdım değilki sizin yaptığınız. madem hala sizin için baba o zaman sizin anlayışınıza göre o sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda ise SİZDEN ONA SAYGI DUYMAK zorundasınız.
İnanın o konu apayrı bir boyut ve içimde ona karşı asla dinmeyecek bir öfke var .Afra tafra yapıp triplere gireceğine seni okutsaymış. Boşa atıp doluya tutmakla baba olunmuyor maalesef. Anneniz de siz de aşırı naifsiniz. Ben olsam iskele babası olduğunu bu adamın yüzüne vururdum.
hay allah razı olsun şu yorumunuzdan.. Yeni eşin ne suçu günahı varki böyle özel günlerde eşinin yanında olamıyor da dışlanıyor.. Ama babadan para isterken yeni eşinde o kazançta hakkı olduğu unutulur ya.
en doğrusu arkadaşınızda olduğu gibi isteme için uygun bir yer seçilir evli olan ebeveyn eşi ile gelir. düğünde de aynı şekilde .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?