ayrı ev istiyorum artık.... yardımınıza ihtiyacım var

insanlar aynı apartmanda bile sorunlar yaşıyor aynı evi düşünemiyorum.
bence araba işini bir an evvel halletmek zorundasın o kredi bitmeden eyrı eve çıkmanız çok zor.
sanırım çalışmıyorsun çalışmaya başlayıp bi sene para biriktirip yada hemen kiraya çıkabilirsiniz o zaman geçinebilirsiniz.
sonuçta eşinizde haklı özel sektör tek maaş kira ev geçindirme altından kalkamayabilir.

canım benim öncelikle çok zor bi durum allah kolaylık versin aynı evde huyu suyu başka insanlarla bir arada yaşamak her ne kadar eşinin aileside olsa insan rahat edemez üstelikte yeni evlisiniz insan yatmak ister kalkmak ister yeri gelir banyo yapmak istersin yahu en basitinden ayaklarını uzatıp rahat rahat oturamıyosundur bile..
Yazlıktan falan bahsettiğine göre durumları fena değil canım herşey eşinde bitiyo sen onu tatlı dille ikna etmeye bak eşinde ailesine araba almayı düşünene kadar ayrı eve çıkmayı düşünse ya, kendiniz için masrafa girse hiç fena olmaz yani.ya herkes nasıl geçiniyo kirada olduğu halde rabbim can sağlığı versin para kazanabildikten sonra borçlarda ödenir. Ayrı eve çıkmayı istemekte sonuna kadar haklısın canım ısrar et ama erkekleri bilirsin kafasına vurarak değilde tatlı dille söyle sana kolay gelsin, inşallah kalbindekini versin rabbim...

afakanlar bastı bu devirde aynı evde kalmayı kabul etmek demek.....

bende senin gibi düşünüyordum kadere inanırmısınız? ben artık inanıyorum...bi hafta ağladım kabul etmedim ama şartlar ve konumum bunlara zemin hazırladı bi yerde beni itti ve kabul ettim...

sabah eşimin yanından ayrılıp mutfaga gitmek istemiyorum gözümü açınca yine gün başlıyo diye mide ağrısıyla uyanıyorum....bende seni anlıyorum canım inan çeken biliyor allah sanada sabır versin

evet arabayı almaya niyetli...ama kabul etmek pekte kolay olmadı bu soru çok sorulmuş kızlar şöyle açıklamak istiyorum...benim annem ve babam ayrı annem hollandada büyümüş bi insan ve babama çektirmiş baya en sonondada aldatmış ve hayatım boyunca annemin yaptıklarının ceremesini ben çektim babam beni lise bitince eve kapattı hee melek gibi bi üvey annem var üvey bile demek istemem o olmasa hiç tahamül edemezdim o eve...babam üniye göndermediği gibi evden dışarı çıkarmıyodu beni 4 yıl boyunca sürekli babamla uzlaşmaya çalıştım olmadı psikolojisini anlıyorum ama artık tahamül edemiyordum bir tek allahın kuluyla muhabbete girmek bile bana lüks gelirdi...o dönem gurbetteydik antalyada ve hiç konu komşu birbirine slm dahi vermiyo artık konşmayı unutuyorum sandım yürümeyi bile...yaşamayan anlayamaz inanın ...yağmurda dua ediyordum allahım artık saçlarıma yağmur değsin ıslanmak istiyordum....ilk seneler hayatı sorgulamakla ve babamı değiştirmeye ugraşmakla geçti işe girmek istediğimde ise gösterdiği tepkiyi söylemek dahi istemem...sonra ki yıllar hayata uyum sağlamaya çalışmakla geçti...çünki elimden birşey gelmedi evden kaçmayı intiharı annemi aramayı herşeyi düşündüm ...sonuç:3. yılın sonunda hayyatan bezdim gece 4 5 de yatıp sabah yine o saatlerde kalkıyordum artık ben asosyaldım..inanın şunu bile düşündüm ben bu evde çürüyüp kalıcam kimse benim farkımda bile değil...nitekim öylede oldu sözüm yapılırken komşular babama senin kızınmı vardı demiş...neyse aile dostumuz eşimin ailesi zaten bize geldiler ve eşim bana aşık olmuş annesine söylemiş ben öyle hayattan kopuktum ki yanlarında bile az oturdum babamda kıskançlık yapmasın diye...neyse üvey annem durumu söylediğinde çok şaşırdım çünki ben kız olduğumu ve beyenilme duyğusunu bile unutmuştum....çok sevindim modern bir aileydi kıyafetime karışılmıycaktı istediğim yere gidebilicektim ...tmm dedim konuşalım eşimle ilk konuşmamızda ben onu görmüyordum isteklerimi saydım okumak istiyorum ehliyet istiyorum kıyafetime karışma çalışmak isyorum..şartlarım bunlar dedim bana gayet normal isteklerin okumak istersen beraber okuruz dedi şok oldum bana abes geldi...ve odadan çıktık bize ne düsünüyorsunz dediklerinde ben olumlu dedim...oldu bitti gibi oldu ben ilk defa nefes alıyordum msnde telde eşimle konuşuyorum bana ne kadar güzel olduğumu söylüyo(aç kaldığım duygular..) sonra bi şekilde bunların ev düşünmediğini anladım ve inanın herşeye ragmen babama dedim ki ben yapamam bitsin zaten bi yüzük bana dediği şu çocuk oyuncağımı bu sen yabancı bi şehre gidiyorsun onlar sana sahip çıkar hem keliz hem fodul (bunu derken sadece iş yapmayışımı kastediyor..) onlardan zarar gelmez vs...ben bi hafta ağladım artık babama dayanamıyordum o ev bana batıyordu lanet olsun diyerek tmm dedim...

dün telden yazdıklarınızı okudum kızlar cevap veremedim telden bağlandığım için ama kötü hissetim doğrusu ne yapmalıyım? boşansam anlattım yukarda o hayata dönmek istemiyorum hemde eşimi çok seviyorum oda beni üzmüyo bu durum haricinde...sussam kayınvalidem beni deli ediyo artık...dün gece eşim iki buçuk gibi eve geldi işten ve bişeyler yedi geldi senin neden yüzün asık ne oldu dedi..bende canım sıkkın dedim paylaş benimle ne oldu dedi bende artık ayrı ev istiyorum düzen istiyorum dedim bana bende istiyorum dedi sarıldı öptü olucak bende seninle başbaşa kalmak bazı günler hiç yataktan çıkmamak istiyorum dedi kokunu özlüyorum aynı evin içinde dedi sonra neyse yatalım dedim sarılmamıştım sen sarılmazsan yatamam dedi sarıl bana dedi bende sarıldım öptüm...kıyamıyorum ona kızlar olumsuz hiç birşeyi haketmiyor bana göre...

yalnışmı düşünüyorum? ama mesafe koyup onlar yüzünden eşimle arama soğukluk koymak istemedim....

İyi yapmışsın, eşinle aranı açma sakın, seviyorsunuz birbirinizi.
Araba fikrinin yanlışlığını ve ayrı eve çıkma fikrinin güzelliklerini, şimdiki durumundan duyduğun rahatsızlıklarını anlat, çalışıp birbirinize destek olup başarabileceğinizi anlat, eminim hak verecektir. Bak o da istiyormuş ayrı ev...

o kadınla adamı ıyı öldurmuyosun
bıde tek askı gelmıs mıs
sen nesın

9 dan sonra banyo
oldu canm baska yuz wermıssn onu bunu bılmem ne dıolarsa ınadına yap
araba ısınede grmeyın o parayla ew tutun
esınede tawrını koy

sizin eviniz yok esyanız yok bi şeyiniz yok o babasına araba alacak. niye müsade ediyorsunuz böyle bişeye en baştan destek olunmaz. sen neden bahsediosun ne arabası benm kendime ait bi hayatım bile yok demeliydiniz. ev ev üstüne çok zor. ben çalışan bi kadınım akşamdan akşama eve gidiyordum ama yine de zor. sabah olduğu zamn eşime bağıra bağıra seslenirdi ta kalkana kadar. çok şükür 7ay oturdum en sonunda eşimi ikna ettim ayrıldım. borçlarımızıda ödedim yüküne ortak oldum. çok uğraştım. hergün kavga ediyorduk şimdi ne kavgamız var ne bişey. eşini en iyi sen tanırsın. nabza göre şerbet bi şekilde ikna etmenin yolu olmalı ama ben sana diyeyim senin evin yokken onlara araba almak çok saçma. ne kadar sürecek o arabanın borcu ne kadar daha duracaksın o evde. ii düşün

öncelikle çalışıyormusunuz bilmiyorum ama mademki evde kaynana var çalışmanız gerekiyor.
ayrıcada neden kiraya cıkmıyorsunuz hanım çalışmayıpta sadece koca çalışan ve kırada oturan insanlar var.
her 2 kişide çalışırsa kırada oturulabılır.
bu araba meselesi çok saçma. eşini ikna et önce küçükte olsa ev alın ne arabası. bence eşinin rahatı iyi ayrı hane geçindirmeye g.tü yok.o rahat tabii nie cıksınki.
tek amacın eşini ikna et gerekırse gözünü korkut herzaman söylerim dediğini yaptırt. koca biraz eşini kaybetmekten korkmalı.
ve eşin maddi özgürlüğü olmalı.
ayrı eve çıkmadan çocuk yapmam de.şart koş yoksa çok yorulursun...

canım ilk işin bir işe girmek olsun.sonrasındada siz kendi arabanızı satın ,üstünede kayınpedere alacağınız arabanın paraısnı koyun ve kredi çekip araba alın.eşine güzelce anlat.bende işe girerim altından kalkarız de

en bastan ne senın ailen ne de sen böyle bişiyi neden kabul etmemeliydi? eşyası olmasın yatacak bir yatak olsun ama kaynanamdan ayrı olsun kafayı yer insan ki daha cok ynı evlısınz bence eşini ikn et uzak bi semtte tutun evinizi sık sık gelip gidemesınler bu ne ya ayıp

Son düzenleme:
evlenmeden önce bunu kabul etmen isteyerek veya istemeyerek ...onlara göre taviz anlamına geliyor yok durumumuzu düzeltene kadar felan hepsi hikaye,
sen ne kadar da çabalarsan çabala eşini ikna etmen öyle bir kayınvalideyle daha da zor,en azından sen de çalış bir müddet evden uzak dur para biriktir.

arkadaşım eşini seviyorsun biliyorum kırılma ama bence eşine bir ev açamayacak adam evlenmesin.
ev almaya para yok arabaya var mı.
arabaya atlar atlar hergün size gelirler artık.
sende iş bakmaya çalış derim.
böylece evde çok kalmazsın kayınvalidenle olan sıkıntıların da azalır.
hemde para kazanmış olursun.
iki maaşla iyi kötü(maaşı bilmediğimden böyle dedim) geçindirirsiniz evinizi.
ehliyetini al, sınavlara hazırlan.
kafanı dağıtmaya çalış.
bir de bebek düşünme derim ayrı eve çıkmadan.

Zor bir durum canım beraber oturmak.
Genelde senin yaşadığın sorunları yaşıyorlar.
Kendi başınıza niye plan yapamıyorsunuz?
Söylesenize açık açık biz bugün beraber çıkıcaz diye.
Çekiniyor musunuz?
Hiç çekinme.Gir kocanın aklına.
Arada bir eşinle yalnız da çıkın.

Evinizi ayırmadan "arabaları olursa rahat bırakırlar ayrılınca" diye de düşünmeyin.
Arabadan önce evinizi ayırın..

Ev kirası verecek parası yokmuş ta babasına araba alacak parası varmış öyle mi? Arkadaşım Allah sana beyin vermiş kullan. Kocan anasının dibinden ayrılmak istemiyor karun kadar zengin olsa bile bu bir. İnsan kendi evini satın alır arabasını satın alır artı geleceğini garantiye alır gerçekten çok iyi bir işi vardır da ondan sonra babasına araba almayı düşünür ama bu dediğim yani bayağı bayağı zengin birinin yapacağı birşeydir. İşe gir bence canım zaten uzun süre evde hapsedilmek psikolojini çok bozmuş çocuk kalmışsın dünyayı tanıma fırsatın olmamış. İşe girersen çevren olur özgüvenin olur dünyayı tanırsın. Madden güçlenip kendi evine çıkarsın.

Son düzenleme:
eşinin araba almasına izin verme canım.beraber oturmak zordur arabaya para vereceğinize bir an önce evinizi ayırın eşini ayrı eve çıkmak için ikna et

Keişke ilk başta kabul etmeseyd,in.Altlı üstlü oturanlar var onlar bile rahat edemezken sen nasıl aynı evin içinde yaşayacaksın ki? Ben asla dayanamazdım ben de çok severim nişanlımın annesini ama ben asla yapamazdım..

O kadar içten diliyorumki biranevvel ayrı eve çıkmaznızı.. Rabbim önünüze sürüyle fısat çıkarsın inşallah..

En kısa zamanda işe giricem!benimde amacım o zaten,çocuk gelişimi mezunuyum açıktanda üni okuyorum şuan..aslında eşimin ailesi bunları hep destekledi mesela ev işİ konusundada sıkmazlar beni asla aileme şikayet etmezler, kayın validem gelir arada öper beni kızından ayırmaz ben baya bi kokoşumdur kendimle ilgilenirim sabahtan akşama kadar odamda gelir yanıma şikayet etmez(kendiside bakımlı bi bayan hoş görür) geçmişteki sorunlarımdan dolayı psikiatrİ YE gitmek istedim bana öncü oldu, görümcem öz ablam gibidir kayınvalidem bu yaza ehliyeti almamı istiyo eşimi sıkıştırıyo ...Allah korusun ama eşim beni altatsa yada bana el kaldırsa kayınvalidem karşısında olur oglunun ....bunlarda İYİ TARAFLARI kızlar beni rahatsız eden hayatımın tüm alanına girmeleri sınır olmaması ANCAK aldatılan okadar bayan var dayak yiyenler eşinden, kayınvalidesindeN...ben onlara göre şanslı olduğumu düşünüyorum...eşimin araba sevdası var evet anlatmaya calıstım yersiz şuan dedim ama yok kafasına koymuş...bu yaz tatile bizimkilerin yanına gidicez o zaman onlarla konusuruz bu boyle olmaz dedi babam sen sabırlı ol dedi....kızlar sabretmek çok önemli ben şuan ev için büyük yaygara yapabilirim yada dediğiniz gibi eşimin beynine girebilirim ama ben eşimin ailesiyle ilişkimin kötü olmasını istemiyorum..yada eşime al çıktıkta ne oldu? dedirtmek istemiyorum sabırlı kararlı ilerlemek istiyorum...onun İçin gittim galarilere araba pazarlarına eşiminde yüzü güldü akşamda yamağe çıkardı beni...o gün bagırıp çagırsaydım ve içimden gelenleri söyleseydim( çoğunuzun söylediği şeyler...aklın yolu bir nihayetinde) tatsızlık çıkacaktı ve yasaklar tatlı gelir bilirsiniz ..kafaya koyup kesin yapacaktı...eşime dün dedim ki benim evim yoksa seninde evinde yok! bu seferde jeeplere bakıyodu kendine neymiş arabasını satsa 5 6 üstüne koyup alacakmış bana söyledi (tabiki sinirlendim ama...!) pozitif görünerek dedim ki hakikaten çok güzel bi araba sanada çok yakışır sonra fikrimi soruyo ne yapalım sence diyo bana...dedim ki şu an en büyük eksiğimiz ev bunu istiyorum evet seni sevdiğim için seni sıkmak ve evlendiğin için pişman etmek istemiyorum ne yaparsan arkandayım jeep mi alıyosun al ama bana daha sonra bi bahane sunarsan yada babamada araba dersen seni terkederim dedim...(cittiydimde o beni tanıyor söylediğimi yapıcağımı bilir) ve dedim ki sende ki sevgi beni ayakta tutuyor sevgim bitene kadar yanındayım..ben sana taviz veririm veririrm ama nereye kadar? sende beni düşündüğün taktirde sağlıklı yürür evliliğimz..bana düşündüğüm şeyler var diyor kredi çekme işi sakat teyzemden alalım parayı az sabredelim diyor tmm dedim izin verdim (hafiften uyardım gözü korktu)...bende beklemeye aldım şimdilik...YALNIŞMI DÜŞÜNÜYORUM sizce? herşey gibi evlilikte fedakarlık istiyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…