ayrı ev istiyorum artık.... yardımınıza ihtiyacım var

Yahu arabanın aylık taksidi zaten kira kadar. Teyzesi niye ona para versin ki zaten borç mu ne? Bence sen bir an önce iş ara böyle evde ojeyle uğraşana kadar.

Hem çalışır hem okursun.H-a tabi maaşını da kocanın ailesine araba almak için değil kendi evin için harcamak koşuluyla çalış.

Hem çalışır hem okursun.H-a tabi maaşını da kocanın ailesine araba almak için değil kendi evin için harcamak koşuluyla çalış.

Ayrıca yeni ev açıp hayatını düzene koyup işe girmedem de sakın ha çocuk yapayım deme.Hem çalışıp hem okursun.

çok bunaltıcı bir durum..insanın psikolojisini kötü etkiliyor böyle şeyler,allah biran önce ayrı eve çıkmanızı nasip etsin..

Baştan hata yapılmış keşke itiraz etseydiniz birlikte yaşamaya ama olan olmuş işte,geçmiş olsun.Mecbur katlanacaksınız bu ve bunun gibi durumlara.Moralinizi bozmak istemem ama iş işten geçmiş bu saatten sonra biraz zor ayrı eve çıkarsınız

aklıma geldi siz daha cicim ayındasınız

isteklerini bu dönemde yaptırdın yaptırdın yoksa aradan zaman geçip ıkınızde bırbırınıze doyduğunuz zaman o adam senin isteklerini hiç önemsemeyecek bunu da unutma...

şimdi ikinizinde birbirinize en kıymet verdiğiniz zamanlar...daha sonra hiçbir zaman bu kadar iyi olmayacaksınız ne yazık ki evliliğin tabiatı böyle...

sonraki yazdıklarını da okuyunca hani kayınvalidenle iletişimin kötü de değilmiş.tek derdin rahat edememek,yaşama alanının kısıtlanması.
çok iyi anlıyorum.ben birkaç hafta kayınvalidemin yanında mecburiyetten kaldım.benim yattığım,kalkınca düzelttiğim yatağımızı arkamdan tekrar düzeltiyordu veya eşimin eski odasında duruyordu eşyalarım giydiğim çıkardığımı ben çıktıktan sonra gelip toplardı,bileziğimi bırakmışım bir kere masa üstünde almış çekmeceye koymuş göremeyince korkmuştum.bunun gibi şeyler aynı evin içinde olunca bir çıkılmaza sürüklüyor insanı.sen yine sabırlısın ben bu konu yüzünden kayınvalidem ile değil de kayınpederim ile papaz olmuştum
anladığım kadarıyla sen nasıl davranacağını biliyorsn,yavaş yavaş kimseyi kırmadan inş istediğini elde edersin.zaten 1.5 yıl oturmuşsun.sabret.
dua et ki kötü değiller sana karşı,kızı gibi görmesi çok güzel.

evet canım aile dostu oldugumuz oldukları için benide ailemide çok severler hele babama ayrı bir sayğı duyarlar ..işte ben degilde babam söylesin yaza istiyorum...ama söylediklern aynen doğru benimkilerde öyle işte kötü niyet yok ama mesela anne çarşafımı yıkıycam derim atarım makinaya bi bakarım çıkarmış lekelere leke sökücü döküyor allahım allahım cinlerim tepeme gelir yaa ne kurcalıyosun çarşafımı!!! art niyet yok ama buda zorr yaniii beni anladıgın için saol ayrıca güzel analiz yapmıssın

peki benimle empati kur sen olsaydın nasıl bir yol izlerdin nasıl ikna ederdin.... eşin benim eşim gibi kararlı sözünün eri saygılı biri (kararlı 'kafasına koyduğunu yapar') ('sözünün eri ayrı ev istiyor ve bekle diyor') ('sayğılı ailesini kırıpta evi terkedip huzurlu bi yaşama dönemez)

evet benimle empati kurmanı istiyorum eşin böyle biri olsa şartlar ve konumunda bu nasıl bi yol izlerdin? belki benim bakış açımı değiştirirsin ve ben sana duacı olurum....

canım Allah sabır versin sana ve k.valide ile aynı evde yaşamak zorunda olanlara...ben de 3.5 yıl k.validem ile yaşadım. üstelik görümcem ve kaynım da vardı. Hepsini gerçekten çok seviyor ( du )m yaklaşık 1 sene öncesine kadar..Nerdeyse hiç tartışmamız olmamıştı, görümcem bulunduğumuz şehre uzak bir şehre evlendi ve herşey değişti, ben bu uzaklık dolayından dolayı psikolojilerinin bozulmasına bağlıyorum ayrı eve çıkmadan önce yaşadığımız sıkıntıları ama Allahtan eşim yanımdaydı ve biraz birikimiz vardı ve ayrı eve çıktık,şuan maddi olarak çok ii değiliz ama eşime de diyorum kuru ekmek yerim huzurlar yerim hiç sorun deil2 yaşında bir kızım var biraz daha büyüsün kreşe verip ben de çalışıcam inşallah maddi zorlukları da atlatıcaz..Darısı başına inşallah...Araba masraf demek ( artık lüx deil ihtiyaç ama ) bence önceliğiniz araba deil ev olmalı

tesekürederim canım samimi bir yorum olmuş bende senin gibi düşünüyorum iste (kuru ekmek yerim huzurlar yerim ) demişsin öncelikle hayatın toz pembe olmadığını bilenlerdenim herkezin bir derdi var ( benim yok derdim diyen varsa paylaşsız bizimle) allah başka dert vermesin diyorum...sevilmek güzel bi duygu başta onların sevgisini yitirmemek lazım ve bu erkekler aileleri ne kadarda kötü olsa laf söyletmezler bana göre bi bayan kayınvalidesile ne kadar iyi geçinirse eşide o kadar rahat ve huzurlu oluyor...ben kayınvalidemle uzun vadeli tartışmaya polemige girmemeye çalışırım zaman zaman olduysada bende oda eşime yansıtmadık...

sana sormak istiorum canım sen bu tür sorunları eşine yansıttınmı tepkisi ne oldu?

siz o evden çıkarsanız ailesi oğluna kırılacak mı?

neden kırılırlar?

yani ailesi, sizin, onlar ölene kadar onlarla beraber yaşamalarını mı istiyorlar?

siz o evden çıkarsanız ailesi oğluna kırılacak mı?

neden kırılırlar?

yani ailesi, sizin, onlar ölene kadar onlarla beraber yaşamalarını mı istiyorlar?

ölene kadar yaşamamız tabi ki söz konusu olamaz eşimin rest çekip çıkması durumunda olacak olanı söyledim..kayınvalideme ben açıkça ayrı ev istiyorum derim zaten herkezde bunu biliyor illa ki çıkıcaz...

Sakın sakın araba almasını engel ol gerekirse surat yap konuşma... Arabaya o kadar masraf gidiyo ki hayatta ev alamazsınız. Eşinin bunuda düşünmesi lazım bence sizi oyalıyor eşinizin bugün yarın diye diye ev almayacak.. Oh arabayla ailesini gezdirir sağa sola götürür Oğlum buraya getir burdan al bizi böyle devam eder.. Evin yokken araba alma derim ben sonra çok pişman olursun

valla canım ister istemez belli ediyordum ama çoğunlukla da eşim rahatlatıyordu beni , ben çok duygusalım,eşim ise mantıklı, bir tartışma olduğunda k.validemle veya görümcemle, beni sakinleştirmeyi çok iyi bilir, ki daha önceki mesajımda yazdığım gibi öle aman aman tartışmalarımız olmuyodu, ufak tefek alınganlıklardan kaynaklanan tripler ..ama en son yaşanan olayda eşim de haklı olduğumu,annesinin ve kız kardeşini ön yargılı davrandığını ve bana haksızlık ettiğini düşünerek ( aynı evde yaşatma haksızlığı yani) 1 hafta içinde toki den ev aldık ( taksitleri devam ediyor )ve taşındık. şimdi benden kıymetlisi yok , kızım olmadan önce çalışıyordum ben, sana tavsiyem çocuk fln olmdan iş bul ve çalış, biriktirebildiğin kadar biriktir kenara at, çünkü çocuk olduktan sonra iş hayatı daha zor oluyor. Yaşadığım son olay da ne biliyo musun? dedim ya görümcem şehir dışına evlendi diye, izne geldiklerinde ( ayda bir geliyorlardı bu arada ) eşiyle beraber 1 hafta 10 gün biz de kalıyorlardı ( eşinin ailesi de yakın ve evlerinin müsait olmasına rağmen ) bir gün geri dönüyorlardı yaşadıkları şehre ( benim haberim yok ) sabah k.validem kapıyı çalmış duymamışım ( kızım diş çıkarıyodu o aralar,gece sabaha kadar ayaklarımda salladım, doğru düzgün uyumadım bile), son çalışta duydum kapıdan başımı çıkarark baktım ( üzerimde pijamalar var , bu şekilde görümcemin eşinin yanına çıkmam uygun olmaz diye )kapıdalar , üzerimi değiştirdim, çıktım ki kapı kapandı yani çıktılar evden ..k.valide bu olaya çok içerlemiş , görümcem de bana mesaj atıyo " annemi sakın üzme, her işe o koşturuyormuş v.ss " mesajında 3-4 kez " annemi üzme " yazmış..düşünüyorum ne yaptım acaba diye, inan onları geçirmeye çıkmadım diye içerleyecekleri aklıma bile gelmedi ... olaylar bundan sonra koptu zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…