kızlar merhabalar , 1,5 yıllık erkek arkadaşımla karışık , ayrı düğün yüzünden ayrılma safhasına geldik. ailesi biraz dindar 15 gün önce isteme oldu herşey tamamlandı ama düğün konusunda anlaşılamadı. onlar ayrı düğün yani haremlik selamlık istiyorlar biz karışık düğün istiyoruz. ben kesinlik istemiyorum ben yukarda damat aşağıda olucak ne evlendiğimi anlayacam ne güldüğümü. ayrılmayı düşünüyorum ailesi karşı bizimkilerde o düğüne karşı kararsız kaldık. şuana kadar onlarda hiç karışık düğün olmamıs biz ilk olucaz olursa birazda ondan çekiniyor ailesi sanırım ama bu beni ilgilendirmez insan hayatında 1 defa evleniyor. Ayrı düğün yapsak benim içide ömür boyu ukte kalıcak gerekirse hep lafını yapıcak duruma gelicem , karışık düğün yapsak onlar çıldıracak. çok kararsız kaldım ve çok korkuyorum ilerde daha çok sorun olur diye.:2:
evet canım emin ol ileride sorun olacak kpalı mısın bilmem ama kesin kapan diye baskı olacak kapalı isen zaten o zamanda evlilik hayatın haremlik selamlık bir ailede mutluluğundan utanarak geçecek. eşin ailesinin yanında yüzüne bile bakmayacak "ayıp-günah" diye. bence yol yakınken tekrar düşün evlenmek kolay boşanmak zor çünkü.
anlamıyorum zaten öylelerini haremlik selamlık olunca dindar karışık olunca dinsiz mi oluyorlar düğüne gelen her erkeğe sapık gözüyle bakıyorlar o zaman , benim sülalemde hacı hoca çoğu defalarca hacca gitmiş insanlar düğüne de giderler kimisi oynar kimisi oynamaz ama kimseye aaa erkeklerin önünde oynuyo diye de yargılamazlar , bence bazı insanların içleri kötü
anlamıyorum zaten öylelerini haremlik selamlık olunca dindar karışık olunca dinsiz mi oluyorlar düğüne gelen her erkeğe sapık gözüyle bakıyorlar o zaman , benim sülalemde hacı hoca çoğu defalarca hacca gitmiş insanlar düğüne de giderler kimisi oynar kimisi oynamaz ama kimseye aaa erkeklerin önünde oynuyo diye de yargılamazlar , bence bazı insanların içleri kötü
burda ki bazi yorumlari okuyunca gercekten cok üzüldüm güzel bacilarim neden mi üzüldüm, bir haremlik seyranlik diyorsunuz,
ikincisi ALLAH yardimcin olsun diyorsunuz güzel dualar ediyorsunuz ama komik olani ne biliyormusunuz bu kanunu ALLAH c.c. koydu O böyle istiyor sizin haramlik seyranlik dediginizi ALLAH emrediyor :) ve siz bu konudan sikayetcisiniz!
ama dogru kimse kimseyi istemedigi bir seye zorlayamaz! ALLAHc.c. da zorlamiyor insana irade vermis dogruyu yanlisi secip ona göre yasiyacaktir fakat kimsenin hakki da yok ki yasayanlar icinde ne anlamsiz salyalari akiyorda suda buda demeye! o insanlar kendilerini ALLAHin emir ettigi gibi kendilerini koruyorlar!
benim kalbim temiz bizlerde böyle seyler yok diyenlere ALLAH herkezin kalbini herkezden daha iyi biliyor nede olsa yaradan O ve bu kurallar yasaklar bosuna degil!
bizim dügünlerimiz söyle böyle ickili mickili karisik marisik evet öyledir ve yeni bir hayata adim atmis oluyorsunuz bir sürüüü günah ileve o karisik düyünlerde damat dan önce kac kisi tebrik etme amaci ile o gelini öpüyor sariliyor en son sira damadimiza geliyor :) hadi canim ne var onda tebrik ediyor diyenler sizin kocalarinizda düyünlerde is yerinde orda burda surda yabanci ona haram olan kadinlarla tokalasiyor gülüsüyor sariliyor nede olsa cok iyi dostlar ve siz hic rahatsiz olmuyorsunuz degilmi :)
inanin bana bu tür seyler yüzünden burda hergün konular aciliyor!
esim beni aldatti yok esim sunu yapti bunu yapti diye, o yüzden ricam haremlik seyranlik diye kücük görüp yorum yapmayin bazi yasaklarin yani neden bu günah su günah diye iyice arastirin lütfen bu hayatta ki yasanan olaylara bakin ALLAH rizasi icin.
konu sahibine gelince gülüm bir bucuk seneden beri bu insanla görüsüyorsun ailesinin nasil oldugunu biliyorsun hic mi bu konulari konusmadiniz yada kendisi nasil yasiyor senden beklentilerinin ne oldugunu hic mi dile getirmedi? ama ALLAH gönlüne göre versin seni istemedigin bir seye kimse zorlayamaz irade sende canim hakkinizda hayirli olan bir karar verirsin insaALLAH...
biraz politik davransanız.
sanırım onlar erkekler içinde oynamanı istemiyor.
düğün salonunda karışık olsun düğün, ama oynama olmasın.fon müziği klasik müzik yada seçim size kalmış o tarz hafif müzikler seçin.düğün salonunda nikahı kıyın takılar takılsın oh mis :)
kına gecesi zaten kadınlar arasında olur.eşinde olur tabi.oynamak istersniz oynarsınız ozaman.
zaten şöyle bir gerçek var kimse istediği düğünü yapamıyor.hp birşeyler içinde kalıyor.
bn mesela sade çok kabarık olmayan tarzı olan bir gelinlik giymek istemiştim.eşim kot pantolon tarz bir kravat takıcaktı.
ama hem benim annem hem onun annesi karşı çıktı.düğünlerde gelin damat haricinde herkes eylenir.anne babaların hayalindeki düğün olur.keşke böle olmasa ama oluyor işte
Sizin yorumunuza cevap banlanmak pahasına yazıyorum içimde kalmasın..
Bi ironiyi dile getirmişsiniz haremlik selamlık düğün allahın emridir bunu istemeyip dua ediyosunuz diye.
Peki siz düştüğünüz ironinin farkındamısınız? bu ironiyi dile getirmek için kullandığınız bilgisayar bir atesit tarafından icat edildi. Allah kuranda demezmi kafirleri yahudileri hristiyanları dost edinmeyin onlar sizin düşmanınızdır diye. Peki düşmanının icat ettiği bişeyi niye kullanıyosun? Günah işlemiş olmuyo musun? Hoş çoğu günlük hayatta kullanılan icatların mucidi hep ateist veya farklı bi dindendir. Kurana bağlı kalmak istiyosan bi nevi mağara hayatı yaşamanız lazım
canim bitanesin güldürdün beni :)
kiz naptin sen hemen öldürdün ailesinin yaninda bile yüzüne bakmicakmis ayip günah mis karisina bakmak günah mi :)
bizde hamd olsun haremlik seyranlik yasiyoruz ve hicde bile öyle degil esim benim annemin babamin yaninda benle sakalasir güler yüzlü olur kisacasi yüzüme bakar hatda yanimda bile oturur düsün :) veee kendi annesine bile söyler beni nekadar cok sevdigini :) bazi seyler cok yanlis yansitilmis size malesef...
canim bitanesin güldürdün beni :)
kiz naptin sen hemen öldürdün ailesinin yaninda bile yüzüne bakmicakmis ayip günah mis karisina bakmak günah mi :)
bizde hamd olsun haremlik seyranlik yasiyoruz ve hicde bile öyle degil esim benim annemin babamin yaninda benle sakalasir güler yüzlü olur kisacasi yüzüme bakar hatda yanimda bile oturur düsün :) veee kendi annesine bile söyler beni nekadar cok sevdigini :) bazi seyler cok yanlis yansitilmis size malesef...
Sizin yorumunuza cevap banlanmak pahasına yazıyorum içimde kalmasın..
Bi ironiyi dile getirmişsiniz haremlik selamlık düğün allahın emridir bunu istemeyip dua ediyosunuz diye.
Peki siz düştüğünüz ironinin farkındamısınız? bu ironiyi dile getirmek için kullandığınız bilgisayar bir atesit tarafından icat edildi. Allah kuranda demezmi kafirleri yahudileri hristiyanları dost edinmeyin onlar sizin düşmanınızdır diye. Peki düşmanının icat ettiği bişeyi niye kullanıyosun? Günah işlemiş olmuyo musun? Hoş çoğu günlük hayatta kullanılan icatların mucidi hep ateist veya farklı bi dindendir. Kurana bağlı kalmak istiyosan bi nevi mağara hayatı yaşamanız lazım
Peki madem açıklayın haremlik selamlığın manası nedir? Erkeklerle kadınları bir araya getirmemek için sarf ettiğiniz bu çaba nedendir?
Belli ki bu çok ''dindar'' takılan insanlar bir kadın gördüler mi ağızlarının suyu akıyor kendilerine engel olamıyorlar. Siz istediğiniz kadar ayırın bu iki cinsi birbirinden düşünmek isteyen yine düşünür yapmak isteyen yine yapar kapalı kapılar ardında. Ama bir de şöyle düşünürsek eğer bu yöntem işe yarıyo olsaydı İran Irak vs. gibi aşırı dinci ülkelerde tecavüz oranı had safhada olmazdı dimi.
Düğünlerde tebrik amacıyla gelin ile tokalaşma kadar masum bir şeye nasıl olurda bu kadar fesat bi bakış açısıyla bakabilirsiniz aklım almıyor. Gelin öpülünce namusu elden mi gidiyor? ve sizin açınızdan sadece problem olan gelinin öpülmesi mi erkek öpülünce bir problem yok mu?
Bu olayda bile kadının namusu adamın elinin kiri bakış açısıyla baktığınızı gösteriyosunuz.
Verdiğiniz örnekle bu söylediğiniz şeyi aynı kefeye koymanız da ayrı bi mantıksızlık. Eğer evli olsam kocam kadınlarla haddinden fazla ilgiliyse ve lakayıt davranıyorsa buna tabi ki kızarım. Ama düğün dernek vs gibi ortamlarda el sıkışmasında bi kadınla yanak öpüşmesinde hiç bi mahsur yoktur.
Böyle konular çok açılıyo diyosunuz burada kimse gelip kocam bir düğünde ya da toplantıda merhabalaşmak niyetiyle tokalaştı bir bayanla diye bu olaya çok kızdığını gösteren bir konu açtığını okumadım şahsen.
Kendi yaşam tarzınız olan haremlik selamlık hakkında küçültücü yorumlar yapmayın demişsiniz ama kendiniz karışık düğün yapanlara verip veriştirdiniz. Günah işliyosunuz dediniz bu da günahkar anlamına gelir.
Alaycı bir dille gelini herkes öptü sonra sıra damadımızda gibi çirkin bir ifade kullandınız. Kendiniz yapınca oh ne ala, başkası yapınca tü kaka. Bu kadar bencillik iyi değil benden sizi tavsiye dünyaya daha geniş bi pencereden bakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?