bak sana geçen sene başımıza gelen aynı olayı anlatayım
erkek yiğenim kapalı bi aileden kız sevdi.8 ay sonra evlenmek istediğini ablama söyledi.kız türbanlı bu arada.ha sakın yanlış anlamayın kapalılığa karşı deiliz benim yengelerimde kapalıdır ama haremlik selamlık deillerdir.bu zamana kadar hiç bir düğünümüzde öyle olmamıştır.bizde kadın erkek beraber güler oynar,isteyen masaya içki servisi yapılır.kına gecesinde içki vardır.
neyse bu kız yiğenime ailem kabul etmez haremlik selamlıktır bizim düğünlerimiz diyor.benim salak yiğenim tamam ben seni seviyorum ben ailemi ikna ederim diyor.velhasıl daha ablam kızla tanışmadan yiğenim düğünüm böyle böyle olacak yoksa evi terk edicem biz birbirimizi çok seviyoruz asla ayrılmayız diye resti çekiyor.ablam eniştem asla ama asla olmaz bu şekilde kabul etmem diyor,araya babamlar giriyor,yiğenimi ikna için nuh diyor peygamber demiyor.ha bu arada benim babam hacıdır ama o bile sazlı sözlü düğün istiyor.
neyse sonra kız geldi bende ablamdayım tanıştık çok tatlı bi kız ne yalan söyleyeyim.ablam ailenle tanışalım ama biz düğünü karışık yapıcaz ailen yok derse o zaman iki düğün olur dedi.kız yok ben erkek içine çıkmam diyorha bu arada ailesi çok kapalıymış ama kızcağız gece 12 de yiğenimle dışarda geziyor.
kız ablamlardan gidince ağlıyor zırlıyor,seni çok seviyorum senden ayrılırsam ölürüm ben ne olur aileni ikna et düğün haremlik olsun diyor.yiğenim eve geliyor tabi tekrar kıyamet kopuyor ablamla arasında.
ertesi gün yiğenim o zaman sade nikah yapalım diyor.kız nikah olur ama annen pantolon giyiyor babam asla istemez annen kıyafetini düzeltsin,kardeşinde açık senin oda kapanırsa bu iş o zaman olur diyor.yiğenim çok sinirleniyor.istersen sünnetliyim ama baban isterse bi daha sünnet olayımmı diye kızdan ayrılıp eve geliyor.o günden sonra kızla bir daha konuşmadı.3 ay sonra ortak bi arkadaşından duyduki kız başka birine aşık olmuş nişanlamış.
demem o ki ablam o düğünü kabul etseydi (asla kabul etmeyecekti)hayatı boyunca giydikleri ve içtikleri yüzünden gelini ile karşı karşıya gelecekti.alllahımdan hep hayırlısını diledim ve oldu der.
Mevcan çok benzer bir şey arkadaşımın başına geldi.
Çok uyarıldı ama dinlemedi, şimdi kimseyle el dahi sıkışamıyor.
ailesinin yaşam şekline kadar geldi müdahale durumu.
Hoşgörü denildi ama karşılıklı değil.
Çok zor yaşananlar, ama artık yapacak bir şey yok.
ben şart koştum nişanlıma o zmn ne nişan ne kına gecesi ne düğün olsun diye sadece aile arası düz nikah oldu bitti tmm dedim onada nişanlım karşı çıktı olmaz öyle şey eğlenceli olsun dedi.
Karışık düğün olursa bnm ailem mazlum durumda olucak , ayrı düğün olursa kendi ailem mazlum durumda olacak. Benim kendi istegim karışık olması ki en güzeli öyle. o da çok ailesine itiraz edemiyor ondan dolayı karışıyor işler.
bizim dügünlerimiz söyle böyle ickili mickili karisik marisik evet öyledir ve yeni bir hayata adim atmis oluyorsunuz bir sürüüü günah ileve o karisik düyünlerde damat dan önce kac kisi tebrik etme amaci ile o gelini öpüyor sariliyor en son sira damadimiza geliyor :) hadi canim ne var onda tebrik ediyor diyenler sizin kocalarinizda düyünlerde is yerinde orda burda surda yabanci ona haram olan kadinlarla tokalasiyor gülüsüyor sariliyor nede olsa cok iyi dostlar ve siz hic rahatsiz olmuyorsunuz degilmi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?