Ayrı düğün , karışık düğün tartışması :(

Benim endişelendiğim taraf düğünden sonrası olurdu.
Siz açık net konuşup anlaştınız mı nişanlınızla.
Sonra aile baskısıyla karşınıza farklı istekler gelmesin.
Bazı zorlamalarla, baskılarla karşı karşıya kalmayın.
Bu tip durumları yaşayan arkadaşlar var ve hiçte mutlu değiller durumlarından.
Önce bunları netleştirin bence.

Dügün yapmak zorunda degilsiniz..sorun sadece bu mu ? bu yüzden insan ayrılıgı düşünürmü hiç :44:
Mis gibi bir nikah yaparsınız tamamdır..
Hee ama iyice düşün tek sorun bu mu diye

bak sana geçen sene başımıza gelen aynı olayı anlatayım
erkek yiğenim kapalı bi aileden kız sevdi.8 ay sonra evlenmek istediğini ablama söyledi.kız türbanlı bu arada.ha sakın yanlış anlamayın kapalılığa karşı deiliz benim yengelerimde kapalıdır ama haremlik selamlık deillerdir.bu zamana kadar hiç bir düğünümüzde öyle olmamıştır.bizde kadın erkek beraber güler oynar,isteyen masaya içki servisi yapılır.kına gecesinde içki vardır.

neyse bu kız yiğenime ailem kabul etmez haremlik selamlıktır bizim düğünlerimiz diyor.benim salak yiğenim tamam ben seni seviyorum ben ailemi ikna ederim diyor.velhasıl daha ablam kızla tanışmadan yiğenim düğünüm böyle böyle olacak yoksa evi terk edicem biz birbirimizi çok seviyoruz asla ayrılmayız diye resti çekiyor.ablam eniştem asla ama asla olmaz bu şekilde kabul etmem diyor,araya babamlar giriyor,yiğenimi ikna için nuh diyor peygamber demiyor.ha bu arada benim babam hacıdır ama o bile sazlı sözlü düğün istiyor.

neyse sonra kız geldi bende ablamdayım tanıştık çok tatlı bi kız ne yalan söyleyeyim.ablam ailenle tanışalım ama biz düğünü karışık yapıcaz ailen yok derse o zaman iki düğün olur dedi.kız yok ben erkek içine çıkmam diyorha bu arada ailesi çok kapalıymış ama kızcağız gece 12 de yiğenimle dışarda geziyor.

kız ablamlardan gidince ağlıyor zırlıyor,seni çok seviyorum senden ayrılırsam ölürüm ben ne olur aileni ikna et düğün haremlik olsun diyor.yiğenim eve geliyor tabi tekrar kıyamet kopuyor ablamla arasında.

ertesi gün yiğenim o zaman sade nikah yapalım diyor.kız nikah olur ama annen pantolon giyiyor babam asla istemez annen kıyafetini düzeltsin,kardeşinde açık senin oda kapanırsa bu iş o zaman olur diyor.yiğenim çok sinirleniyor.istersen sünnetliyim ama baban isterse bi daha sünnet olayımmı diye kızdan ayrılıp eve geliyor.o günden sonra kızla bir daha konuşmadı.3 ay sonra ortak bi arkadaşından duyduki kız başka birine aşık olmuş nişanlamış.

demem o ki ablam o düğünü kabul etseydi (asla kabul etmeyecekti)hayatı boyunca giydikleri ve içtikleri yüzünden gelini ile karşı karşıya gelecekti.alllahımdan hep hayırlısını diledim ve oldu der.

Mevcan çok benzer bir şey arkadaşımın başına geldi.
Çok uyarıldı ama dinlemedi, şimdi kimseyle el dahi sıkışamıyor.
ailesinin yaşam şekline kadar geldi müdahale durumu.
Hoşgörü denildi ama karşılıklı değil.
Çok zor yaşananlar, ama artık yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:

ablam hep dedi yiğenime ben ona kaynana deil anne olucam evladım daha tanışma olmadan haremlik selamlık düğün isteyen,benim pantolonuma laf eden,babam anneni babanı görse çok kızar diyen bir gelinle ve onun ailesi ile nasıl bir ömür anlaşıcam.senin kuzenlerin evine hiçmi gelmeyecek o zaman o kız ne yapacak kendini odayamı kitleyecek,hem erkeğe günah diye el vermeyen bir kız kendine sevgili yapıp,gecenin bi köründe sokakta neden gezer,gözünü aç dedi durdu.benim salak yiğenim 2 ay ablamı ağlattı.ama ne oldu senden ayrılırsam ölürüm diyen o kız 3 ay sonra yeni sevgilisiyle nişanlanmış..

bugün haremlik selamlık düğün isteyen,ilerde neler neler ister...

Bence burda asıl düşünmen gereken şey düğünün nasıl olacağı değil, karşında yaşam tarzı seninkinden çok farklı bir aile ve ailesinin sözünden çıkamayan bir nişanlı var...
Hayatın boyunca onların kurallarına uymayı göze alabilecek misin?

insanlar ne kadar cahil ya, kusura bakma ama evet senden bahsediyorum. senin cahilliğinden.
düğün derdine düşmek yerine aileler arasında bu kadar uçurum varken nasıl mutlu olacağını düşünmen gerek. haremlik selamlık isteyen bir aile klasik muhafazakar görüşten uzaktır, farklı bir olay bu. ileride seni kendi kuzeninin yeğeninin olduğu yere de göndermezler, tokalaştırmazlar vs vs.
oysa senin ailen böyle değil, bu kadar uç görüşe sahip değil belli ki.

bunu düşün çalgı çengi yerine

Bu yüzden ayrılabilir insan çünkü istek kızın ailesine göre normal değil.
Ben böyle şeylere karşıyım.
Bence bu konu size sinyal olabilir.
Allah hakkınızda hayırlısını versin .

Canım evlilik ve düğün hayallerine öyle kapılmışsın ki,ilerisini düşünemiyorsun.
Düğünü selametle atlatınca başka sorun olmayacak mı sanıyorsun ?

Farklı düşünce yapısına sahip ailelersiniz.Mutlaka başka sorunlar olacaktır.
Şimdi nişanlın sana fazla karışmıyor,suyuna gidiyordur belki.
Ama evlendikten sonra işler değişebilir.

Aklıma eski bir hatıramı getirdin. 1 sevgilim vardı,ailesi oldukça varlıklı,her gün çeşit çeşit arabalarla gezen,nasılsa bana da çok aşık. Daha 2 aydır falan çıkıyoruz,ben seninle evlenmek istiyorum dedi,dur ya kaçmıyoruz 2 yıl sonra evleniriz dedim. Sonra kem kümlerin arasından ağzındaki baklayı çıkarttı. "Bizim düğünlerimiz haremlik selamlık olur,kadın erkek bir arada oturmaz".
Ben tabi aile yapısını,geleceği,yaşanacakları tahmin ettim ve dedim ki "bizim ne kadınlarımız,ne erkeklerimiz aynı masada oturunca karşısındakine bakıp tahrik olmuyor canım. Sahnede oynayan kızlara salya akıtmıyor. Sizinkiler demek kadın görünce çeşitli fanteziler kuruyorlar ki buna ihtiyaç duyuyorlar,biz duymuyoruz"
Neye uğradığını şaşırmıştı garibim,ayrıldık zaten :)

insanlar haremlik-selamlık düğünü ağzının salyaları aktığı için mi yapıyorlar? bazı arkadaşlar bi tarafı övelim derken diğer tarafı yeriyorlar..

Dualı ilahili düğünün filan mantığını anlarım da bu haremlik selamlık düğünde gelinle damat da ayrı yerler demi oluyor o zaman nerde evlilik birliği bütünlüğü daha evliliğe ilk adım atılırken gelin ayrı yerde damat ayrı yerde mantık olarak bir saçmalık yok mu burda? Bir de kim ne derse desin davul bile dengi dengine diye boşuna denmemiş bu kadar uç aile yaşantısına ve kültüre sahip olan iki kişinin ben uyumlu bir bütünlükle , huzurla bir evlilik sürdüreceğine inanmıyorum ordan burdan hep bir müdahale hep bir çatışma olacak gibi duruyor çünkü biz genel olarak hoşgörülü bir toplum değiliz. Karşımızdaki insanı hemen ötekileştirmeye ya da değiştirmeye çalışıyoruz melesef.

Kendinden taviz verme derim. 1 kere en güzel gününde taviz verdin mi zaten gelecekte gelecektir gerisi...
İyi Düşün canım.
Hakkında hayırlısı olsun İnşallah.

Son düzenleme:
benim nişanlımın ailesi de kendi annemde kapalıdır.Annem kapalı olmasına rağmen düğünleri çok sever,kayınvalidemlerde sade nikahtan yanadır hep ama kesinlikle haremlik selamlık modunda değillerdir.Biz de nişanlımla oturduk konuştuk ve orta nokta bulduk gündüz nikahımız olucak akşamda dilediğimizce düğünümüz bu sayede hem iki tarafın hem de de nişanlımla benim istediğimiz olucak..bizim iki taraf çok uç noktolar da değil ama eğer ki uçlardaysa iyice düşünüp karar vermek germek baştan nasıl başlarsa öyle gider

Nikah yapın sonra eğlenceye gidin yemekli bir yerde hem sizsize olursunuz otarafıda düşünmelisin sen nasıl ailene mahçup olmak
istemiyorsa eş adayını da etmemelisin
evinizde de mevlüt okutursunuz düğünden sonra herkesin gönlünü almış olursunuz diye düşünüyorum

burda ki bazi yorumlari okuyunca gercekten cok üzüldüm güzel bacilarim neden mi üzüldüm, bir haremlik seyranlik diyorsunuz,
ikincisi ALLAH yardimcin olsun diyorsunuz güzel dualar ediyorsunuz ama komik olani ne biliyormusunuz bu kanunu ALLAH c.c. koydu O böyle istiyor sizin haramlik seyranlik dediginizi ALLAH emrediyor :) ve siz bu konudan sikayetcisiniz!
ama dogru kimse kimseyi istemedigi bir seye zorlayamaz! ALLAHc.c. da zorlamiyor insana irade vermis dogruyu yanlisi secip ona göre yasiyacaktir fakat kimsenin hakki da yok ki yasayanlar icinde ne anlamsiz salyalari akiyorda suda buda demeye! o insanlar kendilerini ALLAHin emir ettigi gibi kendilerini koruyorlar!

benim kalbim temiz bizlerde böyle seyler yok diyenlere ALLAH herkezin kalbini herkezden daha iyi biliyor nede olsa yaradan O ve bu kurallar yasaklar bosuna degil!
bizim dügünlerimiz söyle böyle ickili mickili karisik marisik evet öyledir ve yeni bir hayata adim atmis oluyorsunuz bir sürüüü günah ile ve o karisik düyünlerde damat dan önce kac kisi tebrik etme amaci ile o gelini öpüyor sariliyor en son sira damadimiza geliyor :) hadi canim ne var onda tebrik ediyor diyenler sizin kocalarinizda düyünlerde is yerinde orda burda surda yabanci ona haram olan kadinlarla tokalasiyor gülüsüyor sariliyor nede olsa cok iyi dostlar ve siz hic rahatsiz olmuyorsunuz degilmi :)
inanin bana bu tür seyler yüzünden burda hergün konular aciliyor!
esim beni aldatti yok esim sunu yapti bunu yapti diye, o yüzden ricam haremlik seyranlik diye kücük görüp yorum yapmayin bazi yasaklarin yani neden bu günah su günah diye iyice arastirin lütfen bu hayatta ki yasanan olaylara bakin ALLAH rizasi icin.

konu sahibine gelince gülüm bir bucuk seneden beri bu insanla görüsüyorsun ailesinin nasil oldugunu biliyorsun hic mi bu konulari konusmadiniz yada kendisi nasil yasiyor senden beklentilerinin ne oldugunu hic mi dile getirmedi? ama ALLAH gönlüne göre versin seni istemedigin bir seye kimse zorlayamaz irade sende canim hakkinizda hayirli olan bir karar verirsin insaALLAH...

Kendi yaşam tarzına uymuyor diye bunun saçmalık olduğunu söyleyen sığ düşünceli arkadaşlar var.
Saçmalık değil, tercih meselesi.
Sade nikah nasıl tercih meselesi ise, eğlenceli düğün nasıl tercih meselesi ise, sohbetli düğün nasıl tercih meselesi ise, haremlik-selamlık düğün de öyle tercih meselesidir.
Kimi, neyi küçük görüyorsunuz acaba?

Siz de haklısınız, karşı taraf da haklı.
Işte bu yüzden bu konuların baştan konuşulması taraftarıyım.
Ya ortak nokta bulunur veya olmayacak denir zaman geçmeden.
Şimdi arayı bulmak zor, bir taraf kırılacak.
En iyisi nikah gibi duruyor, onu da istemiyorsunuz sanırım.
Kına gecesi yaparsınız zaten, nikah sonrasında yemek gibi bir şey düşünüp güzel bir organizasyon yapılır bence.

benim nişanlımın annesi babası dindar insanlar hemde bayağı hatta düğünü haremlik selamlık yapsak bayılırlar ama biz normal düğün yapıcaz ikimizde rizeliyiz horonsuz düğünümüz olmaz istemeyenler gelmicek yapıcak bişi yok sonuçta bi tek onun ailesi sülalesi yok benim tarafta var tekbaşına karar veremez ve hayatta yaşıyacağın bi gece için iyi düşün pişman olma insanın içinde kalır bence

hadi düğün olayı bir şekilde halledildi.
ya sonrası?
sonrasında da her istediklerin de orta yolu bulmak için konu mu açılacak?
bence al karşına ''biz de böyle istiyoruz'' de.
onların istekleri varsa senin de vardır.
orta yol bulunsun.
evlilik ya bu insanın en özel günlerinden biri.
muhakkak hayallerin vardır.
sürekli erteleyecek misin?
gönülleri olsun diye onlardan mı vazgeçeceksin?

ben burada ki cümleye katılmıyorum.
karışık yapılan düğünlerde de mıc mıc öpmeler olmuyor.
tokalaşma oluyor.

mesela yakın zamanda katıldığım bir düğünde damat ve gelin el uzatmadı kimseye.
çünkü onlar o şekil istediler.
biz de saygı gösterdik.
sadece tebrik ettik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…