Ayrı eve çıkmak zormu ?

wegageldikgidicez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2017
166
83
48
31
Öncelikle selamunaleykum kızlar siteye yeni üye oldum seneler önce bu hesabı açmaya çalışıp açamamıştım okadar çaresiz çıkmazda hissediyorumki kendimi ağlamaktan çogu zaman çenem kitleniyor nefesim kesiliyor ailemle çocugumla 4sene kalmaya ugrastım evin herişi aklinıza ne gelirse çocugum cok hareketli olduğu için huzursuz bir ortam oluyordu .çogu kez kavga oldu yuzgöz oluyoruz abilerim ile annem çok üzüluyor benim halime fakat abim gelmeseydin bosanmasaydın diyor .daha agır sozlerde var yazamam kufür degil fakat ağır onurkirici sözler ,ağlaya ağlaya sustum alttan aldım bakiyorum tahammül yok kimse kimseyi cekemiyor bosuna demiyolar Allah kimseyi altın beşiginde babaevine gelmeyi nasipetmesin diye ekmek bölündümü eskihalini almazya bosanınca tamda böyle oluyor lütfen kusuruma bakmayın çok zordayım uzunca yazacagım çocugum 1tane 9yasına gircek 3ay sonra büyüdü .eskieşim nafakayı odemiyordu avukata gittim nafakayi yükselttircem çocugum babasında 3.5senedir aile evine getirdim 2sene buramburam istenilmiyoruz ayrıeve cıkmayi istiyorum yapabilirmiyim ilkkez sorumluluk alcam calışma hayatim oldu eskiden 4sene calıştım malesef liseye gitmedim okumadım iş konusunda korkumyok elbet rabbim biyol gosterir korkum tek yasamak zormu okula nasıl getirgötür yapcam uzaklara gitmek istiyorum istanbulda oturmak istemiyorum artık okul tatil olunca artik yenibir hayat yenibir düzen lafsız sozsüz kavgasız huzursuz olmayacagımiz bi ortam istiyorum .4.250 asgari ücret hem okul hem gecinmek faturalar yemeicme kira yetermi korkuyorum cok yapamadi geldi sansim yok. Ya gidicem başarcam ya kalcam hergün kahrolcam yardimlarınızı fikirlerinize ihtiyacim var kızlar tecrubem yok tek yaşamaya çevreye karşı dul izlenimi vermeden nasıl yaşanılır neler yapılır yüzük takmak sadece cözüm olurmu 1ay bir ise girmistim dul olunca cok satasıyolar napcagimı bilmez haldeyim

Evet tektek listeledim giderleri olurunu olmazını inceince düşünüp çıkicam buyola ,zamanla hersey olur inşallah,2 3ay geçmeden işe girmiş yakalamış olurum dengeyi diye düşünüyorum ,1senelik yetcek kadar garanti et kendini diyorsunuz mantıklı asĺında para geldigi gibi gidiyor 3500e 6bine kiraya girebilmem imkansız .maaşım 4bin 250den ibaret olcak .nafaka alcam oglum için okuluna iyikotü ihtiyaçlarına yettiririm diye düsünuyorum esyaları erteleyebilirim .gıdadan kısmam fakat gezme aktiviteler herseyi alayim yiyim giyim ediyim dersem 4bin yetcek bi para degil evet .sadece gitmek için hemen işe girip hayatı idame ettirmek için 2 3aylık birikim yeterli olmaz yani öylemi

Kesinlikle olmaz. Sonradan zorda kalıp bir kere daha aile evine dönmeniz daha da zorlaştırır işinizi. Bir de oğlundan uzak kaldigin için farkında olmadığın bir şey var. Zaman senin benim cocuklugumuz gibi değil. Biz bilirdik ki ailemizin parası yok, bir şey istemeye cekinirdik. Zaten hemen hemen herkes bizim gibi olurdu okuduğumuz okullarda. Şu anda çocuklar diğer çocuklarda gördüğü herşeyi istiyor. Alınmayınca ya hircinlasiyor ya içine kapanıyor. Eh çocuk bu sürekli büyüyor, şimdi aldığın ayakkabıyı 6 ay sonra kullanamayacak. Giyim desen keza öyle. Hadi biz büyükler artık bu meseleyi aştık, iki kazakla bütün kışı geçiririz zorda kalırsak ama çocuklarda durum böyle değil. Bu yüzden canım hesabını kitabını yap.

Çok teşekkürediyorum detayına kadar yazmışsın gerçekten öyle ,istedigini alamadığımda hırcınlasiyor .ozaman iyice birikim yapmadan çıkmak mantıkli degil bunu senle birlikte konu görüşünde bulunan arkadaşlarda yazdı ❤her fikire saygım sonsuz cesaret aldım yazılanlardan içim rahatlıyor ayrıevin huzurunu düşünüyorumda enönemlisi yavruma kavuşucam

İşe girip para biriktir. Sonra kiraya çık. İlerde çok zorlanırsan ev arkadaşı alırsın. Yatılı iş de mantıklı ama çocukla olur mu bilmem.
Manevi zorluk maddi zorluktan daha beter.
Sen yola çık yaradan kapıları açar inşallah

Ev arkadası ve yatıli iş tekken bi nebze oluru var ise çocukla olmaz gibime geliyor . Evet birikim yapmam lazım fikirler buyönde amin çok teşekkürediyorum ❤

Sizdende aminnn . Hakkınızda hayırlısı olsun, yeni sayfa yeni hayat. Sevgilerimle..

Büyük ihtimal.konu sahibine doğru dürüst geliri olmadığı için ev vermiyorlar
Nostaljik ablamız da içindeki yeşilçam mağduruna engel olamıyor.biraz kendince yorumluyor.zaten cevaplarından anladığım kadarıyla 10 senedir doğru dürüst evden bile çıkmadan hayatını sürdürmüş.bir cevapta öyle yazmıştı.baksana daha dul mul diyor bu devirde.bacım millet yan komşusunun kadın mı erkek mi olduğunu bile bilmiyor artık. Asansörde karşılaşsa selam vermiyor.sen aman da dulum peşime düşerler mi diyorsun.bir de parmağındaki yüzüğe bakıp. Ulen şöyle özgüvenli bir kadın olamadım cevaplardan da belli biraz saf bir ablamız.

Merkeze çok yakın değil.ama cocukicin okul var kohne bir yer degil tek başınıza da olsanız kiraya veriliyor iş olarak ne isi yapacaksınız belki bir a101 falan olursa onlar hep var

Senin için en mantıklı olan, ailenden ayrılmadan iş bulman, biraz toparlayınca yakında ev tutarsın. Çocuğunu yanına alırsın, çocuk okuldan gelince annenlerde kalır. İşten çıkınca çocuğunu alır evine geçersin. Ev tuttun iş bulamadın ne yapacaksın? Yada uzakta olursa? İşi önce bulup ona göre ev tutman daha mantıklı.
Anladığım kadarıyla ailenin evi daha çekilmez, eşim iyiydi demişsin, olmadı barış eski eşinle. Şiddet falan yoksa tabi.

isterseniz olur, öncelikle eski eşten birikmiş nafakaları alın, bir köşeye atın ,sonra vardiyası olmayan bir iş bulun, eşyalı evler var apart tarzı 1+1 2+ 1 gibi onlardan tutun mümkünse okuluna yakın olsun çocuğun ve iş servisi düzergahında olsun, yaş olarak büyümüş evde yalnız kalabilir birkaç saatte olsa, o da sorumluluk alacak biraz ama halledersiniz, yazında yaz okuluna gönderirsiniz baba da bir zahmet dünyaya getirdiği çocuğun masraflarına ortak olsun.

Evdeki hesap çarşıya uymuyor. Çocuğu yanına almadan önce illa ki başka şehir diyorsan ,git orada iş bak, düzenini kur. Sonra çocuğu yanına al.bulundugun şehirde birşeyler yapmak istiyorsan ev bul,çalış sonra çocuğu yanına al..

Abla işim yok diyor eee doğal olarak eşin var mı kirayı ödececek diyorlar.eee ona da yok deyince abla da beni etiketliyorlar dul diye sanıyor.milletin de derdi para bu arada

İnananıki Allah öyle bir yardım ediyorki,ben çok uzun seneler asgari ücretli çalıştım.Kiradayım hiç korkmadım nasıl geçinirim diye.Bir kızım var şu an 15 yaşında kah nafaka,kah ben verdim harçlığını biraz hesabını kitabını bilirsen çokta güzel geçiniliyo merak etmeyin.Bugün yağlı yersiniz yarın yavan, ama kimseye eyvallahınız olmasın ha şimdi dersin sosyal hayat hiç olmuyo oda oluyo merak etmeyin ayda bir gidebiliyosun biyerlere ne yapalım bizde böyle ELHAMDÜLİLLAH

Ailen nerde yaşıyor İstanbul değil küçük bir şehirse ailene yakın ev tut işe başla. Çocuk okuldan geldikten sonra bir iki saat ailen de kalsa sıkıntı olmaz heralde şimdi aynı evde oldugunuz için çok sıkıntı çekiyorsunuz ama ayrı evde olsanız bu kadar sorun çıkmaz sana da iyi olur en azından ailen tanidiklar zor durumda kaldığında yardım alirsin
yok eğer olmaz illa başka şehire gideceğim diyorsan biraz silkelen kendine gel. Buradan yazılarından bile anlaşılıyor kendine güven dik dur. Boşandığını söyleme paran olup olmadığını söyleme kendin hakkında konuşurken güvensiz eminsiz konuşma.
Burada ornek verilen şehirleri bir araştır en mantıklısı yine ailene yakın şehirden başla.

Ben de bir ara Kütahya'ya bakmistim kiralar çok ucuzdu ama Eskişehir de daha rahat olabilirsiniz orada da 1+1 evlere bakın iş imkanı da fazla olabilir.
İlk önce ilanları arayın sanki orada yaşıyormuş gibi davranın gidin iş görüşmesine işi aldıktan sonra 1+1 eve bakın ev sahibine fazla detay vermeden işinizin olduğunu söyleyin ve taşının

Ben dulum beni gözleriyle yiyorlar gibi hissediyorsunuz öyle değil o kadar fazla var ki tek yaşayan mesela 10kisi çalışıyoruz bunun 3-4 kişisi tek yaşıyor. Bekar olan var boşanmış olan var siz abartıyorsunuz. Kendinizi güçlü hissedin gerekirse somurtuk soğuk durun.

Yanında çocuk var nasıl boşandığını söylemeyecek.

Kırıcı biryorum okudum şuan nediyim size siz gibimi karşılık vermeliyim ?

Teşekkürederim tavsiyeleriniz için ❤

Maşallah negüzel özetlemişsiniz tesekkürederim

Merkeze çok yakın değil.ama cocukicin okul var kohne bir yer degil tek başınıza da olsanız kiraya veriliyor iş olarak ne isi yapacaksınız belki bir a101 falan olursa onlar hep var
İstanbulda bime basvurmuştum lise mezunu şartı var sanırım ,kurumsal marketlerde , satışmağaza ,imalat paketleme islerinde tecrübem var ,pres makinasında paketlemeciydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…