ayrı ev ayrı düzen mi, araba mı?

Ayrı eve çıkarım, birkaç senedir ayrı evde yaşıyorum ben eğitimim gereği çok da memnunum. Annenize planlarınızdan bahsetmeyin bence her şeyi ayarladıktan sonra söyleyin.

Henüz işiniz yok iş arıyorsunuz. İş bulunca kendinize bir araba alın, kaskosunu yaptırın mis gibi kullanın. Ben öyle yaptım. Eşimle tanıştım evlendim. Onda da ev vardı. Sonra arabayı yükselttik vs...
Ev biraz fantastik bir yatırım. 15-20 bin değil, 150-200 bin ister. Kredi çekecekseniz sağlam gelir ister. Hoş ben ev alınması taraftrı da değilim. Ölüp gideceğiz falan. Ama çocuk olunca onun refahınu düşünür oldum. Bana aileden mal mülk kalmadı yırtık olmaya alıştım ama zamane çocukları şanslı işte.
Önce ufak başlayın arabayla. Hem yaşam kalitenizi de arttırır.

Düzeltme: ev almak değil, ayrı eve çıkmak istiyormuşsunuz. Ayrı evin faturası, kirası vs yi maaş ile karşılayabilirsiniz. Bence tüm planlarınızı işe girdiğinizde sırasıyla yapacaksınız zaten. Ben önce ayrı eve çıktım çalışmaya başlayınca, sonraki yıl araba aldım.

Arabayı şu ara unut bence çünkü arabanın içinde değil evde yaşayacaksın varsın annen yanında olmasın 2 kardeş gül gibi yaşar gidersiniz kimseye aman etmeden bu yüzden sabret hepsi sırayla olur Allah izin verirse arabada olur başka istediğin herşey de.

Maddi imkan iyi değilse arabayı düşünme bence. Senelik vergisi, kaskosu, bakımı, yakıtı derken oldukça fazla para götürüyor.

arabayı ne yapacaksın ki? seni o evde mutlu mu edecek araba? boşver. ayrı eve çık sen. annen gelmiyorsa ev arkadaşı bul yine çık.

Anneannenin yanında mutlu değilsiniz, bu durumda ayrı bir eve çıkmanız ve arabayı ikinci plana atmanız daha mantıklı görünüyor.
değilim, yani 1 gün mutlu olsam 2 gün kesin mutsuz olurum. kavga gürültü etmekten yorulduğum ve çözüm olmadığı için etmiyorum, zaten anneannem yaşlı, bin tane rahatsızlığı var tansiyonu vs. şu iş bulma süreci o kadar zor ki, başımın etini yiyorlar. sanki bütün işler beni bekliyor. ilk ciddi iş arama deneyimimde güzel işlerin hepsi ehliyet istiyordu yoksa ben de asgari ücrete herhangi bir iş yaparım, markette de çalışırım, aptal değilim ben de biliyorum bunu. ama güzel iş demek güzel kariyer, güzel hayat demektir. zaten bizim bölüm yani iibf kpss'de devlet için umutsuz vaka. sınava çalışması ayrı dert, atanması ayrı dert. dedim ki ehliyet lazım, iş görüşmesi için aranıyorum, aktif olarak araç kullanabiliyor musunuz diyor adamlar. anneme dedim böyle böyle, tamam kızım dedi kursa yolladı etti ehliyetin şimdi evrak işleri için para ayarlamaya çalışıyorum. çok istiyorlar harcı bilmem nesi 600'e mal olacak o belgeyi almak. e bunu bildikleri halde hala neden iş yok diye köpürüyorlar. biraz da ben kendim tembellik ettim açıkçası, beş parasız değildim, internet üzerinden bişeyler yapıp kazandım üç beş kuruş ama ev geçindirecek kadar değil tabi. nasıl olsa kimseden para istemek zorunda değilim diye ehliyet işimin tamamlanmasını bekledim. ama yaşıtlarım da işsiz şu an işin trajikomik tarafı. çünkü iş bulmak gerçekten zor. başvuruyoruz geri dönüş olmuyor. spk forex falan düşünüyordum o işler de patladı, battı gibi bişey zaten Türkiye'de. bütün iş aramalarımı genelde onun üzerine yapmıştım, fiyasko oldu. anlatıyorsunuz anlamıyorlar. işin garip tarafı evde 30-31 yaşında dayım var, okulu uzattı hala mezun değil, anasından babasından geçiniyor, ne çalışmaya ne de okumaya niyeti yok ama ona kimse tek laf etmiyor, evde ekmek elden su gölden geçinen benmişim öyle diyorlar. tek laf söyletilmez ona. benim anlamadığım, asıl iş güç durumları erkekten daha çok beklenmez mi? 30 yaşındaki adama konuşmuyorlar 23-24 yaşındaki kıza konuşuyorlar, saçma değil mi?

O zaman önce bir işe başlayın.. kararı şimdi vermeyin. Paraya iki şekilde de ihtiyacınız olacak...
Sıfırdan eve çıkmakta, araba almakta kolay degil.. biriktirebildiğiniz kadar biriktirin...
yani bi hedef olmasa da birikmesi lazım... da evdekilere bi bahane uydurmam lazım işte, zaten yeni başlayan birinin maaşı yüksek olmaz, e o paranın içinden eve kira, fatura katkısı falan isteyecekler. benim kendi kişisel ihtiyaçlarımı da hesaba katarsak ben ayda 100 lira biriktireceksem bir anlamı yok ki. en az 500 falan biriktirmem lazım ki birşeye benzesin. işe başlayınca bi bahane uydurup eve ya hiç para vermeyeceğim ya da çok çok az vereceğim. o bahanem belki araba için kenara para koyuyorum şeklinde olabilir yoksa çalışırken de rahat bırakmazlar.

Ayrı eve çıkmalısın.Düzenini kurduktan sonra arabayı yine alırsın.

Canım bence de ayrı eve çık öncelikle. Yalnız eve alacağı eşyalarda birikmişinin hepsini harcamamaya özen göster. Bir süre sonra arabanı da alırsın merak etme. Önceliğin huzurun olsun. Ailenden herkes ayrı eve çıkmana destek verir mi?

Ben konu sahibinin ev alacağını değilde kiraya çıkacağını anlamıştım.

Anlıyorum arabanı hayal ettin o kadar ama o da olur. İşe girersen kesinlikle önceliğin düzenini kurmak olsun.

bencede ayri eve çikmalisin neden baskalarinin yaninda siginti gibi yasayasin ki ?

Önce işini ayarla sonra da ev arkadaşı bak derim. Birikmiş paranı arada harcama

arabayı ne yapacaksın ki? seni o evde mutlu mu edecek araba? boşver. ayrı eve çık sen. annen gelmiyorsa ev arkadaşı bul yine çık.
annem de sanki çok biliyormuş gibi her şeye konuşuyor. bir anne çocuğunun hakkını nasıl bu kadar yer ben anlamıyorum. kendini örnek gösterir sanki birşey başarmış gibi. genç yaşta evlenip beni doğurmuş, babam da işi gücü düzgün olmayan bir adam. kalkmış babam için işi bırakmış, o işte devam etseydi hayatı değişecekti. marifet gibi anlatır. sonra boşandı, senelerdir çalışıyor ama bir iğne sahibi değil. herkes bişey sahibi oldu o hala sıfırda. hata üstüne hata yaptı, her şeyden şikayet etti. böyle bi hayatı var bi de bana kendini iyi bişeymiş gibi anlatır. "kızım benim gibi olma" dese anlarım da "bak ben böyle böyle yaptım senden bi halt olmaz" falan diyor. senden ne oldu? diyorum bu kez saygısız olan ben oluyorum. bana kalkmış benim senden umudum yok sen evlenemezsin bile diyor. pardon kendisi evlendi de ne oldu? ortada yuva mı bıraktı? karışma benim hayatıma dediğim zaman suçlu ben oluyorum. o kadar bıktırdı ki keşke beni doğurmasaydın, iade etme şansın yok mu, ben yaşamak zorunda mıyım ki gibi psikopat laflar etmeye başlıyorum.

gerçekten iyi evlat olmak suçmuş ya, iyi evladın kıymeti bilinmezmiş. dayım 10 senedir okulu uzattı el üstünde tutulur. ben bi haltmış gibi her şeyimi kendim hallettim, öğrenciyken bile para pul demedim, kötü hiçbir şeye bulaşmadım, kimseye laf getirmedim, mutsuzdum ama yine de bişey demedim fakat her laf bana söyleniyor.

Tabiki ayri eve çikin derim, araba icin yine birikim yapar alirsiniz ileride. Ama mutsuz oldugunuz bir ortamda yasamak sizi hayattan sogutmuş. Yeni ortamlara girin guzel bir arkadas cevresi edinin. Hayatinizi degistirin..

Aldığınız maaşı eksik söyleyin, yol parasını fazla...
Çok uzun süre degil bir ay deneseniz bile önünüzü görmeniz kolaylaşır.
Maaş beklentiniz ne bilmiyorum hesabınızı iyi yapın.
Ayrı ev, fatura, kira, aidat vs..
araba vergi, tamir, muayene vs...

Evde huzurum yokken arabayı ne yapayım diye düşünürüm. Eve çıkar,yavaş yavaş paramı biriktirir,hayalim olan arabayı alırdım.

işte o tarz spesifik şeyler işe başlayıp kazancı görünce belli olacak. kabataslak planlar var ama ben fikir olsun diye ev kiralarına falan bakıyorum. izmir'deyim yani ısınma faturası çok gelmez diye düşünüyorum. bir de ben tutumluyumdur, kemer sıkmak gerekirse temel ihtiyaç dışında hiçbir şeye yönelmem. lükse hiç düşkünlüğüm yok zaten hayatımda lüks'ün l'sini görmediğim için bilemiyorum nasıl bişey olduğunu. öyle kimileri var alışveriş çılgını, cebini bilmez, kredi kartına yüklenir falan ihtiyaç dışında, ben öyle biri değilimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…