Sizin yorumunuza cevap banlanmak pahasına yazıyorum içimde kalmasın..
Bi ironiyi dile getirmişsiniz haremlik selamlık düğün allahın emridir bunu istemeyip dua ediyosunuz diye.
Peki siz düştüğünüz ironinin farkındamısınız? bu ironiyi dile getirmek için kullandığınız bilgisayar bir atesit tarafından icat edildi. Allah kuranda demezmi kafirleri yahudileri hristiyanları dost edinmeyin onlar sizin düşmanınızdır diye. Peki düşmanının icat ettiği bişeyi niye kullanıyosun? Günah işlemiş olmuyo musun? Hoş çoğu günlük hayatta kullanılan icatların mucidi hep ateist veya farklı bi dindendir. Kurana bağlı kalmak istiyosan bi nevi mağara hayatı yaşamanız lazım
Peki madem açıklayın haremlik selamlığın manası nedir? Erkeklerle kadınları bir araya getirmemek için sarf ettiğiniz bu çaba nedendir?
Belli ki bu çok ''dindar'' takılan insanlar bir kadın gördüler mi ağızlarının suyu akıyor kendilerine engel olamıyorlar. Siz istediğiniz kadar ayırın bu iki cinsi birbirinden düşünmek isteyen yine düşünür yapmak isteyen yine yapar kapalı kapılar ardında. Ama bir de şöyle düşünürsek eğer bu yöntem işe yarıyo olsaydı İran Irak vs. gibi aşırı dinci ülkelerde tecavüz oranı had safhada olmazdı dimi.
Düğünlerde tebrik amacıyla gelin ile tokalaşma kadar masum bir şeye nasıl olurda bu kadar fesat bi bakış açısıyla bakabilirsiniz aklım almıyor. Gelin öpülünce namusu elden mi gidiyor? ve sizin açınızdan sadece problem olan gelinin öpülmesi mi erkek öpülünce bir problem yok mu?
Bu olayda bile kadının namusu adamın elinin kiri bakış açısıyla baktığınızı gösteriyosunuz.
Verdiğiniz örnekle bu söylediğiniz şeyi aynı kefeye koymanız da ayrı bi mantıksızlık. Eğer evli olsam kocam kadınlarla haddinden fazla ilgiliyse ve lakayıt davranıyorsa buna tabi ki kızarım. Ama düğün dernek vs gibi ortamlarda el sıkışmasında bi kadınla yanak öpüşmesinde hiç bi mahsur yoktur.
Böyle konular çok açılıyo diyosunuz burada kimse gelip kocam bir düğünde ya da toplantıda merhabalaşmak niyetiyle tokalaştı bir bayanla diye bu olaya çok kızdığını gösteren bir konu açtığını okumadım şahsen.
Kendi yaşam tarzınız olan haremlik selamlık hakkında küçültücü yorumlar yapmayın demişsiniz ama kendiniz karışık düğün yapanlara verip veriştirdiniz. Günah işliyosunuz dediniz bu da günahkar anlamına gelir.
Alaycı bir dille gelini herkes öptü sonra sıra damadımızda gibi çirkin bir ifade kullandınız. Kendiniz yapınca oh ne ala, başkası yapınca tü kaka. Bu kadar bencillik iyi değil benden sizi tavsiye dünyaya daha geniş bi pencereden bakın
Her ne kadar konu içeriğinde haremlik-selamlık geçsede, karşılıklı yanlış anlamalara neden olacağından ve dini yorumlar yasak olduğundan lütfen dini değil daha genel cevaplar veriniz.
anlamıyorum zaten öylelerini haremlik selamlık olunca dindar karışık olunca dinsiz mi oluyorlar düğüne gelen her erkeğe sapık gözüyle bakıyorlar o zaman , benim sülalemde hacı hoca çoğu defalarca hacca gitmiş insanlar düğüne de giderler kimisi oynar kimisi oynamaz ama kimseye aaa erkeklerin önünde oynuyo diye de yargılamazlar , bence bazı insanların içleri kötü
Katiliyorum size. Apartman görevlisi günde 3 defa kapiya geliyor servis ve cöp alma icin. Pazara gidiyoruz, esnafin %90'i erkek. Otobüse dolmusa taksiye biniyoruz söförler erkek. Markete gidiyoruz kasada reyonlarda erkek var. Carsafli kapali hanimlar normal-lüks her model araba kullaniyorlar, trafik polisleri erkek. Yani evden disari adimimizi atar atmaz birsürü erkekle karsi karsiyayiz. Bu haremlik selamlik dügün yapanlar hic evden disari cikmiyorlar mi merak ettim. Kafir diye adlandirilan milletlerin icad ettigi internet, araba, tv, cep telefonu, elektrikli ev esyalarini kullanalim, ama yeter ki dügünde kadin erkek yanyana gelmesin. Kapaliliga hic karsi degilim, herkesin inanci kendine. Ama sokakta erkek kadin karisik durumda toplu tasima vasita kullaniyor, yemek yiyor, alisveris yapiyor hatta ayni caddede bile yürüyorsa nerede kaldi haremlik selamlik?
kızlar merhabalar , 1,5 yıllık erkek arkadaşımla karışık , ayrı düğün yüzünden ayrılma safhasına geldik. ailesi biraz dindar 15 gün önce isteme oldu herşey tamamlandı ama düğün konusunda anlaşılamadı. onlar ayrı düğün yani haremlik selamlık istiyorlar biz karışık düğün istiyoruz. ben kesinlik istemiyorum ben yukarda damat aşağıda olucak ne evlendiğimi anlayacam ne güldüğümü. ayrılmayı düşünüyorum ailesi karşı bizimkilerde o düğüne karşı kararsız kaldık. şuana kadar onlarda hiç karışık düğün olmamıs biz ilk olucaz olursa birazda ondan çekiniyor ailesi sanırım ama bu beni ilgilendirmez insan hayatında 1 defa evleniyor. Ayrı düğün yapsak benim içide ömür boyu ukte kalıcak gerekirse hep lafını yapıcak duruma gelicem , karışık düğün yapsak onlar çıldıracak. çok kararsız kaldım ve çok korkuyorum ilerde daha çok sorun olur diye.:2:
Katiliyorum size. Apartman görevlisi günde 3 defa kapiya geliyor servis ve cöp alma icin. Pazara gidiyoruz, esnafin %90'i erkek. Otobüse dolmusa taksiye biniyoruz söförler erkek. Markete gidiyoruz kasada reyonlarda erkek var. Carsafli kapali hanimlar normal-lüks her model araba kullaniyorlar, trafik polisleri erkek. Yani evden disari adimimizi atar atmaz birsürü erkekle karsi karsiyayiz. Bu haremlik selamlik dügün yapanlar hic evden disari cikmiyorlar mi merak ettim. Kafir diye adlandirilan milletlerin icad ettigi internet, araba, tv, cep telefonu, elektrikli ev esyalarini kullanalim, ama yeter ki dügünde kadin erkek yanyana gelmesin. Kapaliliga hic karsi degilim, herkesin inanci kendine. Ama sokakta erkek kadin karisik durumda toplu tasima vasita kullaniyor, yemek yiyor, alisveris yapiyor hatta ayni caddede bile yürüyorsa nerede kaldi haremlik selamlik?
yorumuma tepki gösteren güzel kardeslerim bakin yukarda ne yaziyor DINI yorumlar yasakmis, hepinizin sorularina ayri ayri cvp larim var hamd olsun ama buraya yazarsam tekrar bir uyari gelicek :) o yüzden bana yönelik yani yorumun icin yazmak istediklerinizi özel mesaj yolu ila yazin ALLAHin izniyle yardimci oluruz ins. (hem konu sahibenin konusu dagilmasin)
ayrica dügün de ki haremlik seyranlik meselesine nasil ateistligi, icratlari, Kuran daki yahudileri dost edinmeyin lere kadar geliyorsunuz sasiriyorum
biz onlari dost edinmiyoruz elhd. sunuda unutmayin EFENDImiz sav yahudilerle alisveris yapiyordu :) bu internetti teli vs. bulan kisi acaba KIMIN verdigi AKIL ile onlari buldu :) ALLAHIn verdigi nimetleri dogru yolda kulanilmasi sarti ile kulandiktan sonra hic bir sakincasi yok kimin buldugu da önemli degildir O ,ALLAHc.c., onu visele etmiski bazi bilemedigimiz sebeplerden dolayi o sebepleride size seve seve aciklarim özel mesaj yolu ile insaALLAH. dedigim gibi cvplar var derinlere inemiyoruz uyuari geldiginden!
ama munecim bi sorum olucak sunu anlamadim DINI yorumlar yasak diyorsunuz tamm diyoruz fakat dini kücültecek yorumlar yasak degilmi? insanlarin inanclarini saygi duymak gerek degilmi bence herkez istedigi sekil yasar acik, kapali, carsafli kimse kimseye bir sey dememeli madem DINI yorumlar yasaksa o halde insanlarin inanclarini kücümseyen yorumlarda yasak olmasi gerekiyor...
ben sahsen kimseyi kirmak istemiyorum eger kirdiysam hakkinizi helal edin 3 günlük dünya bugün variz yarin yok olabiliriz...
ALLAh yar ve yardimcimiz olsun her konuda selam ve dua ile...
haremlik selamlik dügün yapanlar daha rahat eglenebilmek icin ayri düügn yaparlar. zaten tesettürün ana fikri kadin sosyal hayatta rahat olsun diye vardir. hem gelin hanim kizimiz gelinlikli olur, amac gelini göstermemek öyle süslü püslü. saygi duymak gerek bence karisik olmai dugunler ama inanclair tartismak yersiz.
kafirin icadi geyigide cok banal canimkafirin icad ettigi yasaktir diye bi ayet yok iicn rahat olsun
Tesettürün ana fikri bu olabilir kimse bir şey demiyor ama madem öyle kadınları koruyan bir şey bu tesettür İran Irak vs gibi ülkere baktığımızda kadınlar çarşaflı ama kadın ölümleri tecavüzler had safhada. Bu da tesettürün bu bakımdan ana fikrine ters düştüğünü göstermez mi? İnançları tartışmak tabi ki yersiz lakin bir kullanıcı karışık düğün yapanlara günah işliyosunuz, herkes gelini öptü sıra damada geldi gibi ifadeler kullanınca onun düşüncelerini yazdığı gibi ben de yazmak istedim.
Banal olan bir şey mantıksızdır ya da yanlıştır diye bir şey duymadım ben. Kafirin icat ettiği yasaktır diye bi ayet yok ama maide suresi 51. ayete bakarsan yahudileri ve hristiyanları dost edinmeyin der. Dostun olmayan kişi açıkça düşmanın demektir. Peki düşmanının icat ettiği bi makineyi kullanmak mantıksız değil mi dinini bu kadar bütün yaşayan bazı insanlar için?
Bu yorumunu bana cevaben yazmadınız ama ben cevap vermek istedim. Biraz daha konuşursam kesin banlanıcam en iyisi susayımson yorumumdu bu konu hakkında hoşçakalın
Özel mesaj hakkım yok o yüzden burdan yazıyorum.
Nasıl ateistliğe icatlara kadar getiriyosunuz konuyu anlamıyorum demişsiniz. Sizin yaptığınız farklı bişey mi?
Karışık düğün yaptıkları için günah işliyosunuza kadar getirdiniz konuyu. Kimi dini bütün vardır en kötü şeyleri yapar kapalı kapılar ardında kimi dinine bağlı olmayan insan vardır hep iyilik yapar. Kimin günahkar kimin temiz kalpli olduğunu allah bilebilir sonuçta sizin inancınıza göre. O yüzden bu şekilde günah işliyosunuz demeniz mantıksız olur.
Bir araştırmak lazım efendiniz yahudilerle bu ayet (maide suresi 51.) inmeden önce mi alışveriş yapıyomuş indikten sonra mı yapmaya başlamış? Sonuçta sana kuran açık açık düşmanın olduğunu söylüyo. Ne derseniz deyin bunları dininize bu kadar bağlıyken kullanmanız mantıksız. Ama siz buna cevaben kimin verdiği akılla buldu onları demişsiniz. Valla ne hikmetse hep kafirlere verilmiş bu akıl neden acaba? bi araştırmak lazım. Ayrıca sizin dininize göre onlara o akılı allah verdi. Hinduizm inançlıları da brahma nın verdiğini düşünüyolardır büyük ihtimalle
Bir söz vardır bilirmisiniz bilmem. Dinlere değil, dinlere inanma hakkına saygı duyarım diye. Yani benim sizin inanma hakkınıza saygım var ama bi ateist olarak dininize saygım yok. Kimse de kimseyi saygı duyacaksın diye zorlayamaz. Tabi burası yeri değil ve konuşmak yasak ama içimde kalmasından iyidir
Kimse kimseyi kırmak istemez şahsen ben kırılmadım ve sizi kırdıysam özür dilerim. Sadece fikir ayrılığı yaşadığımız bi konuda seviyeli bi şekilde fikir tartışması yaşadık.
Ve burda noktalamak en iyisi hoşçakalın
Benim aklima dugunden çok dugunden sonra yasanabilecek sorunlar geliyor
Nisanlinin ve ailesinin senden ne gibi beklentileri var?
Yasam tarziniz çok mu farkli?
Eger dugunden sonra sorun yasamayiz diyorsan sirf dugun için ayrilmak olmaz
Iki dugun yapin dicem ama :44:
Sabah imam nikahi, dua vs erkek tarafiyla beraber, ogleden sonra resmi nikah iki tarafla (takilar orda takilir) aksam ise kiz tarafiyla kutlama (kuçuk bi yer tutarsiniz 100-200 kisilik)
Boylece erkek tarafiyle dini kisim yasanmis olur, herkes nikahta bulunur takisini takar, kiz tarafi da kutlamasini yapar eglenir..
kızlar merhabalar , 1,5 yıllık erkek arkadaşımla karışık , ayrı düğün yüzünden ayrılma safhasına geldik. ailesi biraz dindar 15 gün önce isteme oldu herşey tamamlandı ama düğün konusunda anlaşılamadı. onlar ayrı düğün yani haremlik selamlık istiyorlar biz karışık düğün istiyoruz. ben kesinlik istemiyorum ben yukarda damat aşağıda olucak ne evlendiğimi anlayacam ne güldüğümü. ayrılmayı düşünüyorum ailesi karşı bizimkilerde o düğüne karşı kararsız kaldık. şuana kadar onlarda hiç karışık düğün olmamıs biz ilk olucaz olursa birazda ondan çekiniyor ailesi sanırım ama bu beni ilgilendirmez insan hayatında 1 defa evleniyor. Ayrı düğün yapsak benim içide ömür boyu ukte kalıcak gerekirse hep lafını yapıcak duruma gelicem , karışık düğün yapsak onlar çıldıracak. çok kararsız kaldım ve çok korkuyorum ilerde daha çok sorun olur diye.:2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?