ayrı ev ayrı düzen mi, araba mı?

Ben de ayrı ev diyenlerdenim, bu arada araba alırsan ortak kullanmak isteyebilirler buna daha da canın sıkılabilir. Azıcık aşım kaygısız başım ohh

buna toplu cevap vereyim dedim. evde ehliyeti olan tek insan benim. kardeşim daha küçük, lise çağında. annemin yok, anneannemin zaten yok. dayım var ama o birşeye sahip olmayı geçin sahip olanlarınkini falan sömüren bi tip. evet araba olsa kullanabilecek tek insan şimdilik benim. zaten eve bir araba alınacaksa onu benden başkası alamaz. araba konusu geçince de benden fazla fikirleri var nedense, yok küçük alma, hepimiz sığalım bilmem ne diyorlar.

Ayrı eve çıkıp kardeşimi yanıma alıp işe başlardım işi garantileyince kredi çelip araba da alırsın

Şuan araba fiyatları çok yüksek. En az 30-35 gözden çıkarmanız lazım. O da şansınıza iyi temiz cikarsa. 15 lira araba bulursanız masrafindan kurtulamazsiniz. Ayrıca şoförlük yapmak cabasi. Ayrı ev daha mantıklı.

Annenizin evlenme gibi bir planı varsa arabayı asla almayın derim. Ev planına yoğunlaşın. Yarın öbürgün evleniyorum derse elinizde para olmadan adım atamazsınız. Evleneceği kişiyle anlaşıp anlaşamayacağınız tam bir muamma.
Ev,iş,düzen oturtunca araba alabilirsiniz.

Tabi ki ev almalısın. Hiç kıyaslama yapma bile..

Ayrı eve çıkmalısın... Hem eğer çalıştığın yerin servisi olursa ya da otobüsle gidebilirsen çok güzel olur senin için. Çünkü arabanın hiç olmadı benzin derdi var. Benzin fiyatlarını da biliyorsun... Bakımı, vergisi, osu busu derken masraf iyice artar.
Hem keşke araba alma ile bitse iş...
Sanırım sen İzmir'de yaşıyordun. Kira açısından da şanslı olursun, İstanbul'da 1+1'ler bile aşırı pahalı.
Tabi ev ile ilgili masrafların bitince araba almak sana kalmış. :)

Ayri eve cikip duzenini kurmadan sakın araba alma,
15-20 bine alacagin arabanin astari yüzünden pahaliya gelecek, bak bu ay arabanin vergisi, muayenesi, bakimi, kaskosu, sigortasina 2500 tl gitti. Benimkini satmis olmasam 2 arabaya 5000 di en az...
Once hayatını duzene koy, gelirin kendini cevirebilecek duzeyde mi onun hesabini yap sonra araba al.

Son düzenleme:

:)
Aslında bahsettiğin sorunlar ya da aksilikler çok gözde büyütülecek şeyler değil. Fakat etrafında destek olmayıp üstüne köstek olan insanlar varsa bunalıma giriyorsun, sıkılıyorsun.

Özel sektörde çalışmış biri olarak o isteklerin fazlaca şişirilmiş şeyler olduğunu düşünüyorum.
Evet dil, ehliyet bunlar gerekli. Ama işverenler 23-24 yaşında mezun olmuş olsun, 5-10 yıl deneyimi olsun, şu sertifikaları olsun, mevzuata hakim olsun vb ilan veriyorlar kariyer sitelerinde ki bence o sitelerin işsizler ordusunu toplamak dışında bir faydası olduğu görülmedi. Yahu hem yeni mezun olup hem bu şartları sağlamak mümkün mü? Gidip 10 yıllık deneyimli adam için ver o ilanı o zaman. Yetiştirmek üzere ilan veren kurumlara bakmak en mantıklısı bu durumda, onlar da fazla olmuyor. İzmir'de de iş imkanlarının çok iyi olduğu söylenemez.
Sana biraz kendi mezuniyetimin ilk yılını anlatayım. Mezun oldum, başka şehire yerleştim, işe başlayacağım Rusya ile uçak krizi yaşandı, güneydeydim bütün sektörler felç. Satış danışmanı alınmıyor ya düşün. Çünkü orada bütün sektörler turizme bağlı. Ailemden ayrılmışım,yeni bir şehirde yeni bir yaşama başlamışım, kriz geldi. Bir yıl böyle geçti o sırada kurslara filan gittim kendimi geliştirmek, bir şeyler katmak için. Sonra eşimle başka bir şehirden aynı kurumdan teklif aldık. Orada çalışmaya başladım, çalışırken yüksek lisans sınav ve mülakatına girdim , ilk sırada kabul edildim. Dedim oh, bir şeyler düzeliyor, çıldırdığım bir yılın mükafatlarını almaya başlıyorum. Sonra yl yaptığım yerde hocalarımla çok iyi bir iletişimim oldu, okulda kaldım, kendimi akademik kariyere verdim. Yani basamak basamak gittim, zamanla her şey bir tık daha iyi olmaya başladı ve her seferinde daha fazla rahatladım. Bu kadar uzun niye anlattım sana; bu kaçırdığın fırsatlar,ehliyet mevzusu, bazı konularda şansının yaver gitmemesi , bunların hepsi senin yükselişin için birer basamak. Evet zorlanacaksın, bazen oturup ağlayacaksın, neden ben diyeceksin belki, ama sen çabaladığın sürece karşılığını mutlaka alacaksın. Ben senin için her şeyin ileride daha iyi olacağını düşünüyorum.

özgürlük arabadan daha önemli. insallah senin için baska bir ev güzellikşe bulursun . ozman oh be dersin

O muameleyi hepimiz görüyoruz sadece annemin umrunda değil. Anneannem her şeye karışır, her şeye. Yaptığı haksızlıklar da çabası.[/QUOTE]
anneniz onu takmıyor rahat ki böyle . artık büyüksünüz sizde annenizi takmayın

O bahsettiğin kadın konuşmacının da dünyadan pek haberi yok o zaman.
Ne gerek var ne demek yahu? :) Özellikle ehliyet sahibi olunması gereken işlerin olduğundan haberi yok, uzayda yaşıyor sanırım kendisi. :)
Ha bu arada "limon satçılardan" bahsedince, üniversitede başka bir bölümden bir hocayla tanıştım sınav gözetmeniyken, sohbet ederken, sektörle bağlantımın olduğundan bahsettim onun bir tanıdığının da bir alanda çalışana ihtiyacı varmış, söylediği yeri de araştırınca oraya gelen çalışanın bir kaç aydan fazla durmayıp işi bıraktığını, o tecrübede o yetenekte bir insanın üstüne gereğinden fazla sorumluluk yükleyip, beklentiyi arttırarak piyasanın çok altında bir maaşa çalıştırdıklarını öğrendim. Ve bu insanlar için "herkes işsiz ama iş veriyoruz beğenmiyorlar" dedi. Daha ne söyleyeyim. İş arıyor olmak, konumunun ve yeteneklerinin hakkını almadan çalışmak zorunda olmak değildir. Sevdiğin işi yapsan dahi, maddi olarak gerekenleri karşılayamıyorsa soğursun.Ayrıca bunca yıl eğitimini aldığımız, emek döktüğümüz alanda çalışmak istemekte gayet doğal bir istektir. İnsanlar bunu anlamıyor. Konuyu dağıttım biraz ama sen yazınca cevaplamak istedim.

sağolun valla moral oldu, ihtiyacım vardı. yani şimdi ehliyet filan diyoruz ama ehliyeti almam çok iyi oldu. evet belki bir süre geç iş hayatına adım atmamı sağladı (ki bunun tek sebebi ehliyet süreci değil, ben internette içerik yazarlığı vs yaparak kendi harçlığımı çıkardım aylarca, kimseden para istemediğim için kendimi de sıkmadım) ama ehliyeti zaten almak istiyordum. şimdi olmasa 2 sene belki 3 belki de 5 sene sonra olacaktı, belki çok daha zor bir sistem koyacaklardı karşıma. katıldığım seminerlerin birinde bir konuşmacı büyük bir holdingin İK müdürüydü. adam dedi ki en az 2 sene tecrübe diyen her yere başvurun. biz bir ilan veriyoruz, inanın ki ilanda istediğimiz gibi adam bulamıyoruz. bir gün ilan verdik holding için, en önemli şart ingilizce ve işi bilmesiydi. başvuranlar ne işi biliyor ne de ingilizce... hadi iş bilmesinden vazgeçtik, işi biz öğretme kararı aldık, yine de istediğimiz gibi birisi çıkmadı. çok zor bulduk o personeli dedi. ilanlardaki isteklerin şişirme olduğunu o da söyledi. siz temel şeyleri bilin, alanınızla ilgili gelişmeleri takip edin, yabancı diliniz olsun gerisi kolay dedi. de insan umutlu değil işte belki de ülkece en büyük sorunumuz bu. dediğiniz gibi, bugün çok iyi iş bulsam yarın kriz çıksa çıkarılmak zorunda kalırım, o da ihtimal dahilinde. arkadaşım forex'te iş buldu, önü açıktı, kariyer de yapılırdı. kız 2 hafta çalıştı pat diye spk düzenlemesi yayımlandı, forex firmaları şube kapatmaya başladı kızı işten çıkardılar. gibi gibi...

anneannemin de benim paramda benden çok fikri var maşallah. markete gidicem, dondurma alıcam dedim kardeşime sordum "sana neli alayım" diye. hemen laf etmeye başladı, parayı boğazınıza harcamayın da bilmem ne diye. yahu senden istemedim ki ben be kadın, sana ne benim paramdan? 3,5 liralık dondurma için laf edecek kadar ne yaşadı anlamıyorum.

Once ayri ev sonra zaman icerisinde yine biriktirir araba alirsiniz
Ayri eve xikinca ohh be huzur diyeceksiniz emin olun

Ayri eve cikin kardesiniz kac yasinda

İşini duzenini kurunca işe yakin bir ev tutabilirsin. Boylece araba en azindan ise gitmek icin elzem olmaz =) once ayri eve cikip sonra arabayi da alirsin. Tek kisinin asiri masrafi da olmaz zaten.

Ben olsam kardeşimi alıp ayrı bir düzen kurardım
Uygun kiralı bir ev
İkinci el eşya
Bol huzur

Kesinlikle ayrı eve çıkardım, sonra da huzur içinde paramı biriktirirdim araba almak için.
Ben tek yaşıyorum, kendi çabamla mis gibi evimi tutup, en beğendiğim eşyaları aldım.Masraflı mı,evet.Ama işten gelince kahvemi yapıp kitabımı alıp kanepeme geçiyorum ya, tüm yorgunluğum gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…