• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrı ev ayrı düzen mi, araba mı?

Direkt ayrı eve çıkın bence kimseden size hayır yok hayatınızı kurun hemen.

Yaşam stilimiz aynı ve bu aralar bende cok problem yaşıyorum. Anneme anneannme hesap vermedigim gibi bi de bosanmis anne babanin cocugu olarak birde akrabalarada hesap vermek zorunda birakiliyorum ozellikle dayilara. Bunaldim sıkıldım benimde kacasim var artik. Umarim basarirsin ayri eve cikmayi ben asla basaramicam sanirim.

Araba her turlu aliniyor ama evin kredi vadeleri uzun dolayısıyla vadelere erken baslamak en guzeli

Araba demek masraf demek. Henuz çalışmıyorsun araba sana ekstta külfet olacaktir. 20binlik araba alsan sana 20binlik de masraf cikaracak. Benzini vergisi, muayenesi, bakımı, yaz lastiği, kış lastiği, yıkaması bile masraf.. Biryere gittiginde otopark icin bile dünyanın parasını vereceksin.. Işsizken araba almak bence cok gereksiz. Ileride ne de olsa olacaktır araban.. O sebeple birikimine devam edip doğru zaman geldiğinde ayrı evine çıkarsın. Hem birikimin hem de duzenli maaşın olur..

Tabiki ayri eve cikmaniz lazim.siz anneniz ve kardesiniz ayri bir eve cikin .huzur en onemlisi

Sonunu okumadim bile ne arabasi Allah askina madem mutsuzsun evde ayri eve cik arabayi cocuk oyuncagimi saniyorsunuz anlamadim saniyorsan bak oku bunu 2 sene once 30.000e araba aldim kasko trafik sigortasi motorlu tasitlar vergisi hooopp tekerler eski gibiydi karda fln kayar diye yenisini aldim yetmedi motor yagi filtresi polen filtresi daha bakima sokmadim aralikta bide o var benzini demiyorum bile (ilk aldigimin uzerine litre fiyati 1 tlden fazla arrti) silecek ayri dert temizligi ayri dert... ben ogretmenim ekders maas derken yetiyor bide ciddi anlamda masraf diye soylendigime bakma asiri seviyorum arabamami bebegim o benim :) ama arabayi cocuk oyuncagi sanmayin diye yazdim vazgecip evi ayirin

Ha bide o paraya alcagin araba yolda kalir paso aldigina alcagina pisman olursun demedi demedi kuzenim yapti o hatayi ucuz diye aldi kocaman arabayi yurumuyor benim araba minik sinifinin en pahalisi diye babamla bile takistik ama iyiki almisim 3kere sanayiye soktum biri kol carpti cami kitledim tusla aciliyormus bilemedim dalga gectiler 2. Teker 3. Filtreler

Annenizin planı evlenmek muhtemelen. Ve sizinle bunu tam olarak paylaşmadığına göre o planda siz dışarda kalıyorsunuz. O evde huzursuzsanız, ki öylesiniz; o zaman ayrı ev. Yok tahammül edebilirim diyorsanız araba olabilir ama arabanın masraflı bir şey olduğunu da hatırlatmak isterim. Allah yardımcınız olsun.

Ha bide o paraya alcagin araba yolda kalir paso aldigina alcagina pisman olursun demedi demedi kuzenim yapti o hatayi ucuz diye aldi kocaman arabayi yurumuyor benim araba minik sinifinin en pahalisi diye babamla bile takistik ama iyiki almisim 3kere sanayiye soktum biri kol carpti cami kitledim tusla aciliyormus bilemedim dalga gectiler 2. Teker 3. Filtreler

Bu yoruma aşırı katılıyorum. Pahalısının vergisi ıvırı zıvırı çok oluyor ama süpriz masraf çkarmıyor. Ucuzu ne zaman ne çıkaracak belli olmuyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Benim bir fikrim var. Senin birikmiş paran var değil mi? İktisatçısın zaten. Neden forexte yatırım yapmıyorsun yada kendi işini kurmuyorsun? Tabii durumunu, şartlarını bilemem ama ben iibf mezunu olsam böyle yapardım. Hatta forexe kafayı taktım. Alanım değil ama iyice öğrenip, deneyip küçükte olsa yatırım yapmak istiyorum. Bunu bir düşün istersen.

Ben olsam kardeşimi alıp ayrı bir düzen kurardım
Uygun kiralı bir ev
İkinci el eşya
Bol huzur
kardeşim küçük ama, daha lise çağında. üniversite için başka bir ile gidecek büyük ihtimalle.
ben çalışacağım, kız çocuğu bütün gün evde tek başına, hem sıkılır hem başına birşey gelse nasıl olacak... zaten öyle birşeye ne annem ne de anneannem ne de babam izin vermez. büyük olsaydı olurdu ama.

kardeşim küçük ama, daha lise çağında. üniversite için başka bir ile gidecek büyük ihtimalle.
ben çalışacağım, kız çocuğu bütün gün evde tek başına, hem sıkılır hem başına birşey gelse nasıl olacak... zaten öyle birşeye ne annem ne de anneannem ne de babam izin vermez. büyük olsaydı olurdu ama.
Üniversiteye ne kadar zamanı var ?
Eğer azsa biraz daha sabret az daha para biriktir
Belki onun kazamdığı şehre gidersin orada iş bulursun
Biz üniversite zamanı erkek kardeşimle beraber yaşadık
Çokda güzel oldu :)

Benim bir fikrim var. Senin birikmiş paran var değil mi? İktisatçısın zaten. Neden forexte yatırım yapmıyorsun yada kendi işini kurmuyorsun? Tabii durumunu, şartlarını bilemem ama ben iibf mezunu olsam böyle yapardım. Hatta forexe kafayı taktım. Alanım değil ama iyice öğrenip, deneyip küçükte olsa yatırım yapmak istiyorum. Bunu bir düşün istersen.
evet iktisatçıyım, zamanında araştırdım onu o zaman param çok azdı ama. hatta o sektörde çalışmayı düşünüyordum da sektörde sıkıntı oldu, spk düzenlemesi sonrası bir sürü firma ya kapandı ya da küçülmeye gitti falan, bir sürü personel çıkardılar. hal böyle olunca ben de vazgeçtim, daha sağlam şeylere yönelmek istedim iş anlamında. yani bu ülkenin ciddi ciddi ihtiyaç duyduğu sektörlerde çalışmaya karar verdim, kalkıp da birinin yarın öbür gün "bunlar haramdır şöyledir böyledir, kapatalım, önünü keselim" falan gibi laflar edemeyeceği sektörler. neyse, çok uzattım, fx'i normalde fx sektöründe çalışmaya başlayıp her şeyini öğrendikten sonra yaparım diye düşünüyordum, hal böyle olunca vazgeçtim. açıkçası düşünmüyorum da, risk alabilecek durumda değilim bu birinci sebebi, ikincisi 2018 ya da 2019 gibi ülkede çok ciddi bir ekonomik kriz beklentim var, bu beklenti pat diye oluşmadı daha öğrenciyken de böyle düşünüyordum bunun siyasi sebepleri var o nedenle burada fazla yazmayayım :D yani parayı riske atmak istemiyor oluşumun en önemli nedeni zaten bu. üçüncü sebebim ise böyle şeyler bende felaket takıntı, bağımlılık yapıyor, işin ucunda çok para bile olsa hayatıma yeni bir takıntı sokmayı düşünmüyorum.

peki yaklaşık 4 bin tl ile ne işi kurabilirim sence? :)

Hanımlar merhaba. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil, ben de son zamanlarda her şeyi kafama takar, sorgular hale geldim. Bu aralar ekstra agresifim, birşeylerden artık çok fazla sıkıldım. Yani bunlar ne zaman düzelir bilmiyorum. Bazen gerçekten sırf Allah hala daha canımı almadığı için yaşadığımı hissediyorum özellikle bu aralar. Yani keyfim yok, mutsuzum, umutsuzum falan filan. Annem zamanında sırf çocuk yapmak için beni yapmış, bugüne dek doğru düzgün ne ilgi ne de sevgi verdi. Maddi imkân diye bişey zaten yok. Bi kızkardeşim var o da öyle. Mecbur olduğumuz için yaşayıp gidiyoruz yani mecbur olduğum için üniversiteyi bitirdim. Mecbur olduğum için çalışacağım falan filan iş arıyorum şu an. Neyse uzatmayayım daha fazla, annemle babam seneler önce boşanınca biz de anneannem ve dayımın yaşadığı eve geldik. Yıllaaaaar oldu anneannem ve dayım bize hala sığıntı muamelesi yapar. Ama annemin hiç umrunda olmadı dışarıda esnaflık yapıyor ama geçimsizdir bu yüzden az kazanır. eve geldiği zaman yemeği hazır, temizlik derdi yok yani evle tek alakası eve para vermek, başka da yok. Bu yüzden burası annemin işine geliyor hiçbir işle uğraşmak zorunda olmadığı için. Benim küçük bi miktar param var birikmiş, o paranın üstüne biraz katıp maksimum 1 sene içinde bu evden ayrılıp kendi hayatımı ve düzenini kurma planım var. Maaşım,işim ne olursa olsun kafama koydum, yapacağım. İş başvurularında da birkaç ciddi yerden haber bekliyorum, bakalım. Anneme dedim ki (paramdan bahsetmeyerek) anne ben işe başladıktan sonra kenara para koyacağım, en fazla 1 sene içinde bu evden ayrılmak istiyorum, sen ben ve kardeşim üçümüz ayrı bi yere taşınalım dedim. Ama bunun için senin de destek olman lazım. Annem buna yanaşmadı, zor, yapamayız, benim şikayetim yok falan dedi, başka planım olabilir dedi kestirip attı. Başka plandan kastı muhtemelen evlenip beni kendi halime kardeşimi de anneanneme bırakmak ya da onu yanına almak. Söylemedi ama öyle olabilir diye düşünüyorum. Peki dedim, bu durumda bu ayrı ev konusunu kendi başıma yapacağım. ancak öte yandan ehliyeti yeni aldım, bi araba almak istiyordum o da hep hayalimdi. 15-20 bin arası bana göre bişey düşünüyordum 2. El. Şimdi ikisinin arasında kalıyorum bazen, siz olsanız ne yaparsınız ayrı eve çıkıp kendi hayatınızı mı kurarsınız yoksa araba mı alırsınız?
Derdim bazılarına saçma gelebilir, birşey diyemem ancak ben mantıklı fikirler, yorumlar bekliyorum. Mutlaka vardır içinizde böyle ailesinden ayrılıp tek yaşamaya başlayanlar, yeni hayat kuranlar falan. O zamana daha var diyebilirsiniz ama bir plan yapmam lazım ki paramı ona göre harcayıp tutayım. Şimdiden teşekkür ederim.
Yeni eve çıkarsan çok masraflı olur kardeşin ne olacak?
Al arabanı dayınla anneannen para verince çık değişirler zaten iş bulduğunda kıyafete saça makyaja çok harcarsın belki şirketinden iyi bir ilişkin bile olur
Ayrı evde zor olur cnm ya

Üniversiteye ne kadar zamanı var ?
Eğer azsa biraz daha sabret az daha para biriktir
Belki onun kazamdığı şehre gidersin orada iş bulursun
Biz üniversite zamanı erkek kardeşimle beraber yaşadık
Çokda güzel oldu :)
3-4 senesi falan var tabi gitmek isterse. ben şu an İzmir'de yaşıyorum, izmir'den daha iyi bir ile gitmesi lazım ama bunun için :) istanbul, ankara falan kazansa zaten yollayamayız, çok uzağa yollamaz onu bizimkiler. açıkçası okumaya o kadar hevesli değil istanbul ve ankara'yı geçtim izmir'den bile kazanamaz gibime geliyor, puanı yetmez. güzel olurdu da olmaz muhtemelen.

evet iktisatçıyım, zamanında araştırdım onu o zaman param çok azdı ama. hatta o sektörde çalışmayı düşünüyordum da sektörde sıkıntı oldu, spk düzenlemesi sonrası bir sürü firma ya kapandı ya da küçülmeye gitti falan, bir sürü personel çıkardılar. hal böyle olunca ben de vazgeçtim, daha sağlam şeylere yönelmek istedim iş anlamında. yani bu ülkenin ciddi ciddi ihtiyaç duyduğu sektörlerde çalışmaya karar verdim, kalkıp da birinin yarın öbür gün "bunlar haramdır şöyledir böyledir, kapatalım, önünü keselim" falan gibi laflar edemeyeceği sektörler. neyse, çok uzattım, fx'i normalde fx sektöründe çalışmaya başlayıp her şeyini öğrendikten sonra yaparım diye düşünüyordum, hal böyle olunca vazgeçtim. açıkçası düşünmüyorum da, risk alabilecek durumda değilim bu birinci sebebi, ikincisi 2018 ya da 2019 gibi ülkede çok ciddi bir ekonomik kriz beklentim var, bu beklenti pat diye oluşmadı daha öğrenciyken de böyle düşünüyordum bunun siyasi sebepleri var o nedenle burada fazla yazmayayım :KK70: yani parayı riske atmak istemiyor oluşumun en önemli nedeni zaten bu. üçüncü sebebim ise böyle şeyler bende felaket takıntı, bağımlılık yapıyor, işin ucunda çok para bile olsa hayatıma yeni bir takıntı sokmayı düşünmüyorum.

peki yaklaşık 4 bin tl ile ne işi kurabilirim sence? :)
Aslında bu soruyu benim sana sormam gerekiyor:dondurma:Senin alanın. Şaka bir yana internetten bir şeyler yapmayı deneyebilirsin. Yada KOSGEB'e bakabilirsin. Ne hakkında iş kuracağın senin ilgi alanınla alakalı. Ben girişimci olsam mesleğimle bağlantılı okul açardım. Senin ilgi alanın ne? Onu belirlemen lazım.

Konu dışı ama forex mi ?
benim Spl türev araçları lisansım var
Daha 1 10.000 uygulanan kaldıraçlı piyasada kazananı görmedim .
Siz kazandınız mı?
Tanışıp tüyo almak isterim

Yeni eve çıkarsan çok masraflı olur kardeşin ne olacak?
Al arabanı dayınla anneannen para verince çık değişirler zaten iş bulduğunda kıyafete saça makyaja çok harcarsın belki şirketinden iyi bir ilişkin bile olur
Ayrı evde zor olur cnm ya
dayımla anneanneme neden para vereyim ki?
30 yaşındaki işsiz güçsüz adamı mı besleyeyim?
anneannem hayatta olduğu sürece kardeşimi vermez kimseye, annem evlenip gitse dahi. anneannemle kalsa benim de gözüm arkada kalmaz. ilişki konusuna birşey diyemem, nasip o işler.

işin içine para girince aileniz bile olsa hep daha fazlasını istiyorlar. kadının biri geçen gün konu açmış, ben evlenicem annem hala benden para bekliyor diye. yıllarca çalıştım, anneme ev aldım, borçları temizledim, kendi maaşı da var, artık kendi hayatımı kurmak istiyorum ama annem her ay şu kadar para istiyor, benim bi yığın masrafım var anlatamıyorum diye. zamanı gelince daha mantıklı ve iyi karar verilir mutlaka ama sanırım arabadan önce kendi düzenimi kurmam lazım.

Back
X