Ayrı düğün , karışık düğün tartışması :(

Katiliyorum size. Apartman görevlisi günde 3 defa kapiya geliyor servis ve cöp alma icin. Pazara gidiyoruz, esnafin %90'i erkek. Otobüse dolmusa taksiye biniyoruz söförler erkek. Markete gidiyoruz kasada reyonlarda erkek var. Carsafli kapali hanimlar normal-lüks her model araba kullaniyorlar, trafik polisleri erkek. Yani evden disari adimimizi atar atmaz birsürü erkekle karsi karsiyayiz. Bu haremlik selamlik dügün yapanlar hic evden disari cikmiyorlar mi merak ettim. Kafir diye adlandirilan milletlerin icad ettigi internet, araba, tv, cep telefonu, elektrikli ev esyalarini kullanalim, ama yeter ki dügünde kadin erkek yanyana gelmesin. Kapaliliga hic karsi degilim, herkesin inanci kendine. Ama sokakta erkek kadin karisik durumda toplu tasima vasita kullaniyor, yemek yiyor, alisveris yapiyor hatta ayni caddede bile yürüyorsa nerede kaldi haremlik selamlik?

Her ne kadar konu içeriğinde haremlik-selamlık geçsede, karşılıklı yanlış anlamalara neden olacağından ve dini yorumlar yasak olduğundan lütfen dini değil daha genel cevaplar veriniz.

yorumuma tepki gösteren güzel kardeslerim bakin yukarda ne yaziyor DINI yorumlar yasakmis, hepinizin sorularina ayri ayri cvp larim var hamd olsun ama buraya yazarsam tekrar bir uyari gelicek :) o yüzden bana yönelik yani yorumun icin yazmak istediklerinizi özel mesaj yolu ila yazin ALLAHin izniyle yardimci oluruz ins. (hem konu sahibenin konusu dagilmasin)
ayrica dügün de ki haremlik seyranlik meselesine nasil ateistligi, icratlari, Kuran daki yahudileri dost edinmeyin lere kadar geliyorsunuz sasiriyorum
biz onlari dost edinmiyoruz elhd. sunuda unutmayin EFENDImiz sav yahudilerle alisveris yapiyordu :) bu internetti teli vs. bulan kisi acaba KIMIN verdigi AKIL ile onlari buldu :) ALLAHIn verdigi nimetleri dogru yolda kulanilmasi sarti ile kulandiktan sonra hic bir sakincasi yok kimin buldugu da önemli degildir O ,ALLAHc.c., onu visele etmiski bazi bilemedigimiz sebeplerden dolayi o sebepleride size seve seve aciklarim özel mesaj yolu ile insaALLAH. dedigim gibi cvplar var derinlere inemiyoruz uyuari geldiginden!

ama munecim bi sorum olucak sunu anlamadim DINI yorumlar yasak diyorsunuz tamm diyoruz fakat dini kücültecek yorumlar yasak degilmi? insanlarin inanclarini saygi duymak gerek degilmi bence herkez istedigi sekil yasar acik, kapali, carsafli kimse kimseye bir sey dememeli madem DINI yorumlar yasaksa o halde insanlarin inanclarini kücümseyen yorumlarda yasak olmasi gerekiyor...

ben sahsen kimseyi kirmak istemiyorum eger kirdiysam hakkinizi helal edin 3 günlük dünya bugün variz yarin yok olabiliriz...
ALLAh yar ve yardimcimiz olsun her konuda selam ve dua ile...

insanlarin ici kötü oldugu icin yapmiyorlardir büyük ihtimal öyle inandiklari icindir. ayrica bi taraf dini vecibelerini yerine getirince getirmeyen taraf niye hemen aliganlik yapip " dinsiz miyiz yani " der hic anlamam. siz alinmayisiniz diye herkes sizin gibi mi yasasin inansin ?
kisi hacca gider dügünde oynar veya oynamaz basi kapalidir karisik bi dügünde oynar veya oynamaz herkes kendi idraki dahilinde inanir amel eder.

herhalde örtününen kisiler mahreme dikkat eden kisiler erkeklerin sapik oldugunu düsündügünden degil öyle inandiklari icin örtünüyorlardir. zaten erkeklerin hepsi birer melaike ona ne süphe.

konusu sahibi hanimefendiye gelince, hayat tarzi bu kadar ayri bi insanla ilerde büyük ihtilmal büyük anlasmazliklar yasayacaksiniz, bence iki kere düsünün derim.
evlendigimiz kisilerin aileleriylede evlenmis oluyoruz bu böyle maalesef. nisanliniz simdi sizden taraf görünüp evlendiginde tavir degisitir baskici bile olablir iyi düsünün tasinin derim.

haremlik selamlik dügün yapanlar daha rahat eglenebilmek icin ayri düügn yaparlar. zaten tesettürün ana fikri kadin sosyal hayatta rahat olsun diye vardir. hem gelin hanim kizimiz gelinlikli olur, amac gelini göstermemek öyle süslü püslü. saygi duymak gerek bence karisik olmai dugunler ama inanclair tartismak yersiz.

kafirin icadi geyigide cok banal canim kafirin icad ettigi yasaktir diye bi ayet yok iicn rahat olsun

canım eğer her konuda uygunsanız tek sorun düğünse inan bi kaç sene sonra hatırlamıcaksın bile,
bence güzel kına geceni yapın sonra nikah ordanda bi güzel gezin resimler çekinip eğlenin
başkaları eğleniceğine eşinle sen eğlenin hemde kimse kırılmasın benim (fikrimbu)
eğer gerçekten uyumlu bir çiftseniz mutlu olucana inanıyosan,bence ayrılma
ALLAHa emanet ol canım,ALLAH yardımcın olsun...

Son düzenleme:
Bu konu çorba olacağa benzer.

Ayrıca bayanların erkeklerin içinde oynamama hassasiyetinde çok da yadırganacak bir şey göremedim. Haremlik-selamlık düğün dünyanın sonu değil, kimi insanlar böyle eğlenmeyi, mutlu günlerini böyle paylaşmayı seçiyorlar neresi garip, neresi ayıp?

Yani burada birisi tasarladığı düğünü hakkında bir şeyler paylaşsa "en mutlu günün, gönlünden nasıl geçiyorsa öyle olmalı" diyoruz ama sonra da kalkıp hiç tanımadığımız etmediğimiz insanların seçtikleri kutlama şekline laf ediyoruz. Kime ne yani? O kişi o tarz kutlamayı seçmiş, kendince sebepleri var elbette ama o sebepler neden kötüye yoruluyor?Beğenmeyen o tarz düğünler yapmamakta ve onlara katılmamakta özgür olduğ gibi, seven de tercih etmekte ve katılmakta özgür. Niye bu kadar ötekileştirme gereği duyuluyor?

Belki de sokakta yapamadığını düğününde yapmak istiyor. Kimi ilgilendirir ki?

Ayrıca bu "kafir icadı" meselesi nereden çıktı ki? Nerede yazıyor kafirden alışveriş yapılmaz, onun yaptığı mal kulşanılmaz diye? Dahası bu konuyla ne alaka?

Özel mesaj hakkım yok o yüzden burdan yazıyorum.

Nasıl ateistliğe icatlara kadar getiriyosunuz konuyu anlamıyorum demişsiniz. Sizin yaptığınız farklı bişey mi?
Karışık düğün yaptıkları için günah işliyosunuza kadar getirdiniz konuyu. Kimi dini bütün vardır en kötü şeyleri yapar kapalı kapılar ardında kimi dinine bağlı olmayan insan vardır hep iyilik yapar. Kimin günahkar kimin temiz kalpli olduğunu allah bilebilir sonuçta sizin inancınıza göre. O yüzden bu şekilde günah işliyosunuz demeniz mantıksız olur.

Bir araştırmak lazım efendiniz yahudilerle bu ayet (maide suresi 51.) inmeden önce mi alışveriş yapıyomuş indikten sonra mı yapmaya başlamış? Sonuçta sana kuran açık açık düşmanın olduğunu söylüyo. Ne derseniz deyin bunları dininize bu kadar bağlıyken kullanmanız mantıksız. Ama siz buna cevaben kimin verdiği akılla buldu onları demişsiniz. Valla ne hikmetse hep kafirlere verilmiş bu akıl neden acaba? bi araştırmak lazım. Ayrıca sizin dininize göre onlara o akılı allah verdi. Hinduizm inançlıları da brahma nın verdiğini düşünüyolardır büyük ihtimalle

Bir söz vardır bilirmisiniz bilmem. Dinlere değil, dinlere inanma hakkına saygı duyarım diye. Yani benim sizin inanma hakkınıza saygım var ama bi ateist olarak dininize saygım yok. Kimse de kimseyi saygı duyacaksın diye zorlayamaz. Tabi burası yeri değil ve konuşmak yasak ama içimde kalmasından iyidir

Kimse kimseyi kırmak istemez şahsen ben kırılmadım ve sizi kırdıysam özür dilerim. Sadece fikir ayrılığı yaşadığımız bi konuda seviyeli bi şekilde fikir tartışması yaşadık.
Ve burda noktalamak en iyisi hoşçakalın

Tesettürün ana fikri bu olabilir kimse bir şey demiyor ama madem öyle kadınları koruyan bir şey bu tesettür İran Irak vs gibi ülkere baktığımızda kadınlar çarşaflı ama kadın ölümleri tecavüzler had safhada. Bu da tesettürün bu bakımdan ana fikrine ters düştüğünü göstermez mi? İnançları tartışmak tabi ki yersiz lakin bir kullanıcı karışık düğün yapanlara günah işliyosunuz, herkes gelini öptü sıra damada geldi gibi ifadeler kullanınca onun düşüncelerini yazdığı gibi ben de yazmak istedim.

Banal olan bir şey mantıksızdır ya da yanlıştır diye bir şey duymadım ben. Kafirin icat ettiği yasaktır diye bi ayet yok ama maide suresi 51. ayete bakarsan yahudileri ve hristiyanları dost edinmeyin der. Dostun olmayan kişi açıkça düşmanın demektir. Peki düşmanının icat ettiği bi makineyi kullanmak mantıksız değil mi dinini bu kadar bütün yaşayan bazı insanlar için?

Bu yorumunu bana cevaben yazmadınız ama ben cevap vermek istedim. Biraz daha konuşursam kesin banlanıcam en iyisi susayım son yorumumdu bu konu hakkında hoşçakalın

Sizin mantığınıza göre mantıksız, ama başkasına göre değil. Daha önemlisi siz bu soruyu müslümanlara yöneltiyorsunuz, ve evet bu konuda kesin bir yasak olmadığı için de insanlar sakınma gereği duymuyorlar bu kadar basit. Anlaşılmayacak bir şey yok.

Ayrıca bahsettiğiniz din dost edinmeyin denilen gayrimüslimlerin haklarına riayet edilmesi gerektiğini de hükmediyor. Bu da size mantıksız gelebilir mesela. Ama sizin mantığınız zaten islamla örtüşmüyorsa ve bu dini kabul etmiyorsanız, bir müslümanla yani islamı benimsemiş birisiyle tartışırken onların inandıkları meseleleri kendi mantığınızla irdeleyip onların da aynısını yapmasını beklemeniz ne derece mantıklı?

mantiksiz degil canim cünkü bizim inancimiz da ALLAHc.c. bunu haram kilmis peki haram nedemek? günah demektir bence islami birazdaha iyi arasitin insaALLAH ve Kuranda da diyor ki dost edinmeyin dost :) yani alisveris yapmayin demiyor herkez istedigi yere cekebilir ama gercek su ki
Gayri müslim olan kimse ile alış veriş yapmak caizdir. Hatta gayri müslim olan doktora gitmek de caizdir. Dini bir sakıncası yoktur. Peygamber (sav) müslüman olmadığı halde el Haris bin Kelde'nin doktorluk yapmasını emretmiştir (Avnu'l-Ma'bûd şarh Sünen Ebî Dâvûd c. 4, s. 14, Hindistan bşk).

dediginiz gibi fikir ayriligi canim ve kesinlikle bende size kirilmadim kirilcak birsey yok noktalayalim :) saglicakla kalin...

Benim aklima dugunden çok dugunden sonra yasanabilecek sorunlar geliyor
Nisanlinin ve ailesinin senden ne gibi beklentileri var?
Yasam tarziniz çok mu farkli?
Eger dugunden sonra sorun yasamayiz diyorsan sirf dugun için ayrilmak olmaz
Iki dugun yapin dicem ama :44:
Sabah imam nikahi, dua vs erkek tarafiyla beraber, ogleden sonra resmi nikah iki tarafla (takilar orda takilir) aksam ise kiz tarafiyla kutlama (kuçuk bi yer tutarsiniz 100-200 kisilik)
Boylece erkek tarafiyle dini kisim yasanmis olur, herkes nikahta bulunur takisini takar, kiz tarafi da kutlamasini yapar eglenir..

Son düzenleme:

Aynen katiliyorum, tek sorun dugunse ayrilmayin... Mutlaka ortak bir yol bulunur. Ama ailesi giyimine kusamina da karisacak insanlarsa sakın sakın... 😞

bu daha sorunun bir parçası bence aslında şuan bas bas bağırıyor bu olay evlenme diye bence hiç kahramanlık yapmayın daha çok gençsiniz olur böyle deneme yanılmalar duygusal düşünmeyin kendinizi düşünün..

araları okumadım ama bir arkadaşımın düğününde gördüğümü söyleyeyim

onlarda da erkek tarafı ayrı kız tarafı karışık düğün istiyordu
kızın gelinliği de sorun olmuş
sonra bulunan çözüm

kız istediği straplez gelinliği yaptırdı üzerine bolero diktirdi
stüdyodaki fotolar istediği straplez gelinlikle çektirildi
düğün salonuna boleroyla geldi

erkek tarafı kendi davetlilerini ayrı oturttu
hatta benim eşim iş arkadaşlarımın erkek olanlarının yanına oturtuldu
ben yanlarına gittiğimde kibarca kadın masasına kışkışlandım
kız tarafı bildiği gibi oturdu

böylece ortayı bulmuş oldular
belki saçma duruyor anlatınca ama
garipler başka türlü başa çıkamamış

farklı aileler farklı kültürler...düğün bi şekilde atlatılsa bile ilerde çok ciddi sorunlar olacaktır müneccim olmaya gerek yok bunu bilmek için, şimdi aman sorun çıkmasın diye bi kuru nikah yaparsın ilerde pişman olabilirsin, ben şahsen hiç düşünmedim nikahla evlenmeyi, sende iyi düşün nikah yapmak seni tatmin edecek mi?
şahsen bu kadar sofu insanlardan hayatım boyunca uzak durmuşumdur seninde 1000 kez hatta 1001 kez düşünmeni tavsiye ederim,yinede hayat senin

sırf bu sebepten sadece nikahı kabul etme. düğün senin hayalinse hakkın ilerde çok üzülürsün

gelinliğini de istediğin gibi giy, ayıplayan varsa da ayıplasın. bence straplez olmasına gerek yok zaten straplez moda oldu yakışan yakışmayan giyiyor uzun kabarık bir gelinlik, üst taraf tamamen çıplak. bana saçma geliyor.

Canım benimde aynı durum erkek tarafı kapalı dindar bi aile. ama şu çok önemli nişanlının tavrı! bana nişanda kapanacaksın dediler kesinlikle reddettim ama sonra ortak yol bulduk nişanlımın ailesi çalgılı düğünlere gelmezler nişanda salon tuttuk(ben istiyorum diye nişanlım bu olanağı sağladı) aba giyip geldiler yüzleri peçeli bir şekilde perdeyi pencereden söktürdüler salonu ikiye böldüler :) benim başım açık halaydan hiç çıkmadım:) ablası geldi başını kapatsan olmaz mı dedi bende şart koştum sizde perdeyi kaldırın aradan zaten erkek çağırmadık onlar rahat etsin diye.bende onlarla çektirdiğim fotoğraflarda elbisemden aynı olan şalı başıma attım sorun çıkmadı.Şimdi düğün içinde karar aldık içimde kalmasın diye iki düğün yapılacak biri salonda ve gelinliğimi istediğim gibi seçtim. ama onların düğününde balore giyecem ve başıma duvağımı atacam. bu olanakları bana sağlayan nişanlım.onlar hiç bir şekilde karışmıyorlar bende onlara saygı duyuyorum ve bazen onlara hak verip istemesem de onları kendi çevrelerine utandırmamak için onlar gibi oluyorum(eşimin ailesi şeyh ailesinden geliyor ve yaşadıkları yer ilçe çok tanınan bir aile bunları saygımdan dolayı yapıyorum) bizim yapacağımız düğüne gelmeyecekler sadece genclerden bi kaç kişi gelecekti sonra salon ararken bi salonda balkon vardı sırf onlarda gelsin rahat etsinler diye balkonu onlara ayarladık:) sorun istenirse kesinlikle çözülür ha yukuşa sürüloyorsa işin zor.son olarak şunu ekleyecem Canım eğer nişanlını seviyorsan ve nişanlın senin kararlarını önemsiyorsa bozma derim.Ama seni önemsemeyip bunlara göz yumuyorsa iki defa düşün derim.

Ben bu konuya uyarı yazmıştım değil mi?
Dini yorum yapmak yasaktır demiştim ama kendim söylemiş kendim dinlemişim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…